Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg filé
  • 1 cibule
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1-2 bobkové listy
  • kousek celerové natě
  • půl lžičky soli. Příloha: 1 lžíce másla
  • 1 pór
  • 80 dkg brambor
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 20 dkg bílého jogurtu
  • 1 lžička Solamylu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce čerstvého nebo sterilovaného kopru.

Postup receptu

  1. Filé pokrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronem
  2. Do 3/4 l vody dáme bobkové listy, celerovou nať, na plátky nakrájenou oloupanou cibuli a sůl
  3. Vše uvedeme do varu a 10 minut povaříme
  4. Pak vložíme filé, cca 10 minut je mírným varem povaříme, vyjmeme a prozatím odložíme
  5. Rozehřejeme máslo a opečeme na něm na kolečka nakrájený pór a na plátky nakrájené brambory
  6. Po opečení zalijeme scezeným rybím vývarem a vaříme do změknutí brambor
  7. Pak přebytečný vývar slijeme a brambory zalijeme jogurtem smíchaným s jogurtem, solamylem, křenem, solí, pepřem a koprem
  8. Dochutíme podle potřeby vložíme vařené kostky filé a prohřejeme

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 18 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *