Ty nejlahodnější recepty na rolády s kokosem na jednom místě. Pečené i nepečené varianty!

Rolády sice na první pohled působí složitě, ale ve skutečnosti se připravují rychle a jednoduše.

Přesvědčte se o tom s našimi recepty na kokosové rolády, které zvládne připravit i úplný začátečník.

Ochutnejte verzi ze sněhových pusinek, nepečenou s kakaem nebo třeba se šlehačkou a čerstvými jahodami.

Pochutnáte si!

Kokosová roláda s malinovým krémem

Na tuhle dobrotu potřebujete jen pár surovin a přitom se jedná o neuvěřitelně lahodný a krásný dezert, který potěší všechny vaše hosty!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 6 vajec, oddělených na žloutky a bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • kůra a šťáva ze 2 limetek
  • 125 g sušeného kokosu

Na náplň:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 šálek malin

Postup

  • Předehřejte troubu na 170ºC.
  • Pečící plech o rozměrech cca 40 x 25 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
  • Žloutky a cukr ušlehejte do husté a světlé hmoty.
  • Přidejte kůru a šťávu z limetek a kokos ke žloutkům a cukru a šlehejte, aby se vše spojilo.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pomocí velké kovové lžíce vmíchejte do žloutkové směsi.
  • Nalijte na plech a uhlaďte stěrkou.
  • Pečte 15–20 minut do ztuhnutí.
  • Vyjměte a položte na chladicí mřížku.
  • Zakryjte horní část čistou vlhkou utěrkou.
  • Když je těsto studené, vyměňte utěrku za kus pečícího papíru.
  • Dobře zabalte do potravinářské fólie.
  • Těsto si takto můžete připravit i den předem.
  • Šlehejte smetanu, dokud se v ní nevytvoří měkké špičky.
  • Jemně vmíchejte mascarpone a cukr.
  • Promíchejte s malinami.
  • Těsto překlopte na nový list pečícího papíru a opatrně sloupněte papír, na kterém se těsto peklo.
  • Po celém těstě rovnoměrně rozetřete malinový krém.
  • Začněte těsto opatrně zvedat a rolovat nejdelší stranou k sobě za pomoci pečícího papíru.
  • Opatrně odstraňte pečící papír a poprašte moučkovým cukrem.
  • Podávejte s extra čerstvými malinami.
  • Dobrou chuť!
Roláda s kokosem plněná krémem s malinami na talíři.
www.dish.co.nz

Možná se vám budou hodit i naše recenze nejlepších digestoří. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Dýňová roláda plněná kokosovým krémem

To že se dají z dýně připravit luxusní dezerty víme asi všichni. Ale už jste zkoušeli dýňovou roládu? Měkké piškotové těsto s dýňovou příchutí plněné tou nejkrémovější kokosovou náplní potěší vaše chuťové buňky a vy nikdy nebudete mít této lahůdky dost!

Co budete potřebovat

  • 5 vajec, oddělených na žloutky a bílky
  • 2/3 šálku cukru
  • 1/3 šálku konzervovaného dýňového pyré
  • 1 lžička skořice
  • 2/3 šálku dortové mouky
  • sůl
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 šálek rozpuštěného másla plus 3 lžíce navíc
  • 3 šálky moučkového cukru plus navíc
  • 1 lžička kokosového extraktu
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 šálek strouhaného kokosu

Postup

  • Kokos rozložte v rovnoměrné vrstvě na plech.
  • Pečte 15-20 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia a každých 5 minut promíchejte, aby se nepřipálil.
  • Nechte vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Postříkejte plech na pečení olejem ve spreji a vyložte pečícím papírem.
  • Pečící papír opět postříkejte olejem ve spreji a dejte stranou.
  • V míse ušlehejte žloutky do husté a zlatavé směsi.
  • Postupně zašlehejte 1/3 šálku cukru, dýňové pyré a skořici.
  • V míse mixéru šlehejte bílky pomocí šlehacího nástavce, dokud se v nich nezačnou tvořit poloměkké vrcholky.
  • Postupně zašlehejte 1/3 šálku zbývajícího cukru a pokračujte ve šlehání, dokud se ze směsi netvoří tuhé vrcholy.
  • Opatrně vmíchejte do žloutkové směsi.
  • Smíchejte dortovou mouku, ¼ lžičky soli a jedlou sodu a poté přimíchejte 3 lžíce rozpuštěného máslo.
  • Promíchejte s vaječnou směsí a těsto nalijte na připravený plech.
  • Pečte 12 minut.
  • Po vytažení z trouby těsto ihned posypte moučkovým cukrem.
  • Opatrně těsto vyklopte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem.
  • Odstraňte pečící papír.
  • Rolujte těsto pomocí ručníku, počínaje kratším koncem.
  • Nechte úplně vychladnout.
  • Mezitím si připravte náplň.
  • V míse mixéru vyšlehejte 1 šálek másla do lehké a nadýchané konzistence.
  • Po jednom šálku pomalu zašlehejte moučkový cukr.
  • Přidejte kokosová extrakt, smetanu a špetku soli.
  • Míchejte, dokud nebudete mít hladký krém.
  • Přimíchejte kokos.
  • Pomalu rozbalte těsto.
  • Celé těsto potřete máslovým krémem.
  • Opatrně roládu srolujte a položte na servírovací talíř švem dolů.
  • V případě potřeby ořízněte konce.
  • Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na buchty z dýně pro posezení u odpolední kávy. Máme pro vás 9 luxusních variant!

Kousek rolády z dýně plněné kokosovým krémem, ozdobený šlehačkou a servírovaný na talíři.
www.lemonsforlulu.com

Kokosová roláda se šlehačkou a čerstvými jahodami

Kokos dodává této luxusní roládě úžasnou tropickou chuť, která skvěle doplňuje citrony a jahody. Připravte si tento letní dezert a přineste ho třeba na grilovačku s přáteli.

Co budete potřebovat

  • 3 velká vejce
  • 125 g moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 50 g strouhaného kokosu
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 500 g čerstvých jahod

Postup

  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Vymažte tukem a vyložte pečícím papírem pečící plech o rozměrech 20 x 30 cm.
  • Vejce, cukr a vanilkový extrakt šlehejte, dokud není směs velmi hustá a napěněná.
  • Vmíchejte citronovou kůru, šťávu a sušený kokos.
  • Nalijte na připravený plech.
  • Pečte 12-15 minut, dokud těsto neztuhne.
  • Roládu vyklopte na plech posypaný moučkovým cukrem.
  • Nechte ji dnem vzhůru, ale neodstraňujte pečící papír.
  • Roládu stačí přikrýt vlhkou utěrkou a nechat úplně vychladnout.
  • Vyšlehejte smetanu a připravte si jahody.
  • Jakmile roláda úplně vychladne, sejměte utěrku a pečící papír.
  • Roládu potřete vrstvou šlehačky, část si nechte na ozdobu a nandejte na ni vrstvu jahod.
  • Ozdobte zbylou šlehačkou a jahodami a nechte vychladit v lednici, dokud nebudete připraveni podávat.
  • Nechte si chutnat!
Roláda s kokosem plněná jahodami a šlehačkou na tácu.
www.lovinghomemade.com

Nepečená kakaová roláda s kokosovou náplní

Na tuto hutnou kakaovou roládu s lahodnou krémovou kokosovou náplní potřebujete pouze pár ingrediencí a připravíte ji za méně než 30 minut! Nepoužívejte klasický strouhaný kokos, ale kokosové vločky, dodají roládě lepší strukturu.

Co budete potřebovat

  • 3 šálky rozdrobených BeBe sušenek
  • 1 lžíce cukru (volitelně)
  • 4 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 1 šálek teplé vody
  • 300 g kokosových vloček
  • 120 g másla pokojové teploty
  • ⅓ šálku moučkového cukru
  • 1/2 šálku slazeného kondenzovaného mléka

Postup

  • Sušenky vložte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebudou mít jemnou texturu podobnou kukuřičné mouce.
  • Do velké mísy přidejte sušenkovou strouhanku a kakao a promíchejte.
  • V malé misce smíchejte vodu a cukr a ohřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty.
  • Přidejte vzniklý sirup do sušenkové směsi a pomocí vidličky pořádně promíchejte.
  • Rukama směs důkladně hněťte, dokud nevznikne nelepivé, snadno zpracovatelné těsto, v případě potřeby po troškách přidávejte teplou vodu.
  • Srolujte do koule.
  • Na pracovní desku položte asi 40 cm dlouhou potravinářskou fólii, doprostřed umístěte kuličku z těsta a pomocí válečku vyválejte do tenkého obdélníku.
  • Pomocí nože ořízněte okraje.
  • V míse elektrického šlehače nebo ve střední míse ručním šlehačem šlehejte 1–2 minuty máslo s moučkovým cukrem do nadýchané hmoty.
  • Oškrábejte stěny mísy, přidejte kondenzované mléko a promíchejte.
  • Pomocí stěrky vmíchejte kokosové vločky.
  • Přeneste kokosovou směs na plát těsta a rozetřete ji v rovnoměrné vrstvě cca 1 cm od okrajů.
  • Pomocí potravinářské fólie začněte válet plát těsta s kokosovou směsí do válečku (začnete od okraje, který směřuje k vám).
  • Dobře přitlačte, abyste vytvořili poleno, zakryjte potravinářskou fólií a před podáváním nechte alespoň 1 hodinu v chladu.
  • Užijte si to!
Roláda z kakaa plněná kokosovým krémem.
www.sweetandsavorymeals.com

Také tak milujete nepečené dezerty? Základem jsou sušenky nebo oříšky, tvaroh a ovoce.
Snadno je uděláte i ve veganské, raw nebo low carb variantě. Inspirujte se našimi recepty na nepečené dorty!

Roláda ze sněhových pusinek s kokosovým krémem a brusinkami

Tohle prostě musíte vyzkoušet! Nádherně vypadající a dokonale chutnající kokosová roláda ze sněhových bílků plněná kokosovým krémem a domácím brusinkovým kompotem se stane hitem vaší kuchyně.

Co budete potřebovat

Na sněhové pusinky:

  • 4 vaječné bílky
  • 250 g moučkového cukru plus navíc na posypání
  • 50 g strouhaného kokosu plus navíc na posypání
  • 1 lžička citronové šťávy nebo bílého vinného octa

Na brusinkový kompot:

  • 200 g čerstvých nebo mražených brusinek
  • 75 g moučkového cukru
  • 2 lžíce brandy nebo vodky

Na kokosový krém:

  • 160 ml plechovka kokosového krému
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 25 g moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech o rozměrech 35 x 25 cm pečicím papírem.
  • Bílky dejte do velké mísy a ručním elektrickým šlehačem je vyšlehejte do tuha.
  • Po 1 lžíci přidávejte cukr a mezi každým přidáním šlehejte.
  • Pokračujte ve šlehání po dobu několika minut, dokud není směs hustá a lesklá, a poté vmíchejte kokos a citronovou šťávu nebo ocet.
  • Pomocí stěrky rozetřete směs na připravený plech a dbejte na to, abyste uhladili vršek.
  • Pečte 10 minut, poté snižte teplotu trouby na 160 °C a pečte dalších 15 minut, dokud není směs z bílků nahoře zlatá a pevná na dotek.
  • Na pracovní plochu položte plát pečícího papíru a poprašte trochou moučkového cukru a sušeným kokosem.
  • Nechte těsto z bílků vychladnout po dobu 5 minut, poté překlopte na poprášený pečící papír a sloupněte vrchní vrstvu pečícího papíru.
  • Před plněním nechte zcela vychladnout.
  • Zatímco se vám bílky pečou, připravte si brusinkový kompot.
  • Vložte brusinky do malého hrnce spolu s moučkovým cukrem a brandy nebo vodkou.
  • Zahřívejte na středním plameni 10 minut za občasného míchání, dokud se brusinky nezačnou rozpadat.
  • Sundejte z plotny a nechte úplně vychladnout.
  • Kokosovou náplň připravíte tak, že z plechovky kokosového krému vysypete do mísy pouze sušinu a zbavíte se veškeré tekutiny.
  • Přidejte smetanu ke šlehání a moučkový cukr a poté šlehejte elektrickým šlehačem asi 4-5 minut, dokud směs netvoří měkké vrcholy.
  • Kokosovou náplň rozetřete na vychladlou roládu, až k okrajům.
  • Na kokosovou směs nandejte rovnoměrně brusinkový kompot a začněte rolovat.
  • Začněte kratší stranou, která je vám nejblíže a roládu pevně srolujte.
  • Přendejte na talíř a ihned podávejte!
Roláda ze sněhových bílků plněná kokosovým krémem a domácím brusinkovým kompotem.
www.waitrose.com

A jak se vám naše dnešní recepty na kokosovou roládu líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X