Recepty na nepečený cheesecake vám nejen zachutná, ale ušetří i čas.
Nemáte-li čas na pečení, není nic jednoduššího než si připravit tuto dobrotu.
Zamiluje se celá rodina!
Nepečený cheesecake s jahodami
Postupujte podle našeho receptu na cheesecake bez pečení a vytvořte si lahodný letní dezert pro všechny příležitosti. Nebo se inspirujte v dalších receptech na tvarohový koláč s jahodami.
Co budeme potřebovat
- 250 g sušenek
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 600 g plnotučného měkkého sýra
- 100 g moučkového cukru
- 284 ml husté smetany
- 400 g jahod (rozpůlených)
- 25 g moučkového cukru
Postup
- Vložte sušenky do plastového sáčku a pomocí válečku rozdrťte na drobky.
- Drobky přendejte do mísy a poté přelijte rozpuštěným máslem.
- Důkladně promíchejte, dokud nebudou drobky zcela obaleny. Vyklopte je do připravené formy a pevně zatlačte na dno, abyste vytvořili rovnoměrnou vrstvu.
- Nechte 1 hodinu v lednici ztuhnout.
- Dvojitou smetanu nalijte do mísy a šlehejte elektrickým šlehačem, dokud nezačne houstnout.
- Měkký sýr, moučkový cukr a vanilku dejte do samostatné mísy, poté šlehejte 2 minuty elektrickým šlehačem, dokud směs nebude hladká a nezačne houstnout.
- Vmíchejte smetanu.
- Krém navrstvěte na sušenkový základ. Horní část tvarohového koláče uhlaďte.
- Nechte přes noc ztuhnout v lednici.
- Cheesecake nechte asi 30 minut před podáváním zahřát na pokojovou teplotu.
- Polovinu jahod rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu na kaši s moučkovým cukrem a 1 lžičkou vody, poté propasírujte.
- Na dort navršte zbylé jahody a vrch přelijte pyré.

Klasický cheesecake bez pečení
Tradiční nepečený cheesecake je opravdu nejdokonalejší a nejsnadnější tvarohový koláč. Tento recept na nepečený tvarohový koláč vám přinese hladký a krémový dezert, který se v ledničce krásně usadí. Je lehce sladký a dokonale osvěžující!
Co budeme potřebovat
Na krustu
- 240 g grahamových krekrů (rozdrcené)
- 70 g cukru
- 115 g másla (rozpuštěného)
Na koláč
- 300 ml husté smetany
- 680 g plnotučného smetanového sýra
- 100 g krystalového cukru
- 15 g moučkového cukru
- 60 g zakysané smetany
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
Postup
- Smíchejte ingredience na sušenkový základ.
- Směs vsypte na dno formy a těsně umačkejte. krekr.
- Při přípravě náplně dejte na 10–20 minut zmrazit.
- Ručním mixérem vyšlehejte studenou smetanu do tuha na středně vysoké otáčky, asi 4–5 minut.
- Vyšlehejte na střední rychlost smetanový sýr a krystalový cukr, dokud nebude dokonale hladký a krémový.
- Přidejte moučkový cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
- Šlehejte 2–3 minuty na středně vysokou rychlost, dokud nebude směs hladká.
- Pomocí mixéru na nízkou rychlost nebo gumovou stěrkou vmíchejte šlehačku do tvarohové náplně, dokud se nespojí.
- Vyjměte krustu z mrazáku a rozetřete náplň na krustu.
- Pevně zakryjte plastovou fólií a chlaďte alespoň 6–8 hodin. Pro nejlepší výsledky je nejlepší 12 hodin.
Zbytky tvarohového koláče uložte v chladničce po dobu až 5 dnů.

Nepečený tvarohový koláč s čokoládou
Čokoládový cheesecake, který je nepečený vám vyrazí dech! Jed tak vláčky, krémový, chutný, že už nebudete chtít servírovat nic jiného. Ale protože čokolády není nikdy dost, inspirujte se i dalšími recepty na klasický dort s čokoládou.
Co budeme potřebovat
- 75 g másla (rozpuštěného)
- 250 g sušenek
- 250 g mascarpone
- 300 g plnotučného měkkého sýra
- 50 g moučkového cukru
- 40 g kakaového prášku
- 300 ml smetany
- 200 g kondenzovaného mléka (zkaramelizovaného)
- 50 g hořké čokolády
Postup
- Sušenky rozmixujte na jemnou strouhanku, poté přidejte máslo a znovu mixujte.
- Vyklopte směs do formy a pevně vtlačte na dno formy. Během přípravy náplně chlaďte.
- Jemně promíchejte mascarpone, měkký sýr, moučkový cukr a kakao do hladka.
- V samostatné misce ušlehejte smetanu do tuha a poté ji vmíchejte do směsi mascarpone.
- Nalijte směs na sušenkový základ a zarovnejte.
- Chlaďte 1 hodinu.
- Kondenzované mléko v hrnci trochu rozehřejte, aby bylo snadno roztíratelné.
- Nalijeme na cheesecake, jemně rozetřete a vychlaďte.
- Mezitím čokoládu opatrně rozpusťte v misce umístěné nad pánví s vařící vodou nebo v mikrovlnné troubě.
- Pokapejte jím kondenzované mléko.
- Nechte vychladnout, dokud nebudete připraveni k podávání.

Objevte podobné tipy
Nepečený cheesecake se sušenkami Lotus
Sušenky Lotus Biscoff jsou podle nás jedny z nejlepších sušenek na trhu a my se nemůžeme nabažit tohoto lahodného tvarohového koláče, který je jimi plný. Tento recept je také jako tyto sušenkové dezerty, bez pečení, takže jeho příprava je opravdu snadná a jediná časově náročná (a nejtěžší) část je čekání, než vychladne.
Co budeme potřebovat
Na základ
- 250 g sušenek Lotus Biscoff
- 100 g másla (rozpuštěného)
Na náplň
- 500 g smetanového sýra
- 100 g moučkového cukru
- 300 ml smetany
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 100 g hladké pomazánky Lotus Biscoff
Na polevu
- 50 g hladké pomazánky Lotus Biscoff
- 50 g sušenek
Postup
- Sušenky ušlehejte v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně namleté.
- Zakápněte rozpuštěným máslem a promíchejte, dokud se nespojí. Na dno připravené formy vyklopte sušenkovou směs.
- Sušenky namačkejte na dno formy a dejte do lednice vychladit.
- Udělejte náplň. Mixérem vyšlehejte smetanový sýr a moučkový cukr do hladka, poté zašlehejte smetanu a vanilku, dokud není směs hustá a nedrží tvar.
- Nalijte polovinu směsi smetanového sýra do formy, rozetřete a poté přidejte po lžičkách Biscoff pomazánku.
- Navrch vyklopte zbývající smetanovou sýrovou směs a rozetřete.
- Nechte v lednici vychladit alespoň 6 hodin nebo přes noc.
- Až budete připraveni k podávání, připravte polevu.
- Pomazánku Biscoff vložte do malé žáruvzdorné misky a rozehřejte ji nad vodní lázní.
- Míchejte, dokud nebude hladká a tekutá, poté stáhněte z plotny a udržujte v teple.
- Sušenky nahrubo rozdrťte.
- Cheesecake vyjměte z formy a přendejte na servírovací talíř.
- Polovinu rozpuštěné pomazánky pokapejte povrch cheesecaku a poté na něj rozsypte sušenky.
- Nakonec pokapejte zbylou pomazánkou.
K výbornému dezertu se hodí výborná káva. Připravte si ji v nejlepších kávovarech Tchibo. V naší recenzi zjistíte, který je ten nejlepší!

Oreo cheesecake bez pečení
Křupavý Oreo základ, hladká Oreo tvarohová náplň a ještě více Oreo navrchu. To je nejlepší recept na nepečený tvarohový koláč s Oreo. A pro opravdové milovníky těchto sušenek tu máme dorty plné těchto kakaových dobrot.
Co budeme potřebovat
- 150 g Oreos (cca. 13 sušenek)
- 40 g másla
Na náplň
- 235 ml smetany
- 235 g smetanového sýra
- 75 g moučkového cukru
- 115 g Oreos (cca. 10 sušenek)
Na ozdobu
- 75 ml smetany
- 8 Oreo
Postup
- Rozpusťte máslo a rozdrťte Oreo sušenky (150 g).
- Smíchejte rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo.
- Směs sušenek vložíme do připravené formy a vtlačte na dno.
- Plech dejte do lednice vychladit, zatímco budete dělat tvarohovou náplň.
- Oreo sušenky rozdrťte najemno.
- Smetanu ušleháme do tuha.
- Přidejte smetanový sýr a moučkový cukr a znovu šlehejte, dokud směs nevytvoří tuhé špičky.
- Nakonec přidejte rozdrcené Oreo sušenky a zašlehejte do směsi.
- Vyjměte základ na cheesecake z lednice. Do formy přidejte tvarohovou směs.
- Cheesecake vraťte do lednice na minimálně 2 hodiny vychladit.
- Až budete připraveni servírovat svůj cheesecake, vyjměte ho z lednice.
- Dvojitou smetanu ušlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Vložte do zdobícího sáčku opatřeného hvězdicovou špičkou.
- Kolem okraje cheesecaku naneste 8 hvězdiček smetany.
- Nakonec do každé hvězdičky smetany přidejte sušenku a podávejte.

Jak ozdobit nepečený cheesecake?
Jahodová srdíčka
- jahodové želé
Postup
- Želé nalijte do zdobícího pytlíku s malým otvorem a začněte na povrchu dělat malé kapičky, směrem ven od středu. Při pohybu směrem k vnějšímu okraji dortu zvětšujte kapičky.
- Potom pomocí špejle protáhněte souvislou čáru skrz každou kapku, rovněž postupujte od středu k vnějšímu okraji. To dá červeným kuličkám džemu tvar srdce.
Čokoládová mřížka
- hořká čokoláda (rozpuštěná)
- čerstvé jahody
- čerstvé maliny
- čerstvé borůvky
Postup
- Hořkou čokoládu vložte do zdobícího sáčku a udělejte několik čar po celém povrchu koláče. Poté otočte dort o 90 stupňů a opakujte, abyste získali mřížkový vzor.
- Čerstvé ovoce položte na okraj dortu pro ozdobu.
Karamelové šipky
- rozpuštěný karamel
Postup
- Nejprve nalijte karamel v širokých pruzích na koláč.
- Jemně protáhněte čepel nože karamelem, čímž na povrchu dortu vytvoříte vzor šipky.