5 nejlepších receptů na buchtu s jogurtem, po které se jen zapráší!

Máte chuť na sladký, báječný a k tomu ještě jemný a vláčný moučník?

Pak jste tu správně!

Máme pro vás ty nejlepší recepty na jogurtovou buchtu. Snadné a rychlé recepty, které zvládne každý.

Hrníčková bublanina z jogurtu

Velmi snadná jogurtová buchta s ovocem. Na tento druh moučníku se hodí téměř každé kyselejší ovoce.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 200ml bílého jogurtu
  • 4 lžíce oleje
  • 2ks vajíček
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup

  • Nejprve v míse vyšlehejte vejce s cukrem.
  • Postupně přimíchejte mléko, jogurt, olej.
  • V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Sypkou směs zamíchejte do tekuté směsi.
  • Vzniklé těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem.
  • Navrch rozprostřete dostatečné množství omytého ovoce (maliny, jahody, broskve, třešně, lesní směs, borůvky,…).
  • Dle chuti můžete ještě posypat drobenkou.
  • Pečte při 180°C po dobu 35-45 minut.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
Buchta s třešněmi a posypaná moučkovým cukrem.
Zdroj: gruensteinkitchen.blogspot.com

Vyzkoušejte naše recepty na bezlepkové palačinky. Máme i z jogurtu!

Buchta z bílého jogurtu

Výborná jogurtovka, která se hodí ve chvíli, kdy nestíháte. Je hotová do 45 minut.

Ingredience

  • 3 hrnky mouky
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 2ks vajec

Postup

  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přimíchejte olej, jogurt.
  • Postupně přimíchávejte mouku s kypřicím práškem.
  • Těsto nalijte na plech s pečícím papírem a pečte při 150°C cca 40 minut.
  • Navrch můžete rozprostřít ovoce, čokoládu, pudink, cokoliv, co máte rádi.
Kousky moučníku z jogurtového těsta.
Zdroj: holladiekochfee.de

Rychlá bábovka z jogurtu

Tato šťavnatá jogurtová bábovka všem, kdo jí ochutnají, vytře chuťové pohárky.

Ingredience

  • 200g hladké mouky
  • 150g cukru
  • 200g bílého jogurtu
  • 100g oleje
  • 3ks vajec
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup

  • Do mísy prosejte mouku a smíchejte s kypřicím práškem. Poté přimíchejte cukr a vanilkový cukr.
  • Do jiné mísy sejte vejce, jogurt a olej. Sypké suroviny postupně zamíchejte do tekutých.
  • Těsto nalijte do formy na bábovku.
  • Pečte při 180°C asi 35-45 minut. Zkoušejte špejlí, zda už je hotová.
  • Nechte vychladnout, vyklopte z formy a podávejte.
Sladká bábovka z jogurtového těsta.
Zdroj: kingarthurflour.com

Líbil se vám tento recept? Skvělá zpráva, jelikož pro vás máme dalších 13 receptů na jogurtovou bábovku!


Jablečná buchta s jogurtem na plech

Máte doma více jablek? Využijte je do této jogurtové buchty s jablky. Díky jogurtu a jablíčkům je těsto vláčné a lépe klouže do krku.

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 130g cukru
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 4ks vajec
  • 100g změklého másla
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lžíce horkého mléka/vody
  • 4ks jablek
  • 50g mletých ořechů

Postup

  • Nejdříve oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kousky.
  • V menším hrnci rozpusťte máslo. Nebo v mikrovlnce v hrníčku.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem a horkým mlékem (nebo vodou) do pěny. Vmíchejte vychladlé máslo, jogurt, a nakonec zamíchejte mouku s kypřícím práškem a mletými ořechy.
  • Plech vyložte pečícím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte moukou.
  • Vzniklé těsto nalijte na plech a navrch rozprostřete nakrájená jablka.
  • Dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte asi 35 minut.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout a poté podávejte.
Vláčná buchtička s jablíčky a jogurtem.
Zdroj: backenmachtgluecklich.de

Nemáme jen buchty! Nahlédněte na naše další recepty z jogurtu, aneb kombinace sladkého a slaného.

Kakao-jogurtový moučník

Tuto jogurtovou buchtu s kakaem musíte vyzkoušet. Je opravdu jednoduchá, takže ji zvládne i ten, kdo není v pečení tak zběhlý.

Ingredience na těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 0,5dl oleje
  • 1,5dl mléka
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 1 lžička sody
  • 400ml jogurtu
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 150g čokolády na vaření

Ingredience na polevu

  • 150g čokolády na vaření
  • 50g másla

Postup

  • V míse smíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem, sodou, kakaem a třtinovým cukrem.
  • Poté přidejte jogurt, mléko a olej. Promíchejte, prošlehejte a vznikne vám hladké těsto.
  • Do těsta poté vmíchejte na kousky nasekanou/nalámanou čokoládu.
  • Vzniklé těsto nalijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
  • Pečte při 180°C cca 30 minut.
  • Mezitím, co se koláč peče, si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem na polevu.
  • Hotovou buchtu nechte úplně vychladnout a nakonec ji polijte čokoládovou polevou.
  • Nechte ztuhnout na chladném místě a poté podávejte.
Čokoládová buchta s jogurtem a polevou.
Zdroj: bunsinmyoven.com

Proč jíst jeden jogurt denně?

Jeden kelímek bílého jogurtu bychom měli jíst pro zajištění rovnováhy našeho mikrobiomu. Ten má sice každý úplně odlišný, ale zdravou stravou jej ovlivňujeme pozitivním způsobem.

Střevům svědčí potraviny, které obsahují probiotika. Ty nejdůležitější se pak nachází v kysaných potravinách – mléčných výrobcích a také v kysané zelenině.

Podle zákona musí všechny kysané mléčné výrobky obsahovat určité množství zdraví prospěšných bakterií a to po celou dobu jejich trvanlivosti. Znamená tedy, že těsně po výrobě má mléčný výrobek více zdraví prospěšných bakterií, než ke konci trvanlivosti.

Doporučeno je tedy denně sníst alespoň 100g kysaného mléčného výrobku. Je nutné ale dodat, že obsažené bakterie ke svému životu potřebují také dostatek vlákniny. Nezapomínejte tedy konzumovat dostatek zeleniny, ovoce a celozrnných výrobků.

Jogurt si můžete připravit i svůj domácí! Přečtěte si naše recenze na elektrické jogurtovače, které vám jistě pomůžou při výběru!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X