Inspirativní recepty na rarášky z kuřete v těstíčku, po kterých se budete jen olizovat!

Kdo by neměl slabost pro smažené řízky!

Mnoho z nás s nimi má spojeny výlety v dětství, Vánoce i Velikonoce.

Pokud přemýšlíte, jak tento oblíbený pokrm připravit netradičně, vyzkoušejte naše recepty na kuřecí rarášky neboli lahodné kuřecí kousky obalené v pivním či jiném těstíčku.

Jejich příprava je velmi jednoduchá a chuť znamenitá!

Těstíčko můžete navíc připravit v mnoha různých obměnách, a být tak vždy originální.

Kuřecí rarášci s pivem

Tajemství tohoto receptu překvapivě nespočívá v pivu, ale v přidání jedlé sody či kypřicího prášku, díky nimž bude těstíčko nádherně nadýchané.

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 3/4 šálku piva
  • 4 PL hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody či prášku do pečiva
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. V misce vidličkou rozšlehejte vejce a přidejte do nich pivo, mouku, jedlou sodu, sůl a pepř.
  2. Vše důkladně rozmíchejte do podoby těstíčka.
  3. Misku s těstíčkem přikryjte a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
  4. V mezidobě nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a na přibližně 30 minut je vložte marinovat do těstíčka.
  5. Následně v pánvi rozehřejte olej a opatrně do něj vkládejte kuřecí maso.
  6. Rarášky z každé straně několik málo minut smažte do zlatova.
  7. Po usmažení je vložte okapat na papírový ubrousek, který absorbuje přebytečný olej.

Kuřecí rarášky v pivním těstíčku můžete podávat například s hranolky a barbacue či tatarskou omáčkou.

Řízečky připravované v pivním těstíčku
zdroj: thespruceeats.com

Rarášci v sýrovém těstíčku

Vyzkoušejte variantu ozvláštněnou sýrem! Vhodný je eidam, gouda i parmezán! Jen budete muset dávat větší pozor při smažení, aby se vám sýr příliš nepřichytil na pánvi.

Ingredience

  • 400 g kuřecího masa (prsních či stehenních řízků)
  • 2 vejce
  • 3/4 šálku piva
  • 2 PL hořčice
  • 100 g tvrdého sýru
  • 1 PL kukuřičného škrobu či solamylu
  • 2 PL hladké mouky
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Z piva, vajec, mouky, solamylu, hořčice a najemno nastrouhaného sýru vytvořte těstíčko.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na kousky, vložte do misky s těstíčkem a nechte 2-3 hodiny odležet.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a kuřecí kousky v něm z každé strany osmažte do zlatova.
  4. Pomocí papírového ubrousku z rarášků odsajte přebytečný olej.

Servírujte se šťouchanými brambory či bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Kuřecí kousky obalené v těstíčku s nastrouhaným sýrem
zdroj: mastercook.com

Oblíbenou přílohou ke kuřecím raráškům jsou brambory v mnoha podobách. Vyzkoušejte k nim lahodné šťouchané brambory!

Nejlepší kuřecí rarášci v těstíčku bez piva

Pivo je jednou z nejčastějších ingrediencí, které se do těstíčka přidávají. Proč ale nevyzkoušet i variantu bez piva? Lahodnou chuť těstíčku dodá kombinace sójové omáčky a hořčice.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 2 PL solamylu
  • 3 PL hladké mouky
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1 PL hořčice
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Mouku, škrob, hořčici, sójovou omáčku a koření rozmíchejte v misce do podoby těstíčka.
  2. Vložte do těstíčka kuřecí maso nakrájené na menší kousky či nudličky a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
  3. Následně na pánvi rozehřejte olej a maso v něm z každé strany několik minut smažte.
  4. Po vyjmutí přebytečný olej vysajte pomocí papírových ubrousků.

Tyto šťavnaté kousky masa obalené v lahodném těstíčku chutnají znamenitě především s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Kousky kuřecího masa smažené v těstíčku
zdroj: kosher.com

Lahodné rarášky v bramboráku

Máte rádi řízky i bramboráky? V tom případě určitě vyzkoušejte tento jedinečný recept, který v sobě velmi originálním způsobem spojuje obojí.

Ingredience

  • 600 g kuřecího masa
  • 600 g brambor
  • 2 vejce
  • 2 PL hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky, v případě potřeby rovněž zlehka naklepejte, osolte a opepřete.
  2. Brambory nastrouhejte najemno, případně je lze i rozmixovat na kaši.
  3. Přidejte vejce, mouku, prolisovaný česnek a vše důkladně promíchejte, až ze směsi vznikne těstíčko.
  4. Následně vložte do těstíčka nakrájené maso a nechte odležet.
  5. Rarášky poté smažte na pánvi s olejem několik minut do zlatova z každé strany.

Kuřecí rarášci v bramborovém těstíčku se doporučují servírovat zejména s bohatou zeleninovou oblohou.

Kuřecí řízečky v bramborovém těstíčku servírované s tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou
zdroj: whereismyspoon.co

Otestovali jsme pro vás mikrovlnné trouby. Jak to dopadlo? Podívejte se!

Domácí burger s kuřecími rarášky

Překvapte své přátele nevšední verzí této oblíbené pochoutky! S tímto receptem pro vás fastfoodové restaurace nebudou představovat žádnou konkurenci.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 1 šálek piva
  • 2 PL sójové omáčky
  • 2 PL hořčice
  • 4 PL hladké mouky
  • 2 PL solamylu či kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušené cibule
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Kuřecí prsa zlehka naklapejte a nakrájejte v závislosti na velikosti sendviče.
  2. Z vajec, piva, sójové omáčky, hořčice, mouky, solamylu a koření vytvořte těstíčko.
  3. Připravené maso vložte do těstíčka a nechte ho v něm po dobu přibližně 2 hodin marinovat.
  4. Po uplynutí této doby rarášky osmažte do zlatova na pánvi s rozehřátým olejem.

Podávejte jako sendvič, společně s majonézou, plátkem sýru, rajčetem a salátem, případně rovněž s Coleslaw salátem.

Sendvič se šťavnatým řízečkem z kuřecího masa
zdroj: wildflourskitchen.com

Nejste si jistí, jak Coleslaw správně připravit? Inspitujte se rozmanitými variantami salátu Coleslaw!

Několik praktických tipů a rad na závěr

Dáváte před smažením přednost zdravější variantě tepelné úpravy? Žádný problém! Rarášky je možné velmi jednoduše připravovat rovněž v troubě. Stačí maso obalené v těstíčku vložit na plech s pečícím papírem a péct v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.

Během pečení je vhodné maso obrátit, přibližně po 5-7 minutách. Nebojte se rovněž recepty na kuřecí rarášky ozvláštnit přidáním nějaké nové ingredience, například koření. V neposlední řadě rarášky nemusíte vždy připravovat pouze z masa kuřecího, velmi chutné jsou také při použití masa krůtího.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X