6 nejlepších receptů na křehká kuřecí křidélka. Hlavní jídlo, ale i chuťovka na párty

Máte chuť na křídla, která se běžně připravují ve fastfoodech?

Vy si je můžete připravit v pohodlí domova. A není na tom nic složitého.

Pojďme si představit ty nejlepší recepty na kuřecí křídla, na kterých si pochutná celá rodina, ale i přátelé, kteří přišli na párty.

Křupavá křídla pečená v troubě

Recept na kuřecí křídla je tak jednoduchý na přípravu a nemusíte se přitom trápit se smažením na rozpáleném oleji.

Ingredience

  • 1kg kuřecích křídel
  • 1/2 hrnku mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1/2 čajové lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • Omáčka Frank’s Red Hot Wings (podle chuti)
  • Máslo

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Očistěte kuřecí křídla a odstraňte přebytečnou kůži. Neodstraňujte však všechnu, jinak ztratíte křupavost.
  • Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením. Poté křídla v této směsi obalte a setřepejte přebytky.
  • Na pekáčku nebo zapékací míse vyložené pečícím papírem vyložte křídla a pečte 30-35 minut. Po 20 minutách křídla otočte.
  • Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi smíchejte asi půl hrnku omáčky Frank’s Red Hot Wings s kouskem másla. Omáčku zahřejte do bublání.
  • Potom, co se kuřecí křídla upečou, nalijte na ně hotovou omáčku a ze všech stran ji natřete.
  • Podávejte s hranolky nebo rýží.
Pečené kuřecí kousky v troubě se zeleninou.
Zdroj: yellowblissroad.com

Kuřátko buffalo wings

Vyzkoušejte tuto specialitu ze Spojených států. Z pár ingrediencí vytvoříte přímo bombastický pokrm, dokonce lepší jak z fastfoodu.

Ingredience

  • 500-1000g kuřecích křídel
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky sušeného česneku
  • Špetka mletého pepře

Ingredience na omáčku

  • 1/4 hrnku másla
  • 1/2 hrnku Frank’s Red Hot Wings
  • 1–2 lžíce medu nebo třtinového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C. Vyložte plech pečícím papírem.
  • Kuřecí křídla vysušte papírovými ubrousky, aby jste vysáli co nejvíce vlhkosti. Poté je vložte do velké mísy.
  • V malé misce smíchejte prášek do pečiva, sušený česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nasypte do mísy s křídly. Křídla rovnoměrně obalte.
  • Obalená křídla rozložte na plechu a pečte po dobu 20 minut. Poté kuřátka otočte a pečte dalších 20-30 minut, dokud kuře nebude zlatohnědé a křupavé.
  • Zatímco se kuře peče, na pánvi rozpusťte máslo, přidejte Frank’s Red Hot Wing omáčku a med/cukr.
  • Upečená křídla polijte hotovou omáčkou a rovnoměrně ji rozetřete po všech stranách.
  • Podávejte s hranolky nebo třeba s rýží.
Křupavá křidélka pečená v troubě s pikantním nádechem.
Zdroj: cafedelites.com

Připravte si ke křídlům nějaký ten dip. Inspirujte se těmi nejlepšími recepty na přílohové dipy.

Kuřecí křidélka na medu

Vyzkoušejte na sladko pečená křídla na medu s česnekem. Hotová budou do hodinky.

Ingredience

  • 500g-700g kuřecích křídel
  • 1/2 hrnku mouky
  • Sůl a pepř
  • 1 lžíce olivového oleje

Ingredience na omáčku

  • 1/2 hrnku medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 stroužky drceného česneku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200°C. Otřete křídla papírovými ubrousky, abyste z masa vytáhli veškerou vlhkost.
  • V misce smíchejte křídla s moukou, solí a pepřem. Poté je pokapejte olivovým olejem.
  • Pekáček vyložte pečícím papírem a pečte kuře po dobu 35 minut, obraťte a dopečte dalších 20 minut.
  • Mezitím si na pánvi zahřejte všechny přísady na omáčku. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte asi 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
  • Vyjměte upečená křídla z trouby, promíchejte je s omáčkou, vraťte zpět do trouby na 10 minut. Po 5 minutách křídla otočte.
  • Hotová křídla nechte 10 minut odpočívat, aby omáčka na křídlech zhoustla.
  • Podávejte s jakoukoliv přílohou nebo dipem.
Pečené kuřátko přelité medovou omáčkou a posypané petrželkou.
Zdroj: rasamalaysia.com

Jednoduchá pikantní kuřecí křídla

Tento jednoduchý recept ocení ti, kteří si oběd či večeři chtějí připravit do chvilky.

Ingredience

  • Kuřecí křídla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce barbecue omáčky
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce sladké papriky
  • Kousek másla (cca 1 lžíce)
  • Trocha citronové šťávy
  • 1 lžíce solamylu
  • 200ml kuřecího vývaru (nebo vody)
  • Pepř a sůl

Postup

  • Nejdříve si připravte marinádu smícháním worcesterové omáčky, sójové omáčky, solamylu, hořčice, kečupu, barbecue, papriky, citronové šťávy a trochou vývaru.
  • Na vymazaný pekáček poskládejte osolená a opepřená kuřecí křídla. Zalijte je marinádou, zasypejte cibulí a prolisovaným česnekem.
  • Navrch poklaďte plátky másla a dejte péct na cca 30-35 minut do trouby.
  • Zbylou marinádu na křídla nalijte během pečení.
  • Hotová křídla podávejte s jakoukoliv přílohou či dipem.
Kuřátko pečené v troubě s pikantní marinádou.
Zdroj: delish.com

Vyzkoušejte ke křídlům některý z receptů na vynikající pepřovou omáčku, která se hodí nejen ke grilovanému masu, ale i ke šťavnatým křidélkům.

Smažená křidélka

Vyzkoušejte tento velmi snadný a přitom tak chutný recept na smažená kuřecí křídla. Hotová jsou do 1,5 hodiny.

Ingredience

  • Kuřecí křídla
  • Sůl, pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • Rostlinný olej na smažení

Postup

  • Křídla opláchněte pod studenou vodou a poté je osušte papírovými ubrousky.
  • Plech vyložte pečícím papírem.
  • Křídla z obou stran osolte a opepřete.
  • V misce smíchejte mouku, sušený česnek, papriku, sůl a pepř. Poté v této směsi obalte křídla ze všech stran.
  • Na pánvi rozpalte olej a osmažte kuře do zlatova po dobu 6-8 minut.
  • Osmažená křídla nechte osušit na talíři vyloženém papírovými ubrousky.
  • Podávejte s dipem nebo hranolky.
Smažené kuřecí kousky v těstíčku.
Zdroj: delish.com

Pečená marinovaná křidélka

Pochutnejte si na těchto marinovaných kuřecích křídlech, které zvládne opravdu každý. Olizovat se budete až za ušima.

Ingredience

  • Kuřecí křídla
  • 1 hrnek sójové omáčky
  • 1 hrnek vody
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • Nálev z konzervovaného ananasu
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1 lžička sušeného česneku (nebo 3 čerstvé prolisované stroužky)
  • 1 lžička sušeného zázvoru

Postup

  • V míse smíchejte sójovou omáčku, vodu, cukr, ananasovou šťávu, olej, česnek a zázvor.
  • Očištěná křídla ponořte do připravené marinády a nechte alespoň 2 hodiny v ledničce. Nejlépe před noc.
  • Plech vyložte pečícím papírem a naskládejte na něj namarinovaná křídla.
  • Pečte na 180°C po dobu 1 až 1,5 hodiny.
Kořeněné kuře v marinádě s dipem.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Jak na nejlepší BBQ marinádu?

Nevíte, co je barbecue omáčka a chcete se dozvědět, jak ji připravit?

BBQ omáčka je jedna z nejrozšířenějších aromatických omáček, kterou lze použít při podlévání při pečení nebo jako marinádu na jakékoliv maso.

Hodí se k libovému, ale i tučnějšímu masu, včetně vepřových nebo hovězích žeber a právě i ke kuřeti.

Ingredience na marinádu se liší země od země, ale základem všech je ocet a rajčatový protlak.

Barbecue získáte smícháním 2dl olivového oleje, 1dl rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 4 lžícemi jablečného octa, 4 lžícemi třtinového cukru, 4 lžícemi sójové omáčky a špetkou chilli.

Naložené maso v této marinádě je nejlepší nechat marinovat alespoň pár hodin, nejlépe však přes noc. Maso tak nasákne veškeré chutě a vůně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.