Luxusní recepty na řezy s medem tak, jak je neznáte. Připravte svým hostům ten nejlepší moučník, jaký kdy měli!

Kdo by odolal našim receptů na medové řezy?

Jsou jednoduché, efektní a neuvěřitelně chutné.

Vyzkoušejte variantu s karamelovou omáčkou, lesním ovocem či kokosem.

Ve všech případech si pochutnáte!

Banánovo-medové řezy s karamelovou omáčkou a šlehačkou

Užijte si dokonalou kombinaci banánu, medu, karamelu, šlehačky a čokolády v tomto snadném moučníku. Už nikdy nebudete chtít jiný!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 4 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 60 g medu
  • 250 g másla
  • 4 velká vejce
  • 3 banány
  • 180 g zakysané smetany
  • 2 lžičky vanilkové pasty

Na karamelovou omáčku:

  • 125 g medu
  • 100 g třtinového cukru
  • 125 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání

Na čokoládové hobliny:

  • 150 g tmavé čokolády

Na šlehačku:

  • 375 ml smetany ke šlehání
  • 125 g mascarpone
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na dekoraci:

  • 1 banán nakrájený na plátky
  • čokoládové hobliny viz výše
  • 60 g karamelové omáčky viz výše

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Plech o rozměrech 20 cm x 30 cm 5 cm nastříkejte olejem ve spreji a vyložte dno a boky pečicím papírem.
  • Do lednice dejte na 20 minut další plech.
  • Do přidejte mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva a sůl a promíchejte.
  • Do samostatné velké mísy přidejte máslo a med.
  • Pomocí elektrického ručního mixéru máslo a med rozmixujte do bledé a nadýchané hmoty, což potrvá asi 3 minuty.
  • Přidávejte vejce jedno po druhém a pokaždé dobře promíchejte.
  • Seškrábněte misku a přidejte banány, zakysanou smetanu a vanilkovou pastu.
  • Důkladně promíchejte, přidejte suché ingredience a opět promíchejte.
  • Těsto nalijte na plech a pečte 45-55 minut.
  • Po upečení nechte úplně vychladnout.
  • Nyní si připravte omáčku.
  • Do přidejte med, máslo a třtinový cukr a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí a směs nebude bublat.
  • Pokračujte v míchání 3 minuty nebo dokud nedosáhnete zlaté barvy.
  • Stáhněte plamen a přidejte smetanu.
  • Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Nechte zcela vychladnout.
  • Chcete-li vytvořit čokoládové hoblinky, nalijte rozpuštěnou čokoládu na plech, který byl 20 minut v lednici.
  • Poklepejte plechem o pracovní desku, abyste uvolnili vzduchové bubliny.
  • Nechte zahřát na pokojovou teplotu.
  • Pomocí lžičky krátce seškrabujte čokoládu tak, abyste tvořili malé hoblinky.
  • Do velké mixovací nádoby přidejte smetanu, mascarpone a vanilkový extrakt.
  • Šlehejte, dokud se nezačnou tvořit měkké vrcholky.
  • Pomocí konce vařečky vytvořte otvory po celé buchtě, ale snažte se nepropichovat až na dno.
  • Otvory naplňte karamelovou omáčkou.
  • Navrch buchty přidejte šlehačku a rovnoměrně rozetřete.
  • Zalijte karamelovou omáčkou a vmíchejte ji do šlehačky.
  • Ozdobte plátky banánu a čokoládovými hoblinami.
  • Nakrájejte a podávejte.
Buchta z medu a banánů s karamelovou polevou, šlehačkou a plátky banánu na plechu vyloženém pečícím papírem, který drží ruce.
www.thescranline.com

Medové řezy plněné pudinkem a džemem s čokoládovou polevou

Tenké vrstvy těsta s medovou příchutí plněné pudinkem a džemem a nakonec potřené čokoládovou polevou prostě musíte milovat! Připravte si je už dnes a nebudete litovat.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 80 g másla
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce medu
  • 1 střední vejce
  • ½ lžičky jedlé sody

Na náplň:

  • sklenice džemu dle vašeho výběru
  • 500 ml vanilkového pudinku pokojové teploty
  • 180 g moučkového cukru
  • 250 g másla

Na čokoládovou polevu:

  • 100 g čokolády
  • 180 ml smetany ke šlehání

Postup

  • Do velkého hrnce dejte cukr, máslo, mléko, med a vejce.
  • Na mírném ohni neustále míchejte, dokud se směs nerozpustí.
  • Nyní přidejte jedlou sodu a stále míchejte do zpěnění (nevařte).
  • Sundejte ze sporáku.
  • Vmíchejte ½ mouky.
  • Na pracovní desku si přendejte zbytek mouky a zalijte směsí.
  • Vytvarujte těsto.
  • To rozdělte na 2 stejné poloviny a vytvarujte z nich obdélníky.
  • Každou polovinu válejte, dokud vám nevznikne velmi tenký plát těsta.
  • Zkontrolujte velikost největšího plechu na pečení, který máte, a těsto vyválejte tak, aby se vám na plech vešlo.
  • Vyválené těsto přendejte na plech dobře vymazaný olejem nebo vyložený pečicím papírem.
  • Pečte při 180 stupních Celsia 10 minut.
  • Totéž udělejte i s druhým plátem těsta (pokud máte dva velké plechy, pečte oba pláty najednou).
  • Jakmile jsou pláty upečené, vyjměte je a před plněním nechte úplně vychladnout.
  • Pomocí mixéru utřete moučkový cukr s měkkým máslem.
  • Postupně přidávejte pudink (pokojové teploty), dokud vše nespotřebujete a nezískáte pěkně hustou směs.
  • Umístěte první upečený plát na tác nebo prkénko a zakryjte ho pudinkovou náplní.
  • Přikryjte druhým upečeným plátem a příčně rozpulte.
  • Jednu polovinu potřete džemem.
  • Pokud vám zbyla ještě nějaká pudinková náplň, namažte ji na džem.
  • Přikryjte druhou polovinou.
  • Na moučník položte list pečicího papíru a zatěžkejte ho prkénkem (nebo čímkoli, co na moučník trochu tlačí).
  • Uchovávejte přes noc v lednici.
  • Smetanu ke šlehání přiveďte k varu.
  • Nalijte na jemně nasekanou čokoládu a před mícháním nechte 2 minuty ztuhnout, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  • Moučník potřete čokoládou a vraťte do lednice, aby čokoláda ztuhla.
  • Po ztuhnutí odřízněte okraje a nakrájejte na jednotlivé porce.
  • Dobrou chuť!
Řezy s medovou příchutí plněné pudinkem a džemem a nakonec potřené čokoládovou polevou na talířku s vidličkou.
www.happyfoodstube.com

Máme pro vás i další lahodné recepty s medem v 5 různých variantách. Ochutnejte luxusní kachní prsa, italské kuličky i oblíbené perníčky.

Karamelové řezy s medem a vlašskými ořechy

Tento moučník je úžasnou kombinací textur. Drobivý křehký základ doplněný křupavými ořechy v lepkavém medovém karamelu s nádechem pomerančů vás dostane! Tak si ho pojďme společně připravit.

Na těsto:

  • 150 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 150 g másla

Na polevu:

  • 100 g másla
  • 90 g třtinového cukru
  • 170 g medu
  • 180 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilky
  • kůra z jednoho pomeranče

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C a 20 cm čtvercovou pečící formu s odnímatelným dnem vyložte pečicím papírem.
  • Připravte si těsto.
  • V míse ušlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané hmoty, poté přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne drobivé těsto.
  • Tuto směs rovnoměrně rozprostřete do pečící formy.
  • Celé těsto propíchejte vidličkou a pečte 15 minut do světle zlatavé barvy.
  • Nyní si připravte polevu.
  • Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, cukr a med na středním plameni a míchejte, dokud se směs nerozpustí a nespojí.
  • Trochu snižte plamen a za občasného míchání vařte 5 minut.
  • Směs bude trochu pěnit.
  • Buďte opatrní, protože karamel je velmi horký.
  • Po 5 minutách stáhněte z ohně a přidejte nasekané vlašské ořechy, dvojitou smetanu, vanilku a pomerančovou kůru a promíchejte.
  • Směs nalijte na vrch upečeného křehkého těsta, rovnoměrně rozetřete a poté pečte 20 minut.
  • Po vyjmutí z trouby bude poleva tekutá; chladnutím zhoustne.
  • Jakmile řezy vychladnou a začnou tuhnout, vyjměte je z pečicí formy a velkým nožem namazaným máslem krájejte na čtverce.
  • Užijte si to!
Řezy s medem ořechy v lepkavém medovém karamelu s nádechem pomerančů položené na sobě.
www.girleatsworld.co.uk

A co takové recepty na kuličky s medem 5x jinak? Oslaďte si s námi život!


Medovo-kokosové řezy

Lahodné a jednoduché řezy z ovesných vloček, kukuřičných lupínků, kokosu a medu jsou báječnou svačinou, kterou si zamiluje celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 45 g kukuřičných lupínků
  • 120 g ovesných vloček
  • 120 g sušeného kokosu
  • 165 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 2 lžíce medu

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Pečicí plech o rozměrech 28 x 18 cm bohatě vymažte máslem.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké misce jemně rozdrťte kukuřičné lupínky zadní stranou lžíce – buďte opatrní, abyste je nerozdrtili příliš, protože stále chcete, aby dodaly řezům trochu textury a křupavosti.
  • Do kukuřičných lupínků přidejte ovesné vločky, sušený kokos a moučkový cukr.
  • Suché ingredience míchejte, dokud se nespojí.
  • V malé pánvi rozpusťte na mírném ohni máslo a med.
  • Nalijte směs másla a medu do suchých přísad a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Směs přendejte na předem vymazaný plech.
  • Zadní stranou lžíce zatlačte směs do rohů a rovnoměrně ji vyrovnejte do formy.
  • Pečte v předehřáté troubě 15–20 minut, dokud řezy nezískají teplou zlatou barvu.
  • Před vyklopením na prkénko a nakrájením na plátky nebo čtverce nechte zcela vychladnout.
Řezy z ovesných vloček, kukuřičných lupínků, kokosu a medu.
www.bakingwithgranny.co.uk

Řezy s medem a lesním ovocem

Kombinace medu a lesního ovoce je naprosto luxusní a o tom vás přesvědčí i tento recept na medové řezy s malinami a borůvkami. Potřete ho medovou polevou a podávejte jako ten nejlahodnější dezert ke kávě. Možná oceníte naše recenze nejlepších švýcarských kávovarů Jura, které vám připraví dokonalou jedinečnou kávu.

Co budete potřebovat

  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek řepkového oleje
  • 1 šálek medu
  • 3 velká vejce
  • 1/2 šálku pomerančové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 a 1/2 šálků hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek čerstvých nebo mražených malin
  • 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek

Na polevu:

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce mléka

Postup

  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • Vymažte tukem 33 x 23 cm plech na pečení.
  • Ve velké míse prošlehejte cukr, olej, med, vejce, pomerančovou šťávu a vanilku.
  • V jiné míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a postupně zašlehejte do medové směsi.
  • Přeneste na připravený plech.
  • Pečte 15 minut.
  • Vrch buchty posypte malinami a borůvkami.
  • Pečte, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté, dalších cca 30–35 minut.
  • Nechte zcela vychladnout na plechu na mřížce.
  • Smíchejte ingredience na polevu a polevou buchtu potřete.
  • V případě potřeby podávejte s dalším lesním ovocem.
  • Nechte si chutnat!
Řez z medu s malinami a borůvkami na talíři.
www.tasteofhome.com

Medovo-vanilkové řezy s polevou a zdobením

Tento recept si nezapomeňte uložit! Vláčnou buchtu s medem a vanilkou potřenou krémovou polevou z kakaa, medu a másla si totiž budete chtít připravovat znovu a znovu.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 4 velká vejce, pokojové teploty
  • 180 g medu
  • ½ šálku moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ¾ šálku rostlinného oleje
  • 1 šálek podmáslí

Na polevu:

  • 270 g medu
  • 1 lžíce kakaa
  • 170 g studeného másla, nakrájeného
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce pestrého zdobení

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Plech vymažte a vyložte pečícím papírem.
  • V míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a dejte stranou.
  • V jiné misce smíchejte vejce a cukr a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte vanilkový extrakt a rostlinný olej a znovu prošlehejte.
  • Postupně vmíchejte střídavě s podmáslím k suchým ingrediencím.
  • Těsto nalijte na vyložený plech a vrch zarovnejte lžící.
  • Pečte 30-35 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout.
  • Na přípravu polevy dejte studené máslo, kakao, vanilkový extrakt a med do mísy stolního mixéru.
  • Míchejte, dokud se vše nespojí a textura není lehká a nadýchaná, asi 8-10 minut.
  • Polevu natřete na upečené těsto a posypte zdobením.
  • Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání.
  • Vyjměte z lednice 15 minut před podáváním.
Buchta s medem a vanilkou potřená krémovou polevou z kakaa, medu a másla a posypaná zdobením.
www.capilanohoney.com

Nezapomeňte vyzkoušet i naše recepty na medové cukroví! Máme pro vás třeba medové trubičky, kornoutky, ale klidně i medovo-rumové kuličky.

Tipy na pečení s medem

Med je skvělou ingrediencí na pečení. Podívejte se na naše tipy a triky, jak s medem péct jako profesionál.

  • Při pečení s medem odměřujte ingredience v gramech. Je to nejpřesnější způsob a poskytne vám konzistentní výsledky.
  • Těsně před přidáním medu do odměrky ji postříkejte trochou oleje ve spreji, aby med snadno vytékal.
  • Když pečete buchtu s medem, vždy pomocí špejle otestujte, zda je buchta hotová. Zvláště pokud v receptu zcela nahrazujete cukr.
  • Formu těsně před pečením zakryjte alobalem, aby nedocházelo k nadměrnému zhnědnutí. Med je bohatý na přírodní cukry a může způsobit, že váš moučník získá tmavě hnědou barvu.

A jak se vám naše dnešní recepty na medové řezy líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X