Luxusní recepty na cheesecake s čokoládou 5x jinak! Pochutnáte si pokaždé

Patříte k milovníkům čokolády?

Potom si nesmíte nechat ujít naše recepty na čokoládový cheesecake.

Chuť je naprosto bezkonkurenční!

A jaká je ta nejlepší čokoláda k pečení? To de podívejte na závěr článku!

Tvarohový cheesecake s čokoládou

Dopřejte rodině a přátelům tento lahodný americký čokoládový koláč. Je to nejlepší zakončení večírku nebo víkendového rodinného oběda. Pokud jste spíše na klasiku, není nic jednoduššího než si připravit tradiční recept na americký koláč s tvarohem.

Co budeme potřebovat

  • 150 g sušenek
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 45 g másla (rozpuštěného)
  • 150 g hořké čokolády
  • 120 ml dvojité smetany
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 200 g plnotučného smetanového sýra
  • 115 g moučkového cukru

Postup

  • Rozdrťte sušenky, poté je vložte do mísy s cukrem a máslem a promíchejte, aby se spojily.
  • Vymažte máslem formu a vložte do ní sušenkovou směs, vtlačte ji do základny.
  • Korpus nechte v lednici 30 min.
  • Cheesecake připravíte tak, že čokoládu rozpustíte a necháte mírně vychladnout.
  • Smetanu ušlehejte ve velké míse, dokud se nevytvoří měkké špičky, a poté vmíchejte kakaový prášek.
  • Smetanový sýr a cukr ušlehejte, poté vmíchejte smetanovou směs a vychladlou čokoládu.
  • Na sušenkový základ naneste lžící náplň.
  • Přeneste do ledničky a 4 hodiny chlaďte.
  • Vyjměte z formy a před podáváním nechte asi 20 minut při pokojové teplotě.
Koláč plný čokolády a čokoládové polevy.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Čokoládový cheesecake s oříšky bez pečení

Tvarohový koláč s čokoládou a kousky oříšků? Slyšíte, jak dokonale to zní? Tak neváhejte ani chvíli a připravte si tento jedinečný recept. Stejně tak jedinečné jsou i tyto čokoládové dorty, které si můžete rovněž s námi upéct.

Co budeme potřebovat

  • 140 g másla
  • 300 g čokoládových sušenek (rozdrcených)
  • 500 g smetanového sýra
  • 85 g moučkového cukru
  • 300 ml dvojité smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 5 oříškových čokolád (nahrubo nasekaných)
  • 4 lžíce oříškové čokoládové pomazánky
  • 25 g nahrubo nasekaných lískových ořechů

Postup

  • Připravte základ na tvarohový koláč a v malém hrnci si rozpusťte máslo.
  • Sušenky rozmixujte na jemnou strouhanku, přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Vyklopte do dortové formy a pevně zatlačte na dno. Během přípravy náplně chlaďte.
  • V míse prošlehejte smetanový sýr a moučkový cukr.
  • Šlehejte smetanu a vanilku v samostatné misce, dokud se nevytvoří měkké vrcholy, a poté vmíchejte do tvarohového krému.
  • Vmícháme nasekanou čokoládu.
  • Naneste na sušenkový základ a uhlaďte stěrkou.
  • Zakryjte potravinářskou fólií a nechte chladit alespoň 6 hodin nebo přes noc.
  • Jakmile ztuhne, vložte čokoládovou oříškovou pomazánku do hrnce a na mírném ohni rozpouštějte 3–4 minuty, dokud nebude tekutá.
  • Nechejte mírně vychladnout, než natřete na tvarohový koláč s čokoládou.
  • Ozdobte čokoládou a nasekanými lískovými oříšky.
Kousek čokoládového cheesecaku s hutnou polevou a kousky oříšků napovrchu.
Zdroj: dinnerthendessert.com

Koláč z tvarohu, čokolády a Oreo sušenkami

Tento čokoládový cheesecake je vším, co chcete, aby byl. Je chuťově bohatý, vláčný, hutný a nesmírně čokoládový. Je jednoduché ho připravit a nevyžaduje žádné speciální přísady ani náročné vodní lázně. Chuť čokoládových sušenek s bílým krémem si můžete vychutnat i v těchto receptech na Oreo dort.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 270 g čokoládových sušenek (Oreos)
  • 30 g cukrářského cukru
  • 60 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  • 120 ml mléka
  • 340 g polosladkých čokoládových lupínků
  • 1 čajová lžička prášku na espresso
  • 680 g smetanového sýra
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 2 polévkové lžíce mouky

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C. Lehce vymažte formu.
  • Sušenky rozdrťte spolu s cukrem a přidejte rozpuštěné máslo, krátce míchejte, dokud nebude směs drobivá.
  • Vlhkou drobenku vtlačte na dno a částečně po stranách připravené formy.
  • Krustu pečte 15 minut.
  • Snižte teplotu trouby na 160 °C.
  • Smíchejte mléko a čokoládové lupínky a zahřívejte, dokud se nerozpustí a směs nebude hladká.
  • Sundejte z plotny, vmíchejte prášek na espresso a směs odstavte.
  • Ve velké míse prošlehejte smetanový sýr a cukr.
  • Přidávejte vejce, vanilku, a poté mouku.
  • Přidejte směs čokolády a mléka a pomalu šlehejte, dokud se důkladně nespojí.
  • Nalijte těsto na krustu.
  • Čokoládový cheesecake pečte po dobu 45 až 50 minut.
  • Vypněte troubu, otevřete dvířka na několik centimetrů a nechte koláč v troubě 1 hodinu vychladnout.
  • Vyjměte koláč z trouby a položte jej na mřížku, aby zcel vychladl.
  • Když je úplně vychladlý, přikryjte dort a nechte jej v chladu, dokud nebude připraven k podávání.
Kousek dokonalého dezertu s čokoládou a křehkými sušenkami.
Zdroj: beyondfrosting.com

Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone

Klasický bohatý a krémový nepečený tvarohový koláč s čokoládou, který se skládá z 8 ingrediencí a jeho příprava zabere pouhých 10 minut. Perfektní recept na sváteční oslavy, narozeniny, zvláštní příležitosti nebo večírky.

Co budeme potřebovat

  • 270 g čokoládových sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 240g lehce našlehané smetany
  • 200 g mléčné čokolády
  • 2 ½ lžičky želatiny rozpuštěné v 30 ml vody
  • 500 g mascarpone
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g nastrouhané mléčné čokolády

Postup

  • Dno a boky formy o průměru 23 cm vymažte tukem, vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
  • Sušenky najemno rozdrťte a přidejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Směs pevně natlačte na dno formy a dejte do lednice.
  • Vyšlehejte smetanu a dejte stranou.
  • Rozpusťte mléčnou čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.
  • Smíchejte vroucí vodu se želatinou a míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte vychladnout.
  • Mascarpone, vanilkový extrakt a moučkový cukr vyšlehejte do hladké a krémové hmoty.
  • Ke směsi přidejte vychladlou rozpuštěnou želatinu a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a šlehačku.
  • Směs přidejte do připravené formy.
  • Cheesecake dejte do lednice ztuhnout minimálně na 4 hodiny.
  • Ozdobte strouhanou mléčnou čokoládou.

Abyste si tvarohový koláč mohli vychutnat, co možná nejlépe, je potřeba mít při ruce kvalitní kávovar! Ten si můžete vybrat v naší recenzi na kávovary Sencor.

Celý koláč plný lahodné krémové čokoládové náplně ozdobený višněmi.
Zdroj: beyondfrosting.com

Tvarohový cheesecake s čokoládou a malinami

Lahodně bohatý a čokoládově malinový koláč se smetanovým sýrem s kakaovým sušenkovým základem a lahodnou náplní. A protože čokolády není nikdy dost, připravte si i naše recepty na buchtu s čokoládou.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 300 g čokoládových sušenek
  • 90 g másla

Na náplň

  • 225 g hořké čokolády
  • 500 g plnotučného smetanového sýra
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g světle hnědého cukru
  • 35 g kakaového prášku
  • 3 střední vejce
  • 150 ml dvojité smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g malin

Na ozdobu

  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g mléčné čokolády
  • 200 ml dvojité smetany
  • 100 g malin

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu máslem.
  • Sušenky rozmixujte na jemnou strouhanku a poté vmíchejte máslo.
  • Směs natlačíme na dno formy.
  • Sušenkový základ pečte v troubě 10 minut.
  • Jakmile je základ upečený, snižte teplotu trouby na 160 °C.
  • V misce rozpustíme hořkou čokoládu.
  • Do nové velké mísy přidejte plnotučný měkký smetanový sýr a vyšlehejte do hladka.
  • Přidejte vejce, cukr, kakaový prášek a vanilkový extrakt a promíchejte.
  • Přidejte vychladlou rozpuštěnou hořkou čokoládu, přimíchejte smetanu a znovu promíchejte, dokud směs nebude hladká. Nakonec vmíchejte maliny.
  • Směs rozetřete na upečený sušenkový základ.
  • Cheesecake pečte v troubě 35 minut.
  • Cheesecake nechte hodinu vychladnout v troubě s mírně pootevřenými dvířky.
  • Vyjměte formu z trouby a dejte cheesecake do lednice minimálně na 6 hodin.
  • Jakmile cheesecake ztuhne, přidejte do mísy hořkou čokoládu, mléčnou čokoládu a dvojitou smetanu.
  • Tu rozpusťte a dobře promíchejte, dokud směs nebude hladká.
  • To nalijte na cheesecake a posypte ho čokoládovými hoblinkami a malinami.
Klínek nejlepšího tvarohového koláče s čokoládou a malinami.
Zdroj: bakerbynature.com

Jaká je nejlepší čokoláda pro sladké pečení?

Pro pečení dezertů, jako jsou muffiny, koláče nebo sušenky, se často používá čokoláda na pečení, která obsahuje vyšší podíl kakaa a menší množství cukru nebo dalších přísad. Čokoláda na pečení je k dostání v různých druzích a s různým obsahem kakaa, takže si můžete vybrat podle chuti a přání.

Pokud hledáte čokoládu pro přidání do těsta nebo směsi na pečení, můžete zkusit kvalitní hořkou čokoládu s obsahem kakaa minimálně 70 %. Hořká čokoláda má silnou chuť a je méně sladká, což umožní, aby se sladkost dezertu vyrovnala a vynikla.

Pro přidání do zákusků, jako jsou pudinky nebo mousse, můžete zkusit kvalitní tmavou čokoládu s obsahem kakaa minimálně 60 %. Tmavá čokoláda má větší intenzitu chuti a zaručí, že dezert bude mít silnou a příjemnou čokoládovou chuť.

Pokud preferujete mléčnou čokoládu, můžete ji použít pro pečení, ale pamatujte, že mléčná čokoláda obsahuje více cukru a má méně výraznou čokoládovou chuť než hořká nebo tmavá čokoláda. Doporučujeme použít kvalitní mléčnou čokoládu s minimálním obsahem kakaa 30 %.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X