Ty nejlepší recepty na dorty s ovocem pro speciální příležitosti. Vyberte si z našich 6 skvělých variant!

Blíží se narozeniny vašeho oblíbeného oslavence a vy nevíte, čím ho překvapit?

Inspirujte se našimi recepty na ovocný dort 6x jinak!

Vyberte si verzi s želé, třešněmi nebo třeba jahodami a citronem.

Tak se na to pojďme společně podívat!

Jahodovo-citronový dort

Lahodné měkké citronové korpusy proložené jahodovým pyré a máslovým jahodovém krémem si zaručeně zamilujete! Připravte tento slavnostní dort svému nejmilejšímu oslavenci a ten už nikdy nebude chtít jiný.

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 1/2 šálku změklého másla
  • 2 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 4 velká vejce pokojové teploty
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2/3 šálku zakysané smetany

Na náplň:

  • 450 g mražených jahod, rozmražených
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Na polevu:

  • 1/3 – 2/3 šálku jahodového pyré připraveného z mražených jahod používaných na náplň
  • 1 šálek změklého másla
  • 4-5 šálků moučkového cukru
  • 1 lžička vanilky
  • špetka soli
  • 6-8 velkých jahod na ozdobu
  • 1 citron na ozdobu

Postup

Příprava korpusu:

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Vyložte tři 20 cm kulaté dortové formy pečícím papírem.
  • Strany formy vymažte máslem a vysypte moukou.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, kukuřičný škrob, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.
  • Ve stolním mixéru prošlehejte cukr s citronovou kůrou.
  • Přidejte změklé máslo a šlehejte na středně vysokou rychlost do světlé a nadýchané směsi, asi 1,5 minuty.
  • Poté jedno po druhém zašlehejte vejce a podle potřeby seškrábejte strany.
  • V malé misce smíchejte olej a citronovou šťávu.
  • Poté střídavě do vaječné směsi přimíchávejte moučnou a olejovou směs, každou asi ve 3 přídavcích.
  • Po každém přidání mixujte na nízké rychlosti a postupně na několik sekund zvyšujte na středně vysokou.
  • Jakmile přidáte veškerou moučnou i olejovou směs, šlehejte na středně vysoký stupeň, dokud se vše dobře nespojí.
  • Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu.
  • Těsto rozdělte do tří připravených forem a pečte 27–30 minut, nebo dokud nejsou vršky zlatavé a párátko vložené do středu korpusu nevyjde čisté, jen s pár drobky.
  • Během pečení neotevírejte troubu.
  • Korpusy nechte alespoň 10 minut vychladnout ve formách.
  • Vyndejte z forem a nechte zcela vychladnout.

Příprava náplně:

  • Rozmražené jahody dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  • Vznikne tak asi 1 a 3/4 šálku jahodového pyré.
  • Dejte 3/4 šálku pyré do malé pánve.
  • Zbývající pyré dejte stranou na pozdější použití.
  • K jahodovému pyré v pánvi přidejte cukr, citronovou šťávu a kukuřičný škrob.
  • Zahřívejte na středním plameni za stálého šlehání, dokud omáčka nezhoustne, asi 10–15 minut.
  • Sundejte ze sporáku.
  • Směs přendejte do nádoby s víkem a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.

Příprava polevy:

  • Ve velké mixovací nádobě šlehejte máslo na středně vysokém stupni, dokud nebude světlé a nadýchané, asi 2 minuty.
  • Všlehejte 1/2 šálku moučkového cukru a poté 1 lžíci jahodového pyré.
  • Poté zašlehejte sůl a vanilku.
  • Přidejte polovinu moučkového cukru a 1 lžíci jahodového pyré a postupně šlehejte a přidávejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • Pravděpodobně nepoužijete všechen moučkový cukr nebo celé pyré.
  • Buďte opatrní při sledování konzistence, pokud dáte příliš mnoho pyré, vaše poleva bude příliš tekutá a na dortu bude špatně držet.

Příprava dortu:

  • Uhlaďte pomocí nože korpusy a jeden korpus dejte na velký servírovací talíř.
  • Do zdobícího sáčku vložte kulatou špičku a naberte náplň.
  • Navrstvěte polevu po obvodu korpusu a vnitřek potřete polovinou vychladlé náplně.
  • Na korpus položte druhý korpus a postup opakujte.
  • Nahoru položte třetí korpus.
  • Vnější stranu dortu potřete tenkou vrstvou polevy.
  • Dort dejte na cca 15-20 minut do lednice.
  • Vyjměte dort a opět ho namažtepolevou.
  • Pomocí zdobícího sáčku s kulatou špičkou dort ozdobte kopečky polevy, čerstvými jahodami a citronovou kůrou.
Citronový dort s jahodami ozdobený čerstvými jahodami a klínky citronu.
www.sugarspiceslife.com

Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty na dorty s jahodami v 5 variantách. Pečený i nepečený zákusek pro každého!

Třešňový dort z listového těsta s polevou z karamelizované bílé čokolády

Pokud máte kamaráda, který slaví narozeniny během sezóny třešní, volba vhodného dort je jasná! Dokonalý dort z listového těsta plněného třešněmi s luxusní polevou z karamelizované bílé čokolády a smetanového sýra, který je navíc ozdobený čokoládovou ganache a čerstvými třešněmi u všech vykouzlí kýžený WOW efekt.

Co budete potřebovat

  • 2 pláty listového těsta, každý o hmotnosti cca 250 g
  • 750 g čerstvých třešní, vypeckovaných
  • 1 malé vejce, rozšlehané

Na krém:

  • 200 g bílé čokolády, nakrájené na malé kousky
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 300 g sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 40 g moučkového cukru
  • 360 ml smetany ke šlehání de luxe, vychlazené

Na čokoládovou polevu:

  • 60 g mléčné čokolády
  • 80 ml smetany ke šlehání

Na ozdobu:

  • čerstvé třešně
  • čokoládové hobliny
  • nasekaná čokoláda

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Dno a strany dvou 20 nebo 23 cm dortových forem vyložte pečicím papírem.
  • Dejte stranou.
  • První plát listového těsta rozviňte a válečkem lehce rozválejte.
  • Rozdělte na 3 stejné proužky, podélně.
  • Doprostřed každého pruhu těsta položte asi 120 g vypeckovaných třešní.
  • Těsto přeložte, nechte okraj volný a potřete ho rozšlehaným vejcem, abyste ho mohly uzavřít.
  • Vznikne vám tedy taková dlouhá tenká rolka.
  • Zaštípněte konce a opakujte se zbývajícími 2 proužky těsta.
  • Takto připravené rolky srolujte v připravené formě do spirály.
  • Takto opakujte i s druhým těstem a druhou formou.
  • Vrchy potřete rozšlehaným vejcem.
  • Pečte asi 30 minut dozlatova.
  • Dejte stranou a nechte vychladnout.

Příprava krému:

  • Snižte teplotu trouby na 150 stupňů Celsia.
  • Do žáruvzdorné mísy přidejte bílou čokoládu a nechte ji rozpustit nad vodní lázní.
  • Rozetřete čokoládu na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte 10-13 minut dozlatova.
  • Nechte vychladnout a rozdrobte na kousky.
  • Do žáruvzdorné mísy přidejte zkaramelizované kousky bílé čokolády a 80 ml smetany ke šlehání a rozpusťte nad vodní lázní.
  • Propasírujte, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky.
  • Nechte mírně vychladnout.
  • Ve velké misce promíchejte sýr do hladka.
  • Přidejte moučkový cukr a promíchejte,
  • Přidejte rozpuštěnou čokoládu.
  • V jiné misce šlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Jemně zapracujte do čokoládovo-sýrové směsi.

Příprava dortu:

  • Přidejte trochu vzniklého krému na servírovací talíř a položte na něj první korpus z listového těsta a třešní.
  • Rozetřete na něj o něco méně než polovinu krému.
  • Přidejte druhou vrstvu listového těsta.
  • Zbylý krém rozetřete na vrch a boky dortu.
  • Uhlaďte horní část a okraje.
  • Dejte do lednice alespoň na 1 hodinu nebo i přes noc.
  • Čokoládu a smetanu dejte do žáruvzdorné mísy a položte na hrnec s vroucí vodou.
  • Nechte na mírném ohni rozpustit.
  • Lžící nanášejte kapky čokolády tak, aby stékaly kolem okrajů.
  • Horní okraje dortu potřete zbylou čokoládovou polevou a dejte alespoň na 30 minut do lednice.
  • Spodní část dortu ozdobte nasekanou čokoládou.
  • Vrch ozdobte čerstvými třešněmi a čokoládovými hoblinkami.
  • Užijte si to!
Dort z listového těsta plněného třešněmi s luxusní polevou z karamelizované bílé čokolády a smetanového sýra, ozdobený čokoládovou ganache a čerstvými třešněmi.
www.homecookingadventure.com

Mražený jogurtový dort z čerstvého ovoce

Není nad lahodné letní osvěžení a přesně takový je i tento dort. Připravte ho svým dětem a budou nadšeni! Jako bonus je zdravý a absolutně bez přidaného cukru.

Co budete potřebovat

  • 260 g jahod
  • 260 g malin
  • 260 g borůvek
  • 3 kiwi
  • 1/2 velkého manga
  • 20 lžic bílého jogurtu

Postup

  • 18 cm dortovou formu vyložte potravinářskou fólií.
  • Každý druh ovoce rozmixujte se 4 lžícemi jogurtu dohladka.
  • Nalijte první vrstvu do dortové formy a před přidáním další vrstvy nechte alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku.
  • Opakujte, dokud všechny vrstvy nezmrznou.
  • Nechte dort uležet při pokojové teplotě asi 10-15 minut, abyste ho mohli nakrájet.
  • Krájení usnadní i mírné zahřátí nože.
  • Dobrou chuť!
Ledový dort z čerstvého ovoce a jogurtu na talíři. Kolem je rozsypané čerstvé ovoce.
www.healthygreenkitchen.com

Pokud hledáte tipy na lahodné letní osvěžení, máme pro vás vyzkoušené recepty na luxusní domácí zmrzlinu, po které se budete olizovat až za ušima. Inspirujte se!


Piškotový dort s čerstvým ovocem, pusinkami a šlehačkou

Co může být lepšího než kombinace křupavých sněhových pusinek, sladkého krému, čerstvého ovoce a vzdušného piškotového korpusu? Zaručeně potěší každého oslavence!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 1 a ¼ šálku dortové mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 6 celých vajec
  • 2 žloutky
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • ¾ šálku rostlinného oleje

Na pusinky:

  • ¼ šálku vaječných bílků
  • ¼ lžičky vinného kamene
  • ½ šálku cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Na šlehačku:

  • 2 šálky smetany ke šlehání, chlazené
  • ¼ šálku krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobení plus do dortu:

  • 3 až 4 šálky čerstvého lesního ovoce, umytého a osušeného

Postup

Příprava korpusu:

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Dvě 20 cm dortové formy vymažte tukem a vysypte moukou a dejte stranou.
  • Do mísy prosejte dortovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • Dejte stranou.
  • V míse elektrického mixéru smíchejte celá vejce, žloutky, cukr a vanilku.
  • Pomocí šlehacího nástavce šlehejte na nejvyšší stupeň asi 5 minut.
  • Zastavte míchání a vyjměte mixovací nádobu ze stojanu.
  • Suché ingredience prosejte na vaječnou směs.
  • Šlehejte ručně, dokud se vše lehce nespojí.
  • Přilijte citronovou šťávu a olej a ručně šlehejte, dokud se nezapracují do těsta.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem a pečte asi 35 až 38 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu korpusu čisté.
  • Než korpusy vyjmete z forem, nechte vychladnout na mřížce.

Příprava pusinek:

  • Předehřejte troubu na 100 stupňů Celsia.
  • Plech vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
  • Do mísy elektrického mixéru dejte bílky a vinný kamén.
  • Pomocí šlehacího nástavce začněte šlehat bílky na středně nízkém stupni.
  • Jakmile začnou bílky pěnit, pomalu přidávejte cukr a postupně zvyšujte rychlost na středně vysokou.
  • Pokračujte ve šlehání vaječných bílků do tuhých, lesklých vrcholů.
  • Přidejte vanilku a míchejte dalších 30 sekund.
  • Lžící naneste asi 2/3 vaječné směsi na pečící papír tak, abyste tvořili kolečka o průměru cca 7 cm.
  • Zbylou vaječnou směs naplňte do zdobícího sáčku s hvězdicovou špičkou a na pečící papír vytvořte pusinky na ozdobu (v případě potřeby použijte dva plechy na pečení).
  • Pusinky pečte asi 45 až 75 minut, nebo dokud nebudou na povrchu křupavé a nebudou se snadno odlepovat od pečícího papíru.

Příprava šlehačky:

  • V míse elektrického mixéru vybaveného šlehacím nástavcem šlehejte smetanu na středně vysoký výkon, dokud nezačne mírně houstnout.
  • Postupně přidávejte cukr a vanilku a mixujte do dalšího houstnutí.
  • Pokračujte ve šlehání smetany, dokud nebude hezky našlehaná.

Příprava dortu:

  • Jakmile korpusy vychladnou, opatrně je rozkrojte napůl (vodorovně) pomocí dlouhého zoubkovaného nože.
  • Nalámejte pusinková kolečka a dejte stranou.
  • Na dortový nebo servírovací talíř položte spodní vrstvu dortu.
  • Natřeme čtvrtinou šlehačky.
  • Posypte čerstvým lesním ovocem a velkým množstvím kousků rozlámaných pusinek.
  • Přikryjte další vrstvou těsta a opakujte, dokud nespotřebujete všechny vrstvy.
  • Úplný vršek dortu natřete zbylou šlehačkou.
  • Ozdobte čerstvým ovocem a pusinkami.
Dort z piškotu ozdobený pusinkami a lesním ovocem.
www.thecakeblog.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze ručních šlehačů, kde vám poradíme, jak si vybrat ten nejlepší!

Vánoční čokoládový dort s brusinkami a krémem z mascarpone

Tři vrstvy čokoládovo-kávového korpusu proložené mascarpone krémem a sladkou brusinkovou náplní aspirují na ten nejlepší dort, který jste kdy jedli. Navíc tak dokonale vypadá!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 300 g krystalového cukru
  • 320 g třtinového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g neslazeného kakaového prášku, prosetého
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 3 velká vejce pokojové teploty
  • 2 velké žloutky pokojové teploty
  • 230 ml plnotučného mléka pokojové teploty
  • 150 ml plnotučné zakysané smetany pokojové teploty
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 a 1/2 lžičky mletého espressa
  • 340 ml převařené vody

Na brusinkovou náplň:

  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce neslazené brusinkové šťávy
  • 300 g brusinek, čerstvých nebo mražených (pokud používáte mražené, nerozmrazujte)
  • 170 ml vody
  • 200 g krystalového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Na krém:

  • 340 g másla pokojové teploty
  • 230 g mascarpone pokojové teploty
  • 570 g moučkového cukru, prosetého
  • 1/8 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce plnotučného mléka pokojové teploty, v případě potřeby více

Na ozdobu:

  • 300 g krystalového cukru
  • 110 ml vody
  • 150 g brusinek, čerstvých nebo mražených (pokud používáte mražené, nerozmrazujte)
  • 8 snítek čerstvého rozmarýnu

Postup

Příprava korpusu:

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Vystřihněte tři 23 cm kulaté segmenty pečícího papíru, kterými později vyložíte dortové formy.
  • Boky a dno každé ze tří 23 cm kulatých dortových forem postříkejte olejem ve spreji, poté vložte vystřižený pečící papír na dno každé formy a znovu postříkejte olejem.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké míse smíchejte oba cukry, mouku, kakaový prášek, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  • Šlehejte, dokud se ingredience důkladně nespojí.
  • V samostatné velké misce smíchejte vejce, žloutky, mléko, zakysanou smetanu, olej a vanilkový extrakt.
  • Tuto směs vlijte do suchých surovin a pomocí gumové stěrky míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Nepřemíchejte.
  • Ve velké odměrce mleté espresso s horkou vodou.
  • Směs nechte 30 sekund uležet a poté šlehejte, dokud se obě ingredience rovnoměrně nepromíchají.
  • Vmíchejte do těsta a míchejte asi 30 sekund.
  • Těsto bude docela řídké.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte do tří připravených forem.
  • Pečte na středním roštu předehřáté trouby po dobu 27 až 30 minut, nebo dokud párátko zasunuté do středu korpusu nevyjde čisté či s několika vlhkými drobky.
  • Nechte korpusy 10 minut chladit ve formě.
  • Vyjměte z formy, přeneste na chladící mřížku a nechte úplně vychladit.
  • Před vyjmutím z forem a přenesením na chladicí mřížku nechte korpusy 10 minut chladit ve formě.

Příprava náplně:

  • V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a brusinkovou šťávu.
  • Nechte stranou.
  • Ve středně velkém hrnci smíchejte brusinky, vodu, cukr a sůl.
  • Na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr nerozpustí, asi 5 minut.
  • Pokračujte ve vaření, dokud brusinky nezměknou a některé nezačnou praskat, asi ještě 5 minut.
  • Přilijte směs kukuřičného škrobu a brusinkové šťávy a dobře promíchejte.
  • Pokračujte ve vaření za stálého míchání vařečkou nebo silikonovou stěrkou, dokud směs nezhoustne, asi ještě 4 až 5 minut.
  • Sundejte z ohně a vmíchejte pomerančovou šťávu a vanilkový extrakt.
  • Před použitím setřete do misky a nechte zcela vychladnout.

Na krém:

  • V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem nebo ve velké míse pomocí ručního elektrického mixéru šlehejte máslo a sýr na střední rychlost, dokud nebudete mít hladkou a krémovou směs.
  • Občas mixér zastavte, abyste oškrábali boky a dno misky.
  • Snižte rychlost mixéru na nízkou a postupně přidávejte moučkový cukr, přičemž každý přídavek před přidáním dalšího dobře prošlehejte.
  • Jakmile přidáte všechen cukr, zašlehejte sůl, vanilku a mléko.
  • Zvyšte rychlost mixéru na středně vysokou a šlehejte 2 až 3 minuty, nebo dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  • Pokud se krém zdá příliš tuhý na roztírání, přidejte po lžičkách další mléko, dokud nedosáhnete požadované textury.

Příprava ozdob:

  • Ve středně velkém hrnci smíchejte 1⁄2 šálku krystalového cukru a vodu.
  • Směs přiveďte na středně vysokém plameni k varu a za častého míchání vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  • Přidejte brusinky a přiveďte směs zpět k varu, poté snižte plamen na mírný a vařte 1 minutu.
  • Pomocí děrované lžíce vyjměte brusinky a přesuňte je na mřížku.
  • Do cukrového sirupu přidejte rozmarýn a vařte 1 minutu, poté pomocí děrované lžíce přeneste na mřížku.
  • Nechte brusinky a rozmarýn uležet při pokojové teplotě 10 minut.
  • Přidejte zbývající krystalový cukr do široké, mělké mísy.
  • Přidejte několik brusinek najednou a obalte je ze všech stran v cukru.
  • Přesuňte brusinky zpět na mřížku.
  • Opakujte se všemi brusinkami a snítkami rozmarýnu.
  • Před použitím nechte 2 hodiny zaschnout při pokojové teplotě.

Příprava dortu:

  • Dlouhým vroubkovaným nožem opatrně ořízněte vyvýšený vršek každého korpusu, aby byl zarovnaný.
  • Opatrně přeneste 1 vrstvu na velký talíř.
  • Navrch rozetřete rovnoměrnou vrstvu krému tak, aby měl tloušťku cca 0,5 cm a poté na krém nandejte polovinu brusinkové náplně.
  • Navrch položte další vrstvu těsta a opět přidejte stejné množství krému a brusinkové náplně.
  • Navrch položte poslední vrstvu těsta, kterou potřete zbylým krémem.
  • Potřete i boky dortu.
  • Dort ozdobte pocukrovanými brusinkami a rozmarýnem.
  • Před krájením a podáváním nechte dort ztuhnout při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu.
Tři vrstvy čokoládovo-kávového korpusu proložené mascarpone krémem a sladkou brusinkovou náplní, ozdobené pocukrovanými brusinkami a rozmarýnem.
www.bakerbynature.com

Je libo i další vynikající recepty na dorty s čokoládou? Zkuste je všechny!

Ovocný želé dort

Tento dort z čerstvého ovoce a želé je úžasně živý a osvěžující a je oblíbený hlavně v létě. Můžete ho podávat místo ovoce nebo jako dezert.

Co budete potřebovat

  • 340 g čerstvých malin
  • 2 velká čerstvá manga nakrájená na kostičky
  • 450 g čerstvých jahod nakrájených na kostky
  • 450 g bílých hroznů, rozpůlených
  • 450 g červených hroznů, rozpůlených
  • 960 ml jablečné šťávy
  • 28 g neochucené želatiny
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • olej ve spreji

Postup

  • Lehce postříkejte formu na bábovku olejem ve spreji a otřete celý vnitřek formy papírovou utěrkou, abyste pokryli všechny oblasti.
  • Nalijte 1 šálek jablečné šťávy do střední misky a přisypte želatinu.
  • Dejte stranou.
  • Mezitím v malém hrnci přiveďte k varu zbývající 3 šálky jablečné šťávy, 3 lžíce krystalového cukru a 1 lžíci čerstvě vymačkané citronové šťávy.
  • Do mísy s želatinou nalijte převařenou jablečnou směs a dobře prošlehejte, aby se želatina rozpustila.
  • Dejte stranou vychladnout.
  • Připravené ovoce složte do formy v tomto pořadí: maliny, mango, jahody, bílé hrozny a červené hrozny.
  • Ovoce pomalu zalijte vychlazenou želatinou až po vrch (včetně červených hroznů).
  • Dejte na 3-4 hodiny do lednice, aby želatina ztuhla.
  • Nalijte horkou vodu do velkého hrnce nebo misky a vložte do ní formu s želé a ovocem na 10 sekund.
  • Jakmile uvidíte, že se po stranách dort trochu roztéká, vyjměte formu z vody.
  • Zakryjte formu servírovacím talířem a rychle ji obraťte.
  • Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání.
Dort z čerstvého ovoce a želé.
www.olgainthekitchen.com

A jak se vám naše dnešní recepty na ovocné dorty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X