Tisk

Kolínka

Kolínka jsou drobné těstoviny vyráběné průmyslově. Jedná se o drobné kousky těstovin, na povrchu rýhované, duté a stočené do půloblouku, který připomíná kolínko. Tyto těstoviny se používají především jako příloha k omáčkám. Protože se jedná o silnější druh těstoviny, jsou oblíbené především ke gulášům masovým i zeleninovým a k masovým jídlům připravovaným s paprikou. Lze je i zapékat, ale k tomuto účelu jsou vhodnější jiné druhy těstovin. 


Další pojmy slovníku:

  • Vanilka

    Jsou to sušené plody (lusky) z vyšlechtěné popínavé orchideje původem z Mexika. Dnes se vanilka produkuje také na Madagaskaru a v dalších...

  • Česnek

    Česnek je stará kulturní rostlina používaná odedávna jako potravina a jako léčivá rostlina. Pochází z plané rostliny rostoucí ve střední Asii a...

  • Porridge

    Porridge je obilninová kaše vařená ve vodě nebo v mléce. Kromě obilnin jako oves, pšenice, ječmen nebo kukuřice se může použít i rýže, brambory...

  • Topinkovač

    Topinkovač je malý elektrický kuchyňský spotřebič určený k opékání krajíců různých druhů chleba. První topinkovače se vyráběly už na přelomu 19. a...

  • Pohanka

    Pohanka byla kdysi poměrně pěstovanou rostlinou. Nejedná se o pravou obilovinu, i když se jako taková označuje i používá. V poslední době se hodně...

Recepty s "Kolínka":

  • Těstovinový salát s kečupem

    V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme vychladnout. Sýr a uzeninu nakrájíme na tenké nudličky nebo na nudličky...

  • Vepřové maso na kmíně

    Maso pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme, cibulku is naskáme na jemno. Nejdřív, ale osmahnu cibulku do růžova a potom vkládám...

  • Těstoviny se špenátem

    Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme rozetřený česnek, mražený špenát, podlijeme trochou vody a podusíme. Zahustíme záklechtkou...

  • Těstovinový salát s masem

    Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vařené slepičí maso, šunku nebo vařené uzené maso drobně nakrájíme, cibulku nakrájíme najemno a...

  • Těstoviny se sýrovou omáčkou a zeleninou

    Dáme vařit mléko (nesmí bublat). Do něho dáme na drobné kostičky nakrájené sýry. Mícháme a necháme sýry rozpustit. Podle chuti osolíme a opepříme....



Nové příspěvky