Přesvědčte se o výhodách vaření kuřete v alobalu

Na tepelnou úpravu dnes máme sice řadu kuchyňských přístrojů a různě upraveného nádobí.

Především menší domácnosti však nejsou vždy plně vybaveny a ani se jim nevyplatí pořizovat hrnce pomalé, parní a podobné náčiní. Pro obměnu klasické přípravy tak mohou využít osvědčené pečení v alobalu.

Právě o způsobu přípravy v alobalu jsme pro vás připravili následující recepty.

Kuřecí prsa v alobalu se zeleninou

Máte chuť na zdravé, chutné a syté jídlo? Kuřecí prsa v alobalu se zeleninou budou tou pravou volbou, jídlo je nenáročné na přípravu, ale velmi chutné provoněné bylinkami.

INGREDIENCE

  • 2 velká kuřecí prsa
  • 300 g menších brambor
  • 1 zelená paprika, na tenké plátky
  • 1 cibule, na kroužky
  • 1 mrkev, na proužky
  • 1 lžíce třeného česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • bylinky 1/2 lžičky bazalky, petrželky, oregana,tymiánu
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, rozřízneme na 4 stejné tenčí plátky.
  3. Naklepeme, nasolíme a opepříme.
  4. Očistíme a připravíme zeleninu.
  5. Do misky vložíme kuřecí prsa, zeleninu, bylinky a olivový olej vše dobře promícháme.
  6. Připravíme alobal, do něj vložíme vždy jeden kousek kuřecího prsa a část zeleniny.
  7. Vše rovnoměrně rozdělíme na 4 části.
  8. Balíčky zabalíme a pečeme 35 – 45 minut při 180 °C.

zdroj: chelseasmessyapron.com

Kuřecí miniroládky v alobalu

Chcete tip na skvělou večeři ? Kuřecí miniroládky v alobalu inspirované klasickým francouzským receptem, zahrnují kuřecí maso s šunkou a sýrem s jemnými grilovanými bramborami, vše v pikantní dijonské hořčici.

INGREDIENCE

  • 4  kuřecí prsa
  • 4 plátky tvrdého sýra typu ementál
  • 4 plátky šunky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 lžičky másla
  • 1/2 lžičky uzené papriky, soli
  • 400 g brambor
  • 2 lžíce sekané petrželky

POSTUP :

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, rozřízneme na 4 stejné pláty.
  3. Naklepeme, nasolíme a opepříme.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C.
  5. Kuřecí prsa omyjeme, rozřízneme na 4 stejné tenčí plátky.
  6. Naklepeme, nasolíme a opepříme.
  7. V misce smícháme hořčici, worcester a uzenou papriku, směsí potřeme maso.sýr a šunku.
  8. Na maso klademe sýr a šunku.
  9. Svineme do mniroládky.
  10. Očistíme a připravíme brambory, potřeme zbytkem marinády.
  11. Brambory vložíme na alobal, na něj klademe miniroládky, sypeme čerstvými bylinkami.
  12. Zabalíme do alobalu a pečeme 35 – 40 minut v troubě na 180 °C.

Kuřecí miniroládky v alobaluzdroj: tablespoon.com

Kuřecí stehna v medové marinádě pečená v alobalu

Ideální recept na přípravu kuřecího masa. Máte rádi šťavnaté maso ? Ve spojení s medem a kořením vykouzlíte chutné jídlo.

INGREDIENCE

  • 4 ks kuřecích stehen, možno rozdělit na spodní a vrchní část
  • 4 snítka rozmarýnu
  • čerstvá pažitka
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje

POSTUP

  1. Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.
  2. Připravíme si marinádu z medu, sladké papriky,  pepře a oleje a touto marinádou stehna ze všech stran potřeme.
  3. Připravíme si 8 ks stejně velkých čtverců alobalu.
  4. Do alobalu vložíme stehna s marinádou a přidáme po snítce rozmarýnu, osolíme a zabalíme.
  5. Dáme do trouby péct asi 50 minut na 180°C.
  6. Posledních 5 minut můžeme péct na funkci gril při 220°C nahoře odkryté, aby se nám vytvořila zlatá kůrka.
  7. Stehna můžeme podávat se šťouchanými brambory, bramborovou kaší nebo  bramborovým knedlíkem.
  8. Posypeme pažitkou.

Kuřecí stehna v medové marinádě pečená v alobaluzdroj: whereismyspoon.co

Pečené šťavnaté celé kuře v alobalu

Pečené kuře patří k oblíbeným, chutným a jednoduchým jídlům, které zvládne připravit i začátečník. Kuře v alobalu zůstane krásně šťavnaté a nevysušené.

INGREDIENCE

  • 1 velké kuře v celku
  • 2 – 3  citróny
  • 1 palička česneku
  • 3 – 4 plátky slaniny
  • 1 cibule
  • čerstvé bylinky
  • 2 lžíce másla
  •  sůl a pepř

POSTUP

  1. Kuře omyjeme, osolíme a mírně opepříme.
  2. Připravíme velký kus alobalu.
  3. Na něj klademe slaninu a cibuli na plátky.
  4. Dovnitř kuřete vložíme pokrájené citróny a bylinky.
  5. Kuře potřeme zbytkem bylinek a máslem.
  6. Zabalíme dobře do alobalu.
  7. Pečeme při 180 °C asi 2 hodiny.
  8. Poté odkryjeme alobal na 15 minut a dopečeme kůrčičku do křupava.

Pečené šťavnaté celé kuře v alobaluzdroj: 4theloveoffoodblog.com

Alobal je důležitou pomůckou zejména pro grilování, protože uchovává všechnu šťávu z masa či zeleniny. Pro inspiraci si přečtěte naše recepty na grilované pochoutky v alobalu.

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.