Krásné a lahodné recepty na dětské dorty, na kterých si pochutnají i dospělí. Inspirujte se!

Chystáte dětskou narozeninou oslavu a přemýšlíte, jaký dort upéct?

Vyberte si z našich 9 luxusních receptů na dorty pro děti, které vypadají jako od profesionalů.

V nabídce máme například duhový dort, zmrzlinový s Elsou či dort, který vypadá jako panda.

Tak se na to pojďme společně podívat!

Duhový dort s ovocem

Tento krásný ovocný dort se skládá z několik barevných vrstev, které jsou prokládány dokonalým šlehačkovým krémem a čerstvým ovocem. Zamilují se do něj nejenom děti, ale i dospělí!

Co budete potřebovat

  • 10 vajec
  • 2 šálky cukru
  • 1 a 3/4 šálku hladké mouky
  • potravinářské barvivo
  • 3 šálky smetany ke šlehání
  • 280 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 230 sýru Philadelphia pokojové teploty
  • změkčený při pokojové teplotě
  • čerstvé kiwi a bobulovité ovoce na ozdobení

Postup

  • Vejce šlehejte spolu s cukrem, dokud směs nezdvojnásobí objem.
  • Pomocí stěrky vmíchejte po třetinách mouku a dávejte velký pozor, abyste těsto nepřemíchali.
  • Dále rozdělte těsto na pět stejných částí pro pět samostatných vrstev dortu.
  • Do každé vrstvy přidejte jiné potravinářské barvivo a zlehka ho přeložte, abyste nenarušili nadýchanost těsta.
  • Každý korpus pečte v 23 cm dortové formě při 175 ° C po dobu 15 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Sýr Philadelphia vyšlehejte se slazeným kondenzovaným mlékem do hladka.
  • Poté přidejte studenou smetanu ke šlehání a šlehejte na vysokou rychlost, dokud směs nezvětší objem 3x.
  • Na ozdobný talíř položte jeden dortový korpus.
  • Potřete trochou krému a poklaďte vrstvou ovoce.
  • Opakujte, dokud nespotřebujete všechny korpusy.
  • Vnější stranu dortu potřete zbylý krémem.
  • Vršek ozdobte čerstvým ovocem.
  • Nakrájejte a užijte si to!
Dort s čerstvým ovocem na talíři.
www.momsdish.com

Podívejte se i na našich 7 nejlepších receptů na dorty s punčem na americký způsob. Jsou neodolatelné!

Zmrzlinový dort Elsa

Chcete své děti potěšit opravdu krásným zmrzlinovým dortem s jejich oblíbenou postavou z pohádky Ledové království? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý dort z vanilkové zmrzliny a máslového krému, který si zamiluje každý malý fanoušek Elsy!

Co budete potřebovat

  • 4 litry vanilkové zmrzliny
  • 150 g mini marshmallows
  • 375 g másla
  • 4,5 šálku moučkového cukru
  • 1,5 lžičky vanilky
  • 6 lžic mléka
  • modré gelové potravinářské barvivo
  • panenka Elsa

Postup

  • Zmrzlinu nechte změknout.
  • Střední mísu vyložte potravinářskou fólií.
  • V druhé větší míse smíchejte změklou zmrzlinu s mini marshmallows.
  • Naberte směs zmrzliny a marshmallows do vyložené nádoby a dejte do mrazáku.
  • Tuto fázi lze provést v dostatečném předstihu.
  • Den nebo dva před podáváním vyjměte zmrzlinu spolu s fólií a rozbalte ji.
  • Nandejte ji na velký servírovací talíř.
  • Vezměte panenku Elsu, svlékněte ji a sundejte jí nohy.
  • Vezměte horkou lžíci a vydlabejte malou jamku uprostřed vršku zmrzliny.
  • Zatlačte torzo Elsy do vydlabané jamky.
  • Vložte zpět do mrazáku.
  • Připravte si máslovou polevu.
  • Elektrickým šlehačem nebo mixérem šlehejte změklé máslo, dokud nebude co nejbělejší.
  • Poté přidejte ⅓ moučkového cukru a prošlehejte, přidejte 1/3 mléka a takto pokračuje v přídavcích cukru a mléka, dokud vše nezapracujete.
  • Dochuťte vanilkou.
  • Máslový krém rozdělte do 3 misek.
  • Do 2 misek přidejte modré potravinářské barvivo tak, abyste nakonec měli tři barvy máslového krému: 1 bílou, 1 světle modrou a 1 tmavší modrou.
  • Máslovou polevou naplňte 3 sáčky na zdobení, na které dejte hvězdicovou špičku.
  • Vyndejte zmrzlinu z mrazáku a nazdobte na ní zdobící špičkou krém tak, abyste vytvořili Elsiny šaty viz foto níže.
  • Pokud se zmrzlina začne rozpouštět, vložte dort zpět na půl hodiny do mrazáku, aby znovu ztuhnul, a poté pokračujte ve zdobení.
  • Ozdobte také torzo panenky a vytvořte jí ozdobný živůtek na šaty.
  • Dort dejte do mrazáku, dokud nebudete připraveni jej podávat.
  • Dobrou chuť!
Dort z vanilkové zmrzliny a máslového krému, který vypadá jako Elsa.
www.mykidslickthebowl.com

Dětský piškotový dort s překvapením

Překvapte své děti tímto lahodným dortem, který když rozkrojíte, vysype se na ně překvapení v podobě mini M&M’s. Použít můžete v podstatě cokoli – lentilky, malá lízátka nebo různé bonbony. Děti budou nadšené!

Co budete potřebovat

Na piškotový korpus:

  • 8 vajec, pokojové teploty
  • 300 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 300 g hladké mouky
  • 2,5 lžičky prášku do pečiva

Na polevu:

  • 300 g hořké čokolády, nasekané
  • 370 g nakrájeného másla pokojové teploty
  • 2 lžíce mléka
  • 35 g kakaového prášku
  • 320 g extra jemného moučkového cukru
  • 300 g mini M&M’s

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C.
  • Vymažte dvě kulaté dortové formy o průměru 20 cm.
  • Dno a boky vyložte pečicím papírem, který přesahuje 3 cm nad okraje formy.
  • Vložte 4 vejce do velké mísy elektrického mixéru.
  • Pomocí šlehacího nástavce šlehejte 5–6 minut při vysoké rychlosti, dokud nebudete mít hustou a bledou směs.
  • Přidejte po lžíci polovinu cukru a mezi každým přidáním šlehejte.
  • Všlehejte polovinu vanilky.
  • Polovinu mouky spolu s polovinou prášku do pečiva prosejte dvakrát na plech s pečícím papírem a znovu prosejte k vaječné směsi.
  • Přidejte 1 lžíci horké vody.
  • Jemně spojte, ale nemíchejte.
  • Rovnoměrně rozdělte do připravených dortových forem.
  • Pečte 20–22 minut, nebo dokud není korpus dozlatova.
  • Ihned vyklopte na mřížku vyloženou pečícím papírem.
  • Nechte vychladnout.
  • Totéž opakujte se zbývajícími ingrediencemi a upečte další dva piškotové dorty, celkem tedy budete čtyři korpusy.

Příprava polevy:

  • Čokoládu vložte do velké žáruvzdorné mísy.
  • Mísu dejte nad hrnec s vroucí vodou.
  • Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude hladká.
  • Dejte stranou chladit na 10 minut.
  • Ve velké míse elektrického mixéru šlehejte máslo, dokud nebude bledé a krémové.
  • Přidejte čokoládu a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte mléko a prošlehejte.
  • Postupně přidejte také kakao a cukr a šlehejte do hladka.

Příprava dortu:

  • Jeden piškotový korpus položte na servírovací talíř.
  • Potřete ⅓ šálku polevy.
  • Kulatým vykrajovátkem o průměru 9 cm vykrojte ze dvou dalších korpusů střed.
  • Korpusy s vykrojenou dírou k sobě spojte třetinou šálku polevy a položte je na korpus na talíři.
  • Vyplňte otvor pomocí M&M’s.
  • Potřete ⅓ šálku polevy vršek dortu a položte na něj zbylý korpus.
  • Zbylou polevu rozetřete na vrch a boky dortu.
  • Nahrubo nasekejte ⅓ šálku M&M’s a přitlačte je na polevu kolem základu dortu.
  • Rozetřete 1-2 lžíce na vršek dortu.
  • Nechte v chladu a podávejte.
Čokoládový dort plněný lentilkami.
www.myfoodbook.com.au

Je libo i další vynikající recepty na dorty s čokoládou? Vyberte si z našich delikátních variant!

Celozrnný dort s krémem z bílé čokolády

Všechno nejlepší k narozeninám! Tento zdravý dort má nízký obsah cukru a přesto krásně vypadá i luxusně chutná. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 1 šálek celozrnné mouky
  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 šálku kokosového oleje, rozpuštěného a mírně ochlazeného
  • 1/4 šálku neslazeného jablečného pyré
  • 2 velká vejce
  • 2/3 šálku javorového sirupu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku podmáslí
  • 1/3 šálku cukrářských posypek a další na zdobení

Na polevu:

  • 230 g sýru Philadelphia
  • 1/2 šálku plnotučného řeckého jogurtu
  • 110 g bílé čokolády, nasekané

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia, nastříkejte dvě kulaté dortové formy o průměru 15 cm olejem ve spreji a lehce je pomoučněte.
  • Dejte stranou.
  • Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • V jiné misce prošlehejte kokosový olej s jablečným pyré a následně přidejte i vejce.
  • Prošlehejte.
  • Přidejte javorový sirup a vanilkový extrakt.
  • Polovinu suchých ingrediencí přidejte k mokrým a promíchejte.
  • Přidejte polovinu podmáslí, promíchejte, poté přidejte zbývající suché a poté mokré ingredience a promíchejte, aby v těstě nezůstaly žádné suché šmouhy.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem (ideálně použijte kuchyňskou váhu) a pečte 25–27 minut.
  • Zkontrolujte korpusy párátkem po 25 minutách; pokud párátko vyjde mokré, pečte další 2 minuty, než znovu zkontrolujete.
  • Pokud je čisté, vyjměte korpus z trouby.
  • Nechte 10 minut vychladnout a poté korpusy opatrně překlopte na mřížku, aby úplně vychladly.
  • Připravte si polevu.
  • V misce stolního mixéru s lopatkovým nástavcem nebo pomocí ručního elektrického mixéru smíchejte sýr Philadelphia s řeckým jogurtem do hladké a našlehané směsi.
  • Bílou čokoládu dejte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřívejte po 30 sekundách, dokud nebude rozpuštěná a hladká.
  • Do mixéru přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
  • Nakonec do krému přidejte i posypky a opět promíchejte.
  • Jeden korpus položte na servírovací talíř, potřete ho polevou, přiklopte dalším korpus a ten opět potřete polevou.
  • Pomocí stěrky dort uhlaďte.
  • Vršek dortu posypte extra posypkami a podávejte.
Dort z celozrnné mouky plněný krémem z bílé čokolády.
www.loveinmyoven.com

Nejen na přípravu dortů určitě oceníte kvalitní váhu. Pokud zrovna přemýšlíte nad koupí nové, nezapomeňte se podívat na naše recenze kuchyňských vah, ve kterých vám poradíme, jak si vybrat tu nejlepší!

Narozeninový dort Panda

Elegantní černobílý dort potěší všechny milovníky zvířátek. Vanilkové těsto v kombinaci s máslovým krémem, čokoládovou ganache, posypky a fondánem chutná naprosto skvěle. A co teprve jak vypadá!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 a 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku vaječných bílků (asi 3 velké bílky)
  • 3/4 šálku podmáslí pokojové teploty
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1/2 šálku čokoládové ganache (volitelně na náplň – jednoduše zahřejete stejným dílem čokoládu a smetanu ke šlehání)
  • 1/2 šálku cukrářských posypek (volitelně na náplň)

Na krém:

  • 2 šálky másla, pokojové teploty
  • 8 šálků moučkového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 lžičky vanilky

Na ozdobení:

  • bílý fondán
  • černý fondán
  • 1 Oreo sušenka
  • černé gelové potravinářské barvivo
  • pečící papír

Postup

Příprava těsta:

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Vymažte a vyložte pečícím papírem čtyři 15 cm kulaté dortové formy
  • Smíchejte všechny suché ingredience na těsto (mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl) ve stolním mixéru s lopatkovým nástavcem, dokud se zcela nespojí.
  • Do suché směsi pomalu při nízké rychlosti vmíchejte kousky másla.
  • Pokračujte v míchání, dokud ve směsi nezůstanou žádné kousky másla.
  • V samostatné misce smíchejte všechny mokré ingredience (vanilkový extrakt, bílky, podmáslí a rostlinný olej) a promíchejte.
  • Za stálého míchání na nízké rychlosti 1/3 tekutých ingrediencí do směsi máslové směsi.
  • Míchejte, dokud se vše zcela nezapracuje, podle potřeby seškrábejte stěny mísy.
  • Vmíchejte zbývající mokré ingredience ve dvou částech při středně vysoké rychlosti až do úplného zapracování.
  • Rovnoměrně rozdělte těsto mezi připravené dortové formy.
  • Pečte 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutí do středu korpusu nevyjde čistá.
  • Nechte 10 minut vychladnout, poté přejeďte stěrkou po obvodu formy, abyste oddělili korpus od formy.
  • Umístěte korpusy na mřížku a nechte je zcela vychladnout.
  • Po úplném vychladnutí vložte korpusy do mrazáku.

Příprava polevy:

  • Máslo šlehejte na vysokou rychlost po dobu 30 sekund pomocí lopatkového nástavce, dokud nebude hladké.
  • Pomalu přidávejte moučkový cukr (po 1 šálku).
  • Po lžíci do směsi přidávejte také smetanu.
  • Nakonec přidejte vanilku a sůl a šlehejte na středně nízkém stupni, dokud se ingredience zcela nezapracují a nedosáhnete požadované konzistence.
  • Pokud je poleva příliš hustá, přidejte smetanu.
  • Pokud je poleva příliš řídká, přidejte více moučkového cukru.

Příprava dortu:

  • Rozválejte bílý a černý fondán na tloušťku cca 0,5 cm.
  • Vystřihněte dva kusy ve tvaru avokáda na okolí očí pandy a poté vyřízněte čtyři kruhy (2 bílé a 2 o něco menší černé) na oči pandy.
  • Z Orea vyjměte náplň.
  • Použijte dva bílé fondánové kruhy jako vnitřní část uší a připevněte je k Oreo pomocí malého kousku máslového krému.
  • Připravte si i dva větší kruhy a 6 maličkých na bílé končetiny pandy.
  • Vezměte 1 šálek připraveného vanilkového krému a přidejte 1/4 šálku kakaového prášku a lžičku smetany ke šlehání.
  • Přidejte několik kapek černého gelového potravinářského barviva a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Vložte do krém do sáčku a uřízněte konec tak, aby byl otvor cca 2,5 cm velký.
  • Připravený fondán položte na pečicí papír, aby ztuhl.
  • Vyndejte z mrazáku korpusy.
  • Každou korpus potřete máslovým krémem, přidejte ganache a posypte posypky.
  • Opakujte se všemi korpusy a vršek potřete tenkou vrstvou máslového krému.
  • Dort zmrazte na 5 minut, aby krém ztuhl, a poté na dort naneste zbylý máslový krém.
  • Uhlaďte pomocí špachtle.
  • Nyní dort ozdobte odloženými fondánovými prvky a dodělejte pomocí černého krému v sáčku horní končetiny, ocas a část dolních končetin, na které připevněte bílé kroužky fondánu, které jste si připravili předtím.
  • Užijte si to!
Vanilkový panda dort máslovým krémem, čokoládovou ganache, posypky a fondánem na talíři.
www.chelsweets.com

Vanilkový dort s mascarpone krémem a čerstvými malinami

Někdy chcete, aby vámi připravovaný dort prostě výjimečný a to tento malinový dort s mascarpone opravdu je! Tři vrstvy vanilkového těsta proložené úžasným našlehaným mascarpone krémem a malinami a ozdobené sněhovými pusinkami potěší všechny oslavence!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 330 g margarínu
  • 335 g moučkového cukru
  • 6 vajec
  • 340 g hladké mouky
  • 5,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a ½ lžičky vanilkové pasty

Na polevu:

  • 350 g mascarpone
  • 370 g moučkového cukru
  • 370 g smetany ke šlehání
  • ½ lžičky vanilkové pasty
  • 100 g malin

Na ozdobu:

  • sněhové pusinky
  • 25 g malin

Postup

Příprava těsta:

  • Předehřejte troubu na 170ºC (horkovzdušná na 190ºC bez ventilátoru) a vyložte tři 20 cm otvírací dortové formy pečícím papírem.
  • Dejte stranou.
  • Máslo a cukr šlehejte dohromady alespoň 5 minut, dokud nebudete mít bledou a nadýchanou směs.
  • Přidávejte jedno vejce po druhém a před přidáním dalšího vždy prošlehejte.
  • Přidejte mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt a míchejte, dokud se vše zcela nespojí.
  • Rovnoměrně rozdělte do 3 forem a stěrkou uhlaďte vršek.
  • Pečte v troubě 30–35 minut, dokud špejle vložená do středu korpusu nevyjde čistá.
  • Před úplným vychladnutím na mřížce nechte mírně vychladnout ve formách.
  • Jakmile korpusy vychladnou, připravte si polevu.

Příprava polevy:

  • Pomocí šlehacího nástavce šlehejte mascarpone a moučkový cukr, dokud se nespojí.
  • Přidejte smetanu a vanilkovou pastu a šlehejte 1-2 minuty, dokud poleva nezhoustne a nebude nadýchaná.
  • Nepřešlehejte.
  • V samostatné misce rozdrťte maliny vidličkou.
  • Přidejte dvě velké lžíce polevy z mascarpone (asi 150 g) a promíchejte.

Příprava dortu:

  • Každý z korpusů vyrovnejte pomocí nože tak, aby byl vršek korpusu každého zcela plochý.
  • Vezměte první korpus a otočte jej dnem vzhůru.
  • Umístěte jej na talíř.
  • Bílou polevu nalijte do velkého zdobícího sáčku a do druhého zdobícího sáčku dejte malinovou polevu.
  • Ve spodní části sáčků vyřízněte otvor široký alespoň 1 cm.
  • Vytvořte kolem vnější strany dortu dva velké kruhy polevy.
  • Totéž udělejte s polevou z malinového mascarpone, kterou vyplníte střed dortu, a poté malým cukrářským nožem rozetřete.
  • Přiklopte dalším korpusem a opakujte stejný postup s polevami.
  • Přiklopte posledním korpusem a celý dort potřete ze všech stran tenkou vrstvou bílé polevy.
  • Dort dejte na 20 minut do lednice ztuhnout.
  • Vyndejte dort z lednice a pomocí zbylé bílé polevy dort přikryjte a uhlaďte pomocí cukrářského nože.
  • Mělo by vám zůstat trochu malinového mascarpone, které pomocí cukrářského nože natečkujte kolem dortu a znovu uhlaďte.
  • Dort ozdobte sněhovými pusinkami a čerstvými malinami.
Malinový dort s mascarpone ozdobený sněhovými pusinkami a čerstvými malinami.
www.curlyscooking.co.uk

Nezapomeňte vyzkoušet i naše další lahodné recepty na dorty z krémového sýra mascarpone. Rozplynou se na jazyku!

Banánový dort s pěnou, čokoládovou polevou a šlehačkou

Tak tohle je naprostá bomba a s naším návodem ji zvládnete připravit i vy! Vrstvy banánového korpusu proložené různými druhy pěny, potřené sladkým vanilkovým máslovým krémem a ozdobené šlehačkou, čokoládovou polevou a koktejlovou třešničkou budou děti i dospělí milovat!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 a ¾ šálku hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 12 lžic másla, pokojové teploty
  • 2 a ½ šálku cukru
  • 6 vajec
  • 1 šálek + 2 lžíce podmáslí
  • 1 a ⅓ šálku rozmixovaných zralých banánů

Na jahodovou pěnu:

  • ½ šálku jahodového pyré
  • 1/2 lžičky granulované želatiny
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku cukru

Na čokoládovou a vanilkovou pěnu:

  • ¼ šálku + 1 lžíce cukru
  • 2 šálky plnotučného mléka
  • ¼ šálku + 1 lžíce cukru
  • 3 a ½ lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 vejce
  • 1 vaječný žloutek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička vanilky
  • ¾ šálku mléčných čokopeciček
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • ⅓ šálku cukru

Na máslový krém:

  • 230 g másla, změklého
  • 4 šálky moučkového
  • 1 lžička vanilky
  • žlutá potravinářská barva
  • 3-4 lžíce smetany ke šlehání

Na čokoládovou polevu:

  • ½ šálku mléčných čokopeciček
  • ¼ šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžíce kokosového oleje

Na ozdobu:

  • ½ – ¾ šálku posypek
  • 1 šálku šlehačky
  • 6 koktejlových třešní

Postup

Příprava korpusu:

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Dvě 20 cm kulaté dortové formy vymažte tukem a vysypte moukou.
  • V míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Dejte stranou.
  • V míse stolního mixéru ušlehejte máslo a cukr do světlé a nadýchané hmoty.
  • Přišlehejte vejce, jedno po druhém, dokud se dobře nespojí, podle potřeby seškrábejte stěny mísy.
  • Vmíchejte banánové pyré.
  • Vmíchejte polovinu moučné směsi.
  • Dále vmíchejte polovinu podmáslí.
  • Nakonec vmíchejte zbytek mouky a poté přidejte zbývající podmáslí a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte mezi dvě připravené dortové formy.
  • Pečte 50–60 minut, nebo dokud tester vložený doprostřed korpusu nevyjde čistý.
  • Po 10 minutách vyjměte korpusy z forem.
  • Nechte vychladnout na mřížce.

Příprava pěn:

  • Do malého hrnce dejte 1/4 šálku jahodového pyré.
  • Na pyré nasypte želatinu a nechte asi 5 minut vsáknout.
  • Když se želatina vsákne do pyré, umístěte hrnec na vysokou teplotu a zahřívejte, dokud se želatina nezačne rozpouštět.
  • Vyjměte a nechte zcela vychladnout.
  • Vmícháme zbývající ¼ šálku pyré.
  • Do velké mísy přidejte smetanu a cukr a vyšlehejte do tuha.
  • Jahodové pyré jemně vmíchejte do šlehačky.
  • Dejte stranou.
  • Do hrnce dejte ¼ šálku + 1 lžíci cukru a plnotučné mléko.
  • Přiveďte k varu a stáhněte z ohně.
  • V míse prošlehejte další ¼ šálku + 1 lžíci cukru s kukuřičným škrobem.
  • Přidejte vejce a žloutek a šlehejte do krémova.
  • Horké mléko nalévejte do vaječné směsi stálým proudem, za stálého šlehání, aby se směs temperovala.
  • Směs nalijte zpět do rendlíku a neustále šlehejte na středním plameni, dokud nezačne houstnout a bublat.
  • Sundejte z ohně a zašlehejte máslo a vanilku.
  • Polovinu pudinku dejte do malé misky.
  • Vtiskněte list pečícího papíru nebo potravinářské fólie do vrchní části pudinku a dejte do lenice.
  • Do zbylého pudinku přidejte čokopecičky a šlehejte, dokud se nerozpustí.
  • Čokoládový pudink dejte do malé misky, do vrchní části pudinku přitlačte list pečícího papíru a dejte do lednice.
  • Když jsou oba pudinky vychladlé, připravte si šlehačku tak, že smetanu a cukr dáte do mísy stolního mixéru s nástavcem na šlehání a šleháte, dokud se nevytvoří velmi tuhé špičky.
  • Vyndejte pudinky z lednice a každý pudink prošlehejte, aby se vyrovnal.
  • Šlehačku rozdělte mezi dva pudinky a každý jemně promíchejte.
  • Každou pěnu zakryjte a znovu dejte do lednice.

Příprava máslového krému:

  • Máslo dejte do stolního mixéru a šlehejte do krémova.
  • Pomalu přidávejte moučkový cukr.
  • Směs bude hustá.
  • Přidejte vanilku a žluté potravinářské barvivo (použijte tolik barvy, kolik chcete).
  • Pomalu zašlehejte smetanu, po 1 lžíci, počínaje 3 lžícemi.
  • Seškrábněte stěny mísy.
  • Krém šlehejte na střední/vysokou rychlost, dokud nebude světlý a nadýchaný, asi 2 minuty.
  • V případě potřeby přidejte do řídké polevy další smetanu.

Příprava čokoládové polevy:

  • Vložte čokopecičky, smetanu ke šlehání a kokosový olej do malé misky a dejte do mikrovlnné trouby na vysoký výkon na 30 sekund.
  • Promíchejte.
  • Zahřívejte v mikrovlnné troubě dalších 30 sekund, nebo jen dokud se všechna čokoláda nerozpustí.
  • Prošlehejte do hladka a dejte stranou.

Příprava dortu:

  • Oba vychladlé banánové korpusy vyrovnejte a každý korpus rozkrojte napůl, abyste vytvořili 4 rovnoměrné vrstvy.
  • Umístěte spodní vrstvu dortu na dortový stojan nebo talíř a naneste na ni všechnu čokoládovou pěnu kromě ½ šálku, tu si dejte stranou do lednice.
  • Pěnu rovnoměrně rozetřete a přiklopte další vrstvou dortu.
  • Na tuto vrstvu umístěte kromě jahodovou pěnu, kromě ½ šálku, kterou si také nechte v lednici.
  • Přiklopte další dortovou vrstvou.
  • Na třetí vrstvu dortu dejte kromě vanilkovou pěnu, opět kromě poloviny šálku.
  • Uhlaďte pěnu a položte na ni poslední vrstvu dortu.
  • Do středu dortu vložte dřevěnou špejli, která pomůže dort držet pohromadě.
  • Oškrábejte strany dortu a vmáčkněte jakoukoli vyčnívající pěnu.
  • Dejte dort asi na 2 hodiny do mrazáku.
  • Vychladlý dort potřete máslovým krémem a pomocí malé naběračky vršek dortu ozdobte malými kopečky zbylé pěny viz foto níže.
  • Každý kopeček pěny pokapejte malým množstvím čokoládové pěny a posypte posypkami.
  • Doprostřed každé skupiny několika kopečků pěny naneste kopeček šlehačky (celkem 6).
  • Navrch každého kopečku šlehačky položte koktejlovou třešeň.
  • Udržujte v chladu, dokud nebudete podávat.
  • Užijte si to!
Vrstvy banánového korpusu proložené různými druhy pěny, potřené sladkým vanilkovým máslovým krémem a ozdobené šlehačkou, čokoládovou polevou a koktejlovou třešničkou.
www.thekitchenmccabe.com

Banánový dezert je skvělou volbou, když chcete něco sladkého, ale nenáročného na přípravu. Vyzkoušejte všechny naše recepty na dezert s banánem a uvidíte, jak lahodný může být!

Nepečený narozeninový cheesecake pro děti

Tento narozeninový dort nemusíte péct, má lahodnou krémovou chuť a úžasnou texturu. Co chtít víc? Pojďme si ho společně připravit!

Co budete potřebovat

Na základ:

  • 2 šálky rozdrcených Oreo sušenek
  • ⅔ šálku rozpuštěného másla
  • 3 lžíce krystalového cukru

Na náplň:

  • 7 g neochucené želatiny v prášku
  • ½ šálku vody
  • 500 g sýru Philadelphia pokojové teploty
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 85 g bílé čokolády, rozpuštěné
  • ¼ šálku smetany ke šlehání
  • 1 šálek krystalového cukru
  • ½ šálku nízkotučného řeckého jogurtu
  • 1 a ½ lžičky libovolného extraktu
  • ½ šálku duhových posypek

Postup

  • Nastříkejte 20 nebo 23 cm dortovou pružinovou formu olejem ve spreji.
  • Ve střední misce smíchejte rozdrobené sušenky Oreo a 3 lžíce krystalového cukru.
  • Přidejte ⅔ šálku rozpuštěného másla a míchejte, dokud všechny drobky nezvlhnou a nevytvoří se hustá, drobivá pasta.
  • Drobenkovou směs vtlačte do vymazané formy.
  • Vyrovnejte a přitlačte ke dnu formy pomocí gumové stěrky.
  • Zakryjte formu potravinářskou fólií a dejte na 15 minut do lednice.
  • Smíchejte želatinu a ¼ šálku vody v malé misce a nechte 5 minut odležet. Z\
  • Ohřejte ¼ šálku vody 30 sekund v mikrovlnné troubě na vysoký výkon a nalijte do misky s želatinou.
  • Míchejte do rozpuštění a nechte vychladnout.
  • Do velké mísy stolního mixéru s lopatkovým nástavcem dejte změklý smetanový sýr a 1 šálek krystalového cukru.
  • Míchejte na nízké úrovni po dobu 30 sekund, poté zvyšte na střední rychlost a míchejte další minutu.
  • Oškrábejte stěny mísy a přidejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, řecký jogurt a extrakt.
  • Dejte bílou čokoládu do mikrovlnné trouby na poloviční výkon po dobu 1 minuty, poté zkontrolujte, promíchejte a vložte zpět do mikrovlnné trouby na dalších 30 sekund.
  • Ujistěte se, že pokaždé zamícháte, protože míchání pomáhá k dalšímu tání.
  • Poté do sýrové směsi vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu.
  • Mixujte na středním stupni po dobu 30 sekund, oškrábejte strany a poté mixujte další dvě minuty, dokud nebude směs hladká a nadýchaná.
  • Mixujte na nízkém stupni a přidejte želatinu.
  • Pokračujte v míchání při střední rychlosti po dobu jedné minuty a po 30 sekundách oškrábejte stěny mísy.
  • Do směsi jemně vmíchejte posypky.
  • Nalijte směs do formy a zarovnejte stěrkou.
  • Lehce poklepejte formou o pult, abyste se zbavili vzduchových bublin.
  • Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Dort vyndejte z formy.
  • V případě potřeby okraje dortu uhlaďte nožem.
  • Posypte dalšími posypkami dle potřeby a podávejte.
Kus nepečeného narozeninového dortu s posypkami na talířku s vidličkou.
www.foodmeanderings.com

Zdravý dort k prvním narozeninám

Jako bonus jsme si pro vás připravili recept na jednoduchý dort k prvním narozeninám vaší ratolesti. Je vláčný, chutný a nepotřebujete na něj žádné složité ingredience. A co je nejdůležitější, vaše dítě si ho zajisté užije!

Co budete potřebovat

Na polevu:

  • 1 a ½ šálku plnotučného jogurtu
  • 2-3 lžíce javorového sirupu
  • ¼ lžičky vanilkového extraktu

Na těsto:

  • 3 šálky ovesné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 12 lžic másla, rozpuštěného a mírně vychladlého
  • 1 šálek javorového sirupu
  • 4 vejce, lehce rozšlehaná
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek čerstvého ovoce na ozdobu

Postup

  • Dejte 1 a ½ šálku plnotučného jogurtu do jemného sítka vyloženého papírovou utěrkou a pod něj položte misku.
  • Nechte odležet 30 minut nebo až přes noc přikryté v lednici.
  • Jogurt přendejte do misky a vmíchejte 2–3 lžíce javorového sirupu a ¼ lžičky vanilkového extraktu.
  • Nechte v chladničce, dokud nebudete připraveni k použití.
  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Obkreslete 15 cm dortovou formu na pečicí papír a třikrát vyřízněte, abyste vytvořili kolečka.
  • Mírně ořízněte, aby se vešly na dno každé formy.
  • Nastříkejte tři 15 cm dortové formy olejem ve spreji a do každé vložte kolečko pečícího papíru.
  • Znovu nastříkejte.
  • Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • V samostatné střední misce šlehejte rozpuštěné máslo, javorový sirup, vejce a vanilku do hladké směsi.
  • Přidejte moučnou směs a promíchejte.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte mezi připravené dortové formy, do každé použijete asi 1 a ⅓ šálku těsta.
  • Pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu korpusu nevyjde čisté, asi 22–26 minut.
  • Vyjměte z trouby a položte formy na mřížku.
  • Nechte 10 minut vychladnout ve formách, poté opatrně vyklopte, aby korpusy úplně vychladly.
  • Vyhoďte kolečka pečícího papíru.
  • Jeden korpus položte na servírovací talíř.
  • Navrch dejte asi ⅓ až ½ šálku krému a rozetřete ho v rovnoměrné vrstvě těsně za okraje.
  • Přidejte druhý, opakujte s krémem a poté opakujte i s třetím korpusem.
  • Pomocí špachtle nebo nože seškrábněte převis krému nebo použijte další krém k potažení celého dortu.
  • Vršek posypte čerstvým ovocem a podávejte 🙂
Zdravý dětský dort s krémem ozdobený čerstvým ovocem na stolečku u jídelní židličky, ve které sedí dítě.
www.yummytoddlerfood.com

Jaké dorty děti nejvíce milují?

  • Není žádným překvapením, že děti milují čokoládu, takže s čokoládovým dortem většinou nemůžete sáhnout vedle. Ať už si vyberete piškotový dort nebo dost s máslovou polevou, bude to u dětí určitě hit.
  • Další skvělou oblíbenou příchutí je vanilka. Vanilkové dorty jsou klasické a nadčasové a určitě potěší děti i dospělé. Také se skvěle zdobí. Můžete použít různé posypky i čerstvé ovoce.
  • Mrkvové dorty patří také mezi dětské favority. Jsou úžasně vláčné a nebývají příliš sladké. Je to skvělý způsob, jak začlenit zeleninu do dětského jídelníčku. Připravte si některý z našich jednoduchých receptů na mrkvový dort ať už s ořechy, tvarohem nebo mascarpone.
  • Nesmíme zapomenou ani na ovocné dorty. Použít můžete téměř všechno ovoce, od jahod až po citron.
  • Pokud jde o zdobení dětských narozeninových dortů, existuje spousta možností. Můžete si vybrat, zda dort ozdobíte sami, nebo to můžete přenechat profesionálům. Nikdy nic nezkazíte posypky či čerstvým ovocem.
  • Úžasný na zdobení je třeba fondán, s kterým lze vytvořit téměř cokoli – hrady, auta, oblíbené pohádkové postavy i zvířátka. Nejlepší způsob, jak dort úžasně ozdobit, aniž byste nad tím museli strávit hromadu času nebo utratit moc peněz.
  • Dalším skvělým tipem, jak dort ozdobit, je použití jedlých ozdob. Jedlá dekorace může být cokoli, od gumových medvídků po různé sladkosti.

A jak se vám naše dnešní recepty na dorty pro děti líbily? Napište nám do komentářů!



Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X