Recept: Kuře zaděláváné

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře
  • 50 g kořenové zeleniny doporučuji více celeru
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • pepř
  • sůl
  • citron
  • muškátový oříšek. Jiška: 40 g másla
  • 20 g mouky
  • 2 lžíce smetany
  • 1 žloutek
  • 0,5 hříbku
  • petržel.

Postup receptu

  1. Kuře rozkrájené na čtvrtky posolíme a dusíme na másle, zelenině a cibulce
  2. Zeleninu a cibuli necháme vcelku, nebo pouze přepůlíme
  3. Občas přelijeme polévkounebo vodou, maličko opepříme, přidáme kousek citronové kůry a nepatrně muškátového oříšku
  4. Měkké kuře vyndáme, šťávou zalijeme světlou jišku, kterou povaříme a přecedíme na maso
  5. Do omáčky můžeme přidat hříbky nebo žampiony nakrájené na plátky, zelenou petržel, citronovou šťávu a smetanu
  6. Nakonec můžeme zlepšit a zahustit žloutkem, se kterým se už omáčka nevaří
  7. Příloha vařený květák a houskový knedlík

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 6 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *