Ohnivé pikantní kuřátko: recept a přesný postup

Koupili jste si kuře nebo kuřecí plátky a teď se rozmýšlíte, jak je připravit?

Že by to pro změnu chtělo zase něco jiného?

Už bylo kuře smažené, pečené, zapečené, dušené, se zeleninou i bez ní i kuře na smetaně.

Přitom jste chtěli kuře grilovat, ale není na to vhodné počasí.

Tak co kdybyste si zkusili připravit tentokrát kuře pikantní nebo přímo ďábelsky ostré tak, že připomíná plameny.

Inspirujte se našimi recepty na ohnivé kuře!

Ohnivé kuře Arrabitta

Kuře Arrabbiata je velmi chutný a snadno připravitelný recept převzatý z italské kuchyně.

V překladu znamená doslova rozzlobené kuře, díky své ohnivé příchuti chilli papriček.

Zkuste připravit pálivé kuře, které je ideální pro večeři s přáteli a příbuznými.

Související recepty

INGREDIENCE

  • 1 kg kuřecího masa
  • 70 g libové slaniny
  • 1 cibule
  • 1 palička česneku
  • 170 ml červeného vína
  • 1 palička česneku
  • 600 g sterilizovaných rajčat
  • 5 lžic rajčatové šťávy (pyré)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • petržel

POSTUP

  1. Kuře naporcujeme na 6–8 kusů.
  2. Slaninu pokrájíme na kousky a osmažíme na oleji.
  3. Do hrnce dáme kousky kuřete a zprudka je osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
  4. Vyndáme z hrnce.
  5. Do výpeku v hrnci vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a oloupané stroužky česneku.
  6. Chvíli opékáme, pak do hrnce vrátíme maso, vlijeme víno a necháme dušením odpařit alkohol.
  7. Postupně přidáváme nasekané chilli papričky, rajčata z plechovky a pyré.
  8. Podle chuti osolíme a přiklopené dusíme zhruba hodinu, aby maso odpadalo od kostí.
  9. Dochutíme solí a pepřem
  10. Podáváme posypané petrželkou.

Ohnivé kuře Arrabittazdroj: iwebradio.fm

Ohnivé kuře na červeném kari

INGREDIENCE

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2–4 lžíce červené kari pasty
  • 2x 400 g konzerva kokosového mléka
  • 30–50 g tmavého třtinového cukru
  • 30–60 ml rybí omáčky
  • 1/2 lžičky drceného chilli nebo nasekaná červená chilli paprička
  • 350 g zelených fazolových lusků
  • 450 g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
  • 1/4 hrnku nasekaných listů thajské bazalky + 1 velká snítka

POSTUP

  1. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme a mícháme kari pastu.
  2. Přidáme asi 3 hrnky vody, kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli.
  3. Přivedeme k varu a šikmo nakrájené zelené fazolky.
  4. Vaříme na středním ohni 3 až 5 minut.
  5. Nakonec přidáme kuře a snítku bazalky.
  6. Vaříme ještě asi 3 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté.
  7. Odstraníme bazalku.
  8. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme.
  9. Kari rozdělíme do misek, posypeme čerstvou nasekanou bazalkou.
  10. Můžeme podávat s dušenou rýží nebo rýžovými nudlemi.

Ohnivé kuře na červeném karizdroj: bbcgoodfood.com

Bazalka thajská voní výrazněji než evropská a navíc chutná po lékořici a anýzu.

Napomáhá špatnému zažívání, podporuje správnou funkci močového měchýře, ledvin i jater. Pozitivně ovlivňuje i dráhu močových cest. Působí proti infekcím.

Pikantní kuře na pivu a medu

Rychlý a skvělý recept na pikantní kuře, které lze připravit v jednom hrnci.  Recept spojuje vynikající chuť piva, medu a chilli omáčky.

INGREDIENCE

  • 6 kuřecích stehen, krájených na horní a dolní části
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 250 ml piva
  • 1 lžíce balzamikového octu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička chilli omáčky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky hladké mouky

POSTUP

  1. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji necháme osmahnout do zlaté barvy.
  2. Přimícháme česnek, krátce orestujeme.
  3. Přilijeme polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku.
  4. Mícháme, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala.
  5. Pak odstavíme.
  6. Kuřecí maso ze všech stran osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
  7. Zvýšíme plamen, do pánve vlijeme zbylý olej a maso.
  8. Opečeme ze všech stran.
  9. Přilijeme připravenou omáčku a přidáme zbývající pivo.
  10. Dusíme kuře do měkka.

Pikantní kuře na pivu a meduzdroj: tablefortwoblog.com

Ke kuřeti s opravdu ostrou chutí se hodí různě upravená rýže, pečené hranolky nebo pečené brambory.

K chuti může přijít jemná studená omáčka z majonézy nebo jogurtu nebo zeleninový salát s lahodným dresinkem, které trochu vyrovnají ostrost základní chuti.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

Další tipy co vařit