Vyzkoušejte naše delikátní recepty na kuličky z Lotus sušenek a poznejte jak vypadá láska na první sousto!
Nevynechali jsme ani další dobroty z této skvělé, karamelové sušenky. Proto si nenechte ujít lahodné pohlazení v podobě nepečených krémových košíčků a originálního vánočního cukroví!
To prostě musíte zkusit! Zkusíte?
Lotus kuličky se Salkem
Perfektní sladká pochoutka, která doplní váš ranní šálek čaje nebo kávy. Věřte mi, že tyto lahodné kuličky budou pryč coby dup!
Co budeme potřebovat
- 250 g sušenek Lotus Biscoff
- 90 g kakaa
- 250 g sušeného kokosu
- 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
Postup
- Sušenky zpracujeme v kuchyňském robotu a dobře promícháme
- Sušenky přendáme do misky
- Přidáme kakaový prášek a jednu čtvrtinu kokosu
- Uprostřed uděláme dolík
- Přidáme kondenzované mléko a promícháme vařečkou, dokud vše nebude rovnoměrně promíchané
- Směs z Lotus sušenek dáme do lednice a chladíme asi 30 minut
- Zbylý kokos vysypeme na talíř
- Ze sušenkové směsi začneme tvořit kuličky asi o velikosti polévkové lžíce
- Jednotlivé kuličky obalujeme v kokosu
- Kuličky z Lotus sušenek uchováváme ve vzduchotěsné nádobě a v chladničce
Vyzkoušejte další skvělé recepty na kokosové pusinky, které jsou provoněné nejen kokosem, ale také jemným tvarohem, ale i kandovaným ovocem.

Kuličky z Lotus sušenek a polevou
Tyto kuličky Biscoff jsou tak snadné a chutné. Měkký střed kuličky je tvořen touto lahodnou sušenkou, která je celá potažneá rozpuštěnou bílou čokoládou a posypané další lahodnou vrstvou drcených karamelových sušenek! Tento recept na Lotus kuličky je dělaný přímo na míru všem milovníků křehkých sušenek.
Co budeme potřebovat
Na kuličky
- 250 g sušenek Lotus Biscoff
- 100 g moučkového cukru
- 75 ml kondenzovaného mléka
Na polevu
- 200 g bílé čokolády
- 100 g pomazánky Biscoff
- 3-4 sušenky Biscoff
Postup
- Plech vyložíme pečicím papírem a dáme ho stranou
- Přidáme sušenky do kuchyňského robotu a začneme mixovat, dokud z nich není jemná drobenka
- Pokud nemáme kuchyňský robot, vložíme je do potravinového sáčku a rozdrtíme je válečkem
- Do mísy přidáme nadrcené sušenky a přisypeme moučkový cukr a přilijeme kondenzované mléko
- Ingredience začneme míchat, dokud se směs nezačne slepovat dohromady
- Rukama se směsi vytvarujeme 12 kuliček a dáme je na připravený plech
- Kuličky dáme do lednice vychladit, zatímco budeme připravovat čokoládovou polevu
- Do žáruvzdorné mísy přidáme čokoládu a sušenkovou pomazánku
- Směs dáme do mikrovlnné trouby a ve 20 vteřinových intervalech jí rozpustíme, dokud není směs krásně, roztavená a hladká
- Promícháme, aby se čokoláda a sušenka spojily
- Vychlazené kuličky ponoříme do čokoládové směsi jednu po druhé a ujistíme se, že jsou zcela obalené
- Umístíme je zpět na plech na pečení
- Rozdrtíme si další sušenky a jimi posypeme povrch obalených sušenek v čokoládě
- Lotus kuličky dáme zpět do lednice na 2 hodiny nebo dokud čokoláda úplně neztuhne
Hledáte další inspiraci na nepečené dobroty? Vyzkoušejte i tyto nepečené medové kuličky, které vám na přípravě nezaberou více jak 30 minut.

Objevte podobné tipy
Košíčky z Lotusek
Vrstvy tvarohové náplně, krémové pomazánky Biscoff, Lotus sušenek a šlehačky dělají z tohoto jednoduchého dezertu neuvěřitelný chuťový zážitek!
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 10 sušenek Lotus Biscoff
Na tvarohovou náplň
- 225 g plnotučného smetanového sýra (změklého na pokojovou teplotu)
- 3 lžíce moučkového cukru
- 60 g máslové pomazánky Lotus Biscoff
- Lžička čistého vanilkového extraktu
- 240 ml husté smetany kešlehání
Na náplň ze sušenek
- 5 lotosových sušenek (hrubě namletých)
- 170 g pomazánky Lotus Biscoff
Na polevu
- Šlehačka
- Rozpuštěná máslová pomazánka Lotus Biscoff (k pokapání)
- Lotosové sušenky (hrubě nasekané)
Postup
- Na korpus si rozdrtíme sušenky v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně namleté
- Rozdělíme je rovnoměrně mezi jednotlivé servírovací skleničky (asi 1 polévková lžíce na servírovací skleničku)
- Na náplň velké míse smícháme smetanový sýr, cukr, pomazánku Biscoff a vanilkový extrakt a dobře prošleháme, dokud se nespojí a nevznikne úplně hladká krémové směs
- Pomocí elektrického mixéru ušleháme hustou smetanu, dokud se nevytvoří měkké špičky
- Pomocí stěrky jemně vmícháme polovinu šlehačky do tvarohové směsi a poté přimícháme druhou polovinu
- Na náplň z Lotus pomazánky si jí necháme několik na sekund rozpustit v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí
- Do každé servírovací skleničky rovnoměrně lžící nandáme polovinu tvarohové náplně, poté lžící naneseme rozdrcené sušenky a poté rozpuštěnou pomazánku
- Pokud je pomazánka moc tekutá, dáme skleničky na několik minut do mrazáku, aby bylo snazší přidat další vrstvu
- Přidáme zbytek tvarohové náplně
- Navrch dáme drobenku ze sušenek, šlehačku a podle potřeby pokapeme rozpuštěnou pomazánkou Biscoff
- Před podáváním skleničky zakryjeme a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny, nebo až 2-3 dny

Cukroví s pomazánkou Lotus
Buďte inovativní a vynechejte letos staré známe linecké cukroví s marmeládou a udělejte místo těmto slepovaným sušenkám ze sušenek Lotus! Kombinace krémové pomazánky z kořeněných karamelových sušenek a jemné mandlové mouky a třtinového cukru je tak lahodná! Toto minimalistické cukroví zdobené jako roztomilý Rudolf, je jednoduché na výrobu a ideální na vánoční tabuli!
Co budeme potřebovat
- 170 g másla (změklého při pokojové teplotě)
- 100 g třtinového cukru
- Velké vejce
- Lžička vanilkového extraktu
- 200 g hladké mouky
- 75 g mandlové mouky
- ½ lžičky jemné soli
- Lžička mleté skořice
- 200 g pomazánky Biscoff
- Moučkový cukr (na posypání)
- Rozpuštěná čokoláda (pro nakreslení Rudolfova obličeje)
Postup
- Ve velké míse ušleháme změklé máslo a třtinový cukr
- Přidáme vanilku, vejce a šleháme do hladka a směs dáme stranou
- V samostatné misce smícháme hladkou mouku, mandlovou mouku, sůl a skořici
- Přidáme směs mouky do máslové směsi a mícháme, dokud se nespojí
- Mísu zakryjeme a necháme několik hodin odpočinout v lednici
- Těsto na sušenky vložíme mezi dva listy pečicího papíru a pomocí válečku těsto rozválíme, dokud nebude tenké
- Vyválené těsto na sušenky dáme na 5 minut do mrazáku, aby ztuhlo
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů, zatímco těsto chladne
- Sušenky vykrájíme pomocí kruhového vykrajovátka a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem
- Pokud těsto začne měknout, vložíme jej zpět do mrazáku na dalších 5 minut
- Do poloviny cukroví vykrojíme uprostřed kruh
- Sušenky pečeme asi 18 až 20 minut
- Nechte je asi na 10 minut vychladnout, než je přeneseme na mřížku, aby úplně vychladly
- Všechny sušenky s vykrojenými středy vyskládáme a poprášíme je moučkovým cukrem
- Nyní vezmeme sušenky bez vykrojení a na jednu stranu potřeme pomazánkou Biscoff a navrch položíme vykrojené sušenky a vytvoříme slepované cukroví
- Pomocí rozpuštěné čokolády nakreslíme na cukroví Rudolfův obličej
Pokud toužíte po oživení vašeho repertoáru vánočního cukroví, tak se podívejte na tyto perfektní recepty na vánoční sušenky! Každý jeden z nich je prostě, mňam!

Původ sušenek Lotus
Společnost Lotus byla založena v Lembeke (Belgie) v roce 1932 bratry Janem, Emielem a Henrim Boonovými.
Když byla společnost založena, bratři připravovali snídaňové sušenky a také karamelové sušenky s kořením, které byly oblíbené zejména pro oslavy dne svatého Mikuláše.
Později se začali specializovat na kořeněné sušeny s karamelem, které se podávají nejčastěji kávě nebo čaji.
Celá firma a výroba zůstává po dlouhá desetiletí v rukách rodiny Boonových. Postupně docházelo k jejímu rozšiřování v podobě skupování konkurenčních firem a v roce 2019 došlo k rozšíření továren na další dva kontinenty, a to do jižní Afriky a so Spojených států.