Recepty na avokádovou pomazánku s vajíčkem získávají na popularitě, a není divu.
Krémová textura, výborná chuť a mnoho zdravotních benefitů.
To z nich dělá jasnou volbu, co si namazat na pečivo!
Avokádová pomazánka s vajíčkem a jogurtem
Avokádo dodává klasické vaječné pomazánce šmrnc. Vyzkoušejte náš rychlý a snadný recept na vaječnou pomazánku s avokádem, celerem, čerstvými bylinkami a citronovou šťávou a nezapomeňte k ní přikusovat čerstvé domácí pečivo, podle našeho receptu.
Co budeme potřebovat
- 1 střední avokádo (vypeckované a oloupané)
- 2 lžíce světlé majonézy nebo řeckého jogurtu
- 1 1/2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 4 vejce natvrdo (nakrájená)
- 1 středně dlouhý řapíkatý celer (nakrájený najemno)
- 1 lžíce nadrobno nasekané pažitky, petrželky nebo kopru
- Sůl
- Pepř
Postup
- Rozmačkejte avokádo, majonézu a citronovou šťávu ve střední misce.
- Vmíchejte vejce, celer a pažitku.
- Dochuťte solí a pepřem.

Vajíčková pomazánka s avokádem
Pomazánka z avokáda a vajíčka oživuje klasický recept a přidáním zdravého avokáda získáte krémový, výživný a chutný efekt, jehož chuť si určitě zamilujete.
Co budeme potřebovat
- 1 velké avokádo (nakrájené na jemné kostičky)
- 3 natvrdo uvařená vejce (nakrájená nahrubo)
- 2 lžíce červené cibule (nakrájené)
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce pažitky
- 1 lžíce petrželky
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
Postup
- Přidejte všechny ingredience do mísy a promíchejte, aby se spojily.
- Pomazánku z avokáda si namažte na čerstvý chléb, nebo si upečte domácí preclíky podle našeho receptu a udělejte si tuto dobrotu ještě lepší.

Objevte podobné tipy
Guacamole s vajíčky na 4 způsoby
Rychlý a snadný toast s avokádovou pomazánkou na 4 různé způsoby – vejce si můžete vychutnat smažené, míchané, sázené a vařené. Je to jednoduchá zdravá snídaně, svačina nebo dokonce lehké jídlo nabité bílkovinami. Ke svačince plné zdravých ingrediencí si připravte i tyto smoohies z avokáda.
Co budeme potřebovat
- ¼ avokáda
- 1 plátek celozrnného chleba nebo chleba dle výběru
- sůl
- pepř
Smažená vejce
- ½ lžíce másla
- 1 velké vejce
Míchaná vejce
- ½ lžíce másla
- 2 vejce
Vařená vejce
- 2 vejce
Pošírovaná vejce
- 2 lžičky bílého octa
- 1 velké vejce
Postup
- Chléb opečte v toustovači dozlatova a křupava.
- Avokáda nakrájejte najemno nebo ho rozmačkejte vidličkou a dejte na toast.
- Přidejte vejce dle výběru vaší úpravy a dochuťte solí a pepřem .
- Pro smažená vejce: Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu, dokud nebude horké. Rozbijte vejce na pánev a okamžitě snižte teplotu na minimum. Vařte odkryté, dokud bílky úplně neztuhnou a žloutky nezhoustnou, asi 5-7 minut.
- Pro míchaná vejce: Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu, dokud nebude horké. Vejce rozšlehejte v malé misce a poté opatrně nalijte do středu pánve. Když okraje začnou tuhnout, začněte vejce jemně míchat, dokud nejsou vejce uvařená, asi 2–3 minuty.
- Na vařená vejce: Vejce dejte do hrnce. Vejce zalijte studenou vodou, dokud nebudou zcela ponořená. Vodu přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum a vařte podle požadované konzistence: 4 minuty pro MĚKKÁ; 6 minut pro STŘEDNĚ uvařená; 12 minut NATVRDO. Připravte si misku s ledovou vodou. Uvařená vejce přendejte do ledové vody, aby před oloupáním úplně vychladla.
- Pro pošírovaná vejce: Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Rozklepněte jedno vejce do malé misky. Do vody vmíchejte ocet a VE vařící vodě vytvořte vír. Snižte teplotu, poté opatrně přidejte vejce do středu hrnce a vařte 3-4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou lžící.
Vychutnejte si dokonale křupavý toastový nebo klasické chléb opečený ve výkonném topinkovači. Jaký je ten nejlepší do vaší kuchyně se dozvíte v naší recenzi.
Nakrájené avokádo je to, co dělá tyto recepty skvělými. Jsou také plné bílkovin, takže vás bezpečně zasytí, stejně jako tyto recepty na výbornou snídani.

Zdravá pomazánka s avokádem a vajíčky
Avokádová pomazánka s vajíčky je něco, co si okamžitě zamilujete. Stejně tak si zamilujete i další recepty, kde figurují tyto ingredience. Zkuste například těstoviny s avokádovou omáčkou nebo Caesar salát s avokádem a slaninou.
Co budeme potřebovat
- 2 natvrdo uvařená vejce (nakrájená)
- 2 natvrdo uvařené bílky (nakrájené)
- 2 malá avokáda
- 1 lžíce obyčejného řeckého jogurtu
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce nakrájené zelené cibule
- 1/4 lžičky dijonské hořčice
- Sůl
- Pepř
Postup
- Ve střední misce smíchejte vejce natvrdo a bílky, avokádo, řecký jogurt, citronovou šťávu, zelenou cibulku a hořčici.
- Podávejte na opečeném chlebu.

5 tipů jak vařit s avokádem
Bezpečně vyjměte pecku z avokáda
Abyste předešli nepříjemnému zranění, pro začátek použijte nůž na máslo, abyste prořízli avokádo. Použijte raději lžíci, která má hladké okraje a neublíží vám, ani když sklouzne. Dalším způsobem, jak bezpečně odstranit pecku z avokáda, je použít prsty.
Zmrazte avokádo
Pokud se rozhodnete zmrazit rozpůlené nebo na kostičky nakrájené avokádo, potřete dužinu citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a poté ho co nejpevněji zabalte. Pokud se rozhodnete zmrazit rozmačkané avokádo, vložte je do nádoby nebo do znovu uzavíratelného sáčku a vytlačte vzduch. Když chcete mražené avokádo rozmrazit, vyndejte ho z mrazáku a nechte v lednici nebo na lince.
Použijte avokádo do dezertů
Jedno avokádo představuje ekvivalent ½ šálku rostlinného oleje. Nejprve se ujistěte, že je vaše avokádo dokonale rozmačkané. K tomu použijte kuchyňský robot a avokádo přeměňte na hladký krém.
Nahraďte majonézu avokádem
Majonéza je oblíbená přísada, která sendvičům dodává vlhkost a chuť. Obvykle se vyrábí z vajec a oleje a má vysoký obsah kalorií a tuku. Existuje několik způsobů, jak použít avokádo jako náhradu majonézy ve vašich sendvičích.
Připravte si avokádovou veganskou čokoládovou pěnu
Jak se ukázalo, smícháním avokáda s kakaem a nějakým sladidlem vznikne čokoládová pěna, která je dezertem, po kterém toužíte. Pro tento recept smíchejte avokádo, javorový sirup, pomerančový džus, sůl, kakaový prášek, kokosový olej, vanilkový extrakt a agáve. Za míchání přidávejte studenou vodu, dokud není pěna lesklá a hladká. Chcete-li podávat, přidejte kakaové kousky.