Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg rybího masa pokud možno bez kostí (pangasius
  • filé)
  • sůl
  • ocet
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • kousek petržele
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky celého pepře
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • voda
  • želatina. Dále 2 sterilované okurky
  • 1 sterilovaná kapie
  • sterilovaný hrášek.

Postup receptu

  1. Rybí maso uvaříme v osolené a okyselené vodě spolu s kořením a kořenovou zeleninou
  2. Uvařené maso necháme vychladnout, pak je nakrájíme na kostky, vařenou zeleninu na drobné kostičky
  3. Rybí vývar scedíme, podle potřeby dochutíme a s přidanou želatinou připravíme aspik podle návodu
  4. Do misky nebo formy vložíme nakrájené maso smíchané s kořenovou zeleninou a nakrájenými okurkami, kapií a hráškem
  5. Zalijeme větší částí aspiku, dozdobíme a dolijeme zbylým aspikem
  6. Necháme v chladu ztuhnout

Sdílejte svým přátelům

4.4 (88.89%) 9 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *