Recepty na nanuky podomácku: skvělé osvěžení na léto!

Máte vy, vaše děti nebo vnoučata rádi nejen studené, ale přímo mražené pochoutky?

Pak si klidně můžete udělat domácí nanuky.

Nepotřebujete k tomu zmrzlinovač, stačí jen mraznička a tvořítka neboli formičky, které se dají dnes běžně koupit v mnoha variantách, případně i jiné malé nádobky.

K tomu něco málo základních surovin, trochu času na přípravu a čekání na dostatečné zmražení.

Inspirujte se našimi recepty na domácí nanuky!

Domácí jahodový nanuk

Milujete jahody a máte chuť na letní osvěžení v podobě nanuku ? Tak proč si nepřipravit domácí nanuk bez dalších zbytečných nezdravých látek.

INGREDIENCE

  • 300 g čerstvých jahod
  • 5 lžic medu, dle chuti

POSTUP

  1. Jahody omyjeme a zbavíme stopek.
  2. Okapané je rozmixujeme, podle chuti osladíme a případně naředíme trochou vody.
  3. Hotovou směs nalijeme do formiček na nanuky.
  4. Necháme 12 hodin mrazit.

Domácí jahodový nanuk

zdroj: recipes.sainsburys.co.uk

Nanuk z čerstvého ovoce

Čerstvé ovoce je ta nejlepší surovina pro výrobu domácího nanuku. Nanuky si vyrobíte z libovolného ovoce, které máte momentálně k dispozici.

INGREDIENCE

  • 1 hrnek libovolného ovoce
  • 250 g smetanového jogurtu
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • hrst sekaných oříšků

POSTUP

  1. Umyté ovoce rozmixujeme.
  2. Do tvořítek na nanuky dáme  vždy vrstvu jogurtu, pak ovoce a celý postup ještě jednou zopakujeme.
  3. Můžeme mezi vrstvy dle chuti přidat i sekané oříšky.

Nanuk z čerstvého ovoce

zdroj: vintagekitty.com

Domácí nanuk Míša

Nanuk plný skvělých a chutných surovin.

Proč zařazovat tvaroh do pravidelného jídelníčku?

  • je lehce stravitelný
  • obsahuje řadu cenných látek – plnohodnotné bílkoviny, minerální látky, vitaminy
  • nízkou energetickou hodnotu, ale vysokou hodnotu nutriční
  • má vysokou sytící schopnost

INGREDIENCE

  • 150 g tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce medu
  • vanilka nebo vanilkový lusk
  • čokoládová poleva
  • mleté oříšky dle chuti

POSTUP

  1. V míse dobře rozmícháme tvaroh se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr nebo  vanilku a osladíme dle chuti.
  2. V druhé míse ručním mixérem vyšleháme smetanu v šlehačku.
  3. Šlehačku mixérem zašlehejte do tvarohové směsi.
  4. Směs rozdělíme do 4 formiček na nanuky.
  5. Dáme do mrazáku a necháme přes noc zmrznout.
  6. Zmražené nanuky dle chuti namáčíme do čokoládové polevy a můžeme sypat i mletými oříšky.

Domácí nanuk Míša

zdroj: properfoodie.com

Domácí nanuk z  kokosového mléka

Zkoušíte rádi doma nové věci ? Formičky na nanuky jsou lehce dostupné a pomocí nich vykouzlíte skvělé a zdravé dobroty. Průmyslově vyrobené nanuky bývají mnohdy plné cukrů, do domácích si dáte zdravý přírodní med.

INGREDIENCE

  • 390 ml plnotučného kokosového mléka z plechovky
  • šťáva ze 2 limet
  • 3–4 lžíce medu

POSTUP

  1. Všechny ingredience dáme do mixéru a pořádně rozmixujeme.
  2.  Podle chuti přidáme med.
  3. Dáme do formiček a necháme zatuhnout přes noc.

Domácí nanuk z kokosového mléka ve formičkách

zdroj: searchingforspice.com

Horké letní dny přímo volají po nějakém tom lahodném osvěžení v podobě nanuků a nejen to, připravit můžete i osvěžující nápoje. Pokud nezpracujete všechno sezónní ovoce do nanuků, použijte zbytek při přípravě domácí limonády.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.