Recept: Velikonoční čokoládové kostky

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 10 dkg másla
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 4 vejce
  • půl tabulky čokolády na vaření
  • 10 dkg hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce rumu
  • rybízová marmeláda
  • půl tabulky čokolády
  • moučkový cukr. Pařížský krém: 1/4 l šlehačky
  • 15 dkg čokolády.

Postup receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, postupně vmícháme žloutky, třeme do pěny, pak zatřeme přidáme změklou čokoládu
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou prosátou s práškem do pečiva vmícháme do čokoládové pěny
  3. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na vymazaný a vysypaný menší plech a upečeme
  4. Vychladlý plát rozkrojíme na 3 stejné díly
  5. Střední plát pokropíme rumem a jednotlivé pláty spojíme pařížským krémem
  6. Krém: Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do malého kastrůlku, zalijeme šlehačkou a za stálého míchání povaříme na hladký krém
  7. Necháme jej vychladnout a pak proležet v ledničce nejlépe přes noc
  8. Vychladlý krém ušleháme jako šlehačku
  9. Povrch krémem spojených plátů potřeme marmeládou a posypeme hoblinkami čokolády
  10. Krájíme na kostky, které vkládáme do papírových košíčků

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *