Luxusní recepty na kuřecí čínu jako z asijské restaurace. Inspirujte se!

Také tak milujete čínskou kuchyni?

Její lahodné chutě jsou až návykové!

My jsme si pro vás dnes připravili vynikající recepty na čínu z kuřecího masa, které jsou neuvěřitelně autentické.

Vyzkoušejte variantu s pórkem, žampiony či ananasem.

Pochutnáte si!

Čína z mletého kuřecího masa se zelím a mrkví

Na tenké plátky nakrájené zelí restované spolu s mletým kuřecím masem a mrkví v chutné čínské omáčce si oblíbíte. Pokrm skvěle poslouží jako rychlá a zdravá večeře, která je navíc neuvěřitelně jednoduchá na přípravu.

Co budete potřebovat

  • 5 stroužků prolisovaného česneku
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • ½ lžičky vloček červeného chilli
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 4 lžíce sójové omáčky plus další podle chuti
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 a 1/2 lžíce javorového sirupu
  • 1 malé zelí o hmotnosti cca 500 – 600 g
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 2 šálky strouhané mrkve
  • 1 malý svazek jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 1/2 šálku čerstvých lístků a jemných stonků koriandru, nakrájených
  • rýže nebo rýžové nudle k servírování

Postup

  • V malé misce smíchejte česnek, zázvor, vločky červeného chilli a hřebíček.
  • V samostatné misce smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, rýžový ocet a javorový sirup.
  • Zelí na tenké proužky.
  • Rozpalte velkou, hlubokou pánev nebo wok na středně vysokém plameni.
  • Přidejte 1 lžíci oleje.
  • Jakmile je olej horký a třpytí se, přidejte mleté maso.
  • Opékejte a během toho maso nalámejte.
  • Vmíchejte zbývající 2 lžíce sójové omáčky.
  • Pokračujte v opékání, dokud není maso zcela propečené a veškerá tekutina, která se nashromáždila v pánvi, se z většiny nevyvaří, asi 5 minut.
  • Přendejte na talíř nebo do misky.
  • Přidejte zbývající 1 lžíci oleje do pánve.
  • Přidejte zelí a mrkev.
  • Restujte 2 minuty za občasného míchání, dokud zelí nezačne vadnout.
  • Přidejte směs ze sójové omáčky a javorového sirupu a směs koření.
  • Pánev zakryjte těsně přiléhající pokličkou a vařte na vysoké teplotě jednu minutu, dokud zelí úplně nezvadne.
  • Odkryjte a vmíchejte jarní cibulku, koriandr a odložené maso.
  • Nechte vařit dalších 30 sekund.
  • Zelí by mělo být křupavé (pokud není, vařte ho o něco déle).
  • Podávejte horké s rýží nebo nudlemi a extra sójovou omáčkou podle chuti.
Zelí restované spolu s mletým kuřecím masem a mrkví v chutné čínské omáčce na talíři s hůlkami.
www.wellplated.com

Na přípravu číny se vám bude hodit asijská hluboká pánvička – wok. Pokud ji ještě nemáte doma, možná využijete naše recenze těch nejlepších pánví wok, ve kterých vám poradíme, jak vybrat tu správnou.

Kuřecí čína s cuketou

Rychlá a zdravá večeře, která je hotová za pouhých 25 minut? Přesně takový je tento recept na kousky kuřecího masa restovaného s cibulí a cuketou v rychlé teriyaki omáčce!

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže, nakrájených na tenké plátky a poté nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky vloček červeného chilli
  • 2 střední cukety
  • 1 velká červená nebo žlutá cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sezamová semínka volitelně na ozdobu
  • nakrájená jarní cibulka na ozdobu

Postup

  • Ve velké míse smíchejte kuřecí kousky, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku jablečného octa a 1 lžičku krystalového cukru.
  • Dejte stranou, zatímco budete připravovat zbývající ingredience.
  • V malé misce smíchejte zbývající 3 lžíce sójové omáčky, zbývající 1 lžičku jablečného octa, zbývající 1 lžičku cukru, zázvor, česnek, vodu, kukuřičný škrob a vločky červeného chilli.
  • Dejte stranou.
  • Cuketám odkrojte konce.
  • Rozřízněte podélně napůl a poté položte ploché, řezné strany na pult.
  • Nakrájejte příčně na půlměsíce silné cca 0,5 cm.
  • Cibuli nakrájejte nadrobno.
  • V široké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středně vysokém plameni.
  • Jakmile je olej horký, přidejte maso a marinádu, která z něj zbyla.
  • Opékejte, dokud není maso zvenčí zlatavě hnědé a zcela propečené, asi 3 až 4 minuty.
  • Vyjměte na talíř.
  • Zahřejte zbývající 1 lžíci oleje.
  • Přidejte cibuli.
  • Restujte, dokud nezměkne a nezačne hnědnout, 4 až 5 minut.
  • Omáčku ještě jednou promíchejte a poté ji přidejte do pánve.
  • Nechte vařit 30 sekund, poté přidejte nakrájenou cuketu.
  • Vařte, dokud cuketa nezačne měknout, ještě asi 3 minuty.
  • Sundejte z plotny a poté vmíchejte odložené kuře.
  • Podávejte horké, posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou podle chuti.
Kousky kuřecího masa restovaného s cibulí a cuketou v rychlé teriyaki omáčce na pánvi.
www.wellplated.com

Čínské kuřecí kousky s ananasem

Budete překvapeni, jak jednoduché je připravit si domácí jídlo, které bude chutnat jako to z čínského bistra. Kombinace kuřecího masa, ananasu a sójové omáčky je navíc naprosto jedinečná!

Co budete potřebovat

Na kuřecí maso:

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • kukuřičný nebo řepkový olej

Na omáčku:

  • 1 šálek kousků konzervovaného ananasu
  • 1 šálek šťávy z ananasové konzervy
  • 1/4 šálku třtinového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu + 1 lžíce vody
  • 1 lžíce sójové omáčky

Postup

  • Nakrájejte 2 kuřecí prsa na kousky a dejte do mísy.
  • Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, pepř a vejce.
  • Přikryjte a nechtev lednici marinovat alespoň 2 hodiny.
  • Ke kuřecímu masu přidejte mouku a kukuřičný škrob, aby vzniklo husté těsto.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte maso a opékejte, dokud nezhnědne, v případě potřeby obraťte.
  • Maso vyjměte z oleje na talíř vyložený papírovými utěrkami.
  • Ve středním hrnci smíchejte ananas a ananasovou šťávu.
  • Přiveďte k varu, přidejte třtinový cukr a sójovou omáčku a vařte 5 minut.
  • V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu na pastu.
  • Nalijte do omáčky a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Kuřecí kousky nasypte do hrnce a míchejte, dokud nebudou důkladně obaleny.
  • Podávejte s bílou rýží.
Kuřecí maso s ananasem na talíři.
www.soupbelly.com

Máme pro vás i další tradiční recepty na čínu 4x jinak. S masem i bez!

Kuřecí maso s limetkovou omáčkou z kokosového mléka

Toto lahodné, krémové čínské kuřecí maso s omáčkou z kokosového mléka a čerstvé limetkové šťávy vás překvapí svou dokonalou chutí! Lepší než kdybyste si zašli do čínské restaurace.

Co budete potřebovat

Na kuřecí maso:

  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • ½ šálku kukuřičného škrobu
  • 500 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže, nakrájených na 2,5 cm kousky
  • ¼ šálku kokosového oleje (nebo oleje na vaření dle vašeho výběru)

Na omáčku:

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • ¼ šálku cukru
  • 1 lžíce rýžového nebo jablečného octa
  • 1 lžička čerstvého zázvoru nebo ½ lžičky mletého zázvoru
  • šťáva a kůra z 1 limetky

Postup

  • Smíchejte kukuřičný škrob a rozšlehané vejce a míchejte, dokud se kukuřičný škrob úplně nerozpustí.
  • Nakrájené kousky kuřecích prsíček přidejte k rozšlehanému kukuřičnému škrobu a promíchejte, aby se ve směsi obalily.
  • Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat alespoň 30 minut v lednici.
  • Zahřejte kokosový olej ve velké pánvi, hrnci nebo woku na středně vysokém plameni.
  • Kuřecí kousky setřeste od přebytečného kukuřičného škrobu a smažte do zlatohněda, poté pokračujte v opékání, dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 75 stupňů Celsia.
  • Usmažené kousky maso položte na plech vyložený papírovými utěrkami.
  • V případě potřeby smažte kuře po dávkách, aby nedošlo k přeplnění pánve.
  • V hrnci smíchejte kokosové mléko, cukr, rýžový ocet, zázvor a limetkovou šťávu.
  • Omáčku zahřejte v hrnci na středním plameni.
  • Vařte za pravidelného šlehání asi 3–5 minut.
  • Do velké mísy přidejte kuřecí maso a zalijte kokosovou omáčkou.
  • Přidejte limetkovou kůru a dobře promíchejte.
  • Ihned podávejte!
Kuřecí maso s omáčkou z kokosového mléka a čerstvé limetkové šťávy servírované s rýží na talíři.
www.theblondebuckeye.com

Čína z kuřecího masa se žampiony

Chutný, rychlý a snadný pokrm z kuřecích kousků restovaných na vysokém plameni spolu se žampiony a jarní cibulkou. Vše se pak promíchá s lahodnou čínskou omáčkou. Podávejte se smaženou rýží nebo nudlemi!

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 a ½ lžíce jedlé sody
  • 2 a ½ šálku nakrájených žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce oleje

Na omáčku:

  • ¾ šálku studeného kuřecího vývaru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce čínského vína na vaření (Shaoxing)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička ústřicové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • ½ lžičky bílého pepře
  • 1 lžička cukru

Postup

  • Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky přes vlákna.
  • Vložte do misky, posypte jedlou sodou a jemně promíchejte, aby se všechno maso v sodě obalilo.
  • Poté přikryjte a nechte 15 minut marinovat.
  • Smyjte jedlou sodu a maso několikrát opláchněte.
  • Maso osušte kuchyňskou utěrkou a odložte stranou.
  • Přidejte všechny ingredience na omáčku do velkého džbánu a dobře promíchejte.
  • Ujistěte se, že je vývar studený, aby se kukuřičný škrob neshlukl.
  • Nalijte olej do pánve na vysokém plameni.
  • Zatímco se olej zahřívá, nakrájejte jarní cibulku na 5 cm dlouhé kousky.
  • Přidejte jarní cibulku do oleje a za stálého míchání 1 minutu opékejte.
  • Přidejte do pánve kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty.
  • Dále přidejte nakrájené žampiony a za stálého míchání opékejte další 2 minuty.
  • Přidejte na plátky nakrájený česnek a za stálého míchání minutu restujte.
  • Připravenou omáčku ještě promíchejte a poté ji nalijte do pánve.
  • Omáčka rychle zhoustne, takže ji rychle promíchejte s ostatními ingrediencemi.
  • Ihned podávejte.
Pokrm z kuřecích kousků restovaných na vysokém plameni spolu se žampiony a jarní cibulkou na talíři.
www.sprinklesandsprouts.com

A co takové recepty na pečené žampiony s mletým masem 5x jinak? Dokonalý předkrm či luxusní svačinka!

Kuřecí čína na kari

Jemné kuřecí maso a křupavá zelenina v jasně žluté kari omáčce potěší vaše chuťové buňky! Připravte tento pokrm svým hostům a nebudou věřit, že jste ho nepřinesli z luxusního asijského bistra.

Co budete potřebovat

  • 340 g kuřecích prs, nakrájených na tenké plátky
  • 2 lžíce arašídového oleje (nebo rostlinného oleje)
  • 1/2 velké bílé cibule, nakrájené
  • 1 cm kus strouhaného zázvoru
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 mrkev, nakrájená
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky ústřicové omáčky

Na marinádu:

  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce vína Shaoxing (nebo suchého sherry)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Na směs koření:

  • 1 a 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička sušené kurkumy
  • 1/4 až 1/2 lžičky chilli vloček

Postup

  • Smíchejte kuřecí maso, sůl, víno Shaoxing a kukuřičný škrob ve středně velké misce.
  • Promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo a dejte stranou.
  • Do velké pánve přidejte olej a rozpalte ho na středně vysokém plameni, dokud nebude horký.
  • Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 1 minutu.
  • Přidejte zázvor, papriku, mrkev a směs koření.
  • Restujte a míchejte, dokud zelenina nezačne měknout, asi 2 minuty.
  • Zalijte kuřecím vývarem.
  • Přidejte cukr, sůl a ústřicovou omáčku.
  • Míchejte, aby se vše dobře promíchalo a přiveďte k varu.
  • Plamen nastavte na středně nízkou teplotu, aby se vývar pomalu vařil.
  • Přidejte marinované kuře.
  • Pomocí špachtle oddělte všechny kusy, které jsou slepené.
  • Vařte 2 minuty, nebo dokud nejsou kousky kuřete propečené a omáčka mírně nezhoustne.
  • Vše přendejte na velký talíř.
  • Podávejte horké s rýží jako hlavní jídlo.
Kuřecí maso a křupavá zelenina v jasně žluté kari omáčce v pánvi.
www.omnivorescookbook.com

Inspirujte se také našimi dalšími recepty na kuřecí maso s kari omáčkou v 7 variantách! Nejen pro milovníky asijské kuchyně.

Restované kuřecí maso se zeleninou v čínské omáčce

Vyzkoušejte tyto šťavnaté kousky kuřecích prsou a jemná a křupavá zelenina v chutné omáčce ze sójové omáčky, česneku, medu a srirachy. Zamilujete se!

Co budete potřebovat

  • 500 g mražené nakrájené zeleniny
  • 2 lžíce avokádového oleje
  • 700 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 1 lžíce prolisovaného čerstvého česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru

Na omáčku:

  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce srirachy
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Na ozdobu:

  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička sezamových semínek
  • ¼ šálku jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky

Postup

  • V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, rýžový ocet, med, srirachu a kukuřičný škrob.
  • Dejte stranou.
  • Vložte mraženou zeleninu do velké mísy vhodné do mikrovlnné trouby.
  • Přidejte 2 polévkové lžíce vody, přikryjte a vložte do mikrovlnné trouby po dobu 3 minut.
  • Jemně promíchejte, sceďte a dejte stranou.
  • Zelenina v tuto chvíli nebude úplně rozmražená – to je v pořádku.
  • Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni asi 2 minuty.
  • Přidejte maso a za stálého míchání opékejte ze všech stran asi 5 minut.
  • Přidejte česnek a zázvor a restujte za stálého míchání 1 minutu.
  • Omáčku ještě rychle promíchejte, poté přidejte zeleninu a omáčku do pánve.
  • Vařte za mírného míchání, dokud není maso provařené a omáčka nezhoustne, asi 2 minuty.
  • Odstavte z ohně, pokapejte sezamovým olejem a posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
  • Ihned podávejte.
Kousky kuřecích prsou a jemná a křupavá zelenina v chutné omáčce ze sójové omáčky, česneku, medu a srirachy na talíři s hůlkami.
www.healthyrecipesblogs.com

Kuřecí kousky s pórkem, paprikou a chilli

V tomto pokrmu krásně vynikají autentické čínské chutě, které jsou tak neuvěřitelně návykové! Připravte si ho jednou a sami uvidíte, že to rozhodně nebude naposledy.

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na 2,5 cm široké proužky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce zázvoru nakrájeného na kostičky
  • 1 červená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená na jemné kostičky nebo 1/2 lžičky drcených červených chilli vloček
  • 2 velké pórky, pouze bílé části, nakrájené na 3 mm podélné proužky a poté nakrájené na 5 cm kousky
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na 3 mm široké proužky
  • 1/2 lžíce tmavé sójové omáčky

Na marinádu:

  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky cukru

Postup

  • Ingredience na marinádu smíchejte v misce se 2 lžícemi vody.
  • Přidejte kuřecí kousky a dobře promíchejte.
  • Nechte stranou, dokud je nebudete potřebovat.
  • Ve woku zahřejte na vysokém plameni 1 lžíci oleje.
  • Přidejte polovinu česneku a zázvoru a krátce orestujte, dokud se nerozvoní.
  • Přidejte kuřecí nudličky a opékejte 6–8 minut dozlatova.
  • Vyjměte a dejte stranou.
  • Ve stejném woku rozehřejte zbývající olej.
  • Zbytek česneku a zázvoru orestujte spolu s chilli.
  • Přidejte pórek a červenou papriku.
  • Přilijte 1 polévkovou lžíci vody a za stálého míchání vařte 4–5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Vraťte maso do woku a pokapejte tmavou sójovou omáčkou.
  • Za stálého míchání opékejte, dokud nebude maso propečené.
  • Podávejte s dušenou rýží.
Kuřecí maso se zeleninou a rýí v pánvičce s vedle položenou vidličkou.
www.realfood.tesco.com

Pokud maso před vařením posypete jedlou sodou, bude neuvěřitelně jemné. Maso posypte jen malým množstvím jedlé sody a poté promíchejte, aby se v ní obalilo. Nechte maso 15 minut odležet a poté ho pořádně omyjte, abyste odstranili jedlou sodu. Před smažením kuře osušte, aby se při vaření nepotilo.

A jak se vám naše dnešní recepty na čínu z kuřecího masa líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X