Luxusní recepty na nanuky podomácku na jednom místě. Skvělé letní osvěžení!

Milujete vy i vaše rodina zmrzlinu?

Pak vyzkoušejte naše recepty na domácí nanuky!

Jsou mnohem lepší a zdravější než ty kupované.

Navíc k jejich výrobě nepotřebujete ani zmrzlinovač, stačí jen mrazák a tvořítka neboli formičky, které se dají dnes běžně koupit v mnoha variantách, případně i jiné malé nádobky.

K tomu něco málo základních surovin, trochu času na přípravu a čekání na dostatečné zmražení.

Užijte si to!

Domácí jahodový nanuk

Milujete jahody a máte chuť na letní osvěžení v podobě nanuku ? Tak proč si nepřipravit domácí nanuk bez dalších zbytečných nezdravých látek. Užijte si náš jednoduchý recept!

INGREDIENCE

  • 300 g čerstvých jahod
  • 5 lžic medu, dle chuti

POSTUP

  1. Jahody omyjte a zbavte stopek.
  2. Okapané je rozmixujte, podle chuti oslaďte a případně nařeďte trochou vody.
  3. Hotovou směs nalijte do formiček na nanuky.
  4. Nechte 12 hodin mrazit.
Nanuky z jahod servírované vedle čerstvých jahod.
www.recipes.sainsburys.co.uk

Máme pro vás i další vyzkoušené recepty na luxusní domácí zmrzlinu, po které se budete olizovat až za ušima. Inspirujte se!

Smetanový nanuk s čerstvým ovocem

Čerstvé ovoce je ta nejlepší surovina pro výrobu domácího nanuku. Nanuky si můžete vyrobit z libovolného ovoce, které máte momentálně k dispozici.

INGREDIENCE

  • 1 hrnek libovolného ovoce
  • 250 g smetanového jogurtu
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • hrst sekaných oříšků

POSTUP

  1. Umyté ovoce rozmixujte.
  2. Do tvořítek na nanuky dejte  vždy vrstvu smetanového jogurtu, pak ovoce a celý postup ještě jednou zopakujte.
  3. Můžete mezi vrstvy dle chuti přidat i sekané oříšky.
Nanuky z ovoce a smetanového jogurtu.
www.vintagekitty.com

Domácí Míša nanuk

Připravte si tuto klasickou mraženou tvarohovou pochoutku, kterou si zvládnete doma připravit stejně dobrou, ne-li lepší, jako mají v obchodech.

INGREDIENCE

  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce zakysané smetany 16%

Na čokoládovou polevu:

  • 150 g hořké čokolády
  • 2 lžíce oleje

POSTUP

  • V misce spolu vyšlehejte tvaroh, moučkový a vanilkový cukr.
  • Přilijte dobře vychlazenou sladkou smetanu a vyšlehejte nadýchaný krém, který nakonec osvěžte ještě zakysanou smetanou.
  • V této fázi ochutnejte a případně ještě doslaďte cukrem.
  • Tvarohový krém plňte do formiček na nanuky a uložte do mrazáku na alespoň 4 hodiny.
  • Mražené nanuky pak máčejte do rozpuštěné čokolády, kterou jste promíchali s tukem.
Tvarohové nanuky v čokoládové polevě.
www.recepty.aktuality.sk

Hledáte jednoduchý moučník na neděli? Máte rádi osvěžující krémové dezerty? Vsaďte na českou klasiku a vyzkoušejte naše recepty na Míša řezy! Vyberte si oblíbenou,odlehčenou, nebo dokonce veganskou variantu, všechny zvládnete během chvilky.


Melounový nanuk

Tyto nanuky nejen skvěle vypadají, ale i luxusně chutnají! Vyrábějí se převážně z ovoce a dále se používají čokopecičky a kokosové mléko. Jsou úžasně osvěžující a zamilují si je i vaše děti.

INGREDIENCE

  • cca 3 a ½ šálků nakrájeného vodního melounu bez pecek
  • 5 a 1/2 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 šálku konzervovaného kokosového mléka, dobře protřepaného
  • 6 středních kiwi
  • 1 lžíce malých čokopeciček

POSTUP

  • Přidejte meloun, 2 lžíce krystalového cukru a citronovou šťávu do mixéru a mixujte, dokud vám nevznikne kaše.
  • Odeberte pěnu a poté směs opatrně nalijte do 10 formiček na nanuky, každou naplňte asi do 2/3.
  • Vršky posypte čokopecičkami a poté pomocí tyčinky na nanuky jemně zatlačte dolů, aby se čokopecičky ponořily (zatlačte směrem ke stranám, abyste je po zmrznutí viděli).
  • Podle potřeby otřete strany.
  • Zakryjte víčkem a vložte do nanuků tyčky.
  • Dejte do mrazáku na 3 a 1/2 hodiny.
  • Během posledních 30 minut mražení nanuků vyšlehejte dohromady kokosové mléko s 1 a 1/2 lžící cukru.
  • Dejte do lednice na 30 minut.
  • Vyjměte nanuky z mrazáku, sejměte víčko a opatrně nalijte malou lžíci oslazeného kokosového mléka do rovnoměrné vrstvy přes vrstvu melounu.
  • Vyčistěte strany podle potřeby.
  • Vraťte do mrazáku, odkryté a nechte tam mrazit 45 minut.
  • Mezitím z kiwi odřízněte vršky a lžící z nich naberte dužinu.
  • Přeneste dužinu kiwi do mixéru spolu se 2 lžícemi krystalového cukru.
  • Pulsujte, dokud se směs dobře nerozmixuje.
  • Směs protlačte přes jemné sítko do misky pomocí gumové stěrky, abyste odstranili semínka (můžete přidat i trochu potravinářské gelové barvy).
  • Rozmixované kiwi dejte do lednice na 30 minut.
  • Vyjměte nanuky z mrazáku a opatrně nalijte asi 1 lžíci směsi kiwi na kokosovou vrstvu.
  • Vraťte do mrazáku na další asi 2 – 3 hodiny.
  • Chcete-li vyjmout nanuky z forem, dejte formičky na několik sekund pod teplou vodou (nedovolte, aby se voda dotkla kiwi části nahoře) a poté pomalu vytáhněte z forem.
  • Dobrou chuť!
Nanuky z melounu, kiwi, čokolády a kokosového mléka.
www.cookingclassy.com

Domácí Magnum nanuk

Kdo by nemiloval Magnum! Touto pochoutkou jsme se inspirovali i my v našem receptu.

INGREDIENCE

  • 200 ml smetany ke šlehání 33%
  • ½ konzervovaného slazeného kondenzovaného mléka
  • 100 ml mléka do kávy 10%
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na čokoládovou polevu:

  • 300 g čokolády (alespoň 50% kakaa)
  • 70 g kokosového oleje

POSTUP

  • Ze smetany, salka, mléka do kávy a vanilky vyšlehejte tekutou směs.
  • Nešlehejte dlouho – stačí necelá minuta.
  • Zmrzlinovou směs nalijte do formiček na nanuky, přidejte dřívka a uložtedo mrazáku alespoň na 6 hodin, ideálně na noc.
  • Později ztuhlé nanuky máčejte ve vysoké sklenici do vychladlé čokoládové polevy, kterou jste si vymíchali z rozpuštěné čokolády a kokosového oleje.
  • Nanuky dřívkami zapíchněte do polystyrenové formy a dejte ještě na 30 minut do mrazáku, aby čokoláda dobře ztuhla.
Smetanový nanuk v čokoládové polevě.
www.recepty.aktuality.sk

Přemýšlíte, jak si doma navodit příjemné klima? Mrkněte, jak fungují mobilní klimatizace z našeho velkého testu.

Jakou příchuť nanuků zvolit?

  • Do svých domácích nanuků můžete začlenit téměř jakékoli přísady, včetně sušeného ovoce, ořechů, čokolády a dokonce i koření.
  • Alkohol je také možnost, ale nemrzne, takže dávejte pozor, abyste ho nepřidávali příliš mnoho.
  • Většina nanuků má ovocnou příchuť, takže použití toho nejzralejšího ovoce, které se vám dostane do rukou, je zásadní; čím sladší ovoce, tím méně cukru budete potřebovat a nanuky budou chutnat přirozeněji.
  • Některé nanuky jsou na mléčné bázi, používají mléko, smetanu, jogurt nebo slazené kondenzované mléko. Je zřejmé, že je stejně důležité používat vysoce kvalitní mléčné výrobky jako zralé ovoce.
  • Nanuky můžete osladit krystalovým cukrem, ale místo toho lze přidat i med, agávový sirup a další přírodní cukry.

Horké letní dny přímo volají po nějakém tom lahodném osvěžení v podobě nanuků a nejen to, připravit můžete i osvěžující nápoje. Pokud nezpracujete všechno sezónní ovoce do nanuků, použijte zbytek v našich receptech na domácí limonády!

A jak se vám naše recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X