Luxusní recepty na řezy z banánů 5x jinak. Vyzkoušejte je všechny!

Zbyly vám doma zralé banány a nevíte, co s nimi?

Pak si připravte některých z našich receptů na banánové řezy!

Máme pro vás variantu s pudinkem, mascarpone i bez lepku.

Kterou si připravíte jako první?

Banánové řezy s polevou z mascarpone

Tyto banánové řezy jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu, jsou úžasně nadýchané a vláčné a skvěle je doplňuje poleva z mascarpone. Navíc ho vyrobíte za méně než 30 minut!

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 velká vejce pokojové teploty
  • 1 a 1/2 šálku rozmačkaných zralých banánů (3 středně velké)
  • 1 šálek podmáslí nebo 1 šálek mléka + 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli

Na polevu:

  • 6 lžic másla pokojové teploty
  • 1 a 1/2 šálku moučkového cukru, prosátého
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 g studeného mascarpone nebo smetanového sýru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Vymažte pekáč o rozměrech 23 x 33 cm.
  • Dejte stranou.
  • V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem šlehejte máslo a cukr společně při středně vysoké rychlosti, dokud vám nevznikne hladká a nadýchaná směs,  asi 3–4 minuty.
  • Přidejte vejce, rozmačkané banány, podmáslí a vanilkový extrakt.
  • Míchejte při nízké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  • V malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Do mokré směsi přidejte moučnou směs ve třech přídavcích, míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Těsto nalijte do pekáče a pečte 20-25 minut.
  • Když je buchta hotová, špejle zapíchnutá doprostřed by měla vyjít čistá a mělo by na ní být jen pár drobků.
  • Nechte buchtu úplně vychladnout.
  • Polevu připravíte tak, že v míse stolního mixéru s lopatkovým nástavcem ušleháte máslo a moučkový cukr, dokud vám nevznikne světlá a nadýchaná směs.
  • Přidejte vanilkový extrakt a mascarpone a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Natřete na vychlazené řezy a nechte ztuhnout.
  • Užijte si to!
Řez z banán s mascarpone polevou, ozdobený plátkem banánu a servírovaný na talířku.
www.platedcravings.com

Máme pro vás i další úžasné recepty na sladké dezerty z banánů! Jednou ochutnáte a už nebudete moct přestat.

Obrácené banánovo-karamelové řezy

Není dekadentnějšího způsobu, jak spotřebovat zralé banány, než si připravit tyto luxusní řezy, které navíc neobsahují žádné mléčné produkty. Můžete je podávat samotné nebo s kopečkem své oblíbené zmrzliny.

Co budete potřebovat

Na vrstvu karamelu a banánů:

  • ¼ šálku plnotučného konzervovaného kokosového mléka
  • ⅓ šálku kokosového oleje
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 4-5 zralých banánů, rozkrojených podélně napůl (ne přezrálé nebo otlačené pro hezkou prezentaci)

Na těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 šálek rozmačkaných zralých banánů
  • 1 šálek rostlinného mléka
  • ⅓ šálku oleje neutrální chuti
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Dno hlubokého plechu o rozměrech 23 x 33 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte tukem.
  • V malém hrnci na mírném ohni smíchejte kokosové mléko, kokosový olej a hnědý cukr.
  • Šlehejte, dokud směs nebude, asi 2 minuty.
  • Nepřevařujte.
  • Nalijte vzniklý karamel na plech a rovnoměrně jej rozprostřete na pečícím papíře.
  • Umístěte nakrájené banány řeznou stranou dolů a uspořádejte je, jak chcete, ale snažte se zajistit, aby mezi jednotlivými plátky byl minimální prostor, protože po upečení vzniknou ještě větší mezery.   
  • V misce stolního mixéru (nebo použijt vidličku či metlu) smíchejte rozmačkané banány, rostlinné mléko, olej, ocet a vanilku a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Do středně velké mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici.
  • Tuto směs přidejte k mokrým ingrediencím a promíchejte.
  • Nepřemíchávejte.
  • Těsto jemně nalijte na karamel a nakrájené banány a vrch uhlaďte lžící nebo stěrkou.
  • Pečte v troubě 30–35 minut nebo do zlatohnědé barvy.
  • Párátko zapíchnuté do středu by vám mělo vyjít čisté nebo s pár drobky.
  • Před vyklopením na servírovací tác nechte buchtu asi 20 minut vychladnout.
  • Dobrou chuť!
Řezy z banánů a karamelu na mřížce.
www.crumbsandcaramel.com

Vyzkoušejte i naše vynikající recepty na cukroví z karamelu. Upečte si cukroví, které chutná každému!


Řezy z banánů s čokoládovou polevou

Tento moučník z banánů a pekanových oříšků s bohatou polevou ze zakysané smetany a čokolády si zamiluje celá vaše rodina i přátelé. Připravte si ho den předem, protože druhý den chutná ještě lépe!

Co budete potřebovat

Na vrstvu karamelu a banánů:

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálku extra jemného granulovaného cukru
  • 2 velká vejce pokojové teploty
  • 1 šálek rozmačkaných banánů
  • 3/4 šálku pekanových ořechů, jemně nasekaných
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • špetka soli

Na polevu:

  • 340 g čokopeciček
  • 3/4 šálku zakysané smetany
  • 1/3 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Hluboký plech o rozměrech 23 x 33 cm vymažte tukem a lehce vysypte moukou.
  • Přebytečnou mouku vyklepejte a dejte stranou.
  • Ve velké nádobě ušlehejte máslo elektrickým šlehačem do změknutí.
  • Přidejte vanilku a cukr a pokračujte ve šlehání, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém, po každém přidání dobře prošlehejte.
  • Vmíchejte banány a pekanové ořechy.
  • V malé misce smíchejte sodu a zakysanou smetanu a míchejte, dokud se soda úplně nerozpustí.
  • Do jiné mísy prosejte mouku a sůl.
  • Pomocí elektrického mixéru při nízké rychlosti zašlehejte 1/2 moučné směsi do banánové směsi.
  • Přidejte veškerou směs zakysané smetany a poté přidejte zbývající směs mouky.
  • Šlehejte jen do smíchání.
  • Nepřemíchejte.
  • Těsto seškrábněte na připravený plech a uhlaďte vršek.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, nebo dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
  • Buchta by měla být krásně vlhká.
  • Nechte zcela vychladnout na plechu.
  • Připravte si polevu.
  • Čokopecičky rozpusťte v parní lázni.
  • Míchejte, dokud nebude čokoláda úplně hladká, a poté seškrábněte do mísy.
  • Přidejte zakysanou smetanu a vanilku.
  • Šlehejte při nízké rychlosti elektrickým šlehačem, dokud nebude poleva hladká a lesklá.
  • Polevu rozetřete dlouhou úzkou stěrkou na vychladlé řezy.
  • Nechte v chladu, dokud poleva neztuhne, poté nakrájejte na čtverce a podávejte.
Řezy z banánů a pekanových oříšků s bohatou polevou ze zakysané smetany a čokolády servírované na tácu.
www.imperialsugar.com

Možná se vám budou hodit naše recenze elektrických šlehačů. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Banánové řezy s pudinkem a šlehačkou

Úžasné řezy, které sestávají z několika vrstev – těsto, pudink, banány, šlehačka a piškoty. To prostě musíte milovat!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 a 1/2 šálků hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2 šálky krystalového cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 šálek řepkového oleje
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku zralých rozmačkaných banánů, asi 3 až 4 velké banány

Na pudink:

  • 2 balení instantního vanilkového pudinku
  • 4 šálky mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 4 až 5 velkých zralých banánů nakrájených na plátky
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 20 piškotů, hrubě rozdrcených

Na ozdobu:

  • nakrájené banány
  • 8 piškotů

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Hluboký plech o rozměrech 23 x 33 cm nastříkejte olejem ve spreji.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl a jedlou sodu.
  • Dejte stranou.
  • V míse elektrického šlehače šlehejte cukr, vejce, olej, podmáslí a vanilkový extrakt na střední rychlost asi 2 minuty.
  • Moučnou směs přidávejte k cukrové směsi po jedné třetině a po každém přidání šlehejte na nízkou rychlost, dokud nebude vzniklá směs hladká.
  • Vmíchejte rozmačkané banány.
  • Těsto naneste na připravený plech.
  • Pečte v předehřáté troubě 30 až 35 minut nebo dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
  • Řezy položte na mřížku a nechte 20 minut chladnout.
  • Po 20 minutách udělejte pomocí rukojeti vařečky hluboké otvory po celé buchtě.
  • Ve velké míse šlehejte instantní vanilkový pudink s mlékem a vanilkovým extraktem, dokud vám nevznikne hustá a hladká směs.
  • Na mírně teplou buchtu rovnoměrně rozetřete pudink.
  • Zakryjte buchtu potravinářskou fólií a přitiskněte ji přímo na pudink (aby se nevytvořil škraloup).
  • Buchtu nechte chladit alespoň 2 hodiny nebo až přes noc.
  • Odstraňte z buchty fólii.
  • Plátky banánu rovnoměrně rozložte na pudink.
  • V míse elektrického mixéru šlehejte smetanu ke šlehání, moučkový cukr a vanilku do zhoustnutí.
  • Vzniklou šlehačku rozetřete na vršek buchty a poté posypote drcenými piškoty.
  • Nakrájejte a podávejte.
  • Podle potřeby ozdobte dalšími nakrájenými banány nebo piškoty.
Řezy z banánů ve formě a na talířku, ozdobené šlehačkou, pudinkem a piškoty.
www.thespruceeats.com

Bezlepkové řezy z banánů s jogurtovo-medovou polevou

Vláčné a plné chut! Také jsou tyto banánové řezy bez lepku, bez cukru a bez másla posypané vlašskými ořechy a přelité lahodnou polevou z jogurtu a medu.

Co budete potřebovat

  • 4 hodně zralé velké banány
  • 1/3 šálku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1/4 šálku jogurtu
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 1/4 šálku kokosového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka himalájské růžové soli
  • 1 šálek kokosové mouky
  • 3/4 šálku ovesných vloček rozmixovaných na mouku
  • 1/2 šálku vlašských ořechů, nasekaných

Na polevu:

  • 3 lžíce jogurtu   
  • 2 lžíce medu
  • 1/3 šálku nakrájených vlašských ořechů, na ozdobení
  • mletá skořice (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Čtvercový plech vymažte tukem a lehce vysypte moukou.
  • Ve velké misce rozmačkejte vidličkou banány, vmíchejte rozpuštěný kokosový olej a jogurt.
  • Nyní vmíchejte vejce, kokosový cukr, prášek do pečiva a sůl.
  • Vmíchejte kokosovou mouku, ovesnou mouku a nasekané vlašské ořechy.
  • Těsto nalijte na plech a vyrovnejte kovovou lžící.
  • Pečte ve středu trouby 40 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu buchty nevyjde čisté.
  • Vyjměte z trouby a před vyklopením nechte zcela vychladnout na plechu na mřížce.
  • V malé misce smíchejte jogurt a med, abyste vytvořili polevu.
  • Vychladlou buchtu potřete polevou, posypte nasekanými vlašskými ořechy a skořicí (volitelně), nakrájejte na čtverečky a užívejte si!
Řezy z banánů bez lepku, bez cukru a bez másla posypané vlašskými ořechy a přelité lahodnou polevou z jogurtu a medu.
www.berrysweetlife.com

Připravte si i našich 5 receptů na vynikající buchty bez lepku, po kterých se budete olizovat. Inspirujte se!

Jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X