Topinky a toasty jako výborně občerstvení pro návštěvy

Zůstal vám doma už starší chléb? Co s ním?

Vyzkoušejte chutné topinky a toasty, které takové pečivo umějí dobře využít.

Suroviny pro přípravu topinek

Topinky připravujeme z jakéhokoliv druhu chleba včetně celozrnných. Připravené topinky potíráme tak, jak se to kdysi dělávalo, jen sádlem a česnekem nebo na ně mažeme pomazánky z masových směsí, zeleninových směsí a houbových směsí, sýrových a tvarohových směsí, smažených vajíček a řady dalších. Pomazánky mohou být teplé i studené. Kromě pomazánek můžeme topinky obkládat sýrem, uzeninou nebo jenom zeleninou.

1. Francouzský toast

Máte chuť na sladkou mňamku? Ano, toast přeci nemusí být jen slaný.

INGREDIENCE:

  • toastový chléb
  • vanilkový cukr
  • půl lžičky skořice
  • vejce
  • moučkový cukr
  • šlehačka
  • jahody či banán
  • máslo

POSTUP:

  1. Vejce rozklepneme do misky, přidáme skořici a do této směsi namočíme toastový chléb.
  2. Na pánvičce rozehřejeme máslo a chléb na něm opečeme z obou stran.
  3. Na talířku pak opečený francouzský toast posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem a doplníme nakrájenými jahodami nebo banánem.

Hotový recepta na francouzský toast

zdroj: cottoncravings.com

2. Ďábelské toasty

Pro milovníky ostrých chutí tu máme recept na pikantní ďábelské toasty.

INGREDIENCE:

  • 250 g mletého masa
  • 2 cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce strouhanky
  • 2 feferonky
  • 5 rajčat
  • 4 papriky
  • 1 sterilovaná okurka
  • 2 lžíce tvrdého nastrouhaného sýru
  • sůl

POSTUP:

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme mletá maso a osolíme.
  3. Vše osmahneme a chvíli dusíme.
  4. Pak vmícháme nakrájenou okurku, rajčata a papriky a feferonky.
  5. Ještě chvíli podusíme, aby se vydusila šťáva.
  6. Nakonce vmícháme tvrdý sýr, který jsem postrouhali.
  7. Podáváme na opečeném chlebě nebo vece.

Hotový recept na ďábelské toasty

zdroj: leannebrown.com

3. Masová směs na toasty

Toasty je výborné doplnit pikantní masovou směsí, kterou si můžeme vyrobit do zásoby třeba na zimu.

INGREDIENCE:

  • 500 g libového vepřového bůčku
  • 250 g cibule
  • 500 g paprik
  • 500 g rajčat
  • 1 menší palička česneku
  • 1 menší feferonka
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá pálivá paprika

POSTUP:

  1. Do papiňáku dáme vařit bůček s přídavkem feferonky.
  2. Papriky, rajčata, cibuli a česnek očistíme, vše nakrájíme a osolíme a dáme vařit doměkka.
  3. Jak je maso a zelenina měkké, všechno umeleme společně na masovém mlýnku na pastu.
  4. Pak do ní přidáme koření – pepř a papriku a ještě případně dosolíme.
  5. Naplníme do skleniček a sterilujeme po dobu 1 a čtvrt hodiny.

Hotový recept na masovou směs na topinky

zdroj: mennonitegirlscancook.ca

4. Cuketová směs na topinky

Výborná pro přípravu směsí na topinky je cuketa.

INGREDIENCE:

  • 1 kg cuket
  • 4 cibule
  • česnek dle chuti
  • 110 ml oleje
  • sůl dle chuti
  • cukr dle chuti
  • 2 lžíce balsamika
  • 400 g rajského protlaku
  • 5 lžic worcesteru
  • chilli koření
  • klobása

POSTUP:

  1. V kastrolu osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cuketu a společně dusíme.
  3. Dochutíme česnekem, kořením a worchesterem a doplníme nakrájenou klobásou.
  4. Jak je cuketa měkká, můžeme směs podávat namazanou na topinkách.

Hotový recept na cuketovou směs na topinky

zdroj: afarmgirlsdabbles.com

Topinky a toasty podáváme vždy horké, ihned po přípravě, protože jen tak jsou křupavé a dobré. Pro lepší vzhled i chuť je můžeme dozdobit syrovou zeleninou. Připravujeme k nim vhodné nápoje a to jak teplé, tak studené. Výborně se hodí pivo nebo víno.

 

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *