Hledáte inspiraci na nedělní oběd?
Vyzkoušejte naše prvotřídní recepty na kuřecí nudličky na česneku.
Chuť je vyvážená, výrazná a přesto lahodná.
Kuřecí nudličky na česneku
Vychutnejte si naše kuře s česnekem v asijském stylu. Jídlo je tak dokonalé, že ho budete vařit pořád. Stejně tak se zamilujete do našich receptů na kuřecí maso zapečené s těstovinami.
Co budeme potřebovat
- 4 kuřecí prsa
- 500 g nudlí asijského typu
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)
- 200 g čerstvých hub shiitake
- 30 g nakrájené zelené cibulky
- 2 lžíce mletého česneku
- 125 ml rýžového vína
- 20 ml rýžového octa
- 3 lžíce sójové omáčky
Postup
- Opláchněte kuře a osušte. Půlky prsou nakrájejte příčně na nudličky.
- Uvařte si nudle, dokud nezměknou, asi 3 minuty.
- Mezitím nalijte olej do pánve na středně vysokou teplotu.
- Když je olej horký, přidejte cibuli, houby, zelenou cibulku a česnek.
- Často míchejte, dokud cibule a houby nezačnou hnědnout, asi 8 minut.
- Přidejte kuře a často míchejte, asi 3 minuty.
- Přidejte rýžové víno, ocet a sójovou omáčku, vařte aby se chutě propojily, o 1 až 2 minuty déle.
- Smíchejte kuřecí směs a nudle a míchejte při středně vysoké teplotě, dokud směs nebude horká, 2 až 3 minuty.

Česnekové kuřecí nudličky s chilli
Tyto lahodné pikantní chilli kousky kuřete s česnekem používají pouze 3 základní ingredience – papriku, česnek a nudle, a co je nejdůležitější, potřebují 10 minut na vaření! Libujete si v pikantních pokrmech? Potom si zajisté vychutnáte tyto pikantní kuřecí kousky.
Co budeme potřebovat
- 250 g nudlí
- 250 g kuřecích prsou (nakrájené na nudličky)
- 75 g nakrájených žampionů
- 40 g chilli papriček (nakrájené na tenké plátky)
- 1 celý česnek
- 2 jarní cibulky (nakrájené najemno)
- 30 ml sezamového oleje
- 240 g nakrájené papriky
Na omáčku
- 1 lžíce medu
- 2 1/2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
- 2 1/2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce omáčky Hoisin
- 60 ml vody z nudlí
Postup
- K přípravě tohoto receptu použijte velký wok nebo velkou pánev.
- Zahřejte wok/pánev na vysokou teplotu.
- Do rozehřátého woku přidejte olej, nakrájené chilli papričky, česnek a cibuli. Neustále míchejte.
- Jakmile česnek zezlátne, přidejte kuřecí maso a houby.
- Opékejte, dokud kuře nezíská lehce zlatavou barvu.
- Přidejte nakrájenou papriku a omáčku. Smažte 2 minuty, aby kuře absorbovalo chuť.
- Vhoďte předvařené nudle a míchejte, aby se promíchaly.
- V malé misce smíchejte všechny ingredience uvedené na omáčku.
- Omáčku poté vmíchejte do směsi nudlí a kuřích nudliček na česneku.

Objevte podobné tipy
Medovo-česnekové kuřecí nudličky s medem
Tento recept na medové, česnekové kuře a nudle se stane vaší oblíbenou týdenní večeří. Kuře, červenou papriku a cibuli pomalu vařte v ochucené medově česnekové omáčce. Kuřecí maso chutná vždy dokonale, proto zkuste i naší kombinaci kuřete a gnocchi!
Co budeme potřebovat
- 40 g nakrájené cibule
- 1 kg vykostěných kuřecích prsou
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 70 g medu
- 100 ml sójové omáčky
- 30 g kečupu
- 2 lžičky sezamového oleje
- 4 stroužky česneku
- 3 lžičky kukuřičného škrobu
- 3 lžíce studené vody
- 500 g nudlí
Postup
- Do pomalého hrnce dejte nakrájené kuře, nakrájenou cibuli a nakrájenou červenou papriku.
- Ve střední misce prošlehejte med, sójovou omáčku, kečup, sezamový olej a mletý česnek, dokud se nespojí.
- Omáčku nalijte na kuře a zeleninu a promíchejte, aby se ingredience spojily.
- Přikryjte a vařte při nízké teplotě 6 hodin, při vysoké teplotě 4 hodiny.
- Těsně před podáváním smíchejte v malé misce kukuřičný škrob se 3 polévkovými lžícemi studené vody a promíchejte.
- Vmíchejte směs kukuřičného škrobu do pomalého hrnce, aby omáčka zhoustla.
- Před podáváním vhoďte uvařené a okapané nudle.
- Promíchejte a podávejte.
Abyste si mohli připravit maso, které se vám rozpadne v ústech potřebujete mít kvalitní pomalý hrnec! Jaký je ten nejlepší elektrický hrnec, jsme pro vás zjistili a popsali v naší recenzi.

Nudličky z kuřecího masa s česnekem a parmezánem
Tyto krémové česnekové kuřecí kousky z jednoho hrnce jsou stejně snadné jako chutné! Žádná smetana ani velké množství másla, díky čemuž je toto jídlo lehké a snadno stravitelné. K tomuto receptu si můžete připravit i marinované kuřecí kousky, zkuste ty naše!
Co budeme potřebovat
- 4 lžíce másla
- 4-5 stroužků česneku
- 800 ml kuřecího vývaru
- 400 ml mléka
- 500 g linguini
- sůl
- černý
- 1 lžička bazalky
- 50 g parmazánu
- 150 g brokolice
- 2 kuřecí prsa ugrilovaná a nakrájená na nudličky
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce másla.
- Přidejte česnek a vařte asi minutu.
- Přidejte kuřecí vývar, mléko, zbývající 2 polévkové lžíce másla, těstoviny, sůl a pepř a bazalku.
- Za občasného míchání přivedeme k varu.
- Jakmile se vaří, snižte teplotu na mírný var za občasného míchání po dobu 16-20 minut, nebo dokud nejsou nudle uvařené.
- Pokud chcete přidat brokolici, přidejte ji asi po 10 minutách vaření.
- Když jsou nudle hotové, vmíchejte parmazán, kuřecí nudličky a v případě potřeby přidejte trochu mléka, abyste dosáhli požadované konzistence.

Na co si dát pozor při přípravě kuřecího masa?
- Správné uložení: Kuřecí maso by mělo být skladováno v lednici při teplotě pod 5 °C, aby se minimalizovalo riziko růstu bakterií.
- Krájení: Při krájení kuřecího masa je důležité používat čisté a ostré nože a prkýnka, aby se minimalizovalo riziko kontaminace a šíření bakterií.
- Vaření: Kuřecí maso by mělo být zcela uvařeno nebo propečeno, aby se zabránilo šíření bakterií, jako je salmonela. Vnitřní teplota masa by měla dosáhnout minimálně 75°C.
- Hygiena: Je důležité dodržovat základní hygienické zásady při manipulaci s kuřecím masem, jako je pravidelné mytí rukou a čistota kuchyňského náčiní.
- Skladování: Pokud zůstane po přípravě kuřecího masa nějaká část zbytků, měly by být skladovány v lednici a spotřebovány do 2 dnů.