Recept: Pangas salát se sýrovou majonézou

Ingredience

  • 20 dkg pangasia
  • 10 dkg strouhaného tvrdého sýra (uzený
  • ementál
  • eidam..)
  • 2 vařená vejce
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla na opečení. Sýrová majonéza: 1 tavený sýr
  • 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 dl mléka
  • pepř
  • worchester
  • sůl
  • pažitka
  • citronová šťáva.

Postup receptu

  1. Na rozehřátém másle opečeme z obou stran filet z pangasia, podlijeme trochu vodou a podusíme doměkka
  2. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a vložíme do salátové mísy
  3. Přidáme k němu na nudličky nastrouhaný sýr, nasekaná vařená vejce, najemno nastrouhanou mrkev a najemno nakrájenou cibuli
  4. Zalijeme vychladlou sýrovou majonézou, kterou připravíme tak, že na tuku rozpustíme nakrájený tavený sýr, zředíme mlékem a rozmícháme dohladka
  5. V troše vody rozmícháme lžičku mouky, přilijeme do sýra a povaříme
  6. Do zahoustlé omáčky přidáme ostatní uvedené přísady a podle potřeby dochutíme
  7. Hotový salát necháme 2 hodiny proležet

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 10 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *