Recept: Mleté řízky s vejci

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg mletého masa
  • 1 rohlík
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1-2 lžíce polohrubé mouky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej. Dále kousek slaniny
  • 2 vejce
  • 2 lžíce okapaného sterilovaného hrášku (nemusí být)
  • 4 plátky sýra.

Postup receptu

  1. Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, po prosáknutí vymačkáme a rozmělníme
  2. Přidáme ho k mletému masu spolu s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, moukou, pepřem a solí
  3. Vše dobře propracujeme a pak ze směsi vytvarujeme tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na oleji
  4. Pak je pokryjeme míchanými vejci, připravenými na rozškvařených kostičkách slaniny a promíchaných s hráškem, pepřem a solí
  5. Nahoru položíme plátky sýra, zakryjeme pokličkou a v troubě zahřejeme, aby se sýr roztavil
  6. Příloha: brambory, zeleninová obloha

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 11 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *