Alobal je důležitou pomůckou pro pečení i grilování, protože uchovává všechnu šťávu z masa či zeleniny.
Proto jsme si pro vás tentokrát připravili 5 skvělých receptů na kuře v alobalu.
Máme pro vás miniroládky, prsíčka se zeleninou nebo třeba paličky s bbq omáčkou.
Už se vám sbíhají sliny?
Tak pojďme na to!
Kuřecí prsa v alobalu se zeleninou
Máte chuť na zdravé, chutné a syté jídlo? Pak toto kuřecí maso se zeleninou budetou pravou volbou! Je nenáročné na přípravu, ale luxusní a krásně provoněné bylinkami.
INGREDIENCE
- 2 velká kuřecí prsa
- 300 g menších brambor
- 1 zelená paprika, na tenké plátky
- 1 cibule, na kroužky
- 1 mrkev, na proužky
- 1 lžíce třeného česneku
- 5 lžic olivového oleje
- bylinky (1/2 lžičky bazalky, petrželky, oregana,tymiánu)
- sůl a pepř
POSTUP
- Předehřejeme troubu na 200 °C.
- Kuřecí prsa omyjeme, rozřízneme na 4 stejné tenčí plátky.
- Naklepeme, nasolíme a opepříme.
- Očistíme a připravíme zeleninu.
- Do misky vložíme kuřecí prsa, zeleninu, bylinky a olivový olej a vše dobře promícháme.
- Připravíme alobal a do něj vložíme vždy jeden kousek kuřecího prsa a část zeleniny.
- Vše rovnoměrně rozdělíme na 4 části.
- Balíčky zabalíme a pečeme 35 – 45 minut při 180 °C.

Vyzkoušejte také našich dalších 10 nejlepších receptů s kuřecími prsními řízky aneb dietní maso s výbornou chutí!
Kuřecí maso v BBQ marinádě
Tyto jednoduché balíčky s kuřecím masem v BBQ omáčce lze péct v troubě nebo připravovat na grilu. Je to snadné jídlo, na které potřebujete jen pár surovin, a navíc si luxusně pochutnáte!
Ingredience
- 4 kusy kuřecích paliček a 4 kusy stehen s kostí, zbavených kůže
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 3 šálky mražené zeleninové směsi
- 1/2 šálku vaší oblíbené BBQ omáčky
- nasekaná čerstvá petrželka na ozdobu
- 4 kusy alobalu, 30 x 45 cm
Postup
- Předehřejeme gril na středně vysokou teplotu nebo troubu na 220 stupňů Celsia.
- Odřízneme čtyři velké kusy alobalu o rozměrech 30 x 45 cm a rozložíme je na rovný povrch.
- Umístíme 3/4 šálku mražené míchané zeleniny do středu každého kusu alobalu.
- Kuře ochutíme solí, sušeným česnekem a paprikou.
- Obě strany kuřete potřeme 1/4 šálku BBQ omáčky a doprostřed každého alobalového balíčku položíme 2 kusy (1 palička, 1 stehno).
- Zvedneme dlouhé strany alobalu tak, aby se konce dotýkaly nad jídlem.
- Dvakrát přehneme konce a ponecháme prostor pro cirkulaci tepla uvnitř.
- Dvakrát přeložíme dva krátké konce, aby byl balíček pevně uzavřen, takže nebude unikat pár.
- Pokud budeme balíčky grilovat, umístíme je na předehřátý gril na středně vysoké teplotě a grilujeme zakryté po dobu 50 až 55 minut, nebo dokud není kuře propečené a nedosáhne vnitřní teploty 71 stupňů Celsia při testování teploměrem s okamžitým odečtem.
- Sundáme z grilu a opatrně otevřeme balíčky.
- Kuře potřeme vyhrazenou BBQ omáčkou a grilujeme odkryté dalších 5 minut.
- V případě potřeby ozdobíme čerstvou petrželkou.
- Pokud balíčky pečeme v troubě, předehřejeme si ji na 220 stupňů Celsia.
- Umístíme balíčky na plech a pečeme 50 až 55 minut, nebo dokud není kuře propečené a měkké a nedosáhne vnitřní teploty 71 stupňů Celsia pomocí teploměru s okamžitým odečtem.
- Vyjmeme plech z trouby.
- Opatrně otevřeme alobal a potřeme kuře zbývající BBQ omáčkou.
- Pečeme 5 minut odkryté a podle potřeby ozdobíme čerstvou petrželkou.

Objevte podobné tipy
Kuřecí miniroládky v alobalu
Chcete tip na skvělou večeři ? Kuřecí miniroládky v alobalu inspirované klasickým francouzským receptem zahrnují kuřecí maso s šunkou a sýrem spolu s jemnými grilovanými bramborami, to vše v pikantní omáčce z dijonské hořčice.
INGREDIENCE
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky tvrdého sýra typu ementál
- 4 plátky šunky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 4 lžičky másla
- 1/2 lžičky uzené papriky, soli
- 400 g brambor
- 2 lžíce sekané petrželky
POSTUP :
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Kuřecí prsa omyjeme, rozřízneme na 4 stejné tenčí plátky.
- Naklepeme, nasolíme a opepříme.
- V misce smícháme hořčici, worcester a uzenou papriku, směsí potřeme maso, sýr a šunku.
- Na maso klademe sýr a šunku.
- Svineme do miniroládky.
- Očistíme a připravíme brambory, potřeme zbytkem marinády.
- Brambory vložíme na alobal, na ně klademe miniroládky a nakonec posypeme čerstvými bylinkami.
- Zabalíme do alobalu a pečeme 35 – 40 minut v troubě na 180 °C.

Inspirujte se také našimi dalšími recepty na rolády z kuřecího masa, které zachutnají každému!
Pečené šťavnaté celé kuře v alobalu
Pečené kuře patří k oblíbeným, chutným a jednoduchým jídlům, které zvládne připravit i začátečník. Kuře v alobalu zůstane krásně šťavnaté a nevysušené. Užijte si ho i vy!
INGREDIENCE
- 1 velké kuře v celku
- 2 – 3 citróny
- 1 palička česneku
- 3 – 4 plátky slaniny
- 1 cibule
- čerstvé bylinky
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř
POSTUP
- Kuře omyjeme, osolíme a mírně opepříme.
- Připravíme velký kus alobalu.
- Na něj klademe slaninu a cibuli na plátky.
- Dovnitř kuřete vložíme pokrájené citróny a bylinky.
- Kuře potřeme zbytkem bylinek a máslem.
- Zabalíme dobře do alobalu.
- Pečeme při 180 °C asi 2 hodiny.
- Poté odkryjeme alobal na 15 minut a dopečeme kůrčičku do křupava.

Kuřecí maso se zeleninou ve sladké chilli omáčce
Naprosto delikátní pochoutka, kterou si všichni, kterým ji připravíte, oblíbí. Kuřecí maso v kombinaci se zeleninou a lahodnou asijskou omáčkou s kousky ananasu prostě musíte ochutnat!
Ingredience
- 4 kusy 40×40 cm extra silného alobalu
- 4 kusy 170 – 230 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička česnekové soli
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 3 střední cukety nakrájené na tenké plátky
- 1 velká červená paprika nakrájená na 2,5 cm kousky
- 1 velká zelená paprika nakrájená na 2,5 cm kousky
- 3 velké kukuřičné klasy (čerstvé nebo mražené), nakrájené na 12 stejných kusů
- 1 velká červená cibule nakrájená na tenké plátky
- ½ šálku asijské nebo thajské sweet chilli omáčky
- ⅓ šálku ananasu v konzervě
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce teriyaki omáčky
- 1 lžička jablečného nebo rýžového vinného octa
Postup
- Předehřejeme troubu na 200 °C.
- Nastříkáme středy 4 kusů extra silného alobalu olejem ve spreji. (Pokud používáte běžný alobal, použijte dvojitou dávku.)
- Rozdělíme cuketu na 4 alobaly a naaranžujeme ji v jedné vrstvě.
- Položíme papriku na cuketu.
- Dochutíme česnekovou solí a pepřem podle chuti.
- Kuřecí prsa potřeme olejem a ze všech stran ochutíme česnekovou solí a pepřem.
- Umístíme jeden kus do středu zeleniny.
- Kolem kuřete naaranžujeme 3 kousky kukuřice a cibuli.
- V malé míse prošleháme sweet chilli omáčku, ananas, třtinový cukr, teriyaki a ocet.
- Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. potřeme každý kousek a vyhradíme si asi ¼ šálku, který použijeme na konci pečení.
- Spojíme 2 okraje alobalu a přehneme tak, aby kolem kuřete zůstala vzduchová kapsa.
- Okraje zamačkáme, aby se utěsnily.
- Balíčky položíme na plech s okrajem.
- Pečeme 40 minut.
- Opatrně otevřeme a pokračujeme v pečení dalších 5–10 minut, nebo dokud z nejtlustší části kuřete nevyteče šťáva.
- Přepnete troubu na grilování.
- Potřeme zbývající omáčkou.
- Grilujeme 3–5 minut, aby krásně zhnědly.
- Necháme 5 minut odpočívat a poté podáváme.

Pokud vám chutná asijská kuchyně, máme pro vás také tip v podobě 5 receptů na asijské polévky na jednom místě. Připravte si je jako místní!
A jak jste si na našich receptech tentokrát pochutnali? Napište nám do komentářů!
CHtela bych se zeptat jak zabalit kure do alobalu?