Recept: Slaný koláč s rybím filé

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg listového těsta
  • 30 dkg rybího filé
  • 1 větší pór
  • 2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 20 dkg tvrdého sýra
  • 5 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • 2 dl smetany
  • 2 lžičky sekané petrželky (pažitky)
  • sůl
  • pepř
  • kari koření.

Postup receptu

  1. Očištěný pór a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a v rozehřátém másle s olejem asi 10 minut podusíme
  2. Sýr nastrouháme nahrubo a polovinu smícháme s prolisovaným česnekem, vejci a smetanou
  3. Tuto směs osolíme, opepříme a přidáme špetku kari koření
  4. Rozmrazené rybí filé nakrájíme na malé kousky
  5. Listové těsto vyválíme na velikost formy nebo plechu včetně okrajů
  6. Formu na pečení vypláchneme studenou vodou nebo vyložíme pečícím papírem a vložíme těsto
  7. Propícháme je vidličkou, poklademe kousky rybího filé, zasypeme podušenou zeleninou a zalijeme směsí sýra, smetany a vajec
  8. Posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a sekanou petrželkou či pažitkou
  9. V předehřáté troubě prudce upečeme

Sdílejte svým přátelům

4.4 (88.57%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *