Tisk

Červená čočka

Různé odrůdy čočky se obvykle rozlišují podle barvy, podle které získávají i název. Jinak mají všechny druhy čočky plochý diskovitý tvar a liší se pouze velikostí zrn. Červená čočka je zvláštní druh čočky, pěstované a používané zejména na Středním Východě, kde je jednou ze základních potravin. Je jediným druhem čočky, který se nemusí před vařením máčet. Naopak velmi rychle se rozvaří na kaši. Její použití v kuchyni je stejné jako u ostatních čoček, ale zvlášť vhodná je při vaření asijských a arabských jídel. 


Další pojmy slovníku:

  • Makrela

    Tato ryba se nazývá makrela obecná a jedná se o mořskou rybu žijící v poměrně velkých počtech v různých mořích. Velikostí se jedná o menší rybu o...

  • Karafa

    Je to dekorativní nádoba pro studené nápoje, která má obvykle úzké hrdlo a je často vybavena uzávěrem. Obvykle je vyrobena ze skla, ale může být i...

  • Kapr

    Kapr pochází z jihovýchodní Evropy a Asie. Kromě přirozeného výskytu ve volné přírodě se běžně chová v umělých nádržích, rybnících, jezerech a...

  • Extra virgin olivový olej (Panenský olivový olej)

    Olivový olej prodávaný pod značkou Extra virgin (extra panenský) patří k nejkvalitnějším stolním olejům. Je vyráběn z prvního lisování oliv a...

  • Anýz

    Bylinka pěstovaná i u nás jako domácí koření. Používají se drobná sušená semínka podobná kmínu. Mají vonnou a sladkou chuť. Mletý anýz se přidává...



Nové příspěvky