Tisk

Červená čočka

Různé odrůdy čočky se obvykle rozlišují podle barvy, podle které získávají i název. Jinak mají všechny druhy čočky plochý diskovitý tvar a liší se pouze velikostí zrn. Červená čočka je zvláštní druh čočky, pěstované a používané zejména na Středním Východě, kde je jednou ze základních potravin. Je jediným druhem čočky, který se nemusí před vařením máčet. Naopak velmi rychle se rozvaří na kaši. Její použití v kuchyni je stejné jako u ostatních čoček, ale zvlášť vhodná je při vaření asijských a arabských jídel. 


Další pojmy slovníku:

  • Cukr moučkový

    Bílý moučkový cukr se vyrábí mletím krystalového cukru najemno. Ve starších receptech se někdy uvádí jako cukr práškový. Je to jemný cukr, do...

  • Zelí červené

    Červené zelí je odrůda zelí, která vytváří středně velkou kulovitou hlávku červenofialové barvy. Připravuje se obdobným způsobem jako zelí bílé....

  • Hořčice dijonská

    Hořčic je mnoho druhů a to i těch, které se nazývají dijonská nebo pro nás ještě jednodušeji francouzská. Nejznámější je však burgundská dijonská...

  • Slanina

    Jako slanina nebo také špek se označuje solené či uzené vepřové sádlo. Sádlo se nechává proležet v solném roztoku a někdy se ještě následně udí....

  • Maizena

    Jedná se o kukuřičnou škrobovou moučku. Maizena je její velmi starý obchodní název běžně užívaný v jednotlivých kuchařských předpisech. Tato...



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...