Vynikající recepty na řezy připravované z listového těsta. Pochutná si celá rodina!

Není nad chutný a jednoduchý dezert!

A přesně takové jsou i naše recepty na řezy z listového těsta, které si zamilujete.

Vyzkoušejte variantu s vanilkovým pudinkem, jablky a skořicí nebo broskvemi a mascarpone.

Všechny jsou vynikající!

Broskvové řezy s mascarpone a medem

Listové těsto namazané sýrem mascarpone, ozdobené broskvemi a nasekanými praženými pistáciemi je jednoduše úžasné! Skvěle funguje jako předkrm, příloha i svačinka.

Co budete potřebovat

  • 1 plát listového těsta
  • 230 g mascarpone
  • 3 broskve, nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce medu
  • ⅓ šálku nasekaných pražených pistácií
  • sůl a pepř
  • 1 vejce rozšlehané s 1 lžičkou vody

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Plech vyložte pečicím papírem nebo alobalem.
  • Mascarpone rozmíchejte lžící, aby se prohřálo a bylo krémovější.
  • Na plech vyložený pečícím papírem položte plát listového těsta.
  • Několikrát ho propíchněte vidličkou.
  • Na listové těsto namažte v rovnoměrné vrstvě mascarpone a ponechte okraje cca 2,5 cm.
  • Na mascarpone navrstvěte nakrájené broskve.
  • Pokapejte medem.
  • Posypte špetkou soli a pepře.
  • Navrch dejte nasekané pistácie.
  • Volné okraje pomažte rozšlehaným vejcem.
  • Pečte 20 až 25 minut, dokud těstp není zlaté a křupavé.
  • Podávejte ihned!
Listové těsto namazané sýrem mascarpone, ozdobené broskvemi a nasekanými praženými pistáciemi nakrájené na řezy.
www.howsweeteats.com

Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty na koláče z broskví, po kterých se budete olizovat!

Vanilkové řezy z listového těsta

Silná vrstva vanilkového pudinku mezi dvěma křupavými pláty máslového listového těsta vytváří dokonalý dezert, který působí náročně na přípravu, ale opak je pravdou. Vyzkoušejte ho i vy!

Co budete potřebovat

  • 2 pláty listového máslového těsta, mraženého
  • 160 g moučkového cukru
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 8 žloutků
  • 750 ml horkého mléka
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • 110 g másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 °C.
  • Pláty mraženého listového těsta dejte na sebe na plech vyložený pečicím papírem.
  • Nechte těsto rozmrazit a poté listové těsto propíchejte vidličkou.
  • Na listové těsto položte další list pečícího papíru a na něj druhý plech na pečení.
  • Pečte 20 minut nebo dozlatova.
  • Po upečení nechte úplně vychladnout.
  • Jemně položte čtvercovou 23 cm formu na jeden z upečených plátů těsta.
  • Vroubkovaným nožem jemně ořízněte plát těsta na velikost dna formy.
  • Totéž udělejte s druhým plátem těsta, které ořízněte na velikost horní části formy.
  • Přidejte cukr a kukuřičný škrob do velké žáruvzdorné mísy.
  • Promíchejte metličkou.
  • Přidejte žloutky a šlehejte, aby se spojily s cukrem a škrobem.
  • Přidejte 1/2 šálku horkého mléka a promíchejte.
  • Poté přidejte zbylé mléko a vanilkovou pastu a prošlehejte.
  • Nalijte směs do velkého hrnce a šlehejte na středně vysokém plameni, dokud směs nezhoustne, asi 5-6 minut.
  • Jakmile směs zhoustne, stáhněte plamen a přidejte máslo.
  • Šlehejte, dokud se máslo nerozpustí.
  • Dno a boky formy vyložte pečicím papírem a na dno vložte menší plát těsta.
  • Pudink propasírujte přes síto navrch těsta.
  • Použijte stěrku k vyhlazení směsi.
  • Nahoru položte druhý plát těsta.
  • Dejte přes noc ztuhnout do lednice.
  • Vychladlý moučník opatrně vyjměte z formy a dejte ho na prkénko.
  • Moučník jemně nakrájejte ostrým vroubkovým nožem na řezy.
  • Nakonec poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Silná vrstva vanilkového pudinku mezi dvěma křupavými pláty máslového listového těsta na talířku s vidličkou.
www.thescranline.com

Jahodové řezy s nutellou

Na tento dezert nebo výtečnou snídani potřebujete pouhé 3 ingredience a přitom je výsledek tak lahodný! Navíc ho zvládne připravit i úplný začátečník.

Co budete potřebovat

  • 1 plát mraženého listového těsta, rozmražený
  • 1 vejce, rozšlehané (volitelně)
  • ½ šálku nutelly
  • čerstvé jahody, nakrájené

Postup

  • Předehřejte troubu na 190ºC.
  • Lehce přejeďte ostrým nožem cca 1 cm od okrajů těsta kolem dokola, abyste vytvořili kůrku (neprořezávejte celé těsto).
  • Těsto (kromě okrajů) po celém povrchu propíchejte vidličkou.
  • Pokud chcete, potřete okraje listového těsta rozšlehaným vejcem.
  • Listové těsto pečte 15 minut, dokud není nafouknuté a zlatavě hnědé.
  • Pomocí špachtle zatlačte vnitřek listového těsta směrem dolů, abyste ho oddělili od kůrky.
  • Pokud toužíte po zlatavějším a propečenějším listovém těstě, pečte ještě 3 minuty.
  • Do středu rovnoměrně rozetřete nutellu a poté přidejte nakrájené jahody v jedné vrstvě.
  • Nakrájejte a užijte si to!
Řezy s nutellou a čerstvými jahodami na prkýnku s vedle položeným nožem.
www.thepioneerwoman.com

Máme pro vás i další luxusní a přitom jednoduché recepty na řezy z jahod, které si oblíbíte!

Jablečný listový koláč

Tento snadný jablečný koláč z listového těsta chutná stejně úžasně jako vypadá. Skvělý podzimní dezert pro celou rodinu!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • mražené listové těsto
  • 1 a ½ lžíce másla, studeného
  • 2 jablka
  • 1 lžíce moučkového cukru

Na meruňkovou polevu (volitelně):

  • 2 lžíce meruňkového džemu
  • 2 lžičky vody

Na vaječnou směs na potření:

  • 1 velký vaječný žloutek
  • 1 lžička vody

Na skořicový cukr:

  • 2 lžíce cukru
  • ¼ lžičky skořice (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 200ºC.
  • Studené máslo nakrájejte na malé kostičky.
  • Plát listového těsta nechte na pečícím papíru asi 15–20 minut rozmrazit a poté jej opatrně rozložte.
  • Když je těsto rozmrazené, vyválejte ho pomocí válečku.
  • Pracujte rychle, dokud je těsto ještě chladné.
  • Lehce přejeďte ostrým nožem 2 cm od okrajů těsta kolem dokola, abyste vytvořili kůrku (neprořezávejte celé těsto).
  • Těsto (kromě okrajů) po celém povrchu propíchejte vidličkou.
  • Plát listového těsta spolu s pečícím papírem přeneste na vymazaný plech.
  • Do malé misky přidejte 2 lžíce meruňkového džemu a 1 lžičku vody.
  • Dobře promíchejte.
  • V další malé misce smíchejte vaječný žloutek s 1 lžičkou vody.
  • Dobře spolu prošlehejte.
  • V další malé misce smíchejte 2 lžíce cukru a ¼ lžičky skořice.
  • Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na 3 mm silné plátky.
  • Snažte se mít plátky naskládané na sebe, abyste je mohli snadno rozložit na listové těsto.
  • Meruňkovou polevu rovnoměrně rozetřete doprostřed těsta.
  • Na džem naaranžujte plátky jablek tak, aby se mírně překrývaly a vějířovitě je rozprostřete.
  • Posypte směsí cukru a skořice.
  • Okraje těsta potřete rozšlehaným vajíčkem.
  • Nakonec na jablka položte kostky másla.
  • Pečte při 200ºC asi 22 až 25 minut, nebo dokud není kůrka zlatavě hnědá.
  • Přeneste plech s koláčem na mřížku a před krájením nechte alespoň 10 minut vychladnout.
  • Pokud chcete, posypte vršek moučkovým cukrem a/nebo podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
Jablečný koláč z listového těsta nakrájený na řezy na plechu.
www.justonecookbook.com

Rádi byste si pořídili kvalitní kávovar? A co třeba pákový? Tento typ je vhodný pro opravdové milovníky kávy. Celá příprava je prožitek, se kterým se budete cítit jako barista. Podívejte se na náš rozsáhlý test 6 nejlepších pákových kávovarů a najděte svého favorita!

Ovocné snídaňové řezy

Pokud hledáte nápady na luxusní snídani vhodnou pro celou rodinu, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept! Upečené listové těsto potřené směsí šlehačky a řeckého jogurtu, ozdobené čerstvým ovocem a posypané moučkovým cukrem chutná naprosto luxusně.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 1 list listového těsta
  • 1 středně velké vejce, rozšlehané

Na jogurtovou směs:

  • ⅔ šálku smetany ke šlehání
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • ½ šálku řeckého jogurtu

Na dozdobení:

  • ½ šálku jahod
  • ½ šálku malin
  • 1 šálek borůvek
  • moučkový cukr

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C nebo postupujte podle pokynů, které jsou uvedeny na obalu listového těsta.
  • Plát listového těsta rozviňte na plech.
  • Lehce přejeďte ostrým nožem cca centimetr od okrajů těsta kolem dokola, abyste vytvořili kůrku (neprořezávejte celé těsto).
  • Těsto (kromě okrajů) po celém povrchu propíchejte vidličkou.
  • Silikonovým štětcem lehce potřete celý plát těsta včetně okrajů velmi tenkou vrstvou rozšlehaného vejce.
  • Pečte asi 15 minut, dokud nebude listové těsto zlatavě hnědé.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  • Mezitím nalijte smetanu do střední mísy a přidejte cukr.
  • Šlehejte na střední rychlost, dokud se nevytvoří střední až tuhé vrcholy.
  • Vmíchejte řecký jogurt.
  • Jakmile je listové těsto vychladlé, rozetřete na něj našlehanou směs řeckého jogurtu, vyhněte se cca centimetru od okrajů.
  • Ozdobte ovocem.
  • Vršek posypte moučkovým cukrem.
  • Nakrájejte a ihned podávejte.
Upečené listové těsto potřené směsí šlehačky a řeckého jogurtu, ozdobené čerstvým ovocem a posypané moučkovým cukrem na talířku s vidličkou.
www.theworktop.com

Přinášíme vám i další skvělé snídaňové recepty! Ať už máte chuť na zdravou, anglickou nebo sladkou variantu, u nás je najdete všechny.

A jak se vám naše dnešní recepty na řezy z listového těsta líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X