Inspirativní recepty na řezy s karamelem 5x jinak. Který si připravíte jako první?

Vaše rodina po vás znovu chce upéct nějaký dobrý moučník.

Vám už ale dochází nápady.

Co takhle vyzkoušet naše luxusní recepty na karamelové řezy?

Máme pro vás 5 chutných variant!

S kakaem, ostružinovým džemem či jablky.

Nechte si chutnat!

Karamelové řezy s kokosem

Tento delikátní karamelový moučník se strouhaným kokosem si zamiluje celá vaše rodina. Tři lahodné vrstvy dohromady tvoří jedinečný dezert, kterému nelze odolat!

Co budete potřebovat

  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 45 g strouhaného kokosu
  • 110 g moučkového cukru
  • 100 g másla, rozpuštěného
  • 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce zlatého sirupu
  • 55 g třtinového cukru
  • dalších 60 g másla, rozpuštěného
  • 2 vejce, lehce rozšlehaná
  • dalších 75 g moučkového cukru
  • dalších 180 g strouhaného kokosu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Vymažte plech tukem.
  • Dno a dvě protilehlé strany vyložte pečicím papírem a ten přetáhněte 5 cm přes okraj plechu.
  • Smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, kokos, moučkový cukr a máslo ve střední míse.
  • Směs rovnoměrně natlačte na dno připraveného plechu.
  • Pečte 15 minut nebo do lehkého zhnědnutí.
  • Nechte trochu vychladnout.
  • Smíchejte slazené kondenzované mléko, zlatý sirup, třtinový cukr a 60 g másla ve střední misce.
  • Směs rovnoměrně rozprostřete na upečené těsto.
  • Smíchejte vejce, 75 g moučkového cukru a 180 g strouhaného kokosu ve střední misce a rovnoměrně směsí posypte náplň.
  • Pečte dalších 20 minut nebo do lehkého zhnědnutí.
  • Nechte na plechu vychladnout.
  • Vychladlou buchtu nakrájejte na řezy a podávejte.
Karamelový moučník se strouhaným kokosem nakrájený na kostky a servírovaný na talíři.
www.taste.com.au

Pokud karamel zbožňujete, pak nezapomeňte vyzkoušet i naše recepty na dezert creme brulee ze smetany s karamelovou krustou!

Řezy z ostružinového džemu s karamelovou polevou

Luxusní moučník z podmáslí, ostružinového džemu a pekanových ořechů potřený karamelovou polevou, který si oblíbíte! Lahodná kombinace chutí a snadná příprava z něj dělá kandidáta na váš nový oblíbený dezert.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 180 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mleté ​​skořice
  • 9 lžic podmáslí
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 šálku másla, pokojové teploty
  • 1 šálek cukru
  • 2 vejce pokojové teploty plus jeden žloutek
  • 1/2 šálku ostružinového džemu
  • 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů

Na polevu:

  • 1 a 1/4 šálku cukru
  • 1 a 1/2 lžíce másla
  • 1/8 lžičky jedlé sody
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1/4 lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Vymažte 20 cm čtvercovou formu a vyložte ji pečicím papírem.
  • V malé misce prošlehejte mouku, sůl, nové koření, hřebíček a skořici.
  • V další malé misce smíchejte podmáslí a jedlou sodu.
  • V míse stolního mixéru ušlehejte máslo do krémova.
  • Přidejte cukr a šlehejte asi 4 minuty, dokud nebudete mít nadýchanou a světlou směs.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém, a míchejte, dokud se úplně nezapracují.
  • Snižte rychlost na minimum a přidejte 1/3 moučné směsi.
  • Přidejte 1/2 směsi podmáslí, 1/3 směsi mouky, 1/2 směsi podmáslí a 1/3 směsi mouky a mezi každým přidáváním míchejte na nízké úrovni.
  • Vmíchejte džem a pekanové ořechy.
  • Směs nalijte do připravené formy a pečte 35 až 40 minut.
  • Nechte 10 minut chladit ve formě na mřížce.
  • Vyjměte buchtu z formy na mřížku a nechte zcela vychladnout.
  • Smíchejte jeden šálek cukru s máslem, jedlou sodou a smetanou v malé nepřilnavé pánvi.
  • Zahřívejte, dokud směs nepřijde k mírnému varu.
  • Sundejte z plotny a pánev přikryjte.
  • Zbytek cukru dejte do další nepřilnavé pánve, zahřívejte na středním ohni a za stálého míchání vařte, dokud se cukr nezbarví do tmavě jantarové barvy.
  • Smetanovou směs pomalu nalijte do zkaramelizovaného cukru.
  • Bude prskat, takže neustále míchejte.
  • Vařte, dokud směs nedosáhne 115 stupňů Celsia.
  • Sundejte z plotny a nechte asi 2 minuty vychladnout.
  • Směs nalijte do mísy stolního mixéru vybaveného šlehacím nástavcem.
  • Šlehejte asi 4 minuty.
  • Přidejte sůl a šlehejte další minutu.
  • Vychladlou buchtu potřete polevou a užijte si to.
Buchta z podmáslí, ostružinového džemu a pekanových ořechů potřená karamelovou polevou servírovaná na talířcích.
www.karenskitchenstories.com

Kokosové řezy s karamelem a čokoládovou polevou

Tak tohle je naprostá delikatesa! Krémový karamel, čokoláda a kokosové těsto v jednom moučníku? Může být něco lepšího? Vyzkoušejte a uvidíte!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1/2 šálku strouhaného kokosu
  • 125 g rozpuštěného másla

Na karamelovou náplň:

  • 125 g másla, nahrubo nasekaného
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 400 ml slazeného kondenzovaného mléka

Na polevu:

  • 200 g čokopeciček
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Vymažte tukem a vyložte pečícím papírem obdélníkovou pečící formu o rozměrech 28 x18 cm.
  • Suroviny na těsto smíchejte a vtlačte do formy.
  • Pečte 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Pokud máte čas, nechte vychladit v lednici.
  • Snižte teplotu trouby na160 °C.
  • Vložte máslo, cukr a vanilku do hrnce na středně nízký plamen.
  • Když je máslo rozpuštěné, prošlehejte, aby se spojilo s cukrem, a pak už jen nechte na sporáku, dokud se směs nerozvaří.
  • Když se ve směsi objeví bublinky, přidejte kondenzované mléko.
  • Neustále šlehejte po dobu 5 minut.
  • Jakmile se v karamelu začnou objevovat bublinky, šlehejte 1 minutu a poté ho nalijte na upečené těsto.
  • Nakloňte formu, aby se karamel rovnoměrně rozprostřel.
  • Pečte 12 minut.
  • Nechte 20 minut chladit na pultu a poté přendejte moučník na 30 minut do lednice.
  • Vložte čokopecičky a olej do misky vhodné do mikrovlnné trouby.
  • Ohřívejte v mikrovlnné troubě po 30 sekundách a mezitím míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí (zabere to cca 4 x 30 sekund).
  • Karamel přelijte čokoládou a rozetřete stěrkou.
  • Poté formou jemně zatřeste, aby byl povrch zcela rovný.
  • Nechte v chladu 1 hodinu nebo do ztuhnutí.
  • Vyndejte z lednice a nechte 5 minut odležet, aby čokoláda lehce vychladla.
  • Poté nakrájejte na řezy a servírujte!
Řezy s karamelem a čokoládou naskládané na sobě.
www.recipetineats.com

Máme pro vás také vynikající recepty na cukroví z karamelu. Upečte si cukroví, které chutná každému!

Kakaové řezy s máslovým krémem se slaným karamelem

Tento jednoduchý kakaový moučník uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Je lehký nadýchaný a když ho potřete dokonalým máslovým krémem s domácím slaným karamelem, máte dezert, který potěší celou vaši rodinu.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 a ¾ šálku krystalového cukru
  • ¾ šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku plnotučného mléka
  • ½ šálku zakysané smetany
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek horké uvařené kávy nebo horké vody

Na karamelovou omáčku:

  • ¾ šálku cukru
  • ½ šálku smetany ke šlehání pokojové teploty
  • 4 lžíce másla pokojové teploty
  • 2 lžičky mořské soli

Na máslový krém:

  • 3 šálky moučkového cukru
  • 1 šálek másla pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ½ šálku karamelové omáčky viz výše
  • ⅛ lžičky soli

Postup

  • Nastříkejte plech o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji a poté vyložte dno pečícím papírem, přičemž na 2 stranách nechte přesah.
  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl ve střední misce.
  • V jiné misce smíchejte mléko, zakysanou smetanu, olej, vejce a vanilku.
  • Pomalu přidávejte mokré ingredience do suchých, dokud se nespojí.
  • Opatrně přidejte horkou kávu (nebo horkou vodu) a jemně promíchejte.
  • Nalijte těsto na plech.
  • Pečte asi 28–30 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu buchty nevyjde čisté.
  • Nechte buchtu zcela vychladnout na plechu.
  • Vložte cukr do velkého hrnce na střední plamen.
  • Jakmile se cukr začne rozpouštět, míchejte, dokud se úplně nerozpustí, 10-15 minut.
  • Jakmile se cukr rozpustí, přestaňte míchat a vařte na středním plameni, dokud cukr nezíská tmavě jantarovou barvu, asi 1-3 minuty.
  • Během tohoto kroku neodcházejte!
  • Pokud nedáváte pozor, může se velmi rychle připálit.
  • Ihned přidejte nakrájené máslo a neustále šlehejte, dokud se máslo nerozpustí.
  • Hrnec sundejte z plotny a za stálého šlehání pomalu přilévejte smetanu.
  • Pokračujte ve šlehání, dokud není karamel hladký.
  • Pokud v karamelové omáčce zůstanou shluky cukru, vraťte hrnec zpět na střední plamen na několik minut, aby se cukr úplně rozpustil.
  • Přidejte sůl a prošlehejte.
  • Nechte karamelovou omáčku úplně vychladnout.
  • Ve stolním mixéru nebo pomocí ručního mixéru smíchejte máslo pokojové teploty s moučkovým cukrem.
  • Mixujte při nízké rychlosti asi 2 minuty,
  • Přidejte vanilku a dobře promíchejte.
  • Mixujte při střední rychlosti po dobu 2 minut, dokud nebudete mít světlou a nadýchanou směs.
  • Přidejte vychladlý slaný karamel a šlehejte, dokud se nezapracuje.
  • Buchtu potřete krémem, pokapejte zbylým slaným karamelem a podávejte.
Čokoládové řezy s máslovým krémem s domácím slaným karamelem.
www.themarblekitchen.com

Jablečné řezy s karamelovou polevou

Vláčný a skvěle dochucený moučník plný jablek se svůdnou karamelovou polevou je přesně to, co si chcete dát k odpolední kávě. Podívejte se i na naše recenze italských kávovarů DeLonghi, třeba mezi nimi najdete svého favorita!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 1 šálek másla
  • 1 šálek vody
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku třtinového cukru
  • 2 šálky oloupaných a nakrájených jablek
  • 2 vejce, lehce rozšlehaná
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1 lžička vanilky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice

Na polevu:

  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce mléka
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilky

Postup

  • Nastříkejte plech o rozměrech 40 x 25 cm olejem ve spreji.
  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Ve velkém hrnci přiveďte k varu máslo s vodou.
  • Sundejte z ohně a vmíchejte mouku, třtinový cukr, nakrájená jablka, vejce, zakysanou smetanu, vanilku, sůl, jedlou sodu a skořici.
  • Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
  • Nalijte na připravený plech a pečte 18-22 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu buchty čisté.
  • Mezitím v hrnci na středním plameni rozpusťte máslo.
  • Přidejte mléko a třtinový cukr.
  • Přiveďte k varu a prudce vařte 1 minutu.
  • Odstraňte z ohně a zašlehejte moučkový cukr a vanilku do hladka.
  • Teplou buchtu polijte polevou.
  • Před podáváním nechte úplně vychladnout.
  • Uchovávejte v lednici.
Jablečný koláč s karamelovou polevou a ořechy na talířcích.
www.gonnawantseconds.com

A jak se vám naše dnešní recepty na karamelové řezy líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X