Luxusní recepty na kachnu, po kterých se budete oblizovat. Inspirujte se!

Chcete oslnit svou návštěvu?

Či se jen blýsknout před rodinou?

Pak jsou pro vás naše recepty na kachnu to pravé!

Vyzkoušejte třeba pekingskou kachnu, kachnu na medu či s pomerančovou omáčkou.

Pochutnáte si!

Kachna pečená na kmínu

Pomalu pečená kachna s křupavou kůžičkou se u nás podává jako slavnostní jídlo. Nejčastěji ji servírujeme s s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu!

INGREDIENCE

  • 1 celá kachna o hmotnosti 2-3 kg
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky celého kmínu

POSTUP

  • Kachnu dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou.
  • Osušte papírovými utěrkami.
  • V případě potřeby odřízněte křídla.
  • Přebytečnou kůži z krku odřízněte (podle toho, jak je kachna připravená z obchodu).
  • Ze všech stran vydatně osolte.
  • Sůl nasypte i do břišní dutiny.
  • Kmín vetřete do kůže kachny.
  • Pokud odříznete křídla, vložte je na dno pekáče.
  • Položte na ně kachnu prsy dolů.
  • Pekáč přikryjte pokličkou a vložte na 2 hodiny do trouby předehřáté na 160 °C.
  • Po dvou hodinách sejměte poklici z pekáče a otočte kachnu prsy nahoru.
  • Zvyšte teplotu na 180 °C a nechte kachnu opéct, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka.
  • To trvá asi půl hodiny.
  • Podávejte s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Kus kachny s bramborovým knedlíkem a červeným zelím na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.cooklikeczechs.com

Máme pro vás i výběr 5 nejlepších receptů na kachnu na Velikonoce, na které si pochutná celá rodina!

Špagety carbonara s kachním prsíčkem a sečuánským pepřem

Špagety carbonara jsou naprosto dokonalé, zvláště když se připravují tradičně. Někdy však můžeme mít náladu na jemnější verzi, kde se nepoužívá sádlo vepřové, ale kachní. Vyzkoušejte tento recept, kde jsou špagety carbonara doplněny kachními prsy se sečuánským pepřem.

INGREDIENCE

  • 1 kachní prso (cca 200-250 g)
  • 160 g špaget     
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • sečuánský pepř podle chuti
  • čerstvý mletý pepř dle chuti
  • 50 g strouhaného parmezánu + trochu k podávání
  • sůl

POSTUP

  • Sečuánský pepř opékejte na pánvi 1-2 minuty.
  • Prsa položte na prkénko kůží nahoru.
  • Ostrým nožem proveďte několik mělkých řezů na kůži s křížovým vzorem.
  • Otočte kachnu.
  • Odstřihněte veškerou přebytečnou kůži a ponechte si ji na později.
  • Kachní prsa z obou stran ochuťte solí a sečuánským pepřem.
  • Před pečením nechte 10 minut absorbovat .
  • Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
  • Položte prsa kůží dolů na rozpálenou litinovou pánev.
  • Přidejte také odřízlé kousky kůže.
  • Po dvou minutách případně stáhněte trochu plamen.
  • Počkejte dalších 5 až 6 minut, kůže by měla začít být křupavá a na pánvi by měla být hromada tuku.
  • Jakmile jste s kůží spokojeni a pánev je dost rozpálená, otočte prsa a rychle je opečte i z druhé strany.
  • Kachnu otočte zpět na stranu s kůží a přesuňte pánev do trouby.
  • Pečte 5 až 8 minut, nebo dokud teplota masa nedosáhne alespoň 55 °C.
  • Vytáhněte kachnu z trouby.
  • Nechte si přepálený tuk z pánve.
  • Kachnu a kousky kůže nechte odpočívat alespoň na 8 minut.
  • Uvařte špagety.
  • Na al dente je budete vařit asi o 1 minutu méně, než je uvedeno na obalu.
  • Vejce, žloutky a špetku sečuánského pepře přidejte do veliké mísy.
  • Promíchejte.
  • Přidejte parmazán a promíchejte.
  • Když jsou těstoviny téměř hotové, nakrájejte kachní prsa na tenké plátky.
  • Pár plátků si nechte stranou.
  • Zbytek plátků znovu svisle nakrájejte na malé tyčiny.
  • Křupavé kousky kůže nakrájejte najemno.
  • K vejcím přidejte všechen odložený vychladlý tuk.
  • Promíchejte.
  • Hotové těstoviny sceďte (nechte si trochu vody z vaření) a přidejte je k vaječné směsi.
  • Promíchejte.
  • Pokud se vám zdá omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin a promíchejte.
  • K těstovinám přidejte nakrájenou kachnu a rychle promíchejte.
  • Na talíř nandejte těstoviny, na které přidejte vaječnou směs.
  • Navrch naneste trochu křupavého tuku a pár plátků kachny.
  • Dochuťte sečuánským a černým pepřem a strouhaným parmazánem.
Špagety s kachním masem na talíři, posypané sýrem.
www.obsessedcook.com

Restovaná kachní prsa s medovým glazé

Pokud jste kachnu nikdy nepřipravovali, toto je ten pravý recept pro vás. Na pánvi opečená kachní prsa s lepkavým medovo-sójovým glazé jsou prostě vynikající a neuvěřitelně snadné na přípravu!

INGREDIENCE

  • 4 kachní prsa (každé asi 150 g)
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 2 lžičky nasekaného zázvoru
  • 1 červená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • ½ šálku kuřecího vývaru
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička limetkové šťávy

POSTUP

  • Kachní prsa osušte papírovými utěrkami a poté nařízněte kůži ostrým nožem.
  • Dávejte pozor, abyste maso neprořízli.
  • Pořádně osolte.
  • Rozpalte velkou pánev na středně vysokém plameni a přidejte prsa kůží dolů.
  • Opékejte 6–7 minut, dokud není kůže tmavě zlatavě hnědá a na pánvi nebude spousta tuku.
  • Otočte kachnu a restujte další 2-3 minuty, dokud nebude hotová podle vašich preferencí.
  • Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Kachní sádlo slijte a na pánvi nechte pár lžiček.
  • Do pánve přidejte zázvor, česnek a chilli a restujte, dokud se nerozvoní.
  • Zalijte vývarem, sójovou omáčkou, medem a limetkovou šťávou a nechte vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
  • V případě potřeby dochuťte další sójovou omáčkou, medem či limetkou.
  • Kachnu naporcujte a podávejte s uvařenou rýží, s okurkou, jarní cibulkou a červenou paprikou.
  • Přelijte omáčkou a podávejte.
Nakrájená kachna s rýží, okurkou a chilli na talíři.
www.simply-delicious-food.com

Užijte si i našich dalších 5 skvělých receptů na kachní prsíčka. Šťavnatá a hotová za minutku!

Pekingská kachna s mandarínskými plackami

Křupavá kachní prsa a domácí mandarínské placičky jsou skvělým pokrmem, kterým rozhodně na své hosty zapůsobíte. Navíc je snadnější na přípravu než se na první pohled zdá!

INGREDIENCE

Na kachnu:

  • 4 kachní prsa bez kostí, s kůží, opláchnuté a důkladně osušené papírovou utěrkou (asi 170-200 g každé) s kůží
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička světlé sójové omáčky
  • 1 lžička rýžového vína Shaoxing
  • 1/8 čajové lžičky koření pěti vůní
  • 1 lžíce oleje

Na mandarínské placičky:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/8 lžičky soli
  • 2/3 šálku vroucí vody
  • 1 lžička oleje

K podávání:

  • 1 okurka (nakrájená na tenké proužky a zbavená semínek)
  • 1/2 šálku žlutého melounu cantaloupe, nakrájeného na tenké proužky (volitelně)
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké proužky
  • 3 stroužky česneku. jemně nasekané a smíchané s 1 lžičkou oleje na pastu (volitelně)
  • 3 polévkové lžíce hoisin omáčky

POSTUP

  • Smíchejte sůl, sójovou omáčku, víno a koření pěti vůní v misce a vmasírujte do kachny.
  • Kachní prsa položte na talíř kůží nahoru a nechte přes noc v lednici marinovat.
  • V žáruvzdorné míse smíchejte mouku a sůl.
  • Vroucí horkou vodu nalijte do moučné směsi a míchejte, dokud nevytvoříte kouli.
  • Jakmile těsto vychladne, hněťte ho 8 minut, dokud nebude hladké.
  • Zakryjte fólií a nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu.
  • Těsto vyválejte do válce a nakrájejte na 12 stejných dílů.
  • Z každého kusu vytvarujte kouli a z koulí udělejte kotouče o průměru asi 5 cm.
  • Lehce potřete 6 kotoučů olejem, i ze stran.
  • Navrstvěte zbývajících 6 kotoučů na 6 naolejovaných kotoučů.
  • Pomocí válečku vyválejte kotouče do 18 cm kruhů.
  • Zahřejte pánev na středně nízkou teplotu a vložte do ní jednu placku.
  • Po 30 až 45 sekundách uvidíte, jak se mezi dvěma plackami tvoří vzduchové kapsy.
  • Otočte placku; měla by být bílá s několika slabě hnědými skvrnami.
  • Po dalších 30 sekundách budou vzduchové kapsy dostatečně velké, aby oddělily obě placky.
  • Vyjměte placky na talíř a nechte 30 sekund vychladnout.
  • Nyní opatrně roztáhněte obě placky ve švech.
  • Placky položte na talíř a přikryjte teplou kuchyňskou utěrkou.
  • Opakujte, dokud nejsou všechny placky hotové.
  • Předehřejte si troubu na funkci gril.
  • Zahřejte pánev vhodnou do trouby a přidejte 1 lžíci oleje.
  • Kachní prsa opékejte kůží dolů 6–8 minut.
  • Po 6-8 minutách, nebo když je kachní kůže trochu křupavá a tmavě zlatavě hnědá, slijte kachní sádlo a vyhoďte.
  • Kachní prsa otočte kůží nahoru a dejte je do trouby asi na 3 minuty.
  • Vyjměte kachnu z trouby a nechte 10 až 15 minut odpočívat.
  • Přendejte na prkénko a ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky.
  • Podávejte s ohřátými plackami, okurkou, melounem (volitelně), jarní cibulkou, česnekovou pastou a omáčkou.
Nakrájená kachna se zeleninou a hoisin omáčkou na placce. Vedle jsou další nakrájené kousky kachny.
www.thewoksoflife.com

Kachna nadívaná rýží a jablky

Luxusní pečená kachna plněná jablky a hnědou rýží se skvěle hodí nejen na sváteční tabuli, ale i jako hlavní chod vašeho příštího oběda či večeře.

INGREDIENCE

  • 1 kachna
  • 1 šálek majonézy
  • 6 rozdrcených velkých stroužků česneku
  • 1/2 velké nasekané cibule
  • 1 lžíce česnekové soli s petrželkou
  • 1 lžička pepře   
  • 3 šálky vařené hnědé rýže
  • 1 velké zelené jablko
  • 2 velké mrkve

POSTUP

  • Ve střední misce smíchejte majonézu, česnek, cibuli a koření.
  • Kachnu opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  • Kachnu potřete majonézovou směsí a pevně ji zakryjte fólií.
  • Nechte přes noc marinovat v lednici.
  • Druhý den z kachny setřete přebytečnou marinádu.
  • Mrkev očistěte a nakrájejte na velké kousky.
  • Jablko nakrájejte asi na osm plátků.
  • Kachnu naplňte rýží a poklaďte na ni plátky mrkve a jablka.
  • Pečte kachnu při 175 ° C po dobu asi 90 minut, nebo dokud nebude zvenčí zlatavě hnědá.
  • Před krájením vyjměte co nejvíce mrkve a jablek.
  • Dobrou chuť!
Pečená kachna s nádivkou na táce, obložená bylinkami a plátky jablek.
www.momsdish.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?


Pomalu pečená kachna s olivami a provensálkým kořením

Toto je ten nejchutnější recept na kachnu, jaký můžete najít! Jejím pomalým pečením s aromatickým kořením a následným grilováním z ní dokážete vytěžit maximum. Servírujte s dokonalou omáčkou s olivami a vytvoříte naprosto nezapomenutelný pokrm!

INGREDIENCE

  • 2 velké cibule, nahrubo nakrájené
  • 1/4 šálku plus 2 lžičky nahrubo nasekané plocholisté petrželky
  • 1 polévková lžíce plus 1 lžička nasekaného tymiánu
  • 8 stroužků česneku, rozpůlených
  • 2 bobkové listy
  • 1 velký řapík řapíkatého celeru, nakrájený na cca 0,5 cm kousky
  • 1 rozpůlená kachna o hmotnosti asi 2 kg, s odstraněnou páteří, krkem a špičkami křídel – to si však nechte na vývar
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička provensálské koření
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 3 šálky vody
  • 1 hrnek kuřecího vývaru, nejlépe domácího
  • špetka cukru
  • 1 a 1/2 šálku vypeckovaných zelených oliv, opláchnutých

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 250° Celsia.
  • V malém pekáči rozprostřete polovinu nakrájené cibule, 1/4 šálku petrželky, 1 lžíci tymiánu a česnek, bobkové listy a řapíkatý celer.
  • Kůži kachny po celém těle propíchejte vidličkou a potřete kachnu 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře a 1 lžičkou provensálských bylinek.
  • Půlky kachny položte na zeleninu řezem dolů a pečte 10 minut.
  • Znovu propíchněte kůži kachny, pekáč přikryjte alobalem a snižte teplotu trouby na 135° Celsia.
  • Kachnu pečte ještě asi 3 hodiny, dokud není maso velmi měkké a většina tuku se nevyškvaří.
  • Mezitím ve velké hrnci opečte páteř, krk a špičky křídel na mírném ohni, dokud nejsou po celém povrchu dobře opečené.
  • Přidejte zbývající nakrájenou cibuli a vařte na mírném ohni, dokud nezhnědne, asi 4 minuty.
  • Slijte tuk z pánve a přidejte rajčatový protlak.
  • Vařte za občasného mícháníasi 3 minuty.
  • Přilijte bílé víno a přiveďte směs k varu.
  • Přidejte vodu, kuřecí vývar a cukr a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na 1 šálek, asi 1 hodinu.
  • Vývar přeceďte a stáhněte z povrchu tuk.
  • Když je kachna měkká, přendejte ji na pracovní plochu.
  • Rozpůlte každou polovinu kachny, odstraňte veškerou zeleninu, tukové kapsy a volné kosti.
  • Kousky kachny přeneste na plech s okrajem vyložený pečícím papírem kůží nahoru.
  • Šťávu z pekáče přeceďte do hrnce a stáhněte tuk.
  • Scezenou šťávu vařte, dokud se nezredukuje na 1/4 šálku.
  • Do hrnce přidejte přecezený vývar a olivy a vařte 10 minut.
  • Omáčku dochuťte solí, pepřem a provensálským koření.
  • Předehřejte si troubu na funkci gril.
  • Kachnu ochuťte provensálskými bylinkami, solí a pepřem.
  • Grilujte asi 5 minut, nebo dokud není kachna horká a kůže křupavá.
  • Lžící nalijte omáčku na talíř a položte na ni kachnu.
  • Posypte zbylými 2 lžičkami nasekané petrželky a 1 lžičkou tymiánu a podávejte.
Kachní stehna na talíři, zalitá omáčkou s olivami.
www.foodandwine.com

Benátské kachní ragú s pappardelle

Bohaté benátské kachní ragú se skořicí, pomerančem a bílým vínem skvěle ozvláštní těstoviny pappardelle. Tento pokrm působí svátečním dojmem, ale můžete si ho připravit kdykoli během roku. Snadno se připravuje, skvěle chutná a určitě zapůsobí!

INGREDIENCE

  • 2 velká kachní stehna
  • 1 mrkev nakrájená najemno
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 řapíkatý celer nakrájený najemno
  • kůra z 1 pomeranče   
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 1 lžička skořice
  • 150 g rajčatové passaty
  • 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
  • 150 ml bílého vína
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • sůl a pepř
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g těstovin pappardelle
  • parmazán k servírování

POSTUP

  • Kachní stehna osolte a opepřete a poté ji celou potřete ½ lžičkou skořice.
  • Stehna opékejte ve velké pánvi s trochou olivového oleje na středním až mírném ohni po dobu 7–8 minut z každé strany, dokud nezhnědnou, a dejte stranou na talíř.
  • Do stejné pánve přidejte 1 lžíci olivového oleje.
  • Poté přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a řapíkatý celer, pomerančovou kůru, bobkový list a ½ lžičky skořice a zvolna restujte 10 minut za častého míchání, dokud zelenina nezměkne.
  • Přidejte stehna zpět do pánve a přilijte víno.
  • Víno zredukujte na polovinu, poté přidejte pomerančovou šťávu, rajčatovou passatu, rajčatový protlak a vývar a vše promíchejte, aby se ingredience spojily.
  • Pomalu vařte odkryté 2 hodiny, v polovině vaření stehna otočte.
  • Pokud se omáčka příliš zredukuje, přidejte více vývaru nebo vody.
  • Vypněte sporák a vyjměte kachní stehýnka.
  • Nechte stehna 10 minut vychladnout na prkénku a poté maso vidličkou oddělte od kosti.
  • Nakrájejte ho nahrubo a přidejte zpět do omáčky.
  • Ragú zahřívejte, zatímco se vám budou vařit těstoviny.
  • Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci a pappardelle uvařte podle návodu na obalu.
  • Těstoviny sceďte a nechte si trochu vody z vaření pro případ, že by se vám omáčka příliš zredukovala.
  • Přidejte těstoviny k ragú.
  • Promíchejte a podávejte v miskách s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Těstoviny s kousky kachního masa a sýrem na talíři s vidličkou.
www.insidetherustickitchen.com

Vyzkoušejte i naše lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou. Jsou vynikající!

Kachna z pomalého hrnce

Věděli jste, že si můžete v pomalém hrnci připravit i celou kachnu? Vyzkoušejte tento low-carb, paleo i whole30 pokrm podávat během vašeho příštího setkání s rodinou či přáteli.

INGREDIENCE

  • celá kachna, o hmotnosti 3–5 kg
  • 2 řapíkaté celery, nakrájené
  • 2 středně velké mrkve, nakrájené
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 2 snítky čerstvých bylinek
  • 2 lžičky oleje dle vlastního výběru

Na potření kachny:

  • 2 a ½ lžičky uzené papriky   
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky oregana
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené mleté cibule
  • 1 lžička pepře
  • 1/2 lžičky kajenského pepře

POSTUP

  • Pokud máte kachnu s droby, vyjměte je.
  • Opláchněte a osušte kachnu.
  • Nožem nebo vidličkou propíchejte kůži kachny (takže tuk při pečení vyteče).
  • Celou kachnu rovnoměrně pokapejte olejem.
  • Dutinu kachny vyplňte řapíkatým celerem, mrkví, cibulí a čerstvými snítkami bylinek.
  • V malé misce smíchejte koření na potření.
  • Kachnu po celém povrchu okořeňte vzniklou směsí.
  • Přidejte ochucenou kachnu do pomalého hrnce.
  • Vařte buď na HIGH 3-4 hodiny nebo na LOW 6-8 hodin.
  • Vyjměte kachnu z pomalého hrnce a před krájením ji nechte dalších 10 minut odpočívat.
  • Pokud toužíte po křupavé kůrce, předehřejte si troubu na funkci gril.
  • Kachnu položte na plech.
  • Vložte plech do trouby a grilujte na 3–5 minut, nebo dokud není kůže křupavá podle vašich představ.
  • Užijte si to!
Celá kachna plněná zeleninou na velkém talíři, ozdobená čerstvými bylinkami a plátky citronu.
www.fitslowcookerqueen.com

Pečená kachní stehna s pomeranči a divokou rýží

Tento pokrm je naprosto luxusním předkrmem, který můžete servírovat během zvláštní příležitosti. Rozhodně se nejedná o jídlo, které si připravíte k večeři během všedního dne.

INGREDIENCE

Na kachní stehna:

  • 4 kachní stehna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky bílého pepře

Na pomerančovou omáčku:

  • 1 šálek bílého vinného octa
  • 1 šálek pomerančové šťávy (asi 4 pomeranče)
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 stroužek česneku, nastrouhaný
  • 2 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka vloček červeného chilli (volitelně)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce pomerančového likéru
  • pomerančové klínky na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Na divokou rýži:

  • 1 šálek divoké rýže
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 1 stroužek česneku, nastrouhaný nebo jemně nasekaný
  • 1/2 lžičky soli

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 175 °FC
  • Postříkejte plech olejem ve spreji a přidejte na něj drátěnou mřížku.
  • Ostrým koncem dřevěné špejle propíchněte do kachních stehen několik malých otvorů.
  • To umožní, aby se při pečení uvolnil bohatý tuk.
  • Kachní stehýnka potřete olivovým olejem a ochuťte solí a bílým pepřem.
  • Přidejte na mřížku na připravený plech a přesuňte na střední mřížku předehřáté trouby.
  • Pečte 1 a 1/2 hodiny, vnitřní teplota masa by měla být 80° C.
  • Teplotu začněte kontrolovat po hodině 15 minutách.
  • Upečené maso vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
  • Zatímco se kachní stehýnka pečou, připravte si pomerančovou omáčku.
  • V malém hrnci přiveďte na středně vysoké teplotě  vinný ocet, pomerančovou šťávu a kůru a česnek k varu, poté snižte teplotu a vařte.
  • Nechte omáčku zredukovat na 1 a 1/4 šálku, to zabere asi 20-30 minut.
  • Vmíchejte med, 1/4 lžičky soli a špetku chilli vloček.
  • Vařte, dokud vám nevznikne sirup zredukovaný asi na 1 šálek.
  • Přišlehejte máslo a pomerančový likér a vařte 30 sekund.
  • Sundejte z ohně, přikryjte a dejte stranou.
  • Kuřecí vývar přidejte do středního hrnce na střednm plameni a když se začne vařit, přidejte rýži, česnek a sůl.
  • Snižte plamen na minimum, přikryjte a vařte asi 45-60 minut, nebo podle vaší chuti.
  • Odstraňte z ohně, slijte veškerou zbývající tekutinu, přiklopte pokličkou a odložte, dokud nebudete připraveni k podávání.
  • Na servírování naneste na každý ze čtyř talířů porci divoké rýže, na rýži položte jedno kachní stehno a na talíř nalijte 2 nebo 3 lžíce pomerančové omáčky kolem kachních stehýnek.
  • Přidejte klínky pomeranče a mátu na ozdobu.
Kachní stehno s pomerančovou omáčkou a rýží na talíři, servírované s klínky pomeranče.
www.savorthebest.com

Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty s pomerančem. Máme pro vás sladké i slané varianty!

Kachní rillettes

Rillettes jsou nóbl způsob, jak jinak říci „konzervované maso“, které je ale perfektně připravené. Jedná se v podstatě o bohatou, tučnou, masitou pomazánku, která se maže na chléb. V lednici vám vydrží i několik měsíců a tak skvěle poslouží, když nebudete mít po dlouhém dni v práci čas ani náladu vařit.

INGREDIENCE

  • 2 kachní stehna
  • 250 g kachního tuku
  • 2 stroužky česneku
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 50 g vyloupaných pistácií
  • 50 g sultánek
  • 1 lžička šalotkového octa

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 150º C.
  • Kachní stehýnka a sádlo dejte do pekáčku, okořeňte, pak rozdrťte a vložte do nich česnek a 3 snítky tymiánu.
  • Přikryjte alobalem a pečte 2 hodiny, nebo dokud maso nepadá od kosti.
  • Vyjměte z trouby.
  • Po vychladnutí odstraňte kůži a maso oddělte od kosti.
  • Nahrubo maso nasekejte a vmíchejte pistácie a sultánky, poté přidejte ocet a zbývající lístky tymiánu.
  • Přidejte tolik tuku z pečení, aby se směs spojila – měly by to být asi 2 polévkové lžíce.
  • Podle chuti okořeňte.
  • Podávejte namazané na chlebu.
Trhané kachní maso na talíři s opečeným chlebem. Vedle je položený nůž.
www.jamieoliver.com

Máme pro vás i 8 skvělých receptů na lahodnou domácí paštiku. S námi je to hračka!

A jak se vám naše recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X