Rychlé recepty na kuřecí minutky

Na minutku, čili rychle opečené maso, je kuřecí maso jedním z nejvhodnějších. Je málo tučné, takže jej můžeme počítat mezi zdravá jídla. Rychle se opéká a měkne, takže se příprava oběda nebo večeře skutečně počítá jen na minuty. Kuřecí maso snese jakékoliv koření nebo předcházející úpravu marinováním, takže si můžeme uvařit jídlo nejen velmi jemné, ale také lehce pikantní nebo dokonce pálivé. Výborné je i na přípravu rychlých jídel přizpůsobených asijským receptům. Vhodně servírovaná kuřecí minutka doplněná oblohou může posloužit i jako jídlo pro slavnostnější příležitosti.

1. Benátská kuřecí játra jako minutka

INGREDIENCE :

  • 500 g kuřecí játry
  • 250 g cibule
  • 5 lžic olivového oleje
  • 120 ml suchého bílého vína
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce petrželky

POSTUP :

  1. Játra otřeme papírovou utěrkou a odblaníme.
  2. Játra nakrájíme na nudličky.
  3. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka či půlkolečka.
  4. Na pánev dáme rozehřát olivový olej, přidáme cibuli.
  5. Restujeme do slabě hněda.
  6. Vložíme játra a pokračujeme v restování, tak aby se zatáhla a osmahla.
  7. Přidáme bílé víno a necháme vypařit alkohol.
  8. Posypeme petrželkou a ještě osmahneme 3-4 minuty.
  9. Hotová játra osolíme a opepříme až na samotný závěr, jinak by nenávratně ztvrdla.
  10. Játra podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.

Benátksá kuřecí játra jako minutka

zdroj : labuznik.cz

2. Minutková kuřecí prsíčka se zelenými fazolkami

Hledáte recept na zdravou večeři nebo oběd, který připravíte během krátké chvíle ? Žádný problém tento recept, uspokojí chutě vaši rodiny.

INGREDIENCE :

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř
  • oregano
  • olivový olej
  • 500 g mražených zelených fazolek

POSTUP :

  1. Maso okořeníme solí a čerstvě mletým pepřem a oregánem.
  2. Zprudka opečeme z obou stran a podlijte cca 0,5 dcl vody a pod pokličkou dusíme do změknutí.
  3. Občas podlijeme menším množstvím vody a maso otočíme.
  4. Když má maso tu správnou barvu a je dobře propečené, tak ho dáme stranou a výpek zahustíme lžičkou mouky a provaříme
  5. Maso vrátíme vzpět a necháme v teple pod pokličkou.
  6. Na druhé pánvi si orestujeme cibuli a česnek na plátky společně se slaninou na kostičky.
  7. Přidáme fazolky, trošku vody, sůl, pepř a pod pokličkou chvilku poduste.
  8. Odklopíme pokličku a už jen restujeme.
  9. Na talíři navršíme fazolky, nakrájené kuřecí prso a pár lžic sosu.
 TIP : Pokud budeme podávat kuřecí prsa k obědu zvolíme vhodnou přílohu v podobě dušené rýže nebo bramborové kaše. 

Minutková kuřecí prsíčka se zelenými fazolkami

zdroj : eatwell101.com

Víte že, kuřecí maso je bohaté na bílkoviny, pomáhá tak stavbě svalové hmoty. Obsahuje vysoký poměr vitaminů skupiny B, které našemu tělu dodávají energii během metabolických přeměn sacharidů, tuků a bílkovin. Díky vysokému obsahu selenu, který má antioxidační vlastnosti, chrání náš organismus proti škodlivým volným radikálům. Minimální množství nasycených tuků z něj dělá vhodného pomocníka při redukčních dietách.

3. Kuřecí minutkový guláš

INGREDIENCE :

  • 500g kuřecího stehenního masa
  • 2 cibule
  • 150 g blanšírovaných krájených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kapie
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 malý rajský protlak
  • 3 lžíce oleje
  • pepř a sůl

POSTUP :

  1. Na části oleje podusíme česnek nakrájený na tenké plátky, přidáme na nudličky krájené kapie a větší kostičky cibule.
  2. Kuře stehenní maso nakrájíme na kousky opečeme na rozpáleném oleji.
  3. Osolíme, zaprášíme moukou a přidáme protlak, kečup,rajčata a zalijeme trochou vývaru.
  4. Povaříme a posypeme trochou petrželky.
  5. Můžeme podávat s těstovinami nebo i hranolkami.

Kuřecí minutkový guláš

zdroj : mumslounge.com.au

4. Minutkové balsamicové kuřecí nudličky na žampiónech

INGREDIENCE :

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 250 g žampiónů, nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce balzamicového octa
  • 1/2 lžičky tymián
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce petržele, nasekané

POSTUP :

  1. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a společně s cibulkou a česnekem osmahneme na oleji.
  2. Podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso téměř měkké.
  3. Přidáme na kousky pokrájené očištěné žampiony, zastříkneme balsamicovým octem.
  4. Přidáme tymián, přisolíme a dusíme ještě asi 5 minut.
  5. Nakonec petržel a necháme ještě přejít varem.
  6. Podáváme s rýží.

Minutkové balsamicové kuřecí nudličky na žampiónech

zdroj : slenderkitchen.com

Minutku můžeme zpestřit i pikantní studenou omáčkou, například známou tatarskou omáčkou. Ale i z jiných surovin je možné připravit různé pikantní omáčky, jako například tyto:

  • Ďábelská omáčka s křenem
  • Kari omáčka
  • Míchaná omáčka

Sdílejte svým přátelům

4.4 (88.89%) 9 votes

No Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *