Vynikající recepty na vepřové maso s kari, kterým neodoláte. Vyzkoušejte je všechny!

Přemýšlíte, co budete tento týden zase vařit?

Dochází vám nápady?

Co takhle zkusit naše lahodné recepty na vepřové na kari 5x jinak!

Máme pro vás variantu s kari kořením i červenou kari pastou.

Mňam!

Červené kari s vepřovými nudličkami a zeleninou

Připravte si ve woku během několika minut toto jednoduché červené kari s vepřovým masem, červenou paprikou a zelenými fazolkami, které chutná naprosto božsky! Podávejte s jasmínovou rýží.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké měsíčky
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 650 g vepřové panenky, ​​nakrájené na 5 cm dlouhé tenké nudličky
  • 400 ml kokosového mléka light
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 velká červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 120 g zelených fazolek, ořezaných, rozpůlených příčně
  • 1/4 šálku nesolených pražených arašídů, hrubě nasekaných
  • 2 malé červené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky
  • dušená jasmínová rýže k podávání

Postup

  • Zahřejte wok nebo velký kastrol na vysokém plameni, dokud nebude horký.
  • Přidejte olej a když se rozpálí, tak přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 2 minuty nebo do změknutí.
  • Přidejte kari pastu a za stálého míchání opékejte 1 až 2 minuty, nebo dokud se nerozvoní.
  • Dále přidejte vepřové maso a za stálého míchání opékejte 1 až 2 minuty nebo dokud se neobalí ve směsi kari.
  • Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, třtinový cukr, papriku a fazolky.
  • Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přiveďte k mírnému varu.
  • Snižte teplotu na střední.
  • Vařte 1 až 2 minuty nebo dokud zelenina nezměkne.
  • Kari servírujte s rýží, ozdobené nasekanými arašídy a chilli.
  • Dobrou chuť!
Červené kari s vepřovým masem, červenou paprikou a zelenými fazolkami podávané s rýží na talíři.
www.taste.com.au

Nemáte ještě doma wok? Možná je načase si ho konečně pořídit. Podívejte se na naše recenze pánví wok a zjistěte, která je pro vás ta nejlepší!

Vepřová pečeně na kari se zeleninou z pomalého hrnce

Nejen maminky ocení pokrmy z pomalého hrnce, protože v něm zvládnete připravit naprosto luxusní pokrmy bez toho, aniž byste museli stát hodiny u plotny. A přesně taková je i tato kořeněná vepřová pečeně se zeleninou. Skvělý tip na víkendový oběd!

Co budete potřebovat

  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 3/4 lžičky cibulového prášku
  • 3/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1/4 lžičky mletého chipotle
  • 700 g brambor, nakrájených na cca centimetrové kousky
  • 4 střední mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 3 šálky nakrájené oloupané máslové dýně
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 vepřová pečeně bez kosti o hmotnosti cca 1,5 kg

Postup

  • V malé misce smíchejte všechno koření.
  • V pomalém hrnci smíchejte zeleninu, vývar a 2 lžičky směsi koření.
  • Zbylým kořením potřete vepřovou pečeni a položte ji do pomalého hrnce na zeleninu.
  • Vařte přiklopené pokličkou při nízké teplotě 3 a 1/2 až 4 a 1/2 hodiny nebo dokud maso a zelenina nezměknou (teploměr vložený do pečeně by měl ukazovat alespoň 63°C).
  • Vyjměte maso z pomalého hrnce a volně ho přikryjte alobalem.
  • Před krájením nechte 15 minut odstát.
  • Podávejte se zeleninou z pomalého hrnce.
  • Nechte si chutnat!
Kořeněná vepřová pečeně podávaná na talíři se zeleninou.
www.tasteofhome.com

Máte doma pomalý hrnec? Recepty v brožurce od výrobce můžete mít snadno a rychle vyčerpány. My jsme si pro vás připravili i další skvělé recepty z pomalého hrnce, které si zamilujete!


Vepřové kotlety ve smetanové kari omáčce

Tento pokrm je jednoduchý, nepotřebujete na něj moc ingrediencí a je vhodný pro celou rodinu! Vepřové maso je krásně šťavnaté a jemné a krémová kari omáčka ho krásně doplňuje. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • 3 šálky vody pokojové teploty
  • ½ šálku soli
  • 2 lžičky kari koření
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • čerstvý koriandr k servírování (volitelně)

Na omáčku:

  • 1 cibule
  • 1 zelené jablko
  • 1 a ½ lžičky kari koření
  • ¾ šálku kuřecího vývaru
  • špetka třtinového cukru
  • ⅓ šálku smetany ke šlehání

Postup

  • Kotlety položte na prkénko a celé je propíchejte vidličkou.
  • Kotlety otočte a opakujte na druhé straně.
  • Sůl rozpusťte ve vodě pokojové teploty.
  • Vepřové kotlety vložte do nálevu a nechte 15-60 minut odležet.
  • Vyjměte kotlety z nálevu a osušte.
  • Vepřové kotlety posypte kari a černým pepřem.
  • Rozehřejte olej a máslo v těžké pánvi na středně vysokém plameni.
  • Přidejte vepřové kotlety a opékejte celkem 6 minut, 3x otočte.
  • Kotlety vyjměte z pánve na talíř a volně přikryjte alobalem.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte, jablko nakrájejte a zbavte jádřince.
  • Přidejte je do pánve, na které jste opékali vepřové maso, a vařte 3-4 minuty, dokud nezměknou.
  • Zalijte kuřecím vývarem, přidejte kari a třtinový cukr, přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
  • Do pánve přidejte smetanu a přiveďte k varu, vařte ještě pár minut.
  • Přidejte vepřové kotlety zpět do pánve spolu s případnou šťávou, kterou pustily.
  • Mírně minutu povařte a poté podávejte volitelně ozdobené čerstvým koriandrem.
Kotlety z vepřového masa se smetanovou omáčkou v pánvi.
www.sprinklesandsprouts.com

Indické vepřové kari

Rychlý a snadný recept na vepřové kari na indický způsob s kokosovým mlékem je naprostá bomba, kterou navíc zvládnete připravit i během náročného pracovního týdne!

Co budete potřebovat

  • 500 g vepřové panenky nakrájené na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
  • 2,5 cm kus čerstvého zázvoru, nakrájený
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • ½ lžičky mleté ​​kurkumy
  • 2 lžičky žlutého kari
  • ½ – 1 lžička chilli prášku
  • 1 cuketa, rozkrojená podélně a nakrájená na půlměsíčky
  • zrna ze 2 baby kukuřic

Na omáčku:

  • 1 lžíce hladkého arašídového másla
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžička chilli vloček (volitelně)

K podávání:

  • 3 lžíce nasekaných pražených arašídů
  • ½ svazku čerstvé bazalky
  • ½ svazku čerstvého nasekaného koriandru
  • 1 limetka nakrájená na měsíčky

Postup

  • Nakrájejte si cuketu a připravte si kukuřici.
  • Dejte stranou.
  • V míse smíchejte mletou kurkumu, žluté kari a chilli a nakrájejte cibuli.
  • Vepřovou panenku nakrájejte na kostičky velikosti sousta a dejte stranou, zatímco na litinové nebo nepřilnavé pánvi rozehřejete trochu olivového oleje.
  • Vepřové kousky osmahněte na středním plameni.
  • Jakmile je maso ze všech stran opečené dozlatova, přidejte cibuli, zázvor a česnek.
  • Restujte, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí a dokud se česnek a zázvor nerozvoní (asi 5-6 minut).
  • Cuketu a kukuřici přidejte do pánve spolu s kořením a dobře promíchejte.
  • Do pánve přilijte kokosové mléko a přidejte arašídové máslo a sójovou omáčku.
  • Dobře šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • V případě potřeby přidejte chilli vločky.
  • Vepřové kari podávejte s rýží posypané nasekanými arašídy a čerstvou nasekanou bazalkou a koriandrem.
  • Volitelně můžete přikusovat i indický naan.
  • Nechte si chutnat!
www.savvybites.co.uk

Vepřové medailonky v mangové omáčce s kari

Toto chutné jídlo lze připravit opravdu snadno a rychle a vy se nebudete muset stydět ho podávat ani těm nejnáročnějším hostům. Doplňte ho dušenou rýží, křupavými zelenými fazolkami a salátem.

Co budete potřebovat

  • 450 g vepřové panenky
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce žluté kari pasty
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 80 ml mangového chutney
  • 125 ml bílého jogurtu
  • opečené plátky mandlí

Postup

  • Vepřovou panenku nakrájejte příčně na 2,5 cm silné medailonky.
  • Ve velké pánvi rozpusťte polovinu másla na středně vysoké teplotě.
  • Vepřové medailonky opékejte, jednou otočte, asi 2 minuty z každé strany; přendejte na talíř.
  • Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte do pánve zbývající máslo.
  • Přidejte česnek, cibuli a kari pastu a za stálého míchání restujte asi 3 minuty nebo do změknutí.
  • Zalijte smetanou a mangovým chutney a přiveďte k varu.
  • Míchejte a seškrabujte všechny kousky přilepené na pánvi.
  • Vařte do mírného zredukování, asi 3 minuty.
  • Vraťte vepřové maso na pánev spolu s nahromaděnou šťávou a promíchejte.
  • Vařte asi 2 minuty nebo dokud maso nebude mít jen trochu růžového nádechu.
  • Podávejte s kopečkem jogurtu a posypte plátky opečených mandlí.
Vepřové maso s kari omáčkou podávané s rýží a fazolkami na talíři.
www.dairyfarmersofcanada.ca

Podívejte se také na naše oblíbené recepty na lahodné čatní aneb omáčky nejen k masu! Máme pro vás sladné i sladké varianty.

A jak se vám naše dnešní recepty na vepřové na kari líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X