Špagety patří mezi oblíbené přílohy a dají se připravit ve spoustě různých variacích.
My jsme si pro vás tentokrát připravili 8 luxusních receptů na špagety s kuřecím masem, které jsou snadné na přípravu a navíc skvěle chutnají
Vyzkoušejte zapečenou verzi, variantu s nivou či se sušenými rajčaty a špenátem.
Tak pojďme na to!
Špagety s kuřecím masem, brokolicí a drobenkou
Tyto špagety s česnekem, kuřecím, brokolicí, sardelovými filety a strouhankou jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu a je to skvělý způsob, jak využít zbytky pečeného kuřete.
Co budete potřebovat
- 1 balení špaget
- 1 brokolice
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 2 sardelové filety
- 2 šálky uvařeného kuřecího masa, nakrájeného
- 2 lžíce citronové šťávy
Na drobenku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžičky citronové kůry
- 1 šálek nasekané petrželky
- 1 šálek strouhanky
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Brokolici nakrájejte na růžičky, oloupejte a nakrájejte na kostičky košťál.
- Směs rovnoměrně nandejte do pekáče, pokapejte trochou oleje a dochuťte solí.
- Pečte 20 minut, v polovině otočte.
- Rovnoměrně rozetřeme na pekáč, pokapeme trochou oleje a dochutíme solí. Pečte 20 minut, v polovině otočte.
- Na špagety nalijte vodu.
- Do velké pánve přidejte 1 lžíci oleje a zahřejte na vysokém plameni.
- Přidejte ingredience na drobenku a okamžitě snižte teplotu na minimum.
- Míchejte a nechte drobenku lehce opéct.
- Jakmile je zlatá a křupavá, přendejte drobenku do misky.
- Do pánve na mírném ohni přidejte 2 lžíce oleje a česnek.
- Nechte změknout bez zhnědnutí.
- Přidejte sardelové filety a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Nechte pánev na nízkém plameni, aby zůstala teplá.
- Špagety uvařte podle návodu na obalu.
- Přidejte do pánve brokolici a kuřecí maso, promíchejte a poté zastříkněte kapkou vody z vaření těstovin.
- Promíchejte s polovinou drobenky a citronovou šťávou.
- Ihned podávejte posypané zbylou drobenkou.

Jste milovníky mořských plodů? Potom vám nesmí uniknout ani naše recepty na špagety s krevetami.
Těstoviny s bazalkovým pestem, kuřecím a zeleninou
Skvělý recept na léto i podzim! Cuketa, špagety a kuřecí maso mohou být samy o sobě nevýrazné, ale přidejte k nim cherry rajčata, bazalkové pesto a parmazán a najednou z toho máte lahodný a živý pokrm!
Co budete potřebovat
- 1 cuketa nakrájená na plátky
- sůl
- 1 lžička olivového oleje
- 450 g syrových kuřecích prsou, nakrájených na plátky
- 120 g bazalkového pesta
- 230 g špaget, nevařených
- 150 g červených cherry rajčat, nakrájených na poloviny
- 150 g žlutých cherry rajčat, nakrájených na poloviny
- 30 g strouhaného parmazánu
Postup
- Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi na středně vysokém plameni, dokud nebude olej horký.
- Přidejte nakrájenou cuketu, posypte solí a vařte na středně vysoké teplotě asi 5 minut, jednou otočte, dokud cuketa nezměkne a lehce nezhnědne.
- Vyjměte cuketu z pánve.
- Do stejné pánve přidejte jednu lžičku olivového oleje a nakrájená kuřecí prsa.
- Kuře posypte solí a opékejte na středním plameni asi 5–7 minut, přičemž kuřecí plátky několikrát otočte, dokud nejsou propečené a ve středu již přestanou být růžové.
- Odstraňte z ohně a promíchejte s 60 g bazalkového pesta.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte špagety a vařte do al dente podle návodu na obalu.
- Špagety sceďte.
- Přidejte uvařené a scezené špagety na pánev k opečenému masu.
- Přidejte červená a žlutá cherry rajčata a uvařenou cuketu.
- Přidejte dalších 60 g bazalkového pesta, vše promíchejte a jemně prohřejte na mírném středním ohni.
- Ochutnejte a případně přidejte další pesto a sůl, pokud je to potřeba.
- Odstraňte ze sporáku.
- Těstoviny ještě v pánvi posypte strouhaným parmazánem.
- Nandejte těstoviny na talíř, posypte extra parmazánem a podávejte.

Zapékané špagety s kuřecím masem, rajčatovou omáčkou a sýrem
Jednoduchý zapečený pokrm, který nasytí celou rodinu! Křehké kousky kuřecího masa s jemnými špagetami, smetanovou rajčatovou omáčkou a dvěma druhy sýra si prostě musí zamilovat naprosto každý.
Co budete potřebovat
- 4 litry vody
- 1 lžíce košer na dochucení těstovin
- 500 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku najemno nakrájené žluté cibule
- 1 lžíce prolisovaného česneku
- 1 lžička italského koření
- 2 šálky rajčatové omáčky
- ½ šálku smetany ke šlehání
- 2 šálky uvařeného nakrájeného kuřecího masa
- 1 a 1/2 šálku strouhané mozzarelly
- ½ šálku strouhaného parmazánu
- 1 lžíce nasekané petrželky
Postup
- Nastavte rošt trouby do střední polohy.
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.
- Přidejte sůl a míchejte, aby se rozpustila.
- Přidejte špagety a vařte podle návodu na obalu do al dente, asi 10 minut.
- Špagety sceďte v cedníku a proplachujte studenou vodou asi 30 sekund, aby se vaření zastavilo.
- Zahřejte olivový olej ve velké pánvi na středně nízkém plameni.
- Přidejte cibuli, česnek a 1 lžičku italského koření a restujte, dokud cibule nezesklovatí, asi 3 minuty.
- Přidejte rajčatovou omáčku a promíchejte.
- Vařte, dokud není omáčka horká, asi 2 až 3 minuty.
- Vypněte oheň a vmíchejte smetanu.
- Omáčku podle chuti ještě dochuťte solí a pepřem.
- Scezené špagety přidejte do omáčky a promíchejte.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a promíchejte.
- Přeneste těstoviny do zapékací misky o rozměrech 33 x 23 cm.
- Těstoviny posypte nastrouhanou mozzarellou a parmazánem.
- Přikryjte alobalem a pečte, dokud se sýr nerozpustí a těstoviny nebudou horké, asi 15 až 20 minut.
- Chcete-li nechat povrch více zhnědnout, odstraňte alobal a pokrm pečte, dokud lehce nezhnědne, asi 2 až 5 minut.
- Ozdobte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.

Máme pro vás i další výborné recepty na těstoviny s kuřecím masem zapečené v troubě. Tato krémová pochoutka vám nesmí uniknout!
Česnekové špagety s masem a žampiony
Připravte si večeři za pouhých 25 minut! Navíc si na tomto pokrmu ze špaget, křupavého kuřecího masa a žampionů restovaných na voňavém česnekovém másle neuvěřitelně pochutnáte.
Co budete potřebovat
- 300 g špaget
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 250 g žampionů nakrájených na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 3 kuřecí prsa (450 g), nakrájená na 1 cm silné plátky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce najemno nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci a vařte špagety 9–11 minut, dokud nejsou al dente.
- Mezitím rozpusťte 2 lžíce másla a olej ve velké nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě.
- Přidejte žampiony, dobře promíchejte a restujte 5 minut bez míchání.
- Přidejte česnek, dobře promíchejte a restujte další 2-3 minuty, dokud nebude zlatavě hnědý a na okrajích křupavý.
- Přendejte na talíř a do pánve přidejte zbylé máslo.
- Kuřecí maso obalte v mouce, poté přidejte do pánve a opékejte 5 minut, dokud nebude propečené a zlaté.
- Sceďte špagety.
- Přidejte je do pánve spolu s žampiony.
- Okořeňte pepřem, dobře promíchejte a podávejte posypané petrželkou.

Objevte podobné tipy
Boloňské špagety s kuřecím masem
Vydatné jídlo z jednoho hrnce, které se navíc připravuje z jednoduchých surovin, z nichž většinu už pravděpodobně máte doma. Tak si ho pojďte s námi rovnou připravit!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
- 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
- 500 g mletého kuřecího masa
- 2 lžičky prolisovaného česneku
- ½ šálku červeného nebo bílého vína
- 5 lžic rajčatového protlaku
- 425 ml rajčatové passaty
- ¾ šálku mléka
- 1 lžička italského koření
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 a ¼ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
- ½ lžičky vloček červeného chilli
- 2 bobkové listy
- ¼ šálku parmazánu
- špagety k podávání
Postup
- Přidejte cibuli, mrkev a olej do velkého hrnce.
- Opékejte asi 5-10 minut nebo do změknutí.
- Přidejte česnek a kuřecí maso a za častého míchání restujte, dokud kuře nezhnědne.
- Jakmile zhnědne, přidejte víno a vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
- Přidejte rajčatový protlak a restujte 2-3 minuty.
- Přidejte všechny zbývající ingredience kromě parmazánu a přiveďte směs k varu.
- Snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte asi 45 minut za občasného míchání.
- Bobkové listy vyhoďte.
- Ochutnejte a upravte chutě dle libosti.
- Podávejte se špagetami, čerstvou bazalkou a parmazánem.
- Nechte si chutnat!

Možná využijete i naše recenze elektrických sporáků, ve kterých vám dáme pár tipů, jak si vybrat. Kdo vyhrál v našem srovnání?
Těstoviny se sušenými rajčaty, špenátem a kuřecím
Lahodný recept na špagety s čerstvými a sušenými rajčaty, bazalkou, špenátem, česnekem, kuřecím masem a olivovým olejem. Perfektní letní pokrm, na jehož přípravu vám stačí pouhých 30 minut!
Co budete potřebovat
- ¼ šálku sušených rajčat nakrájených na kousky, zbavených oleje
- 2 lžíce oleje scezeného ze sušených rajčat
- 230 g kuřecích stehenních řízků bez kostí a kůže, nakrájených
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky vloček červeného chilli
- 4 nakrájená rajčata
- ¼ šálku nasekaných lístků čerstvé bazalky
- 230 g čerstvého špenátu
- 3 nakrájené stroužky česneku
- 230 g špaget
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
- Do velké pánve na středně mírném plameni přidejte nakrájená sušená rajčata a 2 lžíce oleje scezeného ze sušených rajčat.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso.
- Přidejte vločky červeného chilli a osolte všechny ingredience v pánvi.
- Restujte na středním plameni, dokud není kuře propečené a přestane být růžové, asi 5 minut.
- Do pánve s kuřecím masem přidejte nakrájená rajčata, nasekané lístky čerstvé bazalky, čerstvý špenát a nasekaný česnek.
- Vařte na středním plameni asi 3–5 minut, dokud špenát jen trochu nezvadne a rajčata nepustí šťávu.
- Odstraňte ze sporáku.
- Ochutnejte a v případě potřeby dosolte podle chuti.
- Zakryjte poklicí a udržujte mimo teplo.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente.
- Sceďte.
- Přidejte uvařené a scezené špagety do pánve s kuřecím masem a zeleninou.
- Ohřejte na mírném ohni, vše dobře promíchejte a podle potřeby přidejte další sůl nebo pepř.
- Odstraňte ze sporáku.
- V tuto chvíli, když jsou těstoviny a zelenina mimo teplo, můžete přidat více kvalitního olivového oleje.
- Užijte si to!

A co takové recepty na špenátové lasagne? Jsme si jisti, že vás osloví jak s kuřecím masem, tak i s lososem, nebo jen tak klasicky s bešamelem. Inspirujte se!
Špagety Alfredo s kuřecím masem
Máme pro vás luxusní recept pro dvě osoby, který se skvěle hodí třeba na romantickou večeři. Krémové špagety a kořeněná kuřecí prsíčka jsou dekadentní pokrm, který prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
- 170 g špaget
- 230 g kuřecích prsou bez kostí a kůže
- špetka soli
- špetka černého pepře
- 1 lžička italského koření
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/3 šálku smetany ke šlehání
- 30 g sýru Philadelphia
- 1 šálek vody z vaření špaget
- 1/3 šálku jemně nastrouhaného parmazánu
- jemně nakrájená petrželka na ozdobu
Postup
- Zahřejte olivový olej na střední pánvi na středním plameni.
- Maso ze všech stran osolte, opepřete a okořeňte italským kořením.
- Restujte ochucená kuřecí prsa, dokud nezhnědnou a neprovaří se.
- Vnitřní teplota masa musí dosáhnout 74 stupňů Celsia.
- Odstraňte pánev z ohně a přendejte maso na prkénko.
- Zakryjte ho volně alobalem.
- Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci.
- Špagety uvařte podle návodu na obalu, mínus jedna minuta (dovaří se v omáčce).
- Zatímco se špagety vaří, umístěte stejnou pánev, na které jste opékali maso, na středně nízký plamen a přidejte máslo.
- Jakmile je máslo rozpuštěné, vmíchejte nasekaný česnek a restujte jednu minutu, přičemž všechny zhnědlé kousky z pánve vmíchejte do másla a česneku během vaření.
- Přidejte smetanu a míchejte, dokud mírně nezhoustne, asi 2-3 minuty.
- Pomalu vmíchejte sýr Philadelphia.
- V tuto chvíli by měly být špagety al dente.
- Špagety pomocí kleští opatrně přesuňte do omáčky Alfredo a promíchejte.
- Vypněte sporák a posypte pokrm parmazánem, špetkou soli a špetkou pepře na nudle a znovu promíchejte.
- Za stálého míchání přidejte vodu z vaření špaget, dvě lžíce najednou.
- Pokračujte v přidávání vody, dokud nebude konzistence omáčky krémová a podle vašich představ.
- Špagety rozdělte do dvou teplých misek.
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky a podávejte na těstovinách.
- Ozdobte petrželkou a podávejte horké!

Těstoviny s kuřecím a smetanovou omáčkou z nivy
Plísňové sýry mají jedinečnou a nezapomenutelnou chuť. Nechte nivu vyniknout v lahodné krémové omáčce, kterou smíchejte se špagetami a kuřecím masem. Je to delikatesa!
Co budete potřebovat
- 1 kuřecí prsní řízek
- 50-60 g nivy
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 ml bílého vína
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
- čerstvá petrželka
- 200 g špaget
Postup
- Maso nakrájejte na kousky 2×2 cm, posypte solí a mletým černým pepřem.
- Cibuli nakrájejte na malé kostičky.
- Česnek nakrájejte podélně na polovinu a každou polovinu nakrájejte na plátky.
- Rozpalte pánev, přidejte trochu oleje a maso opečte dozlatova.
- Odstraňte z tepla.
- Maso přendejte do mísy.
- Zakryjte potravinářskou fólií a udělejte v ní několik otvorů.
- Na pánev přidejte cibuli a podle potřeby trochu oleje.
- Restujte dozlatova na středním plameni.
- Přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund.
- Česnek nenechte připálit, jinak pokrm zhořkne.
- Přidejte víno a míchejte, seškrábněte zbývající kousky masa ze dna pánve.
- Víno se okamžitě začne vařit a zbylé kousky kuřete se uvolní a vytvoří naprosto lahodný základ omáčky.
- Nechte alkohol odpařit.
- Když je víno téměř odpařené, přidejte smetanu.
- Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte několik minut, dokud omáčka nezačne houstnout.
- Přidejte nahrubo nakrájenou nivu a vařte 1-2 minuty, dokud se sýr úplně nerozpustí.
- Podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Do omáčky přidejte opečené kuřecí maso.
- Vařte společně 0,5-1 minutu, aby měly všechny ingredience stejnou teplotu.
- Odstraňte z tepla.
- Nechte stát 1-2 minuty.
- Mezitím si připravte těstoviny podle návodu na obalu.
- Ideální je, aby těstoviny byly hotové ve chvíli, kdy máte hotovou omáčku.
- Nechte si šálek vody, ve které jste vařili špagety.
- Scezené špagety vraťte do hrnce, přidejte omáčku, promíchejte a v případě potřeby přidejte trochu vody z vaření špaget.
- Ihned podávejte.
- Můžete také posypat čerstvě mletým černým pepřem a nasekanou petrželkou.

Pokud jste milovníci plísňových sýrů, pak se nezapomeňte podívat i na naše recepty na nivovou pomazánku v 6 variantách. Sýrová pochoutka pro všechny příležitosti!
A jak se vám naše dnešní recepty na špagety s kuřecím masem líbily? Napište nám do komentářů!