Nejlepší recepty na cheesecake s malinami, které kdy ochutnáte! Zkuste je s námi

Sladké a krémové, takové jsou jedinečné recepty na malinový cheesecake!

Vychutnejte si dokonalou chuť vláčné náplně na křehkém základu.

Jak udělat tvarohový koláč nejen chutným, ale také krásným na pohled?

Podívejte se na konec článku!

Malinový cheesecake bez pečení

Přizpůsobte si cheesecake se celými malinami přidáním bílé čokolády, jogurtu nebo mascarpone, nebo pro bohatší a chuťově zajímavější základ vyměňte grahamové sušenky za čokoládové. Anebo se pusťte do těchto nepečených sušenkový dortů, jsou vhodné pro každou oslavu!

Co budeme potřebovat

  • 300 g grahamových sušenek
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 500 g plnotučného měkkého sýra
  • 100 g moučkového cukru (plus 2 polévkové lžíce)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 ml husté smetany
  • 300 g malin
  • moučkový cukr (na posypání)

Postup

  • Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku.
  • Přendejte do misky a vmíchejte rozpuštěné máslo, dokud nebude směs vypadat jako vlhký písek.
  • Máslovou drobenku vyklopte do formy o průměru 20 cm a vtlačte do základny formy, dokud nevznikne hladká, rovnoměrná vrstva.
  • Dejte do lednice a chlaďte.
  • Měkký sýr, cukr, vanilku a smetanu přendejte do mísy a vyšlehejte elektrickým šlehačem do zhoustnutí a krému.
  • Přidejte asi dvě třetiny malin a lehce je vařečkou pomačkejte, abyste z nich vymáčkli trochu šťávy a poté zamíchejte.
  • Cheesecakovou směs vyklopte na vychladlý základ a povrch uhlaďte stěrkou.
  • Nechte chladit alespoň 6 hodin, nejlépe přes noc.
  • Před podáváním opatrně vyjměte z formy, posypte zbylými malinami a případně poprašte moučkovým cukrem.
Sladký koláč plný nadýchané náplně s kousky celých malin a vláčnou krustou.
Zdroj: jessiebakescakes.com

Cheesecake s malinami a řeckým jogurtem

Perfektní recept na nepečený malinový krémový tvarohový koláč s nádechem citronu. Je to ideální letní dezert a díky jednoduchému postupu je jeho příprava opravdu snadná. Stejně jako tyto cheesecaky s jahodami, to je taky to správné letní osvěžení.

Co budeme potřebovat

  • 85 g másla
  • 175 g sušenek
  • 300 g plnotučného smetanového sýra
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 150 ml husté smetany
  • 2 citrony (oloupané a odšťavněné)
  • 75 g moučkového cukru
  • 225 g malin
  • 2 lžičky moučkového cukru

Postup

  • Dno kulaté dortové formy vyložte papírem.
  • V hrnci rozpusťte máslo a vmíchejte rozdrcené sušenky.
  • Míchejte, dokud nejsou dobře obalené v másle.
  • Sušenkovou směs vyklopte na základ připravené formy a urovnejte s dnem a dejte chladit.
  • Mezitím v míse smíchejte smetanový sýr, řecký jogurt, smetanu, kůru a šťávu z 1½ citronu a moučkový cukr.
  • Přidejte půlku malin.
  • Vyjměte sušenkový základ z lednice a přidejte malinovo-jogurtovou směs.
  • Vraťte do lednice a nechte alespoň 4 hodiny chladit.
  • Malinový cheesecake podávejte ozdobený zbylými malinami a posypaný moučkovým cukrem.
Křehká krusta s lehkou tvarohovo jogurtovou náplní a kousky malin.
Zdroj: janespatisserie.com

Tvarohový koláč s mascarpone, malinami a granátovým jablkem

Málokdo nemiluje malinový cheesecake. Tento recept se mírně liší od některých ostatních, protože nevyžaduje pečení ani želatinu a netuhne stejným způsobem jako běžný tvarohový koláč, který si můžete s námi připravit v 6 různých variantách, takže textura je jemnější a krémovější.

Co budeme potřebovat

  • 250 g grahamových sušenek
  • 100 g másla
  • 600 g plnotučného smetanového sýra
  • 250 g sýra mascarpone
  • 350 g moučkového cukru
  • 400 g malin
  • 250 g semínek granátového jablka

Postup

  • Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
  • Sušenky rozdrťte válečkem najemno.
  • Drobky přendejte do velké mísy, přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
  • Směs vyklopte do vymazané formy a uhlaďte.
  • Dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Krátce prošlehejte smetanový sýr, mascarpone a moučkový cukr, pak přidejte maliny a pokračujte ve šlehání. Dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Vyjměte sušenkový základ a směs smetanového sýra z lednice a směs opatrně nalijte na sušenkový základ.
  • Ujistěte se, že jsou semínka z granátového jablka suchá, poté je přidejte na vrch malinového cheesecaku, aby zakrývala vrstvu z mascarpone.
  • Dejte do lednice na 8 hodin nebo přes noc.

Není nic lepšího než si vychutnat krémový tvarohový koláč s malinami s krémovou pěnou na vašem latté nebo cappuccinu. Nejlahodnější kávu vám připraví skvělé kávovary DeLonghi, vyberte si z naší recenze ten pravý pro vás!

Nepečený tvarohový koláč s malinovou náplní a zrníčky granátového jablka.
Zdroj: gastrosenses.com

Pečený čokoládový cheesecake s kousky malin

Tento recept na cheesecake z trouby byl inspirován dvěma lahodnými dezerty: čokoládovo-malinovým dortem a čokoládovým cheesecakem! Už jste některý z nich vyzkoušeli? To jsou nejlepší sladké recepty, které si musíte alespoň jednou připravit i vy. A zkuste je třeba podle nás!

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 1 balení Oreo sušenek
  • 115 g másla (rozpuštěného)

Na cheesecake

  • 340 g polosladké čokolády
  • 2 lžičky kávy (může být instantní)
  • 680 g plnotučného smetanového sýra
  • 200 g cukru krystal
  • 70 g hnědého cukru
  • 2 a 1/2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 4 velká vejce
  • 2 žloutky
  • 170 g husté smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 120 gramů čerstvých malin

Na polevu

  • 230 g polosladké čokolády
  • 280 g husté smetany
  • 60 g másla

Na ozdobu

  • 120 g čerstvých malin
  • 220 ml čokoládové omáčky
  • 1/2 lžičky kakaového prášku

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Vymažte dno a boky dortové formy. Vnější část formy zabalte do vrstev odolné hliníkové fólie.
  • Ve velké míse smíchejte drcené sušenky a rozpuštěné máslo, dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Směs vtlačte na dno a mírně nahoru po stranách.
  • Korpus pečeme v předehřáté troubě 10 minut. Vyjměte krustu z trouby a dejte stranou.
  • Snižte teplotu trouby na 160 stupňů.
  • Na vodní lázni si rozpusťte 340 g nasekané čokolády a kávu.
  • Umixujte smetanový sýr, oba cukry a kakaový prášek a vyšlehejte dohladka. Přidejte vejce a žloutky.
  • Pomalu přidávejte smetanu a vanilku, dokud se nespojí.
  • Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
  • Polovinu náplně nalijeme na částečně upečený korpus. Přidejte maliny. Poté navrch nalijte zbývající náplň.
  • Formu vložte velkého plechu. Umístěte pekáč do předehřáté trouby a nalijte do plechu tolik horké vody, aby byla ve výšce cca. 3 cm.
  • Cheesecake pečte ve vodní lázni 1 hodinu a 10 minut, nebo dokud střed koláče neztuhne, ale stále se mírně chvěje.
  • Po upečení vyjměte koláč z vodní lázně a opatrně uvolněte fólii a poté špičkou nože ihned přejeďte po stranách formy, aby horní část nepopraskala.
  • Nechte zcela vychladnout ve formě a poté ho dejte vychladit alespoň na 6 hodin do lednice, než jej vyjmete z formy a nakrájíte.
  • Na čokoládovou polevu si v horké smetaně rozpusťte nasekanou čokoládu.
  • Přidejte máslo a míchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí. Na vychladlý cheesecake nalijte polevu. Nechte stranou, dokud neztuhne, asi 1 hodinu.
  • Při podávání každý plátek tvarohového koláče polijte troškou čokoládové omáčky, přidejte několik malin a lehce poprašte kakaovým práškem.

Malinový cheeseecake uchovávejte volně zakrytý v chladničce po dobu až 5 dnů.

Nádherný čokoládový koláč s celými malinami a moučkovým cukrem.
Zdroj: thepolkadotter.com

Čím ozdobit nejen malinový cheesecake?

Ovocné omáčky jsou jednou z nejoblíbenějších přísad na cheesecake. Ovocné druhy jako broskev, citron, malina, borůvka, ostružina a jahoda jsou skvělou volbou.

Přidejte si do receptu zavařeninu z rebarbory, jahod a třešní, ty jsou skvělé a vyniknou na tvarohovém koláči.

Na tvarohový koláč můžete použít bonbóny, ořechy.

Čerstvé ovoce je v létě vždy oblíbené. Borůvky, jahody a ostružiny.

Vedle ovoce můžete použít bílou čokoládu, čokoládové hobliny a košíčky s arašídovým máslem.

Dálé jsou tu marshmallows, které nejsou zrovna bonbóny, ale také spadají do kategorie ozdob.

Citronové pusinky, zakysaná smetana, smetanový sýr a šlehačka jsou skvělé krémové polevy.

Ganache, horký fudge, čokoládový karamel nebo čokoládový likér mohou udělat cheesecake velmi sladkým a dokonalým dezertem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X