Výborné recepty na houbové těstoviny, které nikdy nezklamou. Přesvědčte se sami!

Znovu se chystáte vařit těstoviny, ale chtěli byste je tentorkát něčím zpestřit?

Pak vyzkoušejte naše recepty na těstoviny s houbami 6x jinak!

Jsou jednoduché na přípravu, božsky chutnají i vypadají a potěší celou vaši rodinu.

Ochutnejte variantu s brokolicí a shiitake, hříbky či žampiony s mletým masem.

Pochutnáte si!

Zapečené těstoviny se špenátem, houbami a sýrem

Těstoviny s luxusní smetanovou omáčkou s baby špenátem, houbami restovanými na másle a parmazánem zapečené do dokonalosti jsou plné chuti a navíc snadné na přípravu, takže je zvládnete uvařit takřka kdykoli!

Co budete potřebovat

  • 340 g těstovin, nevařených
  • 2 lžíce másla
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • 500 g hub dle vaší volby, nakrájených na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 3 šálky baby špenátu
  • 1 lžička italského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 šálku zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 šálek smetany na vaření
  • 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 1 šálek mozzarelly
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu; dobře sceďte.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
  • Cibuli a houby restujte na másle 2-3 minuty nebo dokud nejsou houby měkké.
  • Přidejte česnek, baby špenát, italské koření, sůl a pepř a vařte další minutu.
  • Přidejte mouku a míchejte, dokud lehce nezhnědne, asi 1 minutu.
  • Postupně zašlehejte zeleninový vývar a poté smetanu a za stálého šlehání vařte asi 1-2 minuty.
  • Těsně před vypnutím sporáku vmíchejte parmazán.
  • Uvařené těstoviny nalijte do velké zapékací mísy 33×23 cm.
  • Zalijte špenátovo-houbovou omáčkou.
  • Posypte mozzarellou.
  • Pečte 18–20 minut nebo dokud pokrm nebude hotový.
  • Nechte si chutnat!
Těstoviny zapečené s luxusní smetanovou omáčkou s baby špenátem, houbami restovanými na másle a parmazánem v zapékací míse.
www.gimmedelicious.com

Máme pro vás i další nejlepší recepty na zapékané těstoviny. Vyzkoušejte různé kombinace chutí a ingrediencí!

Těstoviny se žampiony a mletým masem v rajčatovo-sýrové omáčce

Zakončete svůj den vynikající miskou plnou těstovin s orestovanými žampiony a mletým vepřovým masem v bohaté rajčatovo-sýrové omáčce. Lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 11 g kuřecího bujonu
  • 50g smetanového sýra, změkčeného
  • 200 g těstovin tortiglioni
  • 80 g žampionů
  • 32 g rajčatového protlaku
  • 5 g bazalky
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g sýra čedaru
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Dejte vařit vodu v konvici.
  • Rozpalte velkou širokou pánev (nejlépe nepřilnavou) na vysokém plameni s kapkou olivového oleje.
  • Na rozpálený olej přidejte nakrájené žampiony a špetku soli.
  • Restujte 3-4 minuty za občasného míchání, dokud žampiony nezezlátnou.
  • Zatímco se žampiony vaří, přidejte tortiglioni do hrnce s převařenou vodou s velkou špetkou soli a přiveďte k varu na vysokém plameni.
  • Tortiglioni vařte 10-12 minut.
  • Uvařené těstoviny sceďte a ponechte si velký šálek vody z vaření těstovin.
  • Dejte vařit další vodu v konvici.
  • Jakmile žampiony zezlátnou, snižte plamen na středně vysoký a přidejte mleté ​​vepřové maso.
  • Restujte 3–4 minuty, nebo dokud nezhnědne, během toho ho vařečkou lámejte na menší kousky.
  • Mezitím si oloupejte a nakrájejte najemno česnek.
  • Kuřecí bujon a rajčatový protlak rozpusťte ve 300 ml převařené vody.
  • Jakmile je vepřové maso opečené, přidejte nasekaný česnek a restujte 30 sekund.
  • Přidejte rajčatový vývar a vařte 4–5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne na konzistenci ragú
  • Zatímco ragú houstne, nastrouhejte čedar.
  • Bazalku nakrájejte najemno včetně stonků
  • Jakmile ragú zhoustne, přidejte smetanový sýr.
  • Scezené tortiglioni přidejte do pánve se špetkou škrobové vody a dochuťte solí a pepřem.
  • Promíchejte.
  • Pokud se vám omáčka zdá trochu suchá, přidejte ještě trochu škrobové vody.
  • Těstoviny se žampiony a masem podávejte posypané strouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.
  • Okořeňte mletým černým pepřem a servírujte.
Těstoviny s orestovanými žampiony a mletým vepřovým masem v bohaté rajčatovo-sýrové omáčce na talíři s vidličkou.
www.gousto.co.uk

A co takové recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou? Neváhejte, jsou delikátní!

Tagliatelle s hříbky a parmazánem

Kombinace těstovin a hříbků je naprosto neodolatelná! Vyzkoušejte tento recept na italskou klasiku, která se navíc neuvěřitelně snadno připravuje. Potřebujete na něj pouze hříbky, víno, česnek, bylinky a těstoviny.

Co budete potřebovat

  • 400 g tagliatelle, čerstvých nebo sušených
  • 500 g čerstvých hříbků
  • ½ sklenice bílého vína
  • 3-4 čerstvého tymiánu nebo petrželky
  • 2-3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhaný parmazán (volitelně)

Postup

  • Dejte vařit vodu na těstoviny.
  • Jakmile se voda začne vařit, přidejte sůl.
  • Hříbkům odřízněte nožičky.
  • Houby neoplachujte vodou, protože ji houba absorbuje.
  • Případné nečistoty můžete odstranit malým kartáčkem nebo vlhkým hadříkem.
  • Hříbky nakrájejte na kousky
  • Na olivovém oleji orestujte oloupané stroužky česneku.
  • Až česnek zezlátne, vyjměte ho a přidejte hříbky.
  • Restujte je asi 3-4 minuty, dokud nezačnou hnědnout.
  • Přidejte víno a čerstvé bylinky, zvyšte plamen a vařte, dokud se alkohol neodpaří.
  • Snižte plamen a přidejte sůl a pepř.
  • Pokračujte ve vaření asi dalších 10-15 minut.
  • Jakmile jsou houby uvařené, snižte teplotu a přidejte máslo.
  • Když se máslo rozpustí, sundejte pánev z plotny.
  • Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě, odeberte sklenici vody z vaření těstovin, kterou použijete později, poté slijte a přidejte těstoviny do pánve s houbami a máslem.
  • Vše smíchejte na mírném ohni.
  • Těstoviny velmi rychle vsakují tekutinu, takže pokud se vám zdají příliš suché, přidejte po troškách trochu vody z vaření těstovin, dokud nedosáhnete správné krémovosti.
  • Ihned podávejte se strouhaným parmezánem.
Těstoviny s hříbky na talířku s vidličkou.
www.the-pasta-project.com

Fettucine s brokolicí, shiitake houbami a miso pastou

Vynikající vegetariánský recept na těstoviny s krémovou omáčkou z bílé miso pasty, s shiitake houbami a restovanou brokolicí. Vše zvládnete připravit za pouhých 30 minut a díky tomu jsou perfektní večeří o všedních dnech.

Co budete potřebovat

  • 500 g fettuccine (nebo těstovin dle výběru)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 šálky nakrájených růžiček brokolice
  • 170 g hub shiitake, zbavených stopek a nakrájených na plátky
  • 1/8 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 šálky mléka dle výběru (plnotučné mléko, neslazené mandlové mléko…)
  • 3 lžíce bílé miso pasty
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře

Postup

  • Těstoviny vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou za občasného míchání, dokud nejsou al dente.
  • Nechte si 1 šálek vody z vaření těstovin a zbytek sceďte.
  • Uvařené těstoviny dejte zpět do hrnce.
  • Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi na středním plameni.
  • Přidejte brokolici a houby a restujte 7 až 8 minut, dokud nebudou křupavé.
  • Osolte a přendejte do mísy.
  • Na pánev přidejte máslo a česnek.
  • Jakmile se máslo rozpustí, zašlehejte mouku.
  • Směs restujte 1 až 2 minuty, abyste odstranili chuť syrové mouky.
  • Přidejte mléko a miso pastu a šlehejte do hladka.
  • Zvyšte teplotu, aby se směs přivedla k varu.
  • Vařte 2 až 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne a miso pasta se nerozpustí.
  • Sundejte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu a černý pepř.
  • Uvařené těstoviny přelijte omáčkou a dobře promíchejte.
  • Přilévejte odloženou vodu z vaření těstovin po ½ šálku a průběžně míchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • Vmíchejte žampiony s brokolicí a podávejte.
Těstoviny s krémovou omáčkou z bílé miso pasty, s shiitake houbami a restovanou brokolicí na talíři s vidličkou.
www.dishingouthealth.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví. Jak si vybrat tu svoji nej?

Těstoviny se žampionovou omáčkou a kuřecím masem

Připravte si tyto snadné těstoviny s kousky kuřecího masa a žampiony. Zaručeně se stane hitem vaší kuchyně a to nejen díky své jednoduchosti, ale i díky úžasné chuti.

Co budete potřebovat

  • 500 g těstovin (rotini nebo farfalle)
  • 700 g kuřecích prsou nebo stehen, nakrájených na 4 cm kousky
  • 1 lžička sladké papriky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje, v případě potřeby více
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 450 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek smetany
  • kůra a šťáva z 1 citronu   
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 šálek nasekané čerstvé petrželky
  • 1 šálek strouhaného parmazánu

Postup

  • Těstoviny vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  • Sceďte a dejte stranou.
  • Kuřecí kousky okořeňte paprikou, solí a černým pepřem.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte maso a opékejte ho ze všech stran dozlatova, asi 3-4 minuty z každé strany.
  • Vyjměte maso z pánve.
  • Pokud v pánvi nezůstal žádný olej, trochu přidejte.
  • Poté přidejte cibuli a 2 lžíce kuřecího vývaru a za stálého míchání vařte a seškrabujte kousky ze dna pánve.
  • Jakmile je cibule měkká, přidejte žampiony a za častého míchání restujte, dokud nepustí šťávu a nejsou měkké.
  • Vmíchejte nasekaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
  • Přidejte maso zpět do pánve, zalijte zbývajícím kuřecím vývarem a smetanou a přiveďte směs k varu.
  • Nechte vařit 7-10 minut nebo dokud omáčka mírně nezhoustne.
  • Do pánve přidejte uvařené těstoviny a jemně promíchejte.
  • Vařte na středním plameni 3-5 minut.
  • Do těstovin vmíchejte citronovou kůru, citronovou šťávu a nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem.
  • Nalijte těstoviny do misek a podávejte je se strouhaným parmazánem a další petrželkou.
  • Dobrou chuť!
Těstoviny s kousky kuřecího masa a žampiony na talíři s vidličkou, ozdobené čerstvými bylinkami.
www.theendlessmeal.com

Špagety s pancettou, houbami a parmazánem

Tyto těstoviny s houbami a pancettou jsou ideálním receptem, který můžete použít buď jako jednoduchou večeři během pracovního týdne, ale i jako pokrm pro slavnostní příležitost, protože vypadá i chutná naprosto skvěle.

Co budete potřebovat

  • 6 stroužků lisovaného česneku
  • ¼ šálku kvalitního olivového oleje
  • ¼ lžičky vloček červeného chilli
  • 170 g nakrájené pancetty
  • 200 g hub vaší volby, nakrájených a očištěných
  • 1 balení špaget
  • 1 lžíce soli a pepře podle chuti
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmazánu

Postup

  • Naplňte velký hrnec vodou a dejte na sporák vařit.
  • Do velké pánve na středním plameni přidejte olivový olej a vločky červeného chilli a zahřívejte asi 3 minuty, aby se chilli uvolnilo do oleje.
  • Nyní přidejte pancettu a restujte, dokud pancetta nezačne křupat, asi 5 minut.
  • Přidejte houby a restujte, dokud nejsou mírně měkké (asi 5 minut).
  • Snižte teplotu na minimum a přidejte česnek.
  • Jakmile se voda na těstoviny začne vařit, přidejte do vody pořádnou hrst soli a poté špagety.
  • Vařte podle návodu do al dente.  
  • Jakmile jsou těstoviny ve vodě a několik minut se vaří, vezměte hrnek na a naberte ho vodou z vaření těstovin.
  • Dejte stranou.
  • Z hrnce naberte také naběračku plnou vody a přidejte ji do pánve k houbám a pancettě a dobře promíchejte.
  • Rezervovaná voda v hrnku je jen pro případ, že by těstoviny byly později suché, když je přidáte k pancettě a houbám.
  • Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přidejte do pánve s houbami.
  • Dobře promíchejte.
  • Přidejte sůl a pepř.
  • Těstoviny v pánvi prohazujte několik minut na mírném ohni a poté pánev sundejte z ohně.
  • Pokud jsou těstoviny suché, přidejte do k nim ½ hrnku rezervované vody z vaření těstovin a promíchejte.
  • Takto pokračujte, dokud nebudete mít vlhké těstoviny.
  • Přidejte ½ šálku parmazánu, trochu čerstvého mletého pepře a posypte solí.
  • Podávejte s extra parmazánem.
  • Užijte si to!
Špagety s houbami a pancettou na pánvi.
www.keepingitsimpleblog.com

Připravili jsme si pro vás také 7 luxusních receptů na těstoviny carbonara s krémovou vaječnou omáčkou a parmazánem. To prostě musíte ochutnat!

A jak se vám naše dnešní recepty na těstoviny s houbami líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X