Máte chuť na křídla, která se běžně připravují ve fastfoodech?
Vy si je můžete připravit v pohodlí domova. A není na tom nic složitého.
Pojďme si představit ty nejlepší recepty na kuřecí křídla, na kterých si pochutná celá rodina, ale i přátelé, kteří přišli na párty.
Křupavá křídla pečená v troubě
Recept na kuřecí křídla je tak jednoduchý na přípravu a nemusíte se přitom trápit se smažením na rozpáleném oleji.
Ingredience
- 1kg kuřecích křídel
- 1/2 hrnku mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky mletého pepře
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Omáčka Frank’s Red Hot Wings (podle chuti)
- Máslo
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Očistěte kuřecí křídla a odstraňte přebytečnou kůži. Neodstraňujte však všechnu, jinak ztratíte křupavost.
- Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením. Poté křídla v této směsi obalte a setřepejte přebytky.
- Na pekáčku nebo zapékací míse vyložené pečícím papírem vyložte křídla a pečte 30-35 minut. Po 20 minutách křídla otočte.
- Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi smíchejte asi půl hrnku omáčky Frank’s Red Hot Wings s kouskem másla. Omáčku zahřejte do bublání.
- Potom, co se kuřecí křídla upečou, nalijte na ně hotovou omáčku a ze všech stran ji natřete.
- Podávejte s hranolky nebo rýží.

Kuřátko buffalo wings
Vyzkoušejte tuto specialitu ze Spojených států. Z pár ingrediencí vytvoříte přímo bombastický pokrm, dokonce lepší jak z fastfoodu.
Ingredience
- 500-1000g kuřecích křídel
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- Špetka mletého pepře
Ingredience na omáčku
- 1/4 hrnku másla
- 1/2 hrnku Frank’s Red Hot Wings
- 1–2 lžíce medu nebo třtinového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C. Vyložte plech pečícím papírem.
- Kuřecí křídla vysušte papírovými ubrousky, aby jste vysáli co nejvíce vlhkosti. Poté je vložte do velké mísy.
- V malé misce smíchejte prášek do pečiva, sušený česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nasypte do mísy s křídly. Křídla rovnoměrně obalte.
- Obalená křídla rozložte na plechu a pečte po dobu 20 minut. Poté kuřátka otočte a pečte dalších 20-30 minut, dokud kuře nebude zlatohnědé a křupavé.
- Zatímco se kuře peče, na pánvi rozpusťte máslo, přidejte Frank’s Red Hot Wing omáčku a med/cukr.
- Upečená křídla polijte hotovou omáčkou a rovnoměrně ji rozetřete po všech stranách.
- Podávejte s hranolky nebo třeba s rýží.

Připravte si ke křídlům nějaký ten dip. Inspirujte se těmi nejlepšími recepty na přílohové dipy.
Kuřecí křidélka na medu
Vyzkoušejte na sladko pečená křídla na medu s česnekem. Hotová budou do hodinky.
Ingredience
- 500g-700g kuřecích křídel
- 1/2 hrnku mouky
- Sůl a pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Ingredience na omáčku
- 1/2 hrnku medu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 stroužky drceného česneku
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 hrnku vody
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Postup
- Předehřejte si troubu na 200°C. Otřete křídla papírovými ubrousky, abyste z masa vytáhli veškerou vlhkost.
- V misce smíchejte křídla s moukou, solí a pepřem. Poté je pokapejte olivovým olejem.
- Pekáček vyložte pečícím papírem a pečte kuře po dobu 35 minut, obraťte a dopečte dalších 20 minut.
- Mezitím si na pánvi zahřejte všechny přísady na omáčku. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte asi 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Vyjměte upečená křídla z trouby, promíchejte je s omáčkou, vraťte zpět do trouby na 10 minut. Po 5 minutách křídla otočte.
- Hotová křídla nechte 10 minut odpočívat, aby omáčka na křídlech zhoustla.
- Podávejte s jakoukoliv přílohou nebo dipem.

Kuřecí křidélka pečená v páře mohou být také skvělým tipem. Kromě toho se můžete dozvědět, co dalšího se dá v parní troubě připravit. Vše se dozvíte v našem testu vestavných parních trub.
Objevte podobné tipy
Jednoduchá pikantní kuřecí křídla
Tento jednoduchý recept ocení ti, kteří si oběd či večeři chtějí připravit do chvilky.
Ingredience
- Kuřecí křídla
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžíce barbecue omáčky
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžíce sladké papriky
- Kousek másla (cca 1 lžíce)
- Trocha citronové šťávy
- 1 lžíce solamylu
- 200ml kuřecího vývaru (nebo vody)
- Pepř a sůl
Postup
- Nejdříve si připravte marinádu smícháním worcesterové omáčky, sójové omáčky, solamylu, hořčice, kečupu, barbecue, papriky, citronové šťávy a trochou vývaru.
- Na vymazaný pekáček poskládejte osolená a opepřená kuřecí křídla. Zalijte je marinádou, zasypejte cibulí a prolisovaným česnekem.
- Navrch poklaďte plátky másla a dejte péct na cca 30-35 minut do trouby.
- Zbylou marinádu na křídla nalijte během pečení.
- Hotová křídla podávejte s jakoukoliv přílohou či dipem.

Vyzkoušejte ke křídlům některý z receptů na vynikající pepřovou omáčku, která se hodí nejen ke grilovanému masu, ale i ke šťavnatým křidélkům.
Smažená křidélka
Vyzkoušejte tento velmi snadný a přitom tak chutný recept na smažená kuřecí křídla. Hotová jsou do 1,5 hodiny.
Ingredience
- Kuřecí křídla
- Sůl, pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička sladké papriky
- Rostlinný olej na smažení
Postup
- Křídla opláchněte pod studenou vodou a poté je osušte papírovými ubrousky.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- Křídla z obou stran osolte a opepřete.
- V misce smíchejte mouku, sušený česnek, papriku, sůl a pepř. Poté v této směsi obalte křídla ze všech stran.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte kuře do zlatova po dobu 6-8 minut.
- Osmažená křídla nechte osušit na talíři vyloženém papírovými ubrousky.
- Podávejte s dipem nebo hranolky.

Pečená marinovaná křidélka
Pochutnejte si na těchto marinovaných kuřecích křídlech, které zvládne opravdu každý. Olizovat se budete až za ušima.
Ingredience
- Kuřecí křídla
- 1 hrnek sójové omáčky
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- Nálev z konzervovaného ananasu
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1 lžička sušeného česneku (nebo 3 čerstvé prolisované stroužky)
- 1 lžička sušeného zázvoru
Postup
- V míse smíchejte sójovou omáčku, vodu, cukr, ananasovou šťávu, olej, česnek a zázvor.
- Očištěná křídla ponořte do připravené marinády a nechte alespoň 2 hodiny v ledničce. Nejlépe před noc.
- Plech vyložte pečícím papírem a naskládejte na něj namarinovaná křídla.
- Pečte na 180°C po dobu 1 až 1,5 hodiny.

Jak na nejlepší BBQ marinádu?
Nevíte, co je barbecue omáčka a chcete se dozvědět, jak ji připravit?
BBQ omáčka je jedna z nejrozšířenějších aromatických omáček, kterou lze použít při podlévání při pečení nebo jako marinádu na jakékoliv maso.
Hodí se k libovému, ale i tučnějšímu masu, včetně vepřových nebo hovězích žeber a právě i ke kuřeti.
Ingredience na marinádu se liší země od země, ale základem všech je ocet a rajčatový protlak.
Barbecue získáte smícháním 2dl olivového oleje, 1dl rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 4 lžícemi jablečného octa, 4 lžícemi třtinového cukru, 4 lžícemi sójové omáčky a špetkou chilli.
Naložené maso v této marinádě je nejlepší nechat marinovat alespoň pár hodin, nejlépe však přes noc. Maso tak nasákne veškeré chutě a vůně.