Dokonalé recepty s bramborami, šunkou a brokolicí zapečených v troubě. Ochutnejte je všechny!

Vychutnejte si recepty s bramborami, šunkou a brokolicí, a to vše do zlatova zapečené!

Umíte si přestavit něco lepšího?

My tedy rozhodně ne, a proto se s tímto pokrmem chceme podělit i s vámi.

Zapečené brambory se šunkou a brokolicí

Tento sýrovo bramborový, brokolicový a šunkový plech je dokonalým jídlem, které vám nezabere mnoho času! Tento recept je skvělý způsob, jak spotřebovat zbytky šunky a brambor v rychlém a snadném jídle! Zbytků se můžete také jednoduše zbavit s přípravou těch nejlepších italských panini, které musíte ochutnat.

Co budeme potřebovat

  • 3 předvařené a nakrájené brambory
  • 300 g růžiček brokolice
  • 250 g nakrájené šunky

Na sýrovou omáčku

  • 30 g másla
  • 40 g nakrájené cibule
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 120 ml husté smetany
  • 300 g strouhaného sýra čedar
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře

Na posypání

  • 250 g strouhaného sýra čedar

Postup

  • Přidejte 3 brambory do středně velkého hrnce a vařte je asi 10 minut.
  • Odstraňte z plotny a nechte vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Vymažte si pekáč sprejem na vaření.
  • V hluboké pánvi rozehřejte na střední teplotu máslo, přidejte šalotku a česnek a restujte, dokud nebudou ingredience voňavé.
  • Vmícháme mléko, smetanu, nastrouhaný čedar, sůl a pepř.
  • Směs přiveďte k varu za občasného míchání.
  • Když směs zhoustne, sundejte z plotny a odstavte.
  • Do pekáčku navrstvíme nakrájené předvařené brambory, brokolici a šunku.
  • Zalijte vše sýrovou omáčkou.
  • Posypte strouhaným sýrem čedar a pečte 20–25 minut, dokud nejsou brambory uvařené a měkké.
  • Před podáváním nechte pokrm alespoň 10 minut odpočinout.
Zapékací miska plná brambor se šunkou vše zakryté roztaveným sýrem.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Pečené brambory s kuřecí šunkou a brokolicí

Potřebujte rychlý recept na zapečené brambory se šunkou a brokolicí? Potom si musíte připravit ten náš! Každý člen rodiny si toto jednoduché jídlo zamiluje. Nebo si připravte jednoduché zapečené brambory s kuřecím masem. Je to hlavní chod s přílohou v jednom!

Co budeme potřebovat

  • 350 g kuřecí šunky (nakrájené na kostičky)
  • 200 g majonézy (nebo řeckého jogurtu)
  • 6 malých brambor (nakrájených na čtvrtky)
  • 500 g růžiček brokolice (nakrájené na kostičky)
  • 200 g parmazánu (strouhaného)
  • 125 g sýra čedar (nastrouhaného)
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 4 stroužky česneku (nasekané)

Postup

  • Vymažte pekáč máslem nebo sprejem na vaření.
  • Ve střední misce šunku, brambory, brokolici, majonézu, černý pepř a česnek.
  • Směs rovnoměrně rozprostřete do připraveného pekáčku.
  • Navrch nasypte parmazán a čedar.
  • Vložte pekáček do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi 45 minut, nebo dokud nejsou a brambory měkké.
Na talířku naservírované krémové brambory s brokolicí.
Zdroj: therealfooddietitians.com

Brambory zapečené v troubě se šunkou, brokolicí a slaninou

Pokud milujete jídla z jednoho kastrolu, pak je pro vás tento recept na zapečené brambory se šunkou a brokolicí ideální! S vrstvou taveného sýra pokrývajícího slaninu a zeleninu je to jednoduchá rodinná večeře pro kterýkoli den v týdnu! Ještě jednodušší jsou potom tyto těstovinové saláty se šunkou, které také budou chutnat všem.

Co budeme potřebovat

  • 5 lžic másla
  • 6 středních brambor (nakrájených na kostky)
  • 1 nakrájená červená paprika
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 6 nakrájených plátků slaniny
  • 1 brokolice
  • 250 g strouhaného sýra čedar

Postup

  • Rozehřejte troubu na 200 stupňů a v zapékací míse rozpusťte máslo.
  • Brambory a papriku vhoďte do mísy se solí, mletým pepřem a paprikou.
  • Pečte v troubě 20 minut.
  • Mezitím si připravte brokolici tak, že nakrájíte růžičky na kousky o velikosti sousta.
  • Do misky přidejte brokolici a slaninu, vše promíchejte a dejte misku zpět do trouby na dalších 15–20 minut, dokud nejsou brambory měkké a brokolice uvařená.
  • Nyní navrch nasypte sýr. Začne se sám rozpouštět, ale pokud to chcete urychlit, můžete pokrm vložit zpět do trouby na dalších 5 minut.
Zapékací mísa plná křehké slaniny a do zlatova upečené cibulky.
Zdroj: bhg.com

Zapečené brambory s brokolicí, šunkou a mozzarellou

Zapečené bramborové slupky plněné smetanovou, nadýchanou bramborovou kaší, s pořádnou dávkou mozzarelly, křupavou křehkou brokolicí a samozřejmě – šunkou! Mozzarellu si můžete vychutnat i v dalších podobách, které najdete v těchto receptech s tímto italským sýrem.

Co budeme potřebovat

  • 6 velkých brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl

Na náplň

  • 250 g smetanového sýra
  • 200 g másla
  • 250 g mozzarelly
  • 1/2 lžíce soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1/2 lžičky mleté hořčice
  • 1/4 lžičky papriky
  • 400 g brokolice
  • 300 g šunky

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Brambory omyjeme, potřeme olivovým olejem, dochutíme solí a dáme na plech.
  • Pečte 60 – 90minut, dokud nebudou upečené a měkké. Podle velikosti brambor.
  • Vyjměte brambory z trouby, ale nechte troubu zapnutou, snižte teplotu na 180 stupňů.
  • Nechte brambory vychladnout po dobu 15–30 minut, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat.
  • Mezitím nakrájejte brokolici na růžičky a vložte do skleněné misky s 125 ml vody a dejte do mikrovlnné trouby na vysoký výkon na 2 minuty, dokud nezměkne, a poté nakrájejte na menší kousky.
  • Nakrájejte šunku.
  • Když brambory vychladnou, vodorovně je rozpulte.
  • Velkou lžící vydlabejte střed a vložte vydlabané brambory na plech. Nechte trochu brambor ve slupce, tak vytvoří lodičku na náplň.
  • Do mísy s vydlabanými středy brambor přidejte máslo, mozzarellu, smetanový sýr, sůl, pepř, mletou hořčici a papriku.
  • Mixujte, dokud se směs nespojí a nebude krémová.
  • Do bramborové směsi vmíchejte šunku a brokolici.
  • Směs rovnoměrně rozdělte mezi všechny slupky brambor.
  • Směs ještě posypte mozzarellou.
  • Vložte brambory do trouby a pečte dalších 20 minut, dokud se náplň nezahřeje a sýr se nerozpustí.
  • Ozdobte čerstvým mletým pepřem a pažitkou nebo zelenou cibulkou.

Aby vaše plnící směs mohla být krémově hladká, je potřeba mít po ruce kvalitní a výkonný tyčový mixér. Jaký si vybrat, aby vám dlouho vydržel a sloužil se dozvíte v naší recenzi!

Upečená rozpůlená brambora naplněná směsí sýra a brokolice.
Zdroj: chelseasmessyapron.com

Jsou brambory dobré pro zdraví?

Brambory jsou ve světě velmi oblíbeným jídlem a způsobů, jak si je vychutnat, je nespočet. Možná si ale říkáte, jestli jsou zdravé. Zde jsou základní informace, které vás přesvědčí, že jsou.

Bohaté na živiny
Jeden středně velký pečený červenohnědý brambor se slupkou má 164 kalorií, 4,6 g bílkovin, žádný tuk, 37 g sacharidů a asi 4 g vlákniny. Brambora je také nabitá živinami, včetně vitamínu C, B1, který prospívá lidskému růstu a vývoji; folát, který pomáhá při tvorbě červených krvinek; a vitamínu B6, který pomáhá proti onemocněním jako je anémie.

Podporuje výkon při cvičení
Sacharidy a živiny, které brambory poskytují, z nich činí vynikající zdroj paliva před nebo během cvičení.

Pokud hledáte plnohodnotnou variantu jídla pro lepší výkon při vašem tréninku, zvažte, zda si před ním nezakousnete pár malých brambor nebo malé až středně velké pečené brambory.

Může pomoci s regulací hmotnosti
Brambory kromě vlákniny obsahují také rezistentní škrob. Rezistentní škrob je jedinečný druh sacharidu, který vaše tělo nedokáže strávit.

Brambory mají tendenci více zasycovat než jiné škrobové sacharidy, jako jsou těstoviny a rýže. To znamená, že se při konzumaci brambor cítíte sytí, což může pomoci při regulaci hmotnosti.

Nejlepší způsob, jak vařit brambory
Když se brambory uvaří se slupkou zachová se více živin, čímž se zabrání vyplavování minerálů do vody. A chlazení brambor po uvaření zvyšuje obsah rezistentního škrobu.
Brambory jsou neuvěřitelně všestranné. Vychutnejte si je ke snídani jako součást zeleninové míchanice s vejci nebo cizrnou nebo je nakrájejte jako základ pro zapečenou frittatu.

Přidejte vařené, vychlazené brambory do salátů nebo jako přílohu nebo před tréninkovou svačinu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X