Výborné recepty na pikantní kuře na 5 různých způsobů. Vyzkoušejte je všechny!

Koupili jste si kuře nebo kuřecí plátky a teď se rozmýšlíte, jak je připravit?

Že by to pro změnu chtělo zase něco jiného?

Poud jste milovníci pikantního, pak rozhodně oceníte naše luxusní recepty na ohnivé kuře 5x jinak.

Zamilujete se!

Těstoviny s pikantní rajčatovou omáčkou a kuřecím masem

Tyto těstoviny s pikantním kuřecím masem připravíte za pouhých 30 minut, takže jsou skvělou volbou na jednoduchou večeři o všedním dni.

INGREDIENCE

  • 230 g nevařených těstovin
  • 2 kuřecí prsa podélně rozkrojená napůl
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/8 lžičky kajenského pepře nebo více, podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 šálku suchého bílého vína nebo kuřecího vývaru
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 1/2 lžičky drcených vloček červeného chilli nebo více, podle chuti
  • 1 špetka cukru dle chuti
  • 2 šálky čerstvého baby špenátu
  • 1/4 šálku čerstvé bazalky, nasekané
  • čerstvě nastrouhaný parmazán (volitelně)

POSTUP

  • Těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu.
  • Kuřecí prsa rozkrojte podélně napůl, abyste měli 4 tenčí kousky.
  • Přidejte česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku, kajenský pepř a trochu soli a pepře do malé misky a promíchejte.
  • Každý kus kuřete potřete z obou stran směsí koření.   
  • Přidejte olivový olej do pánve a nechte ho několik minut zahřívat na středně vysoké teplotě.
  • Kuře opékejte 5-6 minut z každé strany nebo dokud není zlaté a propečené.
  • Přeneste na talíř.
  • Snižte teplotu na střední.
  • Do stejné pánve přidejte česnek a víno.
  • Nechte probublávat asi 30 sekund a seškrábněte všechny hnědé kousky ze dna pánve.
  • Přidejte drcená rajčata a vločky červeného chilli.
  • Nechte omáčku vařit asi 5 minut a občas promíchejte.
  • Mezitím nakrájejte kuře na nudličky.
  • Omáčku dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  • Pokud je chuť trochu kyselá, přidejte špetku nebo dvě cukru.
  • Do omáčky vmíchejte špenát a bazalku a poté přidejte scezené těstoviny a promíchejte.
  • Můžete také přidat pár lžic horké vody z těstovin na rozředění.
  • Těstoviny podávejte s kuřetem a s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Rěstoviny s pikantním kuřecím masem servírované na talíři s vidličkou.
www.saltandlavender.com

Vyzkoušejte také naše lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou!

Kuře po sečuánsku

Úžasný pikantní pokrm z jemných kousků kuřete a barevné zeleniny se sladko-slanou omáčkou! Sečuánské kuře asi všichni známe z čínských bister, vy si ho teď můžete jednoduše připravit u vás doma.

INGREDIENCE

  • 1/4 šálku rostlinného oleje
  • 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na 2,5 cm kousky
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 1/2 šálku cibule, nakrájené na centimetrové kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na 2,5 cm kousky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na 2,5 cm kousky
  • 25 malých sušených červených chilli papriček
  • 1 lžíce sečuánského pepře (volitelně)
  • 1 a 1/2 lžičky lisovaného česneku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • sůl a pepř na dochucení

Na omáčku:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 a 1/2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 a 1/2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru

POSTUP

  • Vložte maso do misky s kukuřičným škrobem a solí a pepřem podle chuti.
  • Promíchejte.
  • Zahřejte rostlinný olej ve velké pánvi na vysokém plameni.
  • Dejte kuře v jedné vrstvě do pánve.
  • Smažte 3–4 minuty z každé strany do zlatohněda.
  • Možná budete muset tento krok provést v dávkách.
  • Vyjměte kuře z pánve.
  • Přikryjte, aby zůstalo teplé.
  • Do pánve přidejte cibuli a červenou a zelenou papriku.
  • Vmíchejte chilli papričky a sečuánský pepř.
  • Restujte 3-4 minuty nebo dokud zelenina nezměkne.
  • Přidejte česnek a zázvor do pánve; restujte dalších 30 sekund.
  • Vraťte do pánve kuře.
  • Zatímco se kuře a zelenina vaří, připravte si omáčku.
  • V malé misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
  • Přidejte omáčku do kuřecí směsi a přiveďte k varu; vařte 30 sekund až 1 minutu, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  • Ihned podávejte.
Sečuánské kuřecí kousky se zeleninou na pánvi.
www.dinneratthezoo.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze pánví wok. Kdo vyhrál v našem srovnání? 


Ohnivé kuře na červeném kari

Kdo by nemiloval výrazné thajské chutě! Červená kari pasta je navíc tak dobrá, že na ní můžete připravit snad cokoli a vždy vám vyjde luxusní pokrm. Vyzkoušejte tento recept s kuřecím masem, fazolkami a thajskou bazalkou a zamilujete se!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2–4 lžíce červené kari pasty
  • 2x 400 g konzerva kokosového mléka
  • 30–50 g tmavého třtinového cukru
  • 30–60 ml rybí omáčky
  • 1/2 lžičky drceného chilli nebo nasekaná červená chilli paprička
  • 350 g zelených fazolových lusků
  • 450 g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
  • 1/4 hrnku nasekaných listů thajské bazalky + 1 velká snítka

POSTUP

  1. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu.
  2. Přidejte asi 3 hrnky vody, kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli.
  3. Přiveďte k varu a přidejte šikmo nakrájené zelené fazolky.
  4. Vařte na středním ohni 3 až 5 minut.
  5. Nakonec přidáme kuře a snítku bazalky.
  6. Vařte ještě asi 3 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté.
  7. Odstraťe bazalku.
  8. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
  9. Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou.
  10. Můžete podávat s dušenou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Thajské červené kuřecí kari na pánvi s vařečkou.
www.recipetineats.com

Máme pro vás i další luxusní recepty na kuřecí na kari a už je jen na vás, který z nich si vyzkoušíte.

Pikantní kuře na pivu a medu

Rychlý a skvělý recept na pikantní kuře, které lze připravit v jednom hrnci.  Recept spojuje vynikající chuť piva, medu a chilli omáčky.

INGREDIENCE

  • 6 kuřecích stehen, krájených na horní a dolní části
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 250 ml piva
  • 1 lžíce balzamikového octu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička chilli omáčky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky hladké mouky

POSTUP

  1. V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy.
  2. Přimíchejte česnek, krátce orestujte.
  3. Přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku.
  4. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala.
  5. Pak odstavte.
  6. Kuřecí maso ze všech stran osolte, opepřete a poprášte moukou.
  7. Zvyšte plamen a do pánve vlijte zbylý olej a maso.
  8. Opečte ze všech stran.
  9. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo.
  10. Duste kuře do měkka.
  11. Užijte si to!
Pálivé kousky kuřete na talíři.
www.tablefortwoblog.com

Ohnivé kuře z Nashvillu

Pokud jste nikdy nejedli ohnivé kuře z Nashvillu, řeč je o lahodném, ultrakřupavém, pikantním kuřeti, které je navíc potřené pikantním olejem. Skvěle chutná v kombinaci s bílým chlebem a kyselou okurkou.

INGREDIENCE

  • 2 kuřata (každé o hmotnosti cca 1,5 – 2 kg), každé nakrájené na 10 kousků (prsa rozpůlená)
  • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce plus 4 lžičky soli
  • 4 velká vejce
  • 2 šálky podmáslí nebo plnotučného mléka
  • 2 lžíce Tabasca
  • 4 šálky hladké mouky
  • rostlinný olej (na smažení; asi 10 šálků)
  • 6 lžic kajenského pepře
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • bílý chléb a nakládané okurky (k podávání)

POSTUP

  • Dejte kuře do mísy a posypte černým pepřem a 2 lžícemi soli.
  • Přikryjte a nechte alespoň 3 hodiny chladit.
  • Ve velké míse rozšlehejte vejce, podmáslí a tabasco.
  • Promíchejte mouku a zbývající 4 lžičky soli v další velké misce.
  • Zahřívejte asi 5 cm oleje ve velkém hrnci na středně vysokém plameni, dokud olej nedosáhne teploty 162 stupňů Celsia.
  • Osušte kuře.
  • Pracujte vždy s 1 kouskem, které obalte v moučné směsi, setřeste přebytek, poté ponořte do směsi podmáslí a nechte přebytek odkapat zpět do mísy.
  • Znovu posypte moukou a dejte na plech.
  • Obalové kuřecí kousky smažte po 4 kusech, během smažení občas otočte.
  • Kuře je hotové, když je tmavě zlatavě hnědé a křupavé a když zasunute teploměr do nejtlustší části kousku, ukazuje alespoň 72° Celsia .
  • Přeneste na čistou mřížku umístěnou uvnitř plechu na pečení.
  • Nechte mírně vychladnout.
  • Šlehejte kajenský pepř, třtinový cukr, chilli prášek, česnekový prášek a papriku ve střední misce; opatrně zašlehejte i 1 hrnek oleje.
  • Smažené kuře potřete pikantním olejem.
  • Podávejte s chlebem a kyselou okurkou.
Smažené pikantní kuřecí kousky na tácu.
www.bonappetit.com

Je libo také recepty na domácí stripsy z kuřecího masa? Rychlovka, kterou si zamilujete!

K chuti může přijít jemná studená omáčka z majonézy nebo jogurtu nebo zeleninový salát s lahodným dresinkem, které trochu vyrovnají ostrost základní chuti.

A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X