Jedinečné recepty na řezy s malinami! Vychutnejte si sladkokyselou kombinaci na 3 způsoby

Recepty na malinové řezy přinášejí sladkokyselou kombinaci chutí, která je návyková.

Vyberte a vychutnejte si svého favorita.

S čím tuto dobrotu servírovat, aby si jí vychutnal opravdu každý?

To se dozvíte na konci článku.

Malinové řezy s drobenkou

Tyto jednoduché řezy z malin mají na povrchu máslovo-ovesnou drobenku a jsou hotové asi za 30 minut! Ideální na to si pochutnat v každém ročním období!

Co budeme potřebovat

  • 150 g polohrubé mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 150 g ovesných vloček
  • 90 g hnědého cukru
  • 60 g másla (změkčeného)
  • 240 g malinového džemu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapékací misku o vyložte hliníkovou fólií a vymažte ji.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Vmíchejte ovesné vločky a hnědý cukr.
  • Přidejte máslo a pomocí konečků prstů zapracujte máslo do směsi, která připomíná drobenku.
  • Do připraveného pekáčku přidáme polovinu ovesné směsi a vytlačíme na dno.
  • Natřete malinový džem do stejnoměrné vrstvy na ovesnou vrstvu.
  • Vršek rovnoměrně posypte zbylou ovesnou směsí a poté lehce vmáčkněte do vrstvy džemu.
  • Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 35 – 40 minut.
  • Vyjměte z trouby a před krájením na čtverečky nechte úplně vychladnout.

Všechny sladké tečky si zaslouží i kvalitní nápoj. Proto je potřeba vlastnit výkonný a spolehlivý kávovar. Prohlédněte si naši recenzi kávovarů Tchibo a vyberte si ten správný.

Čtvereček malinového zákusku s drobenkou z vloček.
Zdroj: whoneedsacape.com

Řezy s malinovou náplní a vanilkovou polevou

Zde jsou naše jednoduché malinové řezy se čtyřmi neuvěřitelnými vrstvami: máslovou křehkou krustou, hutnou malinovou náplní, drobenkou z hnědého cukru a kapkou sladké vanilkové polevy. Vedle malin jsou dalším oblíbeným ovocem i jahody, proto neváhejte a vyzkoušejte řezy s jahodami pro každou příležitost.

Co budeme potřebovat

  • 115 g másla (rozpuštěného)
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 125 g polohrubé mouky

Na náplň

  • 240 g malinové marmelády
  • 12–16 čerstvých malin

Na drobenku

  • 45 g ovesných vloček
  • 70 g hnědého cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 30 g polohrubé mouky
  • 60 g másla (studeného a nakrájeného na kostky)

Na polevu

  • 240 g moučkového cukru
  • 2–3 polévkové lžíce mléka nebo smetany
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 °C. Dno a strany čtvercového pekáče vyložte pečicím papírem.
  • Ve střední misce smíchejte rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vanilku a sůl.
  • Přidejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Směs rovnoměrně natlačte do připraveného pekáče.
  • Pečte 15 minut.
  • Vyjměte krustu z trouby a zapněte troubu na 180 °C.
  • Marmeládou potřete krustu a posypte malinami.
  • Vločky, hnědý cukr, skořici a mouku promíchejte ve střední míse.
  • Přidejte studené máslo a vytvořte drobenku.
  • Marmeládu posypte drobenkou a pečte 30–35 minut nebo do zlatohnědé barvy. Malinová náplň by měla na okrajích bublat.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout alespoň 20 minut při pokojové teplotě, poté alespoň 2 hodiny (nebo přes noc) chlaďte v lednici.
  • Před podáváním si smíchejte moučkový cukr, 2 lžíce mléka nebo tučné smetany a vanilkový extrakt.
  • Polevou ozdobte jednotlivé malinové řezy.
Kostičky malinové dobroty s drobenkou a vanilkovou polevou.
Zdroj: justsotasty.com

Nepečené tvarohové řezy s malinami

Malinové řezy s tvarohem bez pečení jsou dokonalým letním dezertem nebo pochoutkou pro zvláštní příležitosti. Je svěží a lehce nakyslý s krémovou a jemnou náplní podobnou pěně. Vyzkoušejte i naše řezy z čokolády, které nemají jedinou chybu.

Co budeme potřebovat

  • 190 g zlatých oreos
  • 45 g másla (rozpuštěného)

Na maliny

  • 125 g čerstvých nebo mražených malin
  • 25 g krystalového cukru

Na náplň

  • 240 g husté smetany
  • 120 g moučkového cukru
  • 450 g smetanového sýra
  • 60 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup

  • Čtvercovou formu vyložte pečicím papírem.
  • Sušenky mixujte, dokud nezískáte jemné drobky.
  • Vlijte do sušenek rozpuštěné máslo, aby se sušenky a máslo spojily do hrudkovité drobenky.
  • Do připravené formy přidejte drobenku a rovnoměrně ji vtlačte na dno formy. Během přípravy malin dejte pánev do mrazáku.
  • Přidejte maliny do malého hrnce na mírnou teplotu spolu s cukrem.
  • Vařte asi 5 minut za pravidelného míchání, dokud se maliny nerozpadnou a omáčka lehce nezhoustne.
  • Po uvaření stáhněte z plotny a uvařené maliny protlačte přes jemné síto, abyste se zbavili semínek.
  • Během přípravy náplně necháme malinovou omáčku vychladit v lednici.
  • Do střední mísy nalijte hustou smetanu a vyšlehejte.
  • Do velké mísy přidejte smetanový sýr a vyšlehejte do hladka.
  • Přidejte jogurt, citron, cukr, sůl a vanilku a znovu prošlehejte.
  • Přidejte postupně šlehačku.
  • Naberte směs na vychlazenou krustu.
  • Vychladlou malinovou omáčku nalijte po celé směsi smetanového sýra a pomocí špejle promíchejte.
  • Nepečené malinové řezy zakryjte fólií a nechte v lednici vychladit alespoň 8 hodin.
Nakrájené kousky vychlazené nepečené malinové dobroty.
Zdroj: bakingwithbutter.com

Jak nejlépe ozdobit malinové řezy?

Pokud chcete řezům přidat trochu křupavosti můžete na horní část nasypat nahrubo namleté piškoty. Můžete použít klasické nebo cukrářské, oba typy vytvoří zajímavou texturu a skvělou chuť.

Čokolády není nikdy dost, a proto se nebojte sáhnout po polevě z čokolády, kterou můžete přes malinové řezy přelít. Můžete také vytvořit kreativní vzory, anebo pro dekorativní efekt do polevy ještě přidat jemně nakrájené maliny.

Samozřejmostí jsou i čerstvé maliny, které tuto dobrotu skvěle dokreslí. Pokud chcete, můžete maliny také lehce polít medem nebo posypat práškovým cukrem.

Každý jeden kousek malinových řezů můžete na dezertním talířku ozdobit i šlehačkou, kterou můžete tvarovat do oblíbených vzorů, jako bobíky, hvězdy nebo spirály.

Pro čerstvou chuť a vůni můžete na horní část malinových řezů přidat lístky máty nebo bazalky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X