Vynikající recepty s mletým kuřecím v hlavní roli. Pochutnáte si!

Mleté maso lze využít ve spoustě pokrmech.

My jsme si po vás dnes připravili 5 chutných receptů s mletým kuřecím masem, které jsou rychlé, snadné a zvládne je i začátečník.

Vyzkoušejte masové kuličky, sekanou i karbanátky.

Užijte si to!

Zdravé pečené masové kuličky

Na tyto masové kuličky z mletého kuřecího masa potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí a přitom chutnají tak skvěle! Navíc jsou neuvěřitelně všestranné a můžete je servírovat téměř s čímkoli.

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 2 lžíce nakrájené čerstvé cibule
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Plech vyložte alobalem nebo lehce postříkejte olejem ve spreji.
  • Všechny ingredience dejte do velké mísy a rukama nebo vše promíchejte.
  • Ze směsi vytvořte 25-30 malých masových kuliček a položte je na plech cca centimetr od sebe.
  • Pečte 25–30 minut nebo dokud nebudou propečené.
  • Zbylé kuličky můžete skladovat v chladničce ve vzduchotěsné nádobě po dobu 3-4 dnů.
Masové kuličky z mletého kuřecího v misce.
www.tastesbetterfromscratch.com

Máme pro vás i další luxusní recepty na kuličky z mletého masa na 6 různých způsobů. Ochutnejte je všechny!

Zapečená mexická rýže s kuřecím masem a sýrem

Tento chutný pokrm z jedné pánvi je výživný, sytý, zdravý a bezlepkový a navíc je plný úžasných mexických chutí. Skvělý rychlý a snadný oběd či večeře!

Co budete potřebovat

  • 1 a ½ šálku rýže
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 2-3 stroužky česneku nasekané najemno
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 2 střední rajčata nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • čedar na posypání
  • 1 šálek kukuřice
  • 3 šálky vody
  • 2 lžičky oleje
  • sůl
  • na ozdobu čerstvá petrželka, klínky limetky a avokádo

Na koření:

  • 1 a ½ lžičky uzené papriky
  • 1 a ½ lžičky chipotle chilli prášku
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • ½ lžičky černého pepře

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni trochu oleje.
  • Přidejte cibuli, česnek a opékejte 2-3 minuty.
  • Přidejte mleté ​​kuřecí maso a restujte, dokud nezmizí růžová barva (asi 3-4 minuty).
  • Poté přidejte nakrájená rajčata, papriku, kukuřici a rýži.
  • Přidejte také všechno koření, vše dobře promíchejte a směs restujte 2-3 minuty.
  • Přidejte vodu a přiveďte směs k varu.
  • Dochuťte solí, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 15 minut.
  • Vypněte oheň, sýr rovnoměrně rozprostřete na uvařenou rýži, přikryjte a nechte dalších 10 minut odležet.
  • Ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou, na kostičky nakrájeným avokádem, měsíčky limetky a podávejte teplé.
Rýže s mletým kuřecím a zeleninou v hrnci.
www.watchwhatueat.com

Pro fanoušky mexických chutí máme i 5 křupavých receptů na nejlepší mexické nachos. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Kuřecí sekaná se zeleninou a parmazánem

Připravte si tuto snadnou sekanou z kuřecího masa, která je křehká, šťavnatá a nabitá zeleninou, což jí dodává spoustu lahodné chuti. Úžasná večeře pro kterýkoli den v týdnu!

Co budete potřebovat

  • olej ve spreji
  • 5 lžic barbecue omáčky
  • 1 lžíce meruňkového džemu
  • 1,5 šálku strouhanky
  • ¼ šálku mléka
  • 1 kg mletého kuřecího masa
  • ½ šálku strouhaného parmazánu
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek nastrouhané cukety
  • 1 šálek nastrouhané mrkve
  • ¾ šálku nasekané žluté cibule
  • ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky, plus další podle chuti na ozdobu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1,5 lžičky česnekového prášku
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky kajenského pepře

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Nastříkejte formu na sekanou o rozměrech 23 x 13 cm olejem ve spreji a vyložte ji pečicím papírem (pečící papír by měl pokrývat dno a dvě nejdelší strany formy, přičemž část pečícího papíru nechte mírně přesahovat nejdelší strany – to usnadňuje vyjmutí sekané po upečení).
  • Nastříkejte pečící papír olejem ve spreji a odložte stranou.
  • V malé misce prošlehejte 3 lžíce barbecue omáčky s meruňkovým džemem.
  • Dejte stranou.
  • V jiné malé misce smíchejte strouhanku s mlékem, zamíchejte a poté na pár minut odstavte, aby strouhanka mléko vsákla.
  • Ve velké míse smíchejte mleté ​​kuřecí maso se strouhankou namočenou v mléce, zbývajícími 2 lžícemi barbecue omáčky, parmazánem, vejci, cuketou, mrkví, cibulí, petrželkou, worcesterskou omáčkou, česnekovým práškem, solí, černým pepřem, oreganem a kajenským pepřem a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Kuřecí směs přendejte do připravené formy a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy.
  • Formou poklepejte na kuchyňský pult asi 5krát nebo 10krát, aby se sekaná přirozeně usadila.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minut.
  • Opatrně vyjměte sekanou z trouby a potřete odloženou směsí barbecue omáčky a džemu.
  • Vložte sekanou zpět do trouby a pokračujte v pečení dalších 10 až 15 minut nebo dokud nebude úplně propečená (vnitřní teplota ve středu sekané by měla mít 74 stupňů Celsia.
  • Po upečení sekanou opatrně vyjměte z trouby.
  • Sekanou nechte 5 minut vychladnout ve formě.
  • Poté ji vyjměte z formy a nechte ji vychladnout dalších 5 až 10 minut.
  • Ozdobte čerstvou petrželkou (pokud chcete).
  • Krájejte, servírujte a prostě si to užijte!
Sekaná z kuřecího masa ozdobená čerstvými bylinkami.
www.girlheartfood.com

Sezamové udon nudle s mletým kuřecím masem a špenátem

Tento recept je ultra jednoduchý a rychlý a díky tomu si ho můžete připravit naprosto kdykoli. Mleté maso orestujete s trochou sójové omáčky, přidáte špenát, uvařené udon nudle a pokrm je hotový!

Co budete potřebovat

  • 4 balení udon nudlí
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 5 cm kus zázvoru, oloupaný a nakrájený na jemné kostičky
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1 šálek čerstvého špenátu
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 4 jarní cibulky, nakrájené
  • chilli vločky (volitelně)

Postup

  • Na sporáku přiveďte k varu vodu v hrnci.
  • Do vroucí vody přidejte udon nudle.
  • Nechte udon nudle rychle vařit cca minutu.
  • Poté pomocí kuchyňských kleští jemně nudle protřepejte, dokud se od sebe zcela neoddělí.
  • Když jsou všechny nudle oddělené (neslepují se k sobě), sceďte je a pokapejte sezamovým olejem.
  • To pomáhá zabránit jejich slepování a dodává jim skvělou chuť.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středním plameni.
  • Přidejte česnek, zázvor a cibuli a restujte, dokud nezměknou.
  • Poté udělejte uprostřed pánve důlek a přidejte mleté ​​kuřecí maso.
  • Pomocí stěrky rozdrťte během restování mleté ​​maso.
  • K masu přidejte 1 lžičku sójové omáčky.
  • Restujte 3–4 minuty, nebo dokud není maso téměř propečené.
  • Přidejte špenát, udon nudle a sójovou omáčku.
  • Míchejte, dokud se vše dobře nespojí a špenát nezvadne.
  • Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více sójové omáčky.
  • Přidejte jarní cibulku a vypněte oheň.
  • Podávejte a podle chuti posypte vločkami chilli.
Nudle s mletým masem v mističce, ozdobené jarní cibulkou.
www.hungrywanderlust.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Kuřecí karbanátky s teriyaki omáčkou

Šťavnaté kuřecí karbanátky podávané s lahodnou asijskou omáčku z mirinu, sójové omáčky a cukru nemohou být lepší. Zamilují si je i ti nejnáročnější strávníci!

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého kuřecího masa pokojové teploty
  • žloutek z 1 vejce
  • 1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 špetky mletého bílého nebo černého pepře
  • 3 špetky kajenského pepře
  • 1 lžíce mirinu (volitelně)
  • 1 lžička praženého sezamového oleje
  • 2 lžíce oleje na vaření

Na teriyaki omáčku:

  • 1/3 šálku mirinu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience na karbanátky dohromady.
  • Chcete-li z mleté ​​kuřecí směsi tvarovat placičky, namočte si obě ruce vodou.
  • Naberte část kuřecí směs, vytvarujte kouli a zploštěte ji rukama.
  • Dejte stranou.
  • Opakujte se zbylou masovou směsí.
  • Rozehřejte pánev na středně nízkém plameni.
  • Přidejte olej na vaření.
  • Kuřecí placičky přendejte na pánev a smažte asi 1-2 minuty z každé strany.
  • Pokud střed není propečený, otáčejte tam a zpět a pokračujte ve smažení.
  • Smíchejte všechny ingredience na omáčku v malém hrnci.
  • Na mírném ohni poduste a zredukujte na hustší konzistenci, asi 10 minut.
  • Kuřecí placičky podávejte s omáčkou.
  • Nechte si chutnat!
Kuřecí karbanátky podávané s lahodnou asijskou omáčku z mirinu, sójové omáčky a cukru.
www.rasamalaysia.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na karbanátky z kuřecího masa se zeleninou i bez. Najděte mezi nimi svého favorita!

Tipy na to nejlepší mleté kuřecí maso

  • Vaření mletého kuřecí masa trvá kratší dobu. Při restování se tedy snažte mleté maso co nejdříve rozdělit na menší kousky, když je ještě syrové a růžové. V opačném případě se může zformovat do velké uvařené hmoty, kterou by bylo obtížné později rozlámat na menší kousky.
  • Kuřecí maso nemá tolik tuku jako jiné mleté ​​maso a díky tomu se snadněji vysuší. Ujistěte se, že ho opékáte při nižší teplotěLuxusní recepty na karbanátky z kuřecího masa v 5 různých variantách. Inspirujte se!
  • Dalším trikem, jak zajistit, aby mleté ​​kuřecí maso během vaření nevyschlo, je přidat vlhkost. Na to skvěle funguje třeba mléko. U kuřecích hamburgerů nebo masových kuliček zvažte přidání kapkyjogurtu nebo kapky mléka, aby se masová směs spojila a zůstala šťavnatá. Můžete také přidat mleté ​​hovězí nebo vepřové maso, abyste zapracovali více tuku, což pomůže s vlhkostí a také chutí.
  • Stejně jako u kuřecích prsou je třeba mleté kuřecí maso vařit, dokud v něm nezůstane žádná růžová barva.
  • Chcete-li s mletým kuřecím masem skutečně uspět, přidejte k němu různé směsi koření, chilli papričky, fermentovanou zeleninuči libovolné omáčky.

A jak vám naše dnešní recepty s mletým kuřecím masem chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X