Naše recepty na nudličky z kuřecího masa s česnekem jsou dokonalá kombinace, která potěší každého strávníka

Hledáte inspiraci na nedělní oběd?

Vyzkoušejte naše prvotřídní recepty na kuřecí nudličky na česneku.

Chuť je vyvážená, výrazná a přesto lahodná.

Kuřecí nudličky na česneku

Vychutnejte si naše kuře s česnekem v asijském stylu. Jídlo je tak dokonalé, že ho budete vařit pořád. Stejně tak se zamilujete do našich receptů na kuřecí maso zapečené s těstovinami.

Co budeme potřebovat

  • 4 kuřecí prsa
  • 500 g nudlí asijského typu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)
  • 200 g čerstvých hub shiitake
  • 30 g nakrájené zelené cibulky
  • 2 lžíce mletého česneku
  • 125 ml rýžového vína
  • 20 ml rýžového octa
  • 3 lžíce sójové omáčky

Postup

  • Opláchněte kuře a osušte. Půlky prsou nakrájejte příčně na nudličky.
  • Uvařte si nudle, dokud nezměknou, asi 3 minuty.
  • Mezitím nalijte olej do pánve na středně vysokou teplotu.
  • Když je olej horký, přidejte cibuli, houby, zelenou cibulku a česnek.
  • Často míchejte, dokud cibule a houby nezačnou hnědnout, asi 8 minut.
  • Přidejte kuře a často míchejte, asi 3 minuty.
  • Přidejte rýžové víno, ocet a sójovou omáčku, vařte aby se chutě propojily, o 1 až 2 minuty déle.
  • Smíchejte kuřecí směs a nudle a míchejte při středně vysoké teplotě, dokud směs nebude horká, 2 až 3 minuty.
Miska naplněná lahodnými mazlavými nudličkami se sezamem.
Zdroj: damndelicious.net

Česnekové kuřecí nudličky s chilli

Tyto lahodné pikantní chilli kousky kuřete s česnekem používají pouze 3 základní ingredience – papriku, česnek a nudle, a co je nejdůležitější, potřebují 10 minut na vaření! Libujete si v pikantních pokrmech? Potom si zajisté vychutnáte tyto pikantní kuřecí kousky.

Co budeme potřebovat

  • 250 g nudlí
  • 250 g kuřecích prsou (nakrájené na nudličky)
  • 75 g nakrájených žampionů
  • 40 g chilli papriček (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 celý česnek
  • 2 jarní cibulky (nakrájené najemno)
  • 30 ml sezamového oleje
  • 240 g nakrájené papriky

Na omáčku

  • 1 lžíce medu
  • 2 1/2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
  • 2 1/2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce omáčky Hoisin
  • 60 ml vody z nudlí

Postup

  • K přípravě tohoto receptu použijte velký wok nebo velkou pánev.
  • Zahřejte wok/pánev na vysokou teplotu.
  • Do rozehřátého woku přidejte olej, nakrájené chilli papričky, česnek a cibuli. Neustále míchejte.
  • Jakmile česnek zezlátne, přidejte kuřecí maso a houby.
  • Opékejte, dokud kuře nezíská lehce zlatavou barvu.
  • Přidejte nakrájenou papriku a omáčku. Smažte 2 minuty, aby kuře absorbovalo chuť.
  • Vhoďte předvařené nudle a míchejte, aby se promíchaly.
  • V malé misce smíchejte všechny ingredience uvedené na omáčku.
  • Omáčku poté vmíchejte do směsi nudlí a kuřích nudliček na česneku.
Kuřecí nudličky obalené v pikantním těstíčku s asijskými nudlemi.
Zdroj: dreasdaintykitchen.com

Medovo-česnekové kuřecí nudličky s medem

Tento recept na medové, česnekové kuře a nudle se stane vaší oblíbenou týdenní večeří. Kuře, červenou papriku a cibuli pomalu vařte v ochucené medově česnekové omáčce. Kuřecí maso chutná vždy dokonale, proto zkuste i naší kombinaci kuřete a gnocchi!

Co budeme potřebovat

  • 40 g nakrájené cibule
  • 1 kg vykostěných kuřecích prsou
  • 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
  • 70 g medu
  • 100 ml sójové omáčky
  • 30 g kečupu
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce studené vody
  • 500 g nudlí

Postup

  • Do pomalého hrnce dejte nakrájené kuře, nakrájenou cibuli a nakrájenou červenou papriku.
  • Ve střední misce prošlehejte med, sójovou omáčku, kečup, sezamový olej a mletý česnek, dokud se nespojí.
  • Omáčku nalijte na kuře a zeleninu a promíchejte, aby se ingredience spojily.
  • Přikryjte a vařte při nízké teplotě 6 hodin, při vysoké teplotě 4 hodiny.
  • Těsně před podáváním smíchejte v malé misce kukuřičný škrob se 3 polévkovými lžícemi studené vody a promíchejte.
  • Vmíchejte směs kukuřičného škrobu do pomalého hrnce, aby omáčka zhoustla.
  • Před podáváním vhoďte uvařené a okapané nudle.
  • Promíchejte a podávejte.

Abyste si mohli připravit maso, které se vám rozpadne v ústech potřebujete mít kvalitní pomalý hrnec! Jaký je ten nejlepší elektrický hrnec, jsme pro vás zjistili a popsali v naší recenzi.

Mazlavá omáčka z medu a česneku obalující nudle s kuřecím masem.
Zdroj: tiffycooks.com

Nudličky z kuřecího masa s česnekem a parmezánem

Tyto krémové česnekové kuřecí kousky z jednoho hrnce jsou stejně snadné jako chutné! Žádná smetana ani velké množství másla, díky čemuž je toto jídlo lehké a snadno stravitelné. K tomuto receptu si můžete připravit i marinované kuřecí kousky, zkuste ty naše!

Co budeme potřebovat

  • 4 lžíce másla
  • 4-5 stroužků česneku
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 400 ml mléka
  • 500 g linguini
  • sůl
  • černý
  • 1 lžička bazalky
  • 50 g parmazánu
  • 150 g brokolice
  • 2 kuřecí prsa ugrilovaná a nakrájená na nudličky

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce másla.
  • Přidejte česnek a vařte asi minutu.
  • Přidejte kuřecí vývar, mléko, zbývající 2 polévkové lžíce másla, těstoviny, sůl a pepř a bazalku.
  • Za občasného míchání přivedeme k varu.
  • Jakmile se vaří, snižte teplotu na mírný var za občasného míchání po dobu 16-20 minut, nebo dokud nejsou nudle uvařené.
  • Pokud chcete přidat brokolici, přidejte ji asi po 10 minutách vaření.
  • Když jsou nudle hotové, vmíchejte parmazán, kuřecí nudličky a v případě potřeby přidejte trochu mléka, abyste dosáhli požadované konzistence.
Hrnec plný krémové omáčky z parmezánu a s kuřecím masem.
Zdroj: kidseatbyshanai.com

Na co si dát pozor při přípravě kuřecího masa?

  1. Správné uložení: Kuřecí maso by mělo být skladováno v lednici při teplotě pod 5 °C, aby se minimalizovalo riziko růstu bakterií.
  2. Krájení: Při krájení kuřecího masa je důležité používat čisté a ostré nože a prkýnka, aby se minimalizovalo riziko kontaminace a šíření bakterií.
  3. Vaření: Kuřecí maso by mělo být zcela uvařeno nebo propečeno, aby se zabránilo šíření bakterií, jako je salmonela. Vnitřní teplota masa by měla dosáhnout minimálně 75°C.
  4. Hygiena: Je důležité dodržovat základní hygienické zásady při manipulaci s kuřecím masem, jako je pravidelné mytí rukou a čistota kuchyňského náčiní.
  5. Skladování: Pokud zůstane po přípravě kuřecího masa nějaká část zbytků, měly by být skladovány v lednici a spotřebovány do 2 dnů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X