Recepty na pomazánku s avokádem a vajíčky si můžete vychutnat na mnoho způsobů! S námi zjistíte jak

Recepty na avokádovou pomazánku s vajíčkem získávají na popularitě, a není divu.

Krémová textura, výborná chuť a mnoho zdravotních benefitů.

To z nich dělá jasnou volbu, co si namazat na pečivo!

Avokádová pomazánka s vajíčkem a jogurtem

Avokádo dodává klasické vaječné pomazánce šmrnc. Vyzkoušejte náš rychlý a snadný recept na vaječnou pomazánku s avokádem, celerem, čerstvými bylinkami a citronovou šťávou a nezapomeňte k ní přikusovat čerstvé domácí pečivo, podle našeho receptu.

Co budeme potřebovat

  • 1 střední avokádo (vypeckované a oloupané)
  • 2 lžíce světlé majonézy nebo řeckého jogurtu
  • 1 1/2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 4 vejce natvrdo (nakrájená)
  • 1 středně dlouhý řapíkatý celer (nakrájený najemno)
  • 1 lžíce nadrobno nasekané pažitky, petrželky nebo kopru
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  • Rozmačkejte avokádo, majonézu a citronovou šťávu ve střední misce.
  • Vmíchejte vejce, celer a pažitku.
  • Dochuťte solí a pepřem.
Namazaný opečený chléb avokádovou pomazánkou s kousky vajec.
Zdroj: whitneybond.com

Vajíčková pomazánka s avokádem

Pomazánka z avokáda a vajíčka oživuje klasický recept a přidáním zdravého avokáda získáte krémový, výživný a chutný efekt, jehož chuť si určitě zamilujete.

Co budeme potřebovat

  • 1 velké avokádo (nakrájené na jemné kostičky)
  • 3 natvrdo uvařená vejce (nakrájená nahrubo)
  • 2 lžíce červené cibule (nakrájené)
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce pažitky
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Přidejte všechny ingredience do mísy a promíchejte, aby se spojily.
  • Pomazánku z avokáda si namažte na čerstvý chléb, nebo si upečte domácí preclíky podle našeho receptu a udělejte si tuto dobrotu ještě lepší.
Toastový chlebík s avokádovou pomazánkou a vajíčky.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Guacamole s vajíčky na 4 způsoby

Rychlý a snadný toast s avokádovou pomazánkou na 4 různé způsoby – vejce si můžete vychutnat smažené, míchané, sázené a vařené. Je to jednoduchá zdravá snídaně, svačina nebo dokonce lehké jídlo nabité bílkovinami. Ke svačince plné zdravých ingrediencí si připravte i tyto smoohies z avokáda.

Co budeme potřebovat

  • ¼ avokáda
  • 1 plátek celozrnného chleba nebo chleba dle výběru
  • sůl
  • pepř

Smažená vejce

  • ½ lžíce másla
  • 1 velké vejce

Míchaná vejce

  • ½ lžíce másla
  • 2 vejce

Vařená vejce

  • 2 vejce

Pošírovaná vejce

  • 2 lžičky bílého octa
  • 1 velké vejce

Postup

  • Chléb opečte v toustovači dozlatova a křupava.
  • Avokáda nakrájejte najemno nebo ho rozmačkejte vidličkou a dejte na toast.
  • Přidejte vejce dle výběru vaší úpravy a dochuťte solí a pepřem .
  • Pro smažená vejce: Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu, dokud nebude horké. Rozbijte vejce na pánev a okamžitě snižte teplotu na minimum. Vařte odkryté, dokud bílky úplně neztuhnou a žloutky nezhoustnou, asi 5-7 minut.
  • Pro míchaná vejce: Máslo rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu, dokud nebude horké. Vejce rozšlehejte v malé misce a poté opatrně nalijte do středu pánve. Když okraje začnou tuhnout, začněte vejce jemně míchat, dokud nejsou vejce uvařená, asi 2–3 minuty.
  • Na vařená vejce: Vejce dejte do hrnce. Vejce zalijte studenou vodou, dokud nebudou zcela ponořená. Vodu přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum a vařte podle požadované konzistence: 4 minuty pro MĚKKÁ; 6 minut pro STŘEDNĚ uvařená; 12 minut NATVRDO. Připravte si misku s ledovou vodou. Uvařená vejce přendejte do ledové vody, aby před oloupáním úplně vychladla.
  • Pro pošírovaná vejce: Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Rozklepněte jedno vejce do malé misky. Do vody vmíchejte ocet a VE vařící vodě vytvořte vír. Snižte teplotu, poté opatrně přidejte vejce do středu hrnce a vařte 3-4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou lžící.

Vychutnejte si dokonale křupavý toastový nebo klasické chléb opečený ve výkonném topinkovači. Jaký je ten nejlepší do vaší kuchyně se dozvíte v naší recenzi.
Nakrájené avokádo je to, co dělá tyto recepty skvělými. Jsou také plné bílkovin, takže vás bezpečně zasytí, stejně jako tyto recepty na výbornou snídani.

Čtyři různé styly upraveného chleba s pomazánkou a vajíčky.
Zdroj: befunky.com

Zdravá pomazánka s avokádem a vajíčky

Avokádová pomazánka s vajíčky je něco, co si okamžitě zamilujete. Stejně tak si zamilujete i další recepty, kde figurují tyto ingredience. Zkuste například těstoviny s avokádovou omáčkou nebo Caesar salát s avokádem a slaninou.

Co budeme potřebovat

  • 2 natvrdo uvařená vejce (nakrájená)
  • 2 natvrdo uvařené bílky (nakrájené)
  • 2 malá avokáda
  • 1 lžíce obyčejného řeckého jogurtu
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce nakrájené zelené cibule
  • 1/4 lžičky dijonské hořčice
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  • Ve střední misce smíchejte vejce natvrdo a bílky, avokádo, řecký jogurt, citronovou šťávu, zelenou cibulku a hořčici.
  • Podávejte na opečeném chlebu.
Miska s krémovou pomazánkou a dva namazané kousky chleba.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

5 tipů jak vařit s avokádem

Bezpečně vyjměte pecku z avokáda

Abyste předešli nepříjemnému zranění, pro začátek použijte nůž na máslo, abyste prořízli avokádo. Použijte raději lžíci, která má hladké okraje a neublíží vám, ani když sklouzne. Dalším způsobem, jak bezpečně odstranit pecku z avokáda, je použít prsty.

Zmrazte avokádo

Pokud se rozhodnete zmrazit rozpůlené nebo na kostičky nakrájené avokádo, potřete dužinu citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a poté ho co nejpevněji zabalte. Pokud se rozhodnete zmrazit rozmačkané avokádo, vložte je do nádoby nebo do znovu uzavíratelného sáčku a vytlačte vzduch. Když chcete mražené avokádo rozmrazit, vyndejte ho z mrazáku a nechte v lednici nebo na lince.

Použijte avokádo do dezertů

Jedno avokádo představuje ekvivalent ½ šálku rostlinného oleje. Nejprve se ujistěte, že je vaše avokádo dokonale rozmačkané. K tomu použijte kuchyňský robot a avokádo přeměňte na hladký krém.

Nahraďte majonézu avokádem

Majonéza je oblíbená přísada, která sendvičům dodává vlhkost a chuť. Obvykle se vyrábí z vajec a oleje a má vysoký obsah kalorií a tuku. Existuje několik způsobů, jak použít avokádo jako náhradu majonézy ve vašich sendvičích.

Připravte si avokádovou veganskou čokoládovou pěnu

Jak se ukázalo, smícháním avokáda s kakaem a nějakým sladidlem vznikne čokoládová pěna, která je dezertem, po kterém toužíte. Pro tento recept smíchejte avokádo, javorový sirup, pomerančový džus, sůl, kakaový prášek, kokosový olej, vanilkový extrakt a agáve. Za míchání přidávejte studenou vodu, dokud není pěna lesklá a hladká. Chcete-li podávat, přidejte kakaové kousky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X