Skvělé recepty na lívance z jablek vám zpříjemní každé ráno! Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Hledáte inspiraci, jak si zpříjemnit ranní vstávání?

Připravte si naše jedinečné recepty na jablečné lívance!

Vůně skořice vás hned probudí a zbytek rodiny vytáhne z postele!

Zkuste je!

Jablečné lívance se skořicovým máslem

Tyto nadýchané lívance s jablky jsou plné kyselých a sladkých jablek pro dokonalou snídani. Jak si ještě více zpříjemnit ráno? Připravte si k tomu ještě sladkou z ovesných vloček!

Co budeme potřebovat

  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky sody
  • 2 vejce
  • 285 ml podmáslí
  • 4 lžíce mléka
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 2 malá jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nastrouhaná)
  • 50 g sušených brusinek
  • javorový sirup
  • 85 g změklého másla
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky moučkového cukru

Postup

  • Na výrobu skořicového másla smíchejte 85 g změklého másla, špetku soli, lžičku skořice a 2 lžičky moučkového cukru.
  • Směs poté zabalte do potravinářské fólie, vytvarujte váleček a nechte vychladit.
  • V míse smícháme mouku, sodu a špetku soli.
  • Uprostřed udělejte důlek, do kterého postupně zašlehejte vejce, následně podmáslí, mléko a rozpuštěné máslo.
  • Jakmile je směs hladká, vmícháme nastrouhaná jablka a brusinky.
  • Na nepřilnavé pánvi rozpusťte trochu másla.
  • Když je pánev horká, přidejte těsto.
  • Vařte 2-3 minuty, dokud se neobjeví bublinky a spodek neztuhne a nezezlátne.
  • Otočte a vařte ještě pár minut.
  • Jablečné lívance přendejte na talíř, zakryjte pečícím papírem a udržujte v teple.
  • Chcete-li lívance podávat, naskládejte je na talíř, navrch dejte pořádný kousek skořicového másla a pokapejte javorovým sirupem.

Krásné a symetrické lívance neuděláte bez kvalitní nepřilnavé pánve z oceli! Nejlepší je, že jsou na ní udělané výdutě, ze kterých budete vyndávat lívanec jeden jako druhý!

Hora nadýchaných zlatavých lívanců posypaných moučkovým cukrem.
Zdroj: onafm.canalblog.com

Lívance s karamelizovanými jablky

Lívance jsou vždy oblíbenou snídaní, ale sladký jablečný topping zařadí tyto krásky do jiné ligy. Jablka jsou prostě dokonalou surovinou, což dokládají i tyto recepty na jablečné dorty ve 4 dokonalých provedeních!

Co budeme potřebovat

  • 3 velká vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Na karamelizovaná jablka

  • 50g másla
  • moučkový cukr
  • 3 oloupaná jablka (nakrájená)
  • 100 ml vaječného likéru Advocaat (nebo jiný vaječný likér)
  • lehce vyšlehaná hustá smetana

Postup

  • Ve velké míse rozšlehejte vejce, přidejte mouku, cukr a mléko a ušlehejte do hladka. Těsto by mělo být dostatečně husté, aby pomalu padalo ze lžíce.
  • Na pánvi rozehřejte na střední teplotu trochu slunečnicového oleje.
  • Přidejte těsto a pečte lívance.
  • Lívance můžete otočit, když bublinky vystoupí na povrch.
  • Lívance otočte a vařte asi dvě minuty.
  • Pro karamelizovaná jablka rozehřejte máslo v malém hrnci na střední teplotu. Pokud jsou vaše jablka hodně kyselá, přidejte do másla trochu moučkového cukru a vařte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Přidejte nakrájená jablka a za občasného míchání vařte do měkka a zlatavě hnědé barvy.
  • Nalijte polovinu Advocaata a nechte probublat a zredukovat.
  • Lívance podávejte přelité jablky, posypané moučkovým cukrem a zbývajícím Advocaatem s kopečkem šlehačky.

Vaječný likér si můžete vychutnat i ve speciálním nápoji známém jako Affogato! Stačí vám pouhé dvé ingredience! Jaké se dozvíte v našem článku o tomto lahodném italském nápoji.

Bílý talířek s kousky jablíček upečených v karamelu.
Zdroj: thebigmansworld.com

Zdravé jablečné lívance s ovesnými vločkami

Recept na lívance z jablek přímo z mixéru! Tyto nadýchané bezlepkové lívanečky jsou vyrobeny z ovesných vloček, jablečného pyré, nádechu javorového sirupu a skořice pro tu nejchutnější zdravou snídani ideální pro děti i dospělé. Ochutnejte i další sladké bezlepkové dobroty, jako jsou tyto palačinky bez lepku.

Co budeme potřebovat

  • 180 g neslazeného jablečného pyré
  • 2 vejce
  • 60 ml neslazeného mandlového mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 250 g mletých ovesných vloček
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¼ lžičky nového koření
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • ¼ lžičky soli
  • kokosový olej

Postup

  • Přidejte všechny ingredience do mixéru a mixujte na nejvyšší rychlost, dokud ingredience nebudou zcela hladké, asi 30 sekund až 1 minutu.
  • Nechte těsto uležet v mixéru, zatímco zahříváte pánev.
  • Pokud je těsto příliš husté, možná budete muset do mixéru přidat pár lžic mléka navíc.
  • Lehce potřete pánev kokosovým olejem a zapněte na střední teplotu.
  • Jakmile je pánev horká, přidejte těsto a každou placičku vařte 2–4 minuty, dokud se lehce nenafouknou a neuvidíte na okrajích několik bublinek.
  • Obraťte koláče a pečte dozlatova.
Lívance z jablek přelité javorovým sirupem.
Zdroj: cookieandkate.com

Lívance z jablek a z hrníčku

Hrníčkový recept na jablečné lívance je jednoduchý a hotový raz, dva! Jestli hledáte další rychlé a chutné recepty, podívejte se na náš web, kde jsou jen ty nejlepší!

Ale pokud vám hrníčkové měření nesedí v závorce najdete klasickou gramáž.

Co budeme potřebovat

  • 1 ½ šálku špaldové mouky (150 g)
  • ½ šálku jablečného pyré (150 g)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku mléka (125 ml)
  • 1 lžíce javorového sirupu (15 ml)

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience dohromady a mixujte do hladka, dokud směs bude hustá.
  • Po lžících přidejte těsto na středně rozehřátou vymaštěnou pánev.
  • Když se vytvoří bublinky lívance obraťte.
Nadýchané lívance přelité omáčkou z javorového sirupu a kousky jablek.
Zdroj: cooktoria.com

Další tipy na recepty s jablky

Nikdy není příliš brzy začít více ve své kuchyni používat jablka! Mezi všemi těmi jablečnými koláči, jablečnými dorty, pečenými jablečnými ovesnými vločkami k snídani a dokonce i večeřemi inspirovanými jablky je v podstatě zločin nejíst na podzim jablko denně.

Zamilujte si všechny různé odrůdy jablek v lahodných receptech. Kde ale se všemi těmi jablky vůbec začít? Kdykoli máte po ruce tuny jablek, ihned byste měli přemýšlet o jablečném džemu, jablečném máslu a spoustě jablečného moštu.

Jablka také dodávají spoustu oblíbeným slaným jídlům, od japonského kari po indickou polévku Mulligatawny. Vepřové kotlety a jablka jsou nejlepšími přáteli, ale pokud potřebujete další důkaz, vyzkoušejte naše vepřové maso s jablky a ciderem.

Jablka také dodávají křupavost a sladkost různým salátů, zkuste náš křupavý salát s řepou a kousky jablek, sendvič s kuřecím masem, jablkem a salátem.

Potřebujete ještě více nápadů, co udělat s jablky? Vyzkoušejte naše jednoduché jablečné dezerty a lahodné recepty na jablečné hraběnčiny řezy. Opravdu už cítíte všechny podzimní chutě?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X