Vynikající recepty na bábovky z banánů vám vyrazí dech a nenechají vás přestat jíst. Jsou tak lahodné!

Nadýchané, voňavé a jemné. To jsou naše recepty na banánovou bábovku.

Provoňte si celý byt a nechte chuť banánů tančit ve vašich ústech.

Jakou si připravíte, jako první?

Banánová bábovka s karamelem

Bohatá, delikátní bábovka s banánem, která si získá každého jednoho strávníka, který ji ochutná! Stejně jako tyto recepty na banánové moučníky nebo banánový chlebíček!

Co budeme potřebovat

  • 600 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 80 g másla
  • 80 g hery
  • 200 g hnědého cukru
  • 100 g bílého cukru
  • 4 zralé banány (rozmačkané)
  • 5 vajec
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 125 ml mléka
  • 50 g nasekaných pekanových ořechů

Na karamel

  • 80 g másla
  • 50 g hnědého cukru
  • 50 g bílého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 70 ml husté smetany

Postup

  • Předehřejte troubu na 165 stupňů C.
  • V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
  • Smíchejte másla, Heru, hnědý cukr a bílý cukr elektrickým šlehačem ve velké míse do světlé a nadýchané hmoty. Směs by měla mít světlejší barvu.
  • Přidejte banány a následně vejce.
  • Společně s vejci zašlehejte i 2 lžičky vanilkového extraktu.
  • Postupně přilévejte mléko a moučnou směs a míchejte, dokud se vše nezapracuje.
  • Přidejte pekanové ořechy.
  • Nalijte těsto do připravené formy.
  • Pečte v předehřáté troubě, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 1 hodinu a 20 minut.
  • Mezitím si připravte polevu.
  • Zahřejte máslo, hnědý cukr, bílý cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a hustou smetanu v hrnci na střední teplotu.
  • Za stálého míchání míchejte, dokud se cukry nerozpustí, a poté 1 minutu mírně vařte.
  • Nalijte na vyklopenou upečenou banánovou bábovku.
Nadýchaná bábovka plná banánové chuti s karamelovou polevou.
Zdroj: lifeloveandsugar.com

Bábovka s banány a ořechy

Banánová bábovka plná křupavých ořechů, které pozvednou její chuť zase o něco výš. Vychutnejte si ji s nejlepší kávou z kávovaru Krups, které jsme podrobily recenzi.

Co budeme potřebovat

  • 200 g másla (změkčené)
  • 400 g hladké mouky
  • 4 zralé banány
  • 200 ml javorového sirupu
  • 25-50 ml mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 vejce z volného chovu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g pekanových ořechů (nahrubo nasekaných)
  • 200 ml husté smetany

Postup

  • Předehřejte troubu na 170 stupňů.
  • Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  • Banány rozmixujte, dokud nejsou nahrubo nasekané, poté přidejte javorový sirup a rozmixujte na hladkou pastu.
  • Nalijte až 50 ml mléka a v případě potřeby znovu promíchejte, abyste získali hladší konzistenci.
  • Ve velké míse ušlehejte máslo a cukr, dokud směs nebude bledá a nadýchaná.
  • Přidávejte vejce.
  • Do mísy přidejte prášek do pečiva, mouku, banánovou kaši a tři čtvrtiny pekanových ořechů.
  • Směs jemně promíchejte, dokud se nespojí.
  • Do připravené formy nalijte směs na banánovou bábovku . Poté ji posypte zbývajícími nasekanými pekanovými ořechy.
  • Pečte 45–60 minut, nebo dokud není vršek zlatavě hnědý a špejle zapíchnutá do středu bábovky nevyjde čistá.
  • Bábovku nechte na 10 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
  • Mezitím v hrnci přiveďte k varu smetanu a zbývající javorový sirup. Pokračujte ve vaření po dobu 3-5 minut, nebo dokud směs mírně nezhoustne, poté odstavte, dokud zcela nevychladne.
  • Před podáváním potřete vršek banánové bábovky polevou z javorového sirupu. Nechte 10 minut odstát, poté nakrájejte na plátky a podávejte.

Banány pohodlně rozmixujete i výkonným tyčovým mixérem. Jaký si vybrat se dozvíte v naší recenzi na webu.

Bábovka s dokonalou jemnou texturou s ořechy uvnitř.
Zdroj: cookiesandcups.com

Bábovka z banánu s jogurtem

Dejte si svou banánovou bábovku s jogurtem ke snídani nebo sladké svačině během dne. Její chuť vám vždy zlepší náladu. Stejně jako tyto recepty na jogurtové moučníky.

Co budeme potřebovat

  • 140 g celozrnné mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 300 g rozmačkaného banánu
  • 4 lžíce agávového sirupu
  • 3 velká vejce
  • 150 ml nízkotučného přírodního jogurtu
  • 25 g nasekaných vlašských ořechů

Postup

  • Troubu rozehřejte na 160 stupňů.
  • Vymažte formu na bábovku a vysypte jí moukou.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a špetku soli.
  • Smíchejte banány, sirup, vejce a jogurt.
  • Rychle vše vmíchejte do suchých ingrediencí a posypte ořechy.
  • Pečte 1 hodinu 10 minut až 1 hodinu 15 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá.
  • Vychlaďte ve formě na mřížce.
Do zlatova upečená bábovka s jogurtem a banány uvnitř.
Zdroj: beatbakeeat.com

Hrníčková banánová bábovka

Tato bábovka má vláčnou texturu skvělého s lahodnou chutí banánů. Nejlepší na tomto receptu je, že vám k měření bude stačit jeden obyčejný hrneček! Ten vám bude stačit v dalších 5 receptech na sladké buchty z hrníčku.

Co budeme potřebovat

  • 1 1/2 šálku nesoleného másla (měkkého)
  • 2 1/2 šálku cukru
  • 5 velkých vajec
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky zralých banánů (asi 3-4 velké, rozmačkané na kaši)
  • 3 1/2 šálků hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • Vymažte a vysypte formu na bábovku.
  • Ušlehejte máslo, dokud nebude světlé a nadýchané.
  • Přidejte cukr a dále míchejte.
  • Přidávejte vejce a šlehejte, dokud není směs světlá a nadýchaná.
  • Přidejte vanilku.
  • Prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Na nízké otáčky střídavě přidávejte suché ingredience do máslové směsi s banánovým pyré.
  • Těsto vlijte do připravené pánve.
  • Vložte do trouby a pečte, dokud párátko, nevyjde čisté, přibližně 90-120 minut.
Drobivé banánové těsto s ořechy a polevou.
Zdroj: anaffairfromtheheart.com

Banánová bábovka s čokoládouvou polevou

Tato čokoládová mramorová bábovka s banány je to oblíbená u všech věkových kategorií. Zejména prto, že je vždy vláčná, máslová a plná banánové chuti. Plus ke všemu si můžete vychutnat i extra čokoládovou ganache polevu!

Co budeme potřebovat

  • 115 g čokolády (jemně nasekané)
  • 240 ml husté smetany ke šlehání

Na bábovku

  • 345 g rozmačkaných banánů (asi 4 střední nebo 3 velké zralé banány)
  • 375 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 170 g nesoleného másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g hnědého cukru
  • 3 velká vejce
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 320 ml podmáslí

Postup

  • Na polevu dejte nasekanou čokoládu do žáruvzdorné misky.
  • Smetanu zahřejte v malém hrnci na střední teplotu, dokud nezačne jemně vařit.
  • Nalijte ji na čokoládu a poté ji nechte 2–3 minuty odležet, aby čokoláda jemně změkla. Velmi pomalu míchejte, dokud se čokoláda se smetanou úplně nespojí a čokoláda se nerozpustí.
  • Polovinu dejte stranou (180 ml) a nechte ji při pokojové teplotě chladnout, dokud nezhoustne do konzistence podobné omáčce, asi 30 minut.
  • Zbytek zakryjte a chlaďte.
  • Předehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku vymažte tukem.
  • Banány rozmačkejte a dejte stranou.
  • Smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
  • Vyšlehejte máslo při vysoké rychlosti, dokud nebude hladké a krémové, asi 1 minutu.
  • Přidejte oba cukry a šlehejte na vysokou rychlost 2 minuty, dokud se nespojí dohromady.
  • Přidejte vejce a vanilku. Šlehejte na středně vysokou rychlost, dokud se nespojí, a poté vmíchejte rozmačkané banány.
  • S mixérem na nízkou rychlost přidávejte suché ingredience střídavě s podmáslím.
  • Polovinu těsta rovnoměrně nalijte do připravené formy.
  • Navrch pokapejte polovinu čokoládové polevy. Zakružte nožem nebo párátkem.
  • Přidejte 1/3 těsta, poté zbytek polevy, poté zbytek těsta. Vše promíchejte nožem nebo párátkem.
  • Pečte 60–75 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do koláče nevyjde čisté.
  • Po dokončení nechte 2 hodiny chladnout.
  • Poleva bude nyní velmi hustá. Zahřívejte ji na mírnou teplotu za stálého míchání, dokud nebude řídká.
  • Pokapejte s ní banánovou bábovku a podávejte.

Jak nejlépe dosáhnete lehkého a nadýchaného těsta? Díky výkonnému a kvalitnímu ručnímu šlehači. Ten nejlepší najdete u nás v recenzi.

Mramorovaná bábovka s banány a čokoládou.
Zdroj: eatlittlebird.com

Tvarohová bábovka s banány

Banánová bábovka s tvarohem je vydatná, výživná a dokonale vláčná. Vychutnejte si i další tvarohové recepty na bábovky podle našich postupů. Přidejte extra protein do vaší oblíbené bábovky z banánů.

Co budeme potřebovat

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g šálku cukru
  • 50 g hnědého cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 velmi zralé banány
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 2 velká vejce
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 2 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Vymažte formu na bábovku.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, hnědý cukr, jedlou sodu a sůl.
  • V samostatné střední misce prošlehejte rozmačkané banány, vejce, tvaroh, rostlinný olej a vanilkový extrakt.
  • Přidejte mokré ingredience k suchým a míchejte, dokud se nespojí.
  • Vmíchejte nasekané ořechy.
  • Banánovou bábovku pečte 50 až 60 minut, dokud zapíchnuté párátko nevyjde čisté.
Nadýchaná a vláčná bábovka plný dokonalé banánové chuti.
Zdroj: beatbakeeat.com

Jak banány používat v kuchyni?

Zdá se, že jsou jeden den zelené a druhý den hnědé a kašovité. Nebojte se! Téměř v každé fázi existuje způsob, jak je uvařit.

Jak péct s banány

Chcete-li upéct banány, předehřejte troubu na 120 ° C. Na vyložený plech pak položte čtyři až šest neoloupaných, zralých banánů. Každý banán párkrát ze všech stran propíchejte vidličkou a poté pečte 20 až 25 minut. Vyjměte banány, když slupka zčerná a leskne se. Necháme vychladnout a poté rozdělíme slupky a vydlabeme orestovaný banán. Použijte do ovesných palačinek s pečenými banány zamíchanými do těsta.

Jak restovat banány

Jednoduše oloupejte a nakrájejte mírně nezralé banány buď podélně na polovinu, nebo na silná kolečka. Dále na střední pánvi rozpusťte 2 až 3 lžíce másla s 60 g hnědého cukru a 1/2 lžičky skořice. Vařte na středně mírnou teplotu, dokud směs nebublá a nezhoustne. Poté přidejte nakrájené banány a jemně je obalte karamelovou omáčkou. Vařte 4 až 5 minut, dokud banány nezměknou.

Jak vařit banány

Z banánů si můžete vyrobit silné tonikum na spaní. Výzkum ukazuje, že banány bohaté na hořčík vám mohou pomoci zdravěji spát. Chcete-li připravit šálek banánového čaje, přiveďte hrnec s vodou k varu. Poté, ponechte slupku neporušenou, odřízněte oba konce banánu a opatrně jej vložte do vroucí vody. Banán necháme asi 10 minut louhovat a poté čaj scedíme přes cedník do hrnku. Pijte alespoň 60 minut před spaním.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X