Recept: Švestkové řezy se smetanou

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Těsto: 25 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg droždí (půl kostky)
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 7 dkg tuku. Náplň: 60-80 dkg švestek. Smetanová zálivka: 1/4 l sladké smetany (ke šlehání nebo na vaření)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • špetka skořice. Drobenka: 15 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg cukru krupice
  • 10 dkg másla.

Postup receptu

  1. Z droždí, trochy vlažného mléka, lžičky cukru a mouky necháme vzejít kvásek, který s ostatními surovinami zpracujeme na hladké a pružné těsto
  2. Necháme je vykynout, pak je rozválíme na velikost formy, povytáhneme okraje a dno poklademe vypeckovanými a rozpůlenými švestkami
  3. Necháme ještě asi 15 minut kynout
  4. Mezitím smícháme smetanu s vejci, cukrem a skořicí a z mouky, másla a cukru připravíme drobenku
  5. Vykynuté těsto polijeme smetanovou zálivkou a vložíme do předehřáté trouby
  6. Jakmile smetana zahoustne ( 10-15 minut), posypeme drobenkou a dopečeme

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 17 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *