Vynikající recepty na kuřecí maso s houbami na 5 různých způsobů. Vyzkoušejte je všechny!

Přemýšlíte, jak si tentokrát zase připravíte kuře?

Co takhle vyzkoušet naše recepty na kuře na houbách 5x jinak!

Jsou jednoduché, lahodné a užije si je celá rodina.

Máme pro vás variantu se slaninou, z pomalého hrnce či na asijský způsob.

Užijte si to!

Kuřecí nudličky na houbách se slaninou

Jednoduchý a chutný pokrm, který zvládnete připravit během chvilky! Vychutnejte si kuřecí maso spolu s lesními houbami, slaninkou, bílým vínem a smetanou. Je to lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na nudličky
  • 200 g směsi lesních hub (můžete použít jakýkoli druh houby)
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 plátky slaniny nakrájené na 1 cm kousky
  • 1 malá sklenka bílého vína (nebo malá sklenice kuřecího vývaru)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  • Rozpalte středně velkou pánev na středním plameni.
  • Když je horká, přidejte polovinu olivového oleje a opečte kuřecí nudličky ze všech stran.
  • Vyjměte kuře z pánve.
  • Poté přidejte zbylý olivový olej, cibuli, houby a slaninu a opékejte, dokud slanina nezačne být křupavá.
  • Přidejte maso zpět do pánve, i s případnou šťávou, a dále přidejte i česnek a bílé víno.
  • Přiveďte k varu a poté stáhněte plamen na mírný.
  • Nakonec přidejte smetanu a nasekanou petrželku a pomalu přiveďte k varu.
  • Podávejte s dušenými zelenými fazolkami a cukrovým hráškem.
Kuřecí maso s lesními houbami, slaninkou, bílým vínem a smetanou servírované na talíři s hráškovými lusky.
www.celebrityslim.com.au

Vyzkoušejte i naše nejlepší recepty na zapečené houby na 7 různých způsobů. Pochutnáte si!

Pikantní dušené kuřecí s shiitake

Na křehké, šťavnaté a voňavé čínské dušené kuřecí maso s houbami shiitake vám stačí při vaření vynaložit jen malé úsilí, přesto chutná naprosto úžasně. Hodí se jak pro rychlou večeři během pracovního týdne, tak pro nějakou speciální přiležitost.

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích stehenních řízků bez kůže, nakrájených na kousky
  • 8 plátků zázvoru
  • 1 lžička světlé sójové omáčky
  • ½ lžičky tmavé sójové omáčky
  • ½ lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička rýžového vína Shaoxing
  • ¼ lžičky sezamového oleje
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 velká hrst sušených hub shiitake (namočených přes noc do vody)
  • 4 chilli papričky bird´s eye, zbavené semínek a nakrájené (volitelně)
  • 1 stonek jarní cibulky, jemně nasekaný

Postup

  • Kuřecí kousky vložte do mísy.
  • Přidejte zázvor, obě sójové omáčky, ústřičovou omáčku, rýžové víno, sezamový olej, mletý bílý pepř a kukuřičný škrob.
  • Dobře promíchejte a nechte asi 10 minut marinovat.
  • Poté přidejte shiitake a chilli.
  • Promíchejte a přendejte na hluboký talíř.
  • Ve woku nebo v hrnci přiveďte vodu k varu.
  • Hluboký talíř s kuřecím masem a houbami dejte do pařáčku a vařte v páře na středním plameni po dobu 20 minut.
  • Ozdobte jarní cibulkou a ihned podávejte.
Čínské dušené kuřecí maso s houbami shiitake v misce s vedle položenými hůlkami.
www.redhousespice.com

Kuřecí s bramborami a krémovou omáčkou z pomalého hrnce

Toento úžasný pokrm z pomalého hrnce si může bez výčitek vychutnat celá rodina. Krémová omáčka,která neobsahuje žádné mléčné výrobky, je plná žampionů a kokosového mléka a ochucená cibulí, česnekem a citronovou šťávou. Mňam!

Co budete potřebovat

Na kuřecí maso:

  • 2 lžíce avokádového oleje
  • cca 2 kg naporcovaného kuřete na kousky, s kostí   
  • 500 g brambor, nakrájených na 5 cm kousky

Na krémovou omáčku:

  • 1 lžíce avokádového oleje
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená na kostičky
  • 230 g žampionů, nakrájených
  • 5 stroužků česneku, lisovaného
  • 420 ml konzervovaného kokosového mléka
  • ½ šálku čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce tapiokové mouky
  • 1 lžíce italského koření
  • ½ lžičky mořské soli nebo podle chuti

Postup

  • Avokádový olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě a přidejte cibuli.
  • Za občasného míchání restujte, dokud cibule nezačne hnědnout, asi 5 minut.
  • Vmíchejte žampiony a česnek, posypte mořskou solí a pánev zakryjte.
  • Vařte za občasného míchání, dokud žampiony nezměknou a nezhnědnou, asi 5 až 8 minut.
  • Vmíchejte kokosové mléko, citronovou šťávu a italské koření a přiveďte k varu.
  • Vmíchejte tapiokovou mouku a pokračujte ve vaření za pravidelného míchání, dokud omáčka nezhoustne, asi 5 minut.
  • Přidejte avokádový olej do velké litinové nebo nerezové pánve a zahřejte ho na vysokou teplotu.
  • Jakmile je pánev velmi horká (175 stupňů  Celsia nebo více), přidejte kuřecí kousky kůží dolů.
  • Opékejte 3 až 5 minut, nebo dokud není kůžička pěkně zlatavá. P
  • řeklopte na druhou stranu a opékejte další 2 až 3 minuty (zatím není nutné kuře propékat).
  • Pravděpodobně to budete muset udělat ve 2 až 3 dávkách, v závislosti na velikosti vaší pánve a množství kuřete, které použijete.
  • Přidejte brambory do pomalého hrnce, poté i opečené kuře a omáčku.
  • Vše trochu promíchejte a poté přiklopte pokličkou.
  • Pomalu vařte v režimu HIGH 3 až 4 hodiny nebo v režimu LOW 6 až 8 hodin, nebo dokud kuře není měkké a propečené.
  • Podávejte kuře a brambory se spoustou omáčky a užijte si to!
Kuřecí maso, brambory a žampionová omáčka v pomalém hrnci.
www.theroastedroot.net

Stále ještě nejste hrdým majitelem hrnce na pomalé vaření? Pak se vám možná budou hodit naše recenze pomalých hrnců! Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Těstoviny s karamelizovanou cibulkou, kuřecím masem a houbami

Houby, karamelizovaná cibulka a špetka chilli dodávají těmto jednoduchým kuřecím těstovinám ten správný šmrnc, díky kterému na ně jen tak nezapomenete!

Co budete potřebovat

  • 1 kuřecí prso, o hmotnosti cca170 g
  • 1/4 šálku plus 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 170 g těstovin farfalle
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 lžičky cukru
  • 2 šálky hlívy ústřičné, velké kusy nakrájejte na poloviny
  • 1 a 1/2 šálku hub shiitake, nakrájených na tenké plátky
  • 1/8 lžičky vloček chilli
  • 1/2 šálku nakrájených rajčat (čerstvých, pokud je sezóna, nebo z konzervy)
  • čerstvá petrželka
  • parmazán, na ozdobu

Postup

  • Kuřecí prso ochuťte 1/8 lžičky mořské soli a čerstvě mletým pepřem.
  • V malé pánvi rozehřejte 1 lžíci extra panenského olivového oleje na středně vysokém plameni.
  • Přidejte maso a restujte 1 minutu.
  • Maso otočte, snižte plamen, přikryjte a vařte 8 minut.
  • Sundejte pánev z plotny a nechte přikryté 10 minut, poté kuře naporcujte vidličkou.
  • Mezitím ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  • Ve velké pánvi rozehřejte zbývající extra panenský olivový olej na vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a restujte 5 minut, dokud nezačne hnědnout.
  • Přidejte česnek a restujte 30 sekund.
  • Přidejte všechny houby a vařte, dokud nezměknou a nezhnědnou, asi 10 minut.
  • Vmíchejte chilli a rajčata.
  • Přidejte těstoviny a nakrájené kuře do pánve a promíchejte, aby se dobře obalily.
  • Bohatě dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Podávejte ozdobené petrželkou a parmazánem.
Kuřecí těstoviny s houbami servírované na talíři s vidličkou.
www.foodandwine.com

A co naše výborné recepty na těstoviny s kuřecím masem zapečené v troubě? Tato krémová pochoutka vám nesmí uniknout!

Kuřecí stehna s žampionovou omáčkou a rýží

Není nad chutná jídla z jedné nádoby! A přesně takový je i tento recept. Připravte si kuřecí stehna s krémovou omáčkou ze žampionů a rýží a ušpiňte pouze jednu pánev!

Co budete potřebovat

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 6-8 kuřecích stehen s kostí a kůží
  • 6-8 středních žampionů nakrájených na plátky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 5-6 stroužků česneku, lisovaného
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku smetany ke šlehání
  • 1 šálek dlouhozrnné bílé rýže

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Ve velké pánvi vhodné do trouby s poklicí rozehřejte olivový olej na středním plameni na sporáku.
  • Kuřecí stehna osolte, opepřete a přidejte do pánve.
  • Opékejte kuře asi 4-5 minut z každé strany.
  • Vyjměte kuře z pánve a vypusťte přebytečný tuk, ponechte lžičku nebo dvě v pánvi.
  • Do pánve přidejte žampiony, cibuli a česnek a restujte za stálého míchání 4–5 minut, nebo dokud nezměknou.
  • Přidejte petržel, tymián, sůl a pepř a promíchejte.
  • Přidejte kuřecí vývar, smetanu a rýži a promíchejte.
  • Tekutinu přiveďte k varu.
  • Položte kuře na rýži a přikryjte pánev.
  • Pánev vložte do předehřáté trouby a pečte 35 minut.
  • Sundejte poklici a pokračujte v pečení dalších 10 minut, nebo dokud rýže nezměkne.
  • Nechte si chutnat!
Kuřecí stehna s krémovou omáčkou ze žampionů a rýží a naběračkou.
www.bake-eat-repeat.com

Podívejte se i na náš užitečný katalog hub, ve kterém se dozvíte spoustu zajímavých informací o těch nejoblíbenějších druzích!

A jak vám naše dnešní recepty na kuře na houbách chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X