Fenomenální řezy z tvarohu pro každou příležitost: vyberte si svou sladkou tečku

Tvarohové řezy se hodí nejen jako chuťovka ke kávě, ale potěší i návštěvu.

Hledáte tipy na sladké pečení?

Podívejte se na kombinace, které jsme pro vás připravili.

Tvarohové řezy – hrnečkové

Jednoduché, ale dobré. Potěší vděčného i náročného strávníka.

INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru moučky
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce kakaa

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky v prášku
  • 2 vanilkové cukry
  • 125 g másla
  • 500 g tvarohu ve vaničce

Na polevu:

  • 100 g tmavé čokolády min. 60%
  • 200 ml smetany ke šlehání

POSTUP:

Korpus:

  • Vejce si vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. 
  • Odeberte polovinu těsta a vylijte na vymazaný plech. 
  • Do druhé poloviny přidejte kakao a vylijte na světlé těsto.
  • Dejte péct na 180 °C asi na 15 minut.

Krém:

  • Pudinky uvařte dle návodu v polovině litru mléka.
  • Přidejte vanilkové cukry a máslo. 
  • Do vychladlé směsi vmíchejte tvaroh a důkladně promíchejte.
  • Krémem potřete vychladlý korpus.

Poleva:

  • Smetanu přiveďte k varu a přidejte k čokoládě rozpuštěné v parní lázni. 
  • Šlehejte do zhoustnutí. 
  • Polijte na vrch řezu a dejte zchladit.
tvarohový řez z hrnečku
Zdroj: monsieur-cousine.com

Linecké tvarohové řezy

Tyto linecké řezy s brusinkovo-tvarohovou nádivkou zvou k vyzkoušení. Vypadají hezky, ale jsou i velice chutné.

INGREDIENCE:

Na těsto:

  • 250 g loupaných mandlí
  • 100 g mletých lískových ořechů
  • 400 g hladké mouky
  • 250 g práškového cukru
  • špetka soli
  • 2 lžičky koření do perníku
  • 250 g změklého másla
  • 5 vaječných žloutků

Na náplň:

  • vanilkový lusk
  • 400 g polotučného tvarohu v pozlátku
  • 70 g cukru
  • 1 vejce
  • 20 g hladké mouka
  • špetka drceného hřebíčku 
  • špetka muškátového oříšku
  • 400 g brusinkové marmelády
  • 1 vaječný žloutek

POSTUP:

  • Rozemleté mandle a ořechy smíchejte s moukou, moučkovým cukrem, solí a kořením do perníku. 
  • Přidejte máslo, vypracujte, pak žloutky a zpracujte.
  • Rozdělte jej na třetiny, zabalte do potravinové folie a dejte zchladit na hodinu do lednice. 
  • Poté si ze dvou částí vyválejte rovnoměrné pláty a propíchejte je vidličkou. 
  • Ze surovin na náplň s výjimkou brusinkové marmelády si ušlehejte tvarohovou nádivku a natřete jí druhý plát. 
  • Na tvarohovou nádivku dejte druhý plát a potřete marmeládou.
  • Ze třetího dílu těsta vykrájejte libovolné tvary (třeba hvězdičky) a ozdobte vrchní část řezu. 
  • Pečte na 180 °C asi 35 minut.
Řezy z tvarohu a lineckého těsta
myself.de

Sypané tvarohové řezy

Připomínají kakaovou drobenku, která se prolíná s tvarohovou náplní s lehkým nádechem citronu.

INGREDIENCE:

Na drobenku:

  • ⅔ hrnku cukru
  • 10 lžic změklého másla
  • 1 a ¼ hrnku polohrubé mouky
  • 1 a ¼ hrnku hladké mouky
  • ½ hrnku kakaa
  • 1 velké vejce

Na náplň:

  • 3 vejce
  • ½ hrnku cukru
  • ⅛ lžičky soli
  • ⅓ hrnku kukuřičného škrobu
  • ½ hrnku oleje
  • kůra z 1 citronu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnku polotučného tvarohu

POSTUP:

  • Ingredience na drobenku smíchejte v drobivou směs, případně dodejte cca 2 lžičky vody.
  • ⅔ drobenky dejte do menšího pekáčku vymazaného máslem.

Náplň:

  • Žloutky si oddělte od bílků.
  • Bílky vyšlehejte se solí do tuha. 
  • V jiné míse si smíchejte žloutky se 2 lžícemi cukru, tvarohem, citronovou kůrou a nakonec přidejte kukuřičný škrob. 
  • Opatrně do této tvarohové směsi zašlehejte bílky a krém naneste na korpus. 
  • Vrch posypte zbylou drobenkou. 
  • Pečte při 180°C asi 15 minut.
řezy z tvarohu
Zdroj: cheesecakeseitona.blogspot.com

Trojbarevné tvarohové řezy

Milujete čokoládu? Tady máme hned tři – hořkou, mléčnou i bílou. A pozor! Tyto tvarohové řezy jsou nepečené.

INGREDIENCE:

  • 125 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 6 plátků želatiny
  • 150 g tmavé čokolády
  • 100 g mléčné čokolády
  • 150 g bílé čokolády
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 300 g smetany ke šlehání

POSTUP:

  • Sušenky si nadrobte a smíchejte je s rozpuštěným máslem. 
  • Tuto směs rozložte do pečicím papírem vyložené formy (o rozměrech 11×26 cm), stlačte a dejte vychladit.
  • Želatinu dejte nabobtnat do studené vody.
  • 100 g z každé čokolády si rozlámejte a každou zvlášť dejte nad párou rozpustit.
  • Tvaroh si smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem. 
  • 3 polévkové lžíce tvarohové směsi si odeberte do rendlíku a dejte opatrně zahřívat, přidejte vyždímanou želatinu a nechte rozpustit.
  • Tuto směs vmíchejte do zbytku tvarohové směsi.
  • Tvarohovou směs si rozdělte na třetiny. 
  • Vyšlehejte si šlehačku a rozdělte ji taktéž na 3 porce.
  • Do jedné třetiny přidejte vychladlou tmavou čokoládu s třetinou šlehačky.
  • Do druhé třetiny mléčnou čokoládu a druhou třetinou šlehačky
  • A do poslední třetiny bílou čokoládu s poslední třetinou šlehačky.
  • Na korpus rozetřete krém s tmavou čokoládou, na něj umístěte krém s mléčnou čokoládou a nakonec rozetřete krém z bílé čokolády.
  • Dezert dejte přes noc ztuhnout do lednice.
  • Druhý den dezert vyjměte z formy a ozdobte zbytkem rozpuštěné tmavé a bílé čokolády.
tvarohový řez s čokoládou
Zdroj: suesse-hex.blogspot.com

Videorecept shlédněte zde:

Dvoubarevné řezy s tvarohem

Tento řez z tvarohu připomíná strakatou krávu. Může zaujmout malé děti a stát se tak oblíbenou svačinkou.

INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 250 g hladké mouky 
  • 250 g polohrubé mouky 
  • špetka soli
  • 2 balíčky vanilkového cukru 
  • 250 g cukru 
  • 40 g kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • 275 g změklého másla 
  • 2 vejce

Na krém:

  • 250 g másla
  • 6 vajec
  • 300 g cukru
  • 1 kg polotučného tvarohu
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • šťáva a kůra z 1 citronu 

POSTUP:

  • Smíchejte mouky, cukr, vanilkový cukr, kakao a prášek do pečiva. 
  • Máslo si nakrájejte na kostky a přidejte k mouce. Vejce si vyšlehejte a přidejte k směsi. 
  • Vše spolu vyšlehejte a udělejte z těsta bochník. 
  • Bochník si rozdělte na dvě třetiny a třetinu. 
  • Oba bochníky zabalte do potravinové fólie a dejte je na 30 minut chladit. 

Příprava krému:

  • Máslo si dejte rozpustit a trochu jej zchlaďte.
  • 2 vaječné bílky si vyšlehejte spolu se lžící cukru.
  • Do vyšlehaných bílků přidejte zchladlé máslo.
  • V další míse si smíchejte zbytek vajec spolu se dvěma žloutky, zbytkem cukru, pudinkem, tvarohem, citronovou kůrou a šťávou.
  • Nakonec do této směsi vmíchejte bílkovou směs s máslem. 

Finální úprava:

  • Pečicí plech si vymazejte máslem a vysypejte moukou.
  • Větší část těsta (dvě třetiny) si vyválejte a rozprostřete na plech.
  • Na vrch rozprostřete krém a na krém natrhejte zbytek kakaového těsta, aby se vytvořily fleky. 
  • Dejte jej péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 50 minut.
Zdroj: backina.de

Tip: Tmavé těsto, kterým budete tvořit flíčky si můžete vyválet a vykrojit vaše oblíbené tvary (třeba hvězdy, srdíčka). Bude to vypadat ještě lépe.

Křehké tvarohové řezy s mandarinkami

Řezy s tvarohem jsou výborné i s kousky ovoce. Co třeba mandarinky? Nebo zapojte svou fantazii a dejte si tam jinou zavařeninu.

INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 100 g polohrubé mouky

Na krém:

  • ½ hrnku zakysané smetany
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 250 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 plechovka mandarinek
  • 1 balíček želatiny

POSTUP:

  • Smíchejte si všechny ingredience na těsto, nalijte do malého pekáčku (cca 25×25 cm).
  • Dejte péct na 150 °C na asi 20 minut.

Příprava krému:

  • Tvaroh si smíchejte s cukrem, přidejte zakysanou smetanu, mandarinky bez šťávy a vsypte želatinu dle pokynů na obalu.
  • Tvarohovou směsí potřete korpus a dejte zchladit do lednice.
řezy z tvarohu a mandarinek
Zdroj: babykindundmeer.de

Tip: Máte rádi řezy s ovocem. Zkuste si připravit výborné jahodové řezy.

Tvaroh lze využít jako krém i jako základ do těsta. Jaké moučníky a dezerty s tvarohem máte nejraději vy?

K nim se samozřejmě hodí i káva. Jakou máte nejraději? Snadno ji lze připravit i v kávovarech Krups.

Už jste zkoušeli skvělou tvarohovou bábovku? Nebo nakoukněte, jak upéct výborné a vydatné tvarohové moučníky.

Komentáře
  1. V řezu s mandarinka mi je zásadní chyba. Prášek do pečiva patří do korpusu a ne do náplně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X