Recepty na malinové řezy přinášejí sladkokyselou kombinaci chutí, která je návyková.
Vyberte a vychutnejte si svého favorita.
S čím tuto dobrotu servírovat, aby si jí vychutnal opravdu každý?
To se dozvíte na konci článku.
Malinové řezy s drobenkou
Tyto jednoduché řezy z malin mají na povrchu máslovo-ovesnou drobenku a jsou hotové asi za 30 minut! Ideální na to si pochutnat v každém ročním období!
Co budeme potřebovat
- 150 g polohrubé mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 150 g ovesných vloček
- 90 g hnědého cukru
- 60 g másla (změkčeného)
- 240 g malinového džemu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapékací misku o vyložte hliníkovou fólií a vymažte ji.
- Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl.
- Vmíchejte ovesné vločky a hnědý cukr.
- Přidejte máslo a pomocí konečků prstů zapracujte máslo do směsi, která připomíná drobenku.
- Do připraveného pekáčku přidáme polovinu ovesné směsi a vytlačíme na dno.
- Natřete malinový džem do stejnoměrné vrstvy na ovesnou vrstvu.
- Vršek rovnoměrně posypte zbylou ovesnou směsí a poté lehce vmáčkněte do vrstvy džemu.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 35 – 40 minut.
- Vyjměte z trouby a před krájením na čtverečky nechte úplně vychladnout.
Všechny sladké tečky si zaslouží i kvalitní nápoj. Proto je potřeba vlastnit výkonný a spolehlivý kávovar. Prohlédněte si naši recenzi kávovarů Tchibo a vyberte si ten správný.

Řezy s malinovou náplní a vanilkovou polevou
Zde jsou naše jednoduché malinové řezy se čtyřmi neuvěřitelnými vrstvami: máslovou křehkou krustou, hutnou malinovou náplní, drobenkou z hnědého cukru a kapkou sladké vanilkové polevy. Vedle malin jsou dalším oblíbeným ovocem i jahody, proto neváhejte a vyzkoušejte řezy s jahodami pro každou příležitost.
Co budeme potřebovat
- 115 g másla (rozpuštěného)
- 50 g krystalového cukru
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
- 125 g polohrubé mouky
Na náplň
- 240 g malinové marmelády
- 12–16 čerstvých malin
Na drobenku
- 45 g ovesných vloček
- 70 g hnědého cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 30 g polohrubé mouky
- 60 g másla (studeného a nakrájeného na kostky)
Na polevu
- 240 g moučkového cukru
- 2–3 polévkové lžíce mléka nebo smetany
- 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C. Dno a strany čtvercového pekáče vyložte pečicím papírem.
- Ve střední misce smíchejte rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vanilku a sůl.
- Přidejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Směs rovnoměrně natlačte do připraveného pekáče.
- Pečte 15 minut.
- Vyjměte krustu z trouby a zapněte troubu na 180 °C.
- Marmeládou potřete krustu a posypte malinami.
- Vločky, hnědý cukr, skořici a mouku promíchejte ve střední míse.
- Přidejte studené máslo a vytvořte drobenku.
- Marmeládu posypte drobenkou a pečte 30–35 minut nebo do zlatohnědé barvy. Malinová náplň by měla na okrajích bublat.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout alespoň 20 minut při pokojové teplotě, poté alespoň 2 hodiny (nebo přes noc) chlaďte v lednici.
- Před podáváním si smíchejte moučkový cukr, 2 lžíce mléka nebo tučné smetany a vanilkový extrakt.
- Polevou ozdobte jednotlivé malinové řezy.

Objevte podobné tipy
Nepečené tvarohové řezy s malinami
Malinové řezy s tvarohem bez pečení jsou dokonalým letním dezertem nebo pochoutkou pro zvláštní příležitosti. Je svěží a lehce nakyslý s krémovou a jemnou náplní podobnou pěně. Vyzkoušejte i naše řezy z čokolády, které nemají jedinou chybu.
Co budeme potřebovat
- 190 g zlatých oreos
- 45 g másla (rozpuštěného)
Na maliny
- 125 g čerstvých nebo mražených malin
- 25 g krystalového cukru
Na náplň
- 240 g husté smetany
- 120 g moučkového cukru
- 450 g smetanového sýra
- 60 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Postup
- Čtvercovou formu vyložte pečicím papírem.
- Sušenky mixujte, dokud nezískáte jemné drobky.
- Vlijte do sušenek rozpuštěné máslo, aby se sušenky a máslo spojily do hrudkovité drobenky.
- Do připravené formy přidejte drobenku a rovnoměrně ji vtlačte na dno formy. Během přípravy malin dejte pánev do mrazáku.
- Přidejte maliny do malého hrnce na mírnou teplotu spolu s cukrem.
- Vařte asi 5 minut za pravidelného míchání, dokud se maliny nerozpadnou a omáčka lehce nezhoustne.
- Po uvaření stáhněte z plotny a uvařené maliny protlačte přes jemné síto, abyste se zbavili semínek.
- Během přípravy náplně necháme malinovou omáčku vychladit v lednici.
- Do střední mísy nalijte hustou smetanu a vyšlehejte.
- Do velké mísy přidejte smetanový sýr a vyšlehejte do hladka.
- Přidejte jogurt, citron, cukr, sůl a vanilku a znovu prošlehejte.
- Přidejte postupně šlehačku.
- Naberte směs na vychlazenou krustu.
- Vychladlou malinovou omáčku nalijte po celé směsi smetanového sýra a pomocí špejle promíchejte.
- Nepečené malinové řezy zakryjte fólií a nechte v lednici vychladit alespoň 8 hodin.

Jak nejlépe ozdobit malinové řezy?
Pokud chcete řezům přidat trochu křupavosti můžete na horní část nasypat nahrubo namleté piškoty. Můžete použít klasické nebo cukrářské, oba typy vytvoří zajímavou texturu a skvělou chuť.
Čokolády není nikdy dost, a proto se nebojte sáhnout po polevě z čokolády, kterou můžete přes malinové řezy přelít. Můžete také vytvořit kreativní vzory, anebo pro dekorativní efekt do polevy ještě přidat jemně nakrájené maliny.
Samozřejmostí jsou i čerstvé maliny, které tuto dobrotu skvěle dokreslí. Pokud chcete, můžete maliny také lehce polít medem nebo posypat práškovým cukrem.
Každý jeden kousek malinových řezů můžete na dezertním talířku ozdobit i šlehačkou, kterou můžete tvarovat do oblíbených vzorů, jako bobíky, hvězdy nebo spirály.
Pro čerstvou chuť a vůni můžete na horní část malinových řezů přidat lístky máty nebo bazalky.