Recepty na rychlovky k obědu 8x jinak aneb připravte si vynikající jídlo do 30 minut!

„Co bude dnes k obědu?“

Tuhle otázku jistě slýcháte denně, jak od svých dětí, manžela či manželky, tak určitě i od vás samotných.

Trápí nás to všechny dnes a denně.

Proto jsme si pro vás dnes připravili 8 skvělých receptů na rychlé obědy.

Užijte si je!

Kuřecí wrapy s pikantní omáčkou

Pikantní kuřecí wrapy s farmářským dresinkem překypují chutí a máte je hotové za pouhých 5 minut!

Ingredience

  • 2 šálky vařeného (pečeného) kuřecího masa, nakrájeného nebo trhaného
  • 1/3 šálku pikantní omáčky plus 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 šálek nakrájeného ledového salátu
  • 1/4 šálku farmářského dresinku
  • 4 střední pšeničné tortilly
  • volitelné náplně: rajčata, cibule, strouhaný sýr

Postup

  1. Ve velké misce smíchejte natrhané pečené kuře a pikantní omáčku s dvěma lžícemi másla.
  2. Pikantní kuře rozdělte rovnoměrně na tortilly.
  3. Na kuře naneste salát, farmářský dresink a případně další volitelnou náplň.
  4. Přiklopte boky tortill a srolujte jako burrito.
  5. Užijte si je teplé nebo studené!
Pikantní wrapy z kuřecího masa s farmářským dresinkem naskládané na sobě.
www.gimmedelicious.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na plněné tortilly včetně tipů, jak si připravit tu nejlepší domácí tortillovou placku!

Krémové česnekové kuře s rýží

Nic nepřekoná tento recept na rychlé jídlo k obědu, pokud jde o jednoduchost přípravy! Zabere vám méně než 30 minut a stačí vám k tomu pouze jedna velká hluboká pánev nebo hrnec.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, lisovaného
  • 3/4 šálku dlouhozrnné bílé rýže
  • 2 a 1/2 šálků kuřecího vývaru
  • 2 šálky baby špenátu
  • 2 lžíce smetany ke šlehání

Postup

  1. Kuřecí prsa promíchejte se sušeným česnekem, solí a pepřem.
  2. Zahřejte olivový olej na pánvi na středním plameni.
  3. Přidejte kuřecí prsa do pánve a za častého míchání restujte do zhnědnutí asi 3 minuty.
  4. Přidejte česnek na pánev a restujte dalších 30 sekund.
  5. Vmíchejte rýži a kuřecí vývar.
  6. Přiveďte k varu, snižte plamen a přikryjte pokličkou.
  7. Vařte 20 minut za občasného míchání.
  8. Odstavte z ohně a na rýži položte baby špenát.
  9. Přikryjte, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odležet.
  10. Sundejte pokličku a dobře promíchejte.
  11. Vmíchejte smetanu a podávejte.
Rýže, maso a špenát v jedné pánvi s vařečkou.
www.tablespoon.com

Brambory z mikrovlnné trouby se slaninou a sýrem

Pečení brambor v troubě chvíli trvá, ale pokud vás honí čas, můžete na jejich přípravu klidně použít mikrovlnnou troubu a výsledek bude i tak luxusní.

Ingredience

  • 1 velký brambor, omytý a vydrhnutý
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, podle chuti
  • 2 plátky slaniny
  • ¼ šálku strouhaného sýru čedar
  • zakysaná smetana, k podávání   
  • čerstvá pažitka, k podávání

Postup

  1. Vidličkou propíchněte do brambory dírky, poté ji potřete olejem a solí.
  2. Plátky slaniny položte na stejný talíř jako brambory, vložte do mikrovlnné trouby na 7-9 minut, dokud slanina není křupavá a brambory měkké.
  3. Dávejte pozor, aby se slanina nepřipálila.
  4. Po vychladnutí slaninu rozdrobte.
  5. Bramboru rozkrojte napůl a pak pomocí vidličky načechrejte vnitřek.
  6. Navrch nasypte sýr a poté dejte na dalších 30 sekund do mikrovlnky.
  7. Ozdobte zakysanou smetanu, kousky drcené slaniny a pažitkou.
  8. Užijte si to!
Brambora se sýrem, ozdobená slaninou, zakysanou smetanou a pažitkou, servírovaná na talířku.
www.buzzfeed.com

Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na pečené brambory z trouby. Křupavá lahůdka na 5 způsobů!

Pikantní cuketové nudle s křupavým tofu

Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na oběd z cuketových nudlí, křupavého tofu, sójové omáčky a arašídového oleje. Je naprosto luxusní!

Ingredience

  • 340 g extra pevného tofu
  • 4–6 cuket
  • sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobení

Na chilli sezamovou omáčku:

  • 1/2 šálku arašídového másla
  • 1/3 šálku sezamového oleje
  • 1/3 šálku světlé sójové omáčky
  • 1/4 šálku rýžového octa
  • 2 lžíce chilli pasty (jako sambal oelek)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 kousíček čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný

Postup

  1. Všechny ingredience na omáčku protřepejte ve sklenici nebo je vhoďte do kuchyňského robotu a promíchejte.
  2. Z tofu vytlačte přebytečnou vlhkost.
  3. Nakrájejte ho na kousky velikosti sousta.
  4. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje.
  5. Přidejte tofu a za stálého míchání opékejte do zlatova.
  6. Přidejte asi 1/2 šálku omáčky a vařte, dokud se omáčka nezačne odpařovat / absorbovat do tofu a nezhnědne na pánvi.
  7. Opatrně obracejte a seškrabujte opečené kousky ze dna .
  8. Pomocí spiralizéru si z cuket udělejte spirály a promíchejte s asi 1/4 šálku omáčky na porci.
  9. Navrch dejte tofu, sezamová semínka a jarní cibulku.
  10. Ihned podávejte.
Nudle z cuket s tofu, sojovou omáčkou a arašídovým olejem servírované na talíři s vidličkou.
www.pinchofyum.com

Salát s krevetami a avokádem

Luxusní letní salát z krevet, avokáda, okurky, kopru, pažitky a citrónové šťávy je rychlý, jednoduchý a zdravý! Užijte si ho i vy.

Ingredience

  • 230 g krevet (bez ocasu)
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka sušeného česneku (volitelné)
  • šťáva z jednoho citronu
  • půlka malé okurky, nakrájené na kostičky
  • špetka čerstvého kopru
  • špetka pažitky

Postup

  1. Přiveďte hrnec s vodou k varu.
  2. Přidejte krevety.
  3. Vařte 3-5 minut do růžova.
  4. Sceďte a vložte do misky s ledovou vodou, aby vychladly.
  5. Po vychladnutí osušte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
  6. Avokádo rozmačkejte.
  7. Pokud chcete, dochuťte solí, citrónovou šťávou a sušeným česnekem.
  8. Promíchejte spolu krevety, avokádovou směs, nakrájenou okurku a bylinky.
  9. Podle chuti okořeňte.
  10. Dobrou chuť!
Salát z krevet, avokáda, okurky, kopru, pažitky a citrónové šťávy servírované v hlubokém talíři s vidličkou.
www.pinchofyum.com

Hledáte i další výborné krevetové recepty? Poradíme vám, jak na ně!

Špagety s česnekem a olivovým olejem

Tyto luxusní voňavé špagety patří mezi klasický italský pokrm, na který potřebujete pouhých pár levných ingrediencí, je jednoduchý na přípravu a máte ho hotový za 10 minut. Perfektní recept na rychlý oběd bez masa!

Ingredience

  • 450 g špaget nebo jiných dlouhých těstovin
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • 4-5 stroužků česneku, nakrájených najemno
  • 1 lžička sušených chilli vloček nebo podle chuti (nebo 3 čerstvé chilli papričky)
  • 1/4 šálku čerstvé petrželky, hrubě nasekané
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu plus další na servírování
  • sůl, podle chuti

Postup

  1. Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou a přidejte špagety.
  2. Vařte do al dente.
  3. Zatímco se špagety vaří, připravte si omáčku.
  4. Pokud nepoužijete sušené chilli vločky, odstraňte z čerstvých chilli papriček semínka a nasekejte nadrobno.
  5. Oloupejte a nadrobno nakrájejte stroužky česneku.
  6. Na pánvi jemně rozehřejte olivový olej.
  7. Přidejte česnek a chilli a restujte několik minut doměkka, nebo dokud česnek nezíská světle zlatou barvu, ale pozor, aby se nepřipálil.
  8. Vmíchejte nasekanou petrželku.
  9. Špagety sceďte „al dente“ a nechte si 1/2 šálku vody z vaření stranou.
  10. Přidejte špagety na pánev, dobře promíchejte, aby se obalily olejem, přidejte trochu škrobové vody z vaření, aby byly těstoviny vlhké a šťavnaté.
  11. Vařte na středním plameni 30 sekund, několikrát promíchejte.
  12. Posypte špagety nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem..
  13. Užijte si to!
Špagety posypané sýrem a petrželkou servírované v hlubokém talíři s vidličkou.
www.theclevermeal.com

Rychlá květáková rýže

Úžasná nízkosacharidová zdravá varianta smažené rýže! Ani nepoznáte, že nejíte rýži, ale květák, a zároveň pokrm připravíte za pouhých 10 minut.

Ingredience

  • 700 g růžiček květáku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 170 g růžiček brokolice, nakrájených
  • 2 mrkve, oloupané a nastrouhané
  • 1/2 šálku mražené kukuřice
  • 1/2 šálku mraženého hrášku
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 lžičky sezamových semínek

Postup

  1. Pulsujte květák v misce kuchyňského robota, dokud nebude připomínat rýži, asi 2-3 minuty.
  2. Dejte stranou.
  3. V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, sezamový olej, zázvor a bílý pepř.
  4. Dejte stranou.
  5. Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na střední pánvi na mírném ohni.
  6. Přidejte vejce a smažte je asi 2–3 minuty z každé strany, otočte pouze jednou.
  7. Před nakrájením na malé kousky vejce nechte vychladnout.
  8. Dejte stranou.
  9. Zahřejte zbývající 1 lžíci rostlinného oleje ve velké pánvi nebo woku na středně vysokém plameni.
  10. Přidejte česnek a cibuli na pánev a restujte za častého míchání, dokud cibule nezesklovatí, asi 3-4 minuty.
  11. Vmíchejte brokolici, mrkev, kukuřici a hrášek a za stálého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 3–4 minuty.
  12. Vmíchejte květák, vejce, jarní cibulku a směs sójové omáčky.
  13. Restujte za stálého míchání, dokud se květák neprohřeje a nezměkne, asi 3–4 minuty.
  14. Ihned podávejte, případně ozdobte sezamovými semínky.
Smažený květák a la rýže se zeleninou, to vše servírované v míse s vařečkou.
www.damndelicious.net

Máme pro vás také nejlepší recepty na polévky s květákem. Inspirujte se, jsou luxusní!

Vepřové kousky na česneku s fazolkami

Do 30 minut si můžete vykouzlit tento luxusní víkendový oběd v podobě vepřových kousků v máslové česnekovo-citrónové omáčce se zelenými fazolkami. Už nebudete chtít nic jiného!

Ingredience

  • 650 g vepřových kotlet, nakrájených na 2,5 cm kostky
  • 1 lžíce směsi cajunského koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku másla
  • 1/4 šálku zeleninového vývaru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 450 g zelených fazolek, nakrájených a blanšírovaných (pokud jsou tenké, není třeba je blanšírovat)
  • vločky červeného chilli (volitelně)
  • čerstvá nasekaná petrželka, na ozdobu
  • plátky citronu, na ozdobu

Postup

  1. Na mělkém talíři posypte vepřové kousky cajunským kořením a promíchejte, aby se dobře obalily.
  2. Na pánvi rozehřejte 2 lžičky oleje na středně vysokém plameni, dokud nebude horký.
  3. Vepřové kousky opékejte po dávkách 2–3 minuty z každé strany, dokud nebudou okraje křupavé a opečené, podle potřeby přidejte další olej.
  4. Vyjměte opečené kousky z pánve a dejte stranou.
  5. Snižte teplotu na střední.
  6. Přidejte máslo na pánev a zahřívejte, dokud se nerozpustí.
  7. Nakrájený česnek orestujte, dokud nebude voňavý (asi 30 sekund), přičemž z pánve seškrábejte všechny zhnědlé kousky.
  8. Polijte citronovou šťávou a zeleninovým vývarem.
  9. Do pánve vhoďte blanšírované zelené fazolky a přidejte citronovo-máslovou omáčku.
  10. Zelené fazolky vařte 3–4 minuty a pravidelně je obracejte pomocí kleští.
  11. Uvařené zelené fazolky zatlačte ke kraji a vepřové kousky vraťte do pánve.
  12. Promíchejte je s česnekovo-máslovou omáčkou, aby se rovnoměrně obalily.
  13. Podávejte maso a fazolky s plátky citronu, posypanou čerstvou petrželkou a vločkami červeného chilli, pokud chcete.
  14. Dobrou chuť!
Vepřové maso v máslové česnekovo-citrónové omáčce se zelenými fazolkami servírované v pánvi.
www.eatwell101.com

Inspirujte se také našimi dalšími vynikajícími recepty na kotletky z vepřového masa. Máme pro vás zapečené i grilované varianty!

A jak jste si dnešní recepty na rychlé obědy užili vy? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X