Recept: Krůtí roláda

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 a 1/2 kg krůtích prsíček,sůl,pepř,15 dkg anglické slaniny,3 starší housky,150 ml mléka,3 vejce,1 vařená mrkev,1 paprika,2 lžíce najemno nakrájené petrželové natě,15 dkg másla

Postup receptu

  1. Krůtí prsa rozřízneme tak,aby nám vznikl plát
  2. Mírně naklepeme,osolíme a opepříme
  3. Anglickou slaninu nakrájíme na velice malé kostičky a opečeme nasucho na pánvi
  4. Housky rozkrájíme na kostičky,polijeme mlékem,přidáme vejce,petrželku,opečenou slaninu,na proužky nakrájenou papriku,jemně nakrájenou mrkev,mírně osolíme a opepříme
  5. T těsta vytvoříme váleček,přeneseme na plát masa,zabalíme do rolády a pevně převážeme nití
  6. Vložíme do pekáčku a na roládu poklademe asi polovinu nakrájeného másla
  7. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 60 minut
  8. Při pečení podléváme výpekem a vodou
  9. 15 minut před koncem na roládu poklademe zbytek másla,mírně zvýšíme teplotu a pečeme dozlatova

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 8 votes

No Comments

  • Je moooc dobroučká my ujíždíme na roládkách masových, takže je vyloženě vyhledáváme a tahle je výborná.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *