Originální recepty na řezy s mrkví 5x jinak. Pečeme zdravě, jednoduše a chutně!

Přemýšlíte, co upéct své rodině dobrého?

Chcete, aby moučník obsahoval i zdravé ingredience?

Pak vyzkoušejte naše lahodné recepty na mrkvové řezy v 5 různých variantách.

Najdete u nás i veganskou či bezlepkovou variantu, takže si na své přijde opravdu každý.

Užijte si to!

Mrkvové řezy s jablky

Neuvěřitelně jednoduché řezy z mrkve, jablek a vlašských ořechů, které zvládne připravit i úplný začátečník. Tak pojďme na to!

Co budete potřebovat

  • 2 šálky cukru
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 šálky hladké mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a ½ šálku mrkve, nastrouhané
  • 1 a ½ šálku jablek, nasekaných
  • 1 šálek vlašských ořechů, nasekaných

Postup

  • Smíchejte cukr, vejce, vanilku a olej.
  • Suché ingredience prosejte a vmíchejte do tekuté směsi.
  • Přidejte mrkev, jablka a ořechy.
  • Nalijte těsto na plech o rozměrech 23 x33 cm a pečte v troubě vyhřáté na 160℃ 60 až 70 minut.
  • Pokud chcete, potřete polevou ze smetanového sýra.
  • Nechte si chutnat!
Řezy z mrkve, jablek a vlašských ořechů s polevou na talíři.
www.recipeland.com

Vyzkoušejte i naše výborné mrkvové recepty na 13 různých způsobů! Je libo sladká, dušená, pečená nebo krémová? Ochutnejte je všechny.

Bezlepkové řezy z mrkve a ananasu s vanilkovou polevou

Tento snadný moučník z mrkve s polevou ze smetanového sýra je neuvěřitelně vláčný a lahodný. Navíc když do mrkvových řezů přidáte konzervovaný ananas a kokos, povýšíte je o stupeň výše.

Co budete potřebovat

  • 2 šálky bezlepkové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 velká vejce
  • 1 šálek krystalového cukru
  • ½ šálku třtinového cukru
  • ½ šálku másla pokojové teploty
  • ½ šálku zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky mrkve, nastrouhané
  • 1 šálek konzervovaných kousků ananasu, okapaných
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 šálek vlašských ořechů, nasekaných

Na polevu:

  • 230 g sýru Philadelphia
  • 1/2 šálku másla, změkčeného
  • špetka soli
  • 4 a 1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy

Postup

  • Předehřejte si troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Plech o rozměrech 23 x 33 cm vymažte kokosovým olejem nebo máslem a dejte stranou.
  • Ve velké míse prošlehejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek.
  • Dejte stranou.
  • Do mísy vašeho stolního mixéru přidejte vejce, krystalový cukr a třtinový cukr.
  • Šlehejte dohromady 2-3 minuty.
  • Ke směsi přidejte máslo, zakysanou smetanu a vanilku a míchejte asi 1-2 minuty.
  • Suché ingredience přidejte k mokrým a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Do směsi přidejte nastrouhanou mrkev, ananas, strouhaný kokos a vlašské ořechy a stěrkou promíchejte.
  • Těsto nalijte na vymazaný plech.
  • Pečte 30 minut.
  • Upečenou buchtu nechte vychladnout a mezitím si připravte polevu.
  • Přidejte smetanový sýr, máslo a špetku soli do mísy stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem.
  • Šlehejte do hladka, asi 1 minutu.
  • Přidejte moučkový cukr a míchejte na nejnižší rychlost, dokud se cukr nezapracuje do směsi.
  • Přidejte vanilku a citronovou šťávu a míchejte dalších 30 sekund až 1 minutu, dokud nebude poleva hladká a krémová.
  • Po úplném vychladnutí polevu namažte na buchtu a podávejte.
Moučník z mrkve s polevou ze smetanového sýra na pečícím papíře.
www.smallfarmbiglife.com

Přemýšlíte, jaký kávovar by pasoval do vaší domácnosti? Podívejte se na naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo a třeba si vyberete svého favorita!


Mrkvové řezy z ovesné mouky s pomerančovou polevou

Úžasné řezy z mrkve a ovesné mouky s polevou ze smetanového sýra a pomerančů ocení i ti největší gurmáni. Jsou vláčné a krásně voňavé!

Co budete potřebovat

Na suché ingredience:

  • 200 g ovesné mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice

Na mokré ingredience:

  • 2 malá vejce
  • ¾ šálku řeckého jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g syrové nastrouhané mrkve

Na polevu:

  • 170 g smetanového sýra
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1,5 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Nejprve si připravte polevu.
  • Ve velké míse pomocí ručního nebo stolního mixéru šlehejte smetanový sýr, třtinový cukr, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt na střední rychlost, dokud se vše nespojí a nebudete mít krémovou polevu.
  • Nechte ji vychladit v lednici alespoň hodinu, nebo dokud poleva nedrží tvar.
  • Do mísy přidejte ovesnou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici.
  • V samostatné misce rozšlehejte vejce, poté přidejte řecký jogurt, vanilkový extrakt a nastrouhanou mrkev a dobře promíchejte.
  • Suché ingredience vsypte do mokrých ingrediencí a jemně míchejte, dokud těsto není hladké.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Pekáč o rozměrech 23 x 33 cm vyložte pečicím papírem.
  • Nalijte těsto do pekáče a pečte po dobu 35 minut.
  • Pokud párátko zapíchnuté do středu buchty vyjde čisté, buchta je hotová.
  • Nechte zcela vychladnout v pekáči, potřete vychlazenou polevou, nakrájejte na čtverce a servírujte.
Řezy z mrkve a ovesné mouky s polevou ze smetanového sýra a pomerančů.
www.fashionchefinkitchen.com

Mrkvovo-banánové řezy s datlemi a kokosem

Tyto zdravé řezy z mrkve, banánů, kokosu, datlí a mandlové mouky se nejen snadno připravují, ale i skvěle chutnají. Připravte svým dětem zdravou svačinku, za kterou vám jejich tělo poděkuje.

Co budete potřebovat

  • 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené nahrubo
  • 8 datlí Medjool, bez pecek
  • 2 střední zralé banány
  • 2 šálky mandlové mouky
  • 2 šálky sušeného kokosu

Postup

  • Troubu předehřejte na 175 °C.
  • Vymažte tukem a vyložte pečícím papírem čtvercovou formu o průměru 20 cm.
  • Smíchejte mrkev a datle v kuchyňském robotu a mixujte, dokud nejsou nasekané najemno.
  • Možná budete muset během procesu několikrát seškrábnout strany.
  • Přidejte banány, mandlovou mouku a kokos a mixujte při vysoké rychlosti, dokud se vše dobře nespojí.
  • Nalijte do připravené formy, uhlaďte a pečte 45–50 minut, dokud není vršek zlatavě hnědý a řezy propečené.
  • Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout ve formě.
  • Poté překlopte na prkénko, nakrájejte a podávejte.
Řezy z mrkve, banánů, kokosu, datlí a mandlové mouky na talířku.
www.perthhealthfertility.com.au

Máme pro vás také chutné recepty na jemné muffiny s mrkví! Zkuste naše sladké i slané varianty.

Veganské řezy z mrkve s polevou z kešu oříšků

Zdravá veganská verze klasického mrkvového dortu s polevou z kešu ořechů potěší chuťové buňky nejen veganů. Obsahuje málo cukru, zdravou celozrnnou špaldovou mouku a skvělou texturu jí dodávají rozinky a vlašské ořechy. To prostě musíte ochutnat!

Co budete potřebovat

  • 125 ml rostlinného mléka
  • 75 ml oleje
  • 125 g třtinového cukru
  • kůra z 1 pomeranče
  • šťáva z poloviny pomeranče
  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 125 g mrkve, oloupané a nastrouhané
  • 50 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
  • 50 g rozinek

Na polevu:

  • 150 g kešu oříšků (namočených na alespoň 4 hodiny, ale nejlépe přes noc)
  • 100 ml kešu mléka (nebo mandlového mléka)
  • 4 vypeckované datle (nebo 1-2 lžíce javorového sirupu)
  • špetka mořské soli
  • ¼ lžičky mleté ​​skořice
  • šťáva z ½ pomeranče
  • 4-6 půlek vlašských ořechů, nasekaných (volitelně)

Postup

  • Kešu ořechy dejte do misky a zalijte čerstvou vodou.
  • Mísu zakryjte a nechte alespoň čtyři hodiny, nejlépe však přes noc, louhovat.
  • Předehřejte troubu na 180℃.
  • Ve velké míse prošlehejte mléko, olej a cukr.
  • Pomeranč oloupejte, kůru nastrouhejte a přidejte ji k mléčné směsi spolu se šťávou z poloviny pomeranče.
  • Prosejte suché ingredience a vmíchejte je do směsi mléka a cukru.
  • Nejlepší je míchat těsto co nejméně, jinak bude tuhé.
  • Jemně vmíchejte nastrouhanou mrkev, vlašské ořechy a rozinky.
  • Těsto vložte do 20 cm formy vyložené pečícím papírem a pečte ve středu trouby po dobu třiceti minut.
  • Buchta je hotová, když špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
  • Nechte ve formě patnáct minut vychladnout a poté vyklopte na mřížku vyloženou utěrkou.
  • Nechte zcela vychladnout.
  • Připravte si polevu.
  • Sceďte a propláchněte kešu oříšky přes síto.
  • Vložte je do mixéru spolu se zbývajícími přísadami na polevu.
  • Mixujte, dokud nebude poleva mít hladkou krémovou konzistenci.
  • Vychladlou buchtu překlopte na prkénko tak, aby vršek buchty směřoval nahoru.
  • Navrch rozetřete kešu polevu.
  • Pokud chcete, nasypte navrch nasekané vlašské ořechy.
  • Nakrájejte na dvanáct kusů a podávejte.
Řezy s mrkví a polevou z kešu oříšků na talíři.
www.tinandthyme.uk

A jak se vám naše dnešní recepty na mrkvové řezy líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X