Tisk

Červená čočka

Různé odrůdy čočky se obvykle rozlišují podle barvy, podle které získávají i název. Jinak mají všechny druhy čočky plochý diskovitý tvar a liší se pouze velikostí zrn. Červená čočka je zvláštní druh čočky, pěstované a používané zejména na Středním Východě, kde je jednou ze základních potravin. Je jediným druhem čočky, který se nemusí před vařením máčet. Naopak velmi rychle se rozvaří na kaši. Její použití v kuchyni je stejné jako u ostatních čoček, ale zvlášť vhodná je při vaření asijských a arabských jídel. 


Další pojmy slovníku:

  • Rotiserie (Rotisserie)

    Název je odvozen z francouzštiny, pochází z poloviny 15.století a označuje zařízení na takový způsob rožnění, kdy se jídlo, nejčastěji maso,...

  • Porridge

    Porridge je obilninová kaše vařená ve vodě nebo v mléce. Kromě obilnin jako oves, pšenice, ječmen nebo kukuřice se může použít i rýže, brambory...

  • Těstoviny

    Původ těstovin historikové umisťují do Číny, odkud je do Evropy ve 13. století údajně přinesl italský cestovatel Marco Polo. Na jejich rozšíření po...

  • Máslo

    Máslo se kdysi stloukalo v zemědělských domácnostech ze sbírané smetany v máselnicích, které dnes spolu s formami na kostky másla můžeme vidět už...

  • Cizrnová mouka

    Cizrna je luštěnina velmi podobná hrachu, odtud také její lidový název římský hrách a její používání jako luštěniny. Pěstování cizrny je však...



Nové příspěvky