Recept: Jehněčí kotlety v ostré omáčce

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 jehněčí kotlety
  • 1 dl bílého vína (nebo 1 lžíce citronové šťávy)
  • 3 sterilované okurky
  • 2 cibule
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1-2 lžičky hořčice
  • trochu vývaru ( i z masoxu)
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • feferonky
  • cibule jemně nakrájená na kolečka.

Postup receptu

  1. Jehněčí kotlety alespoň částečně vykostíme, od zbylých kostí do poloviny odřízneme a na okraji také několikrát nařízneme
  2. Takto upravené kotlety naklepeme
  3. Cibuli nadrobno nakrájíme, zpěníme na lžíci oleje, vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozmícháme a dusíme
  4. Kotlety osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji
  5. Vložíme je do omáčky a společně podusíme doměkka
  6. Pak kotlety vyjmeme a uložíme na teplém místě
  7. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme jemně nakrájené feferonky a prohřejeme
  8. Kotlety na talíři tence potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou, posypeme jemně nakrájenou okurkou a kroužky cibule a ihned podáváme
  9. Obměna: místo feferonek můžeme použít nudličky sterilované kapie
  10. Příloha: hranolky, ochucená rýže

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 13 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *