Přemýšlíte, co si připravit z kuřecího masa?
Rádi zkoušíte nová jídla?
Pak vyzkoušejte naše recepty na kuřecí nudličky na smetaně v 5 různých variantách.
Jsou snadné, rychlé na přípravu a maximálně lahodné!
Kuřecí nudličky v krémové pepřové omáčce se žampiony
Neuvěřitelně snadné jídlo, které zvládne připravit i úplný začátečník a ještě si skvěle pochutná. Kdo by odolal kombinaci kuřecího masa, krémové omáčky, pepře a žampionů?
Co budete potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g kuřecích prsou bez kůže a bez kosti, nakrájených na tenké proužky
- 1 šálek cibule, nakrájené na tenké plátky
- 230 g žampionů, nakrájených na plátky
- 1 a 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička česnekové soli
- 1/2 lžičky italského koření
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte kuřecí maso, cibuli a žampiony.
- Posypte 1 lžičkou pepře, česnekovou solí a italským kořením.
- Vařte a opékejte 5 až 7 minut, nebo dokud kuře lehce nezhnědne.
- Vmíchejte smetanu a zbývající 1/2 lžičky pepře a přiveďte k varu.
- Snižte plamen na minimum a vařte 3 minuty nebo dokud není kuře propečené a omáčka mírně nezhoustne.
- Nechte si chutnat!
Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví, ve kterým vám představíme jejich hlavní výhody i případné nedostatky!
Krémové kuřecí s čerstvým koprem
Jednoduchý a lahodný pokrm z jedné pánve, který se skvěle hodí k bramborové kaši, rýži nebo zelenině. Navíc na něj potřebujete pouze pár dostupných ingrediencí, takže nezruinuje vaši peněženku.
Co budete potřebovat
- 2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
- 1 lžíce oleje
- ½ střední cibule nakrájená na kostičky
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 2 lžíce smetany na vaření
- 2 lžíce másla
- 3 lžičky čerstvého kopru
Postup
- Zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni.
- Přidejte olej a poté kuřecí maso.
- Restujte 2–3 minuty z každé strany nebo dokud maso není téměř propečené.
- Přidejte cibuli a restujte asi 4 minuty, dokud nezměkne.
- Maso vyndejte na talíř a do pánve přidejte vývar.
- Vařte asi 10 minut nebo dokud se nezredukuje na polovinu.
- Přidejte maso a smetanu a několik minut prohřívejte.
- Přidejte máslo a šlehejte, dokud se nerozpustí.
- Odstraňte z ohně, přidejte kopr, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Pokud jste milovníci kopru, pak se nezapomeňte podívat i na naše recepty na koprovou omáčku v různých variantách!
Objevte podobné tipy
Kuřecí prsa s chřestem ve smetanové omáčce
Lahodný recept na kuřecí nudličky s chřestem v krémové omáčce s citrónovou chutí se skvěle hodí k bramborové kaši, těstovinám, rýži či nokům a zamilují si ho všichni strávníci, které máte doma!
Co budete potřebovat
- 450 g kuřecích prsou
- 1 lžíce olivového oleje
- 220 g chřestu
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 80 ml bílého vína
- 1 lžička dijonské hořčice
- 300 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 250 g smetany ke šlehání
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička nasekané čerstvé pažitky
- 1 lžička nasekaného čerstvého estragonu
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a dejte do mísy.
- Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.
- Z chřestu odkrojte dřevnatou část a nakrájejte ho na velké kousky.
- Umístěte velkou pánev s olivovým olejem na vysoký plamen.
- Přidejte maso a za pravidelné míchání opékejte 4–5 minut, aby zezlátlo.
- Přidejte chřest a na kostičky nakrájený stroužek česneku.
- Opékejte 2 minuty.
- Zalijte bílým vínem a přidejte dijonskou hořčici.
- Oškrábejte dno pánve a vařte další 2 minuty, aby se odpařil alkohol.
- K masu přidejte kuřecí vývar nebo vodu.
- Vařte 5 minut a poté vlijte smetanu ke šlehání.
- Snižte teplotu a vařte další 3-4 minuty.
- Sundejte z plotny a přidejte citronovou šťávu, pažitku, estragon a nastrouhanou citronovou kůru.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti a promíchejte.
- Pokrm rozdělte mezi čtyři talíře a podávejte s oblíbenou přílohou.
Krémové kuřecí nudličky se sušenými rajčaty a mozzarellou
Tuhle dobrotu rozhodně musíte vyzkoušet! Opečené kuřecí nudličky s česnekem a sušenými rajčaty, doplněné mozzarellou, chilli a bazalkou, ohromí vaše chuťové buňky. Navíc máte vše připravené za pouhých 20 minut!
Co budete potřebovat
- 3 velké stroužky česneku, nasekané
- 100 g sušených rajčat v oleji, okapaných a nakrájených (2 lžíce oleje si nechte stranou)
- 450 g kuřecích prsou nakrájených na nudličky
- 250 ml smetany na vaření
- 250 ml kuřecího vývaru
- 1/2 šálku nastrouhané mozzarelly
- listy čerstvé bazalky, nakrájené
- drcené vločky červeného chilli (volitelně)
- sůl a čerstvě drcený pepř podle chuti
Postup
- Ve velké pánvi na vysoké teplotě opékejte česnek a nakrájená sušená rajčata na 2 lžících odloženého oleje po dobu 1 minuty, dokud se česnek nerozvoní.
- Vyjměte z pánve a olej si na pánvi ponechte.
- Opékejte na něm osolené a opepřené kuřecí nudličky asi minutu z každé strany na vysokém plameni.
- Přidejte česnek a sušená rajčata zpět do pánve s kuřecím masem.
- Přidejte smetanu a mozzarellu, přiveďte k varu a vařte, dokud se sýr nerozpustí.
- Hustotu omáčky upravte kuřecím vývarem, poté přidejte 1 lžíci nasekané bazalky a dobře posypte vločkami červeného chilli.
- Dobře promíchejte.
- Nechte ještě pár minut povařit a v případě potřeby dochuťte.
- Podávejte s těstovinami nebo cuketovými nudlemi.
- Užijte si to!
Máme pro vás i další luxusní recepty na kuřecí nudličky, které musíte vyzkoušet! Máme pro vás zdravější variantu se zeleninou, nudličky na čínský způsob, kořeněné a spoustu dalších.
Kuřecí maso v krémové medovo-hořčičné omáčce
Opečené kuřecí nudličky ve smetanové omáčce s medem a hořčicí jsou rychlým jídlem, které zvládnete připravit i během náročného pracovního týdne, jelikož jeho příprava trvá méně než 30 minut. Kuřecí maso je krásně šťavnaté a lahodná omáčka ho skvěle doplňuje.
Co budete potřebovat
- 450 g kuřecích prsou nakrájených na nudličky
- ⅓ šálku hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 2 lžíce másla
- 1 lžička olejového oleje
Na medovo-hořčičnou omáčku:
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce nasekané šalotky
- 1 lžička česneku
- ¾ šálku kuřecího vývaru
- ⅓ šálku smetany ke šlehání
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- ⅓ šálku medu
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
Postup
- V mělké misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
- Kuřecí nudličky obalte z obou stran ochucenou moukou.
- Přebytečnou mouku setřeste.
- Na pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a oleje.
- Na rozpálenou pánev dejte obalené kuřecí nudličky a opékejte 2 minuty.
- Otočte a opékejte další 2 minuty.
- Do stejné pánve přidejte zbytek másla.
- Přidejte šalotku a česnek.
- Vařte, dokud šalotka nezměkne a česnek se nerozvoní.
- Přidejte vývar, hrubozrnnou hořčici, dijonskou hořčici, med a rozmarýn.
- Dobře prošlehejte.
- Snižte plamen a pomalu přilévejte smetanu.
- Dobře promíchejte.
- Ochutnejte a v případě potřeby dosolte.
- Omáčku vařte 2-3 minuty.
- Když omáčka začne houstnout, přidejte kuřecí maso.
- Vařte 2 minuty.
- Podávejte s pečenou zeleninou nebo bramborovou kaší.
Připravili jsme si pro vás i další vynikající recepty s hořčicí, po kterých se budete oblizovat! Hořčice totiž dodá každému jídlu ten správný říz a šmrnc. Vyzkoušejte s ní třeba hovězí guláš, pečenou zeleninu nebo králíka.
A jak vám naše dnešní recepty na kuřecí nudličky na smetaně chutnaly? Napište nám do komentářů!