TOP recepty na jednoduchou zavářku do polévky

Pokud nechcete mít polévku příliš vodovou, tak buď použijete více jíšky, nebo ji zahustíte polévkovou zavářkou.

Zavářku do polévky můžete připravit z játer, vajec nebo krupice a vždycky se bude jednat o chutný doplněk vývaru, které polévku dostatečně zahustí.

1. Játrová zavářka do polévky

Játrová zavářka výborně doplní kuřecí, slepičí nebo i hovězí vývar. Lze použít různé druhy jater – drůbeží i vepřové.

INGREDIENCE:

  • 200 g kuřecích nebo vepřových jater
  • sůl
  • česnek
  • majoránka
  • pepř
  • vejce
  • strouhanka

POSTUP:

  1. Játra omyjeme a umeleme. Kuřecí stačí naškrábat nožem, protože jsou velmi jemná.
  2. Játra osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou a utřeným česnekem.
  3. Přidáme do nich celé vejce.
  4. Směs zahustíme strouhankou.
  5. Polévku uvedeme do varu a lžičkou tvoříme malé knedlíčky, které povaříme asi 10 minut.

Hotový recept na krupicovou zavářku do polévky

zdroj: justapinch.com

2. Vaječná zavářka do polévky

Pokud pospícháte a doma máte k dispozici vejce, pak z nich připravíte rychlou zavářku do polévky.

INTREDIENCE:

  • 1 vejce
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 1 lžíce mléka
  • sůl

POSTUP:

  1. Vejce rozklepneme do hrnku a osolíme.
  2. Přidáme mouku a mléko a rozšleháme.
  3. Přes vidličku lijeme vaječnou zavářku do polévky.
  4. Vaříme asi 5 minut.

Hotový recept na vaječnou zavářku do polévky

zdroj: thekitchn.com

3. Krupicová zavářka do polévky

Krupicové zavářce do polévky někdy říkáme i strouhání, protože ji do polévky strouháme přes hrubé struhadlo. Těsto musíme mít dostatečně tuhé, aby se nám dobře strouhalo.

  • 130 g dětské krupičky
  • 40 g sádla
  • 2 celá vejce
  • sůl

POSTUP:

  1. Sádlo rozpustíme, přidáme do něho dětskou krupičku.
  2. Vše osolíme a těsto dobře propracujeme.
  3. Těsto necháme asi 20 minut odpočívat.
  4. Potom vezmeme hrubé struhadlo a na něm těsto do polévky postrouháme.
  5. Vaříme, až je krupicová zavářka do polévky měkká.

 

Hotový recept na krupicovou zavářku do polévky

zdroj: allrecipes.com

Zavářku do polévky přidáváme ve chvíli, kdy vaří. Podle druhu použité zavářky volíme také délku varu. Zavářku z játer vaříme asi 10 minut, stejně dlouho vaříme krupicovou zavářku, která musí změknout. Nejkratší dobu vaříme vaječnou zavářku do polévky. Zde opravdu stačí povařit ji pouze 5 minut.

 

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 20 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *