Recept: Houbové karbenátky

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 kg hub
  • 1 cibule
  • 40 g másla na dušení
  • 150 g žemle
  • sůl
  • pepř
  • majoránku
  • 1 1/4 dl mléka
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • petržel
  • 200 g sádlo syrové“>sádla na smažení.

Postup receptu

  1. Houby napřed musíme očistit, omýt a pak je nakrájíme na malé kostičky
  2. Pak dáme na rozpálený tuk, kde jsme před tím osmahli cibulku a trošku osmahneme
  3. Potom necháme chvilku vychladnout přidáme trošku soli, pepře, namočenou žemly vyždímanou v mléce, vajíčka a majoránku
  4. Vše dobře promícháme a obalujeme ve strouhance , děláme buď kuličky nebo placičky, jak kdo chce a smažíme na tuku do zlatova

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 12 votes

No Comments

  • Karbenátky mě připadaly jalové, tak sem to zkusila s uzeným na kostky osmahlé, ale může tam být i slanina dle mého názoru. Pak už jsme si všichni víc pochutnali.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *